Esileht Lapse ootamine Juunibeebid 2022

Näitan 23 postitust - vahemik 181 kuni 203 (kokku 203 )

Teema: Juunibeebid 2022

Postitas:
Kägu

Mul kolmas tulemas, kõigiga platsenta eesseinas ja korralikud liigutused 17+ nädalal tulnud. Teisega tundsin juba mullitamist 13+ ja nüüd kolmandaga 14+ aga loen õigeteks liigutusteks ikkagi 17+. Ma kogu aeg mõtlen – ise nii pisike aga löögid on hästi tugevad. Kõhu pealt käega katsudes ei tunne aga sees neid vopse küll. Viimasel ajal just “kolmnurga” piirkonnas.
Ma lähen kordus LAsse teisipäeval. Mingit organit ei nähtud ilusti, lisaks loode jälle väiksem kui peaks. Iseensest peaks kolmapäeval 22+0 olema. Ma juba mitu nädalat mõtlen kuidas aeg võiks kiiremini minna. Tavaliselt hakkab 30+ raske olek jne, nüüd juba ammu peal. Ei jaksa enam rase olla. Kõht veel väike aga olemini ikka raske, iga liigutus ajab hingeldama, riided vaikselt pitsitavad seljas, tohutu väsimus, mälu kohutav ja nooo see lumi ka masendav juba.😄

Kuna pea kaks nädalat tagasi LAs sugu 100% kindlalt ei öldud, siis ootan nüüd teisipäeva, kui kinnitatakse sama, mida eelmine kord pakuti, siis ehk ostan mõned riided ära. Vaikselt piilun ka turvahälli ja vankrit aga sama kiirelt panen lehe kinni, kui avasin. Enne mai kuud ma neid kindlasti ei osta ja jube segadusse ajab see valik. Üks päev jäi mähkmete reklaam ette. Peaks vist neid hakkama varuma, samas eelmised lapsed suured olnud ja kohe nr2 suurust kasutanud ja nr3 peale kiirelt üle läinud. Neid ka ei saa ette osta.😄 Lõppkokkuvõttes – tahaks asju osta jne aga samas ei osta kah.
Aaa ja lastele pole veel ölnud, et kolmas tulekul. Kõht hakkab kasvama, siis ütlen. Neil ka vähem seda aega oodata. Üleüldse eriti veel keegi tea, ainult väga lähedased. Muidu olen igav rase, kes hädaladab kogu aeg ja viimasel ajal on hakanud hormoonid tõsiselt kõikuma. Tujud nagu ameerika mäed ja ideaalis võiks ma praegu üksik olla, mees võiks tulla tagasi siis, kui laps sündinud.😄

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina tundsin eile õhtul esimest korda kõhu pealt lööki – nii põnev!

Ootan elevusega homset LA’d, mis sest , et soo sain tasulises UH-s juba pea 2 nädalat tagasi teada. Siis vaadati ka organid üle, aga ehmatas jutt lühenenud emakakaelast. Loodan, et seda ka mu palumise peale kontrollitakse.

Mul ka tujud nagu ameerika mäed ja ei tea isegi, mida tahan ja mida mitte. Olen eelmise postitajaga nõus – praegu on tõesti tunne, et võiks vabalt üksi elada. 😀

Olen hea meelega see igav rase edasi, sest eelmisega oli palju probleeme ja lõppes ka kehvasti. Tõeline kergendus oli, kui 19 nädalat täis sai.

Ostsin peale soo teadasaamist 2 bodi ja piilun ka siin tasapisi vankreid-voodeid-turvahälle. Tahaks juba kangesti veel miskit osta, aga varavõitu ja pole nii palju ruumi nende hoiustamiseks.

Vanker on peas juba välja valitud, aga pole konkreetselt vaatamas-katsumas käinud. Elan 4. korrusel ja tahaks midagi kerget. Silma jäi Bugaboo Fox2, aga samas selle vankrikorvil veidi ostukorvi välimus, kuigi muidu mulle selline lihtsus ja klassikaline look meeldivad. Emmaljunga NXT90 meeldib ka, aga see kaalub nii palju ja mul ilmselt ei ole võimalik raami alla trepikotta jätta.

Milliseid vankreid te, kellel juba laps(ed) olemas, kasutanud olete? Või millist plaanis osta on?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vankrit ei tasu liiga vara ära osta, kui uus vanker plaanis. Kui avaldub mõni puudus, on keerulisem pärast asju ajada, et miks mitu kuud hiljem tulete. Enne kui reaalselt kasutama hakata ei pruugi aga puudused avalduda.

Mul on Emmaljunga vanem vanker, aga pean vist ka uue ostma. See jäi istumisosa variandis lapsele mängimiseks tuppa (ja ühtlasi tõkkeks, et voodist välja ei kuku) ja ta on selle omastanud oma mänguauto pähe. Samuti on kaalupiirang vähemalt 10 kg ületatud, kuna istub seal sees ka. Võib olla leian uue raami, siis saab korviosa uuele raamile panna ja ei traumeeri ka vanemat last, et ta mängukäru ära võtan.

Mul algab 20.nädal varsti. Tööl pole veel öelnud ja kellelegi sõpradest-sugulastest ka mitte. Preeklampsia risk on ka. Netis päris hirmsat selle kohta.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen 19n ja kuigi plaanisin osta vankri alles kevade poole, siis läks teisiti. Tuli võimalus osta vanema mudeli EJ, mis oli täpselt nagu vaja… Nüüd on väga armas käia vankrit imetlemas ja tunne, et beebi tuleb väga reaalne (hoolimata kasvavast kõhust!).
Mul LA alles veebruari keskel, seega on, mida oodata 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tulin just LA-st. Lapsega kõik hästi, aga.. Emakakael lühenenud 1,5 cm peale ja homme hommikul pean haiglasse minema. Võetakse siis erinevad analüüsid ja kaalutakse ravivõimalusi. Täielik paanika. Jälle sama lugu.. Olin just õnnelik, et nüüd juba 20 nädalat täis ja saab rõõmustada. Polnud tööandjalegi veel midagi rääkinud ja nüüd siis hoopis selliste uudistega.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tulin just LA-st. Lapsega kõik hästi, aga.. Emakakael lühenenud 1,5 cm peale ja homme hommikul pean haiglasse minema. Võetakse siis erinevad analüüsid ja kaalutakse ravivõimalusi. Täielik paanika. Jälle sama lugu.. Olin just õnnelik, et nüüd juba 20 nädalat täis ja saab rõõmustada. Polnud tööandjalegi veel midagi rääkinud ja nüüd siis hoopis selliste uudistega.

Ma arvan, et võta rahulikult. See, et haiglasse suunatakse on hea. Jälgitakse rohkem, ilmselt saad üldse arsti jälgimise alla. Tõenäoliselt tehakse tugiõmblus ja sellega peaks ikka lõpuni välja vedama. Lapsega ju kõik korras vähemalt. Kindlasti leitakse lahendus.

Tööl ei peagi nii vara ütlema. Ma ütlen märtsis, siis on 24-25 nädalat umbes. Ega nad asendajat nagunii nii vara otsima hakka. Kui lahkumisavalduse võib öelda 30 p enne, siis järelikult ka rasedusest ei pea nii vara teatama.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma arvan, et võta rahulikult. See, et haiglasse suunatakse on hea. Jälgitakse rohkem, ilmselt saad üldse arsti jälgimise alla. Tõenäoliselt tehakse tugiõmblus ja sellega peaks ikka lõpuni välja vedama. Lapsega ju kõik korras vähemalt. Kindlasti leitakse lahendus.

Tööl ei peagi nii vara ütlema. Ma ütlen märtsis, siis on 24-25 nädalat umbes. Ega nad asendajat nagunii nii vara otsima hakka. Kui lahkumisavalduse võib öelda 30 p enne, siis järelikult ka rasedusest ei pea nii vara teatama.

Tulin juba täna haiglasse. Hommikul vaadatakse emakakael veel üle ja ilmselt siis pean tugiõmblusi ootama, sest väidetavalt neid niiöelda erakorraliselt ei tehta. Püüan võimalikult rahulikult võtta ja mitte muretseda. Loodan mitte pikaks ajaks haiglasse jääda, sest iseenesest saaks kodus ka ranget voodirežiimi jätkata.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas teil läheb? Kas Facebooki grupis elavam või seal ka viliseb tuul? 😀

Fb grupis ja chatis elu käib, siin perekoolis vaikne.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milliseid vankreid te, kellel juba laps(ed) olemas, kasutanud olete? Või millist plaanis osta on?

Esimese lapsega sai ikka mitmeid vankreid proovitud aga nüüd prooviks midagi uut. Valituks sai Bumbleride Indie. Ilus, kerge, mugav, õhkkummist rattad, et ikka meie talvega hakkama saaks ja boonuseks pikk kaarvari.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas FB-s on ainult see suur grupp või on miski pisem ka? Tahaks järgmisel nädalal liituda – iseasi kas vastu ka võetakse veel 😀

Mulle paigaldati täna hommikul tugiõmblused ära. Kõik läks hästi ja enesetundel pole viga. Olen veel paar päeva haiglas ja saan antibiootikume ning siis saan koju rahulikule režiimile. Lamamisest on küll kõrini juba 😀

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas FB-s on ainult see suur grupp või on miski pisem ka? Tahaks järgmisel nädalal liituda – iseasi kas vastu ka võetakse veel 😀

Mulle paigaldati täna hommikul tugiõmblused ära. Kõik läks hästi ja enesetundel pole viga. Olen veel paar päeva haiglas ja saan antibiootikume ning siis saan koju rahulikule režiimile. Lamamisest on küll kõrini juba 😀

Vist ainult see grupp. Grupil on erinevad chatid (piirkonna järgi siis, ala Tallinn, Tartu jne). Enamus elu käib chatis ja seal on rahvast ka vähem.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väiksem grupp on ka,kus on hetkel 17 inimest 🙂 Grupis on need kes siin kaasa on rääkinud ja ikka võetakse vastu kui valmis oled 🙂

Mul ka nüüd LA käidud, kõik korras 🙂

M

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tore, et koju saad. Kas kodus pead ka pikali olema ja nii lõpuni välja? Kas saad selili ka veel olla? Mul on ebamugav ja olen lugenud, et see pole eriti kasulik. Öösel külgede peal hakkavad puusad väsima. Päeval tahaks ka vahel pikali olla. Kellelgi veel sellist probleemi?

Minu looteanatoomia ebaõnnestus. Oli sellises asendis, et nägi ainult peanuppu ja isegi nägu mitte, ülejäänud kehast rääkimata. Kutsuti tagasi nädala pärast.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tore, et koju saad. Kas kodus pead ka pikali olema ja nii lõpuni välja? Kas saad selili ka veel olla? Mul on ebamugav ja olen lugenud, et see pole eriti kasulik. Öösel külgede peal hakkavad puusad väsima. Päeval tahaks ka vahel pikali olla. Kellelgi veel sellist probleemi?

Minu looteanatoomia ebaõnnestus. Oli sellises asendis, et nägi ainult peanuppu ja isegi nägu mitte, ülejäänud kehast rääkimata. Kutsuti tagasi nädala pärast.

Päris pikali ei pea olema, aga rahulikult võtma küll. Nädalakese olen veel haiguslehel ja siis peaks tagasi tööle naasma. Töötan küll kontoris, aga arst soovitas Sotsiaaltöötajaga konsulteerida ja töölt vabastust küsida, et ennast ka vaimselt hoida.

Vahel ärkan üles küll selili asendis, aga sellest suurt paanikat ei tee. Kodus seda probleemi pole, aga praegu on küll puusad ja selg kõvast haiglavoodist kanged ja valusad. 😀

Juba pikemat aega plaanin nuudelpatja osta, et magamine võimalikult mugavaks teha. Ma muidu magan pooleldi kõhuli-külili ja väike lisatugi kuluks ära.

Küll su LA järgmine kord edukalt tehtud saab! 🙂 Minu piiga oli ka üsna põikpäine ja ei lasknud ennast esimesel korral soovitud kohast vaadata. Natuke togimist aitas ja peale muu piirkonna vaatamist sai ka kõik soovitu nähtud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kindlasti mõistlik koju jääda. Laps ikka kõige tähtsam.

Nii tore, et tüdruku saad. Mul teine poiss tulemas. Arvasin, et saan ikka äkki tütre ka, aga jääb ikkagi saamata. Vanus lapse sünnihetkel juba 37 ja esimene raske laps. Kolmandat enam ei saa kahjuks. Ei jaksa ja suhe lagunes juba raseduse alguses.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kindlasti mõistlik koju jääda. Laps ikka kõige tähtsam.

Nii tore, et tüdruku saad. Mul teine poiss tulemas. Arvasin, et saan ikka äkki tütre ka, aga jääb ikkagi saamata. Vanus lapse sünnihetkel juba 37 ja esimene raske laps. Kolmandat enam ei saa kahjuks. Ei jaksa ja suhe lagunes juba raseduse alguses.

Minul ka suhe purunes. Haiglast lähen tühja koju.. Vanust küll sinust vähem, aga hetkel väga armastusse ei usu ja ei kujuta ettegi, milliseks see elu nüüd veel kujuneda võib.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on kurb, et sul ka sama seis. Esimese lapsega on eriti raske- kõik see unerütmi muutus, pole harjunud keset ööd tõusma ja kõik muu esmakordselt. Loodetavasti saad oma pereliikmetelt kelleltki abi alguses.

Ma vist sünnitunnistusele isa ei märgi, kui ta just nõudma ei hakka. Praegu ei paista sedamoodi, et hakkaks. Nii tundub lihtsam.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Paid kõigile, kellel raske!

Minul ka LA tehtud ja tulemas kahe poja järele üks tüdruk ka. Beebiga iseenesest kõik korras aga rasedusest olen küll juba nii väsinud. Hetkel 21 nädal käimas.

VO

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on kurb, et sul ka sama seis. Esimese lapsega on eriti raske- kõik see unerütmi muutus, pole harjunud keset ööd tõusma ja kõik muu esmakordselt. Loodetavasti saad oma pereliikmetelt kelleltki abi alguses.

Ma vist sünnitunnistusele isa ei märgi, kui ta just nõudma ei hakka. Praegu ei paista sedamoodi, et hakkaks. Nii tundub lihtsam.

Loodan perelt abi saada. Lapse isapoolne pere on ka toetav õnneks.

Minul sama plaan ja pigem jätab tema soov külmaks. Tean, et ta tahab ametlikult isa olla ja annab suure suuga lubadusi igati toeks olla, aga ei usu sõnagi puhtalt seetõttu, et praeguses olukorras teise naise juurde läks.

Sorri, elan siin ennast välja, aga tundub endiselt nii uskumatu selline teguviis.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Paid kõigile, kellel raske!

Minul ka LA tehtud ja tulemas kahe poja järele üks tüdruk ka. Beebiga iseenesest kõik korras aga rasedusest olen küll juba nii väsinud. Hetkel 21 nädal käimas.

VO

Palju õnne! 🙂 Minul saab homme 21 nädalat täis. Kas sul rasedusega palju probleeme olnud või miks juba nii väsinud oled?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas teil läheb? Minul lapse kasv nädal maas ja hakkan tihedamini kontrollis käima. Aspiriini võtan ka ja rauda.

Kas keegi teab, kas hiljem sünnitusmajas saab perepalati soovi avaldada ka siis, kui appi tuleb hoopis õde?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hetkel 34 nädalat. Ma sain ka kaks nädalat tagasi teada, et laps ca nädala võrra kasvust maas, muidu oli alati vastavalt nädalatele täpselt. Kuid need UH mõõtmised ei ole ka alati 100% täpsed.  Hea on see et  ma olen arsti jälgimise all ainut ja käin pidevalt kontrollis ja alati tehakse UH.  2 nädala pärast uuesti kontrolli, siis selgub kas beebi ikka kasvust maas või mitte. Kahjuks on lisandunud mul nüüd raseduse aegne kõrge vererõhk, mille kontrolli alla saamist muutkui kastetatakse järjest suuremate rohu annustega.

Pelgulinna sünnitusmajas saab perepalati võtta ka täiesti üksi, kui tugiisikut pole või kui tugiisik ei jää haiglasse. Kui mõni perepalat vaba ja avaldad soovi ,siis saad seda kasutada üksi lapsega või ükskõik millise tugisiisikuga.  Aga perepalatit ette broneerida kahjuks ei saa, neid jagatakse vastavalt sellele, kes enne sünnitab ja soovi avaldab. Samuti keisrilõike omad saavad perepalati. Niisiis tasub arvestada, et tugiisik ei pruugi saada haiglasse jääda ja sa pead hoopis olema ühispalatis või ema ja lapse palatis.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei-hei,
Kuidas Teil kõigil sünnitus läks ?
Olin ka kunagi juuni ootaja aga katkes, vahva oleks kuulda teie lugusid. :3
Endal nüüd mõne kuu pärast sünnib esimene laps. <3

0
0
Please wait...

Näitan 23 postitust - vahemik 181 kuni 203 (kokku 203 )

Esileht Lapse ootamine Juunibeebid 2022