Mis tundeid teile see Suur pere toetuse teema tekitab?
Mina ootan ka kolmandat last ja ütlen ausalt… Nähes, kuidas suurperesid hetkel maatada tehakse, on kuidagi see rasedusrõõm veidi varjutatud. Kui varasemate rasedusega olen kohe positiivsest testist alates peret ja sõpru uudisest teavitanud, siis nüüd pole kellelgi rääkinud. Kuidagi tekkis soov rasedust võimalikult kaua enda teada hoida, sest kardan neid kommentaare stiilis “raha pärast saite lapse?” jms.
PS! Ma ise toetuse tõstmist ei poolda. Ja lapse plaan oli ammu enne selleteemalisi arutelusid. Lihtsalt tunnen, et 3+ lapseliste perede maine on nüüd oluliselt kehvem kui varem.
Kats
Muidu oli ka 3ndal lapsel rahamaik juures. Aga nüüd veel eriti, rööviks nagu riiki. Selle suurpere toetuse juures on minu meelest see vanuse teema just nii imelik – 24.eluaastani. see ikka ilmselge priiskamine. Samas kui see suurperetoetus tuli kunagi. See rahaväärtus oli ka hoopis teine sel ajal, aga siis küll keegi allkirju ei kogunud, et ebaaus oleks. Minul isiklikult olnud täiesti ükskõik, kui palju keegi raha saanud. Kurb et suurperedest selline arvamus, aga samas ega teiste arvamuse pärast ei aaa jätta elu elamata. Ma ka juba kujutan ette osade inimeste poolt kommentaare, mis hakkab tulema, aga eks ma siis vastan sama nõmedalt vastu midagi 😄 ja mis mind ajab närvi selle juures, et inimesed ütlevad et miks see kolmas laps siis nii palju raha saab, aga tegelikult on ju see suurepere toetus. Mitte 3.nda lapse eest maksaks 600 eurot, vaid ei saa ju öelda 1 laps on suur pere või 2 last. Aga mingist numbrist juba on ju juba suur pere.
Ma ei jõua ära oodata, et iiveldus üle läheks, nii raske olla. Isegi öösel ärgates on kohe iiveldus platsis. Ainult siis,kui midagi näksida, siis pole iiveldust, aga see ka väga jätkusuutlik ei ole, koguaeg suul lasta käia.
Lota