Esileht Ilu ja tervis Kaal aina tõuseb,appi!

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 194 )

Teema: Kaal aina tõuseb,appi!

Postitas:
Kägu

Mul ei ole ka aega näpuga järge ajada ja ülitäpselt hakata toitu kaaluma,lisaks on see minu depressiivsele iseloomule lihtsalt liiga raske ja viib viimasegi motivatsiooni. Andke nõu!

Annan nõu! Algatuseks lõpeta jama ajamine – toidu kaalumine võtab aega SEKUNDEID.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Millegipärast on perekoolis trenn põlu all ja väidetavalt kohe mitte mingit mõju kaalule ei ole. Lisaks kasvab perekooli folklooris keskmisel pehmel kontoritöötajal juba hantli kättevõtmisest 20 kilo lihasmassi, mis teeb veel paksemaks. Mina soovitaksin siiski harrastada mingit liikumist, mis ka higiseks võtab ja kehale koormust annab.

Ise jooksen paar korda nädalas korraga kümmekond kilomeetrit ja ma kohe tunnen, kuidas keha nö tööle läheb. Loomulikult ei saa peale trenni 5000 kilokalori eest snäkke süüa, aga sellise eluviisiga ei pea maniakaalselt gramme lugema, piisab sellest, et toidulaud on suures pildis mitmekesine.

+13
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui sa pingutamise peale ka samapalju aega ja mõttetööd kulutaksid kui hädaldamise ja ettekäänete otsimise peale, miks ikka seda ja toda ja kolmat’ teha mingil juhul ei saa, oleks sul paar kilo juba vähem… Dieete ja kaalust allavõtmise viise on sadu, ei hõlma need kõik kalorilugemist ega kaalumist ega erisööke ja hullu pinnamist-mässamist jnejne, nt kõige lihtsam ongi vahelduvpaast.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

lisan võid, liha õli- rasvane ei tee paksuks

Kõik peale puhta vee teeb paksuks, kui seda liiga palju süüa.

Võib täiesti vabalt süüa nii valke, rasvu kui süsivesikuid. Kuid üle oma kindla päevakoguse süües talletub see enamasti rasvaks.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seda on uuritud ja üldjuhul trenn ei mõjuta kaalulangust eriti. Esmatähtis on siiski toitumine.

No kuidas ei mõjuta, kui kalorikulutus tõuseb oluliselt? Puhas mata. Kas vähndad kaloraazi päevas toiduga 500 kcal võrra(soovitatav)või koos trenniga on kadu juba 800-1000.
Pealegi ei taha organism pärast trenni mingit saasta ega liigset toitu.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

No kuidas ei mõjuta, kui kalorikulutus tõuseb oluliselt? Puhas mata. Kas vähndad kaloraazi päevas toiduga 500 kcal võrra(soovitatav)või koos trenniga on kadu juba 800-1000.
Pealegi ei taha organism pärast trenni mingit saasta ega liigset toitu.

Kohe pärast trenni ei pruugi tahta, kuid mõni aeg hiljem võib see lisakaloridefitsiit selliseid isusid ja hädasid tekitada, et hoia ja keela. Ega keha ei taha sul ju lasta suurema defitsiidiga elada, ikka hakkab sulle kaikaid kodaratesse loopima. Klassikaline viga on see, kui lastakse defitsiit liiga suureks. See ei ole jätkusuutlik.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kohe pärast trenni ei pruugi tahta, kuid mõni aeg hiljem võib see lisakaloridefitsiit selliseid isusid ja hädasid tekitada, et hoia ja keela. Ega keha ei taha sul ju lasta suurema defitsiidiga elada, ikka hakkab sulle kaikaid kodaratesse loopima. Klassikaline viga on see, kui lastakse defitsiit liiga suureks. See ei ole jätkusuutlik.

Millal hiljem? Hetkel 3 kuuga ei ole veel hakanud isusid ja hädasid tekitama. Makrod ning täisväärtuslik toit ning 1400 kcal päevas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Päevast kaloraaži vähendada 1000 ühiku võrra (tasub jälgida umbes nädala, mida ja kui palju inimene põske pistab, siis selgub kohe, mida ja miks rohkem sööd).

Hakka võtma kroomi ja tee igapäevaselt vähemalt 8000 sammu.

Hommikuti hakka tegema umbes 10-minutilist võimlemist ja hakka kuivharjamist tegema.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Millal hiljem? Hetkel 3 kuuga ei ole veel hakanud isusid ja hädasid tekitama. Makrod ning täisväärtuslik toit ning 1400 kcal päevas.

Mis on su sugu, pikkus, kaal ja füüsiline aktiivsus? Seda arvesse võttes võibki 1400 kcal olla täitsa paras defitsiit, mis kehale sobib kaalulangetuseks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul ikka vastupidi – mida aktiivsem ma füüsiliselt olen, seda vähem süüa tahan. Kui ei liiguta, on näljatunne tihedamalt. Ja nii juba aastaid.

Aga kui lugeda TA kirjeldust sellest, kui halb tal hakkab ja nädala pärast ei suudagi muud, kui ainult voodis lamada ja väga paha on – see pole ka ok. Kas sa, TA, oled ka vereproovi teinud ja suhkrutaset mõõtnud? Mina, kes ma pole üldse ülekaalus, sain just sarnaste tunnuste põhjal diabeedi diagnoosi. Keha lihtsalt ei tootnud piisavalt insuliini, et suhkrud verest kätte saada. Mida vähem magusat sõin, seda halvem oli. Ja kui üldse ei söönud, oli ikka jube halb. Ja ei läinud see paari päeva kannatamisega üle, ikka hullemaks. Arst arvas, et oleks lõpuks ka koomasse võinud langeda, diagnoosimata ja omaalgatuslikult dieeti pidades.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võhikuna küsin, mis vanusest ainevahetus kardinaalsest muutub kehvemaks ja sa pead hakkama igat oma suutäit lugema. Kas keegi mainiks vanuse või kalorid ära, et teaksin hoiduda liigsöömisest, praegu söön tunduvalt rohkem kui 20-ndates, olen 50+ ja kaalun 55kg

mina pidin kaloraazhi vähendama umbes 49. eluaastast, sest seni olin 52 ja aastaga tuli 2 kilo juurde.

Sinu 55 kg ei hakanud ära ootama, võtsin end enne käsile.

PS. Kaalunumbrid ja sisu on tõesed, aga irooniaga vaatan sinu irooniaga, sest sa selgelt annad moista, et sina ei pea end kunagi piirama. Good for you, kui see nii on:) Pikk sa muidu oled ka?

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tuhat põhjust võib olla, esimene asi, mis pähe tuleb, on see, et need väikesed vahepalad kokku arvutatuna on arvestatav hulk kaloreid ja neid on märkamatult kogunenud rohkem, kui varem. Mida ja kui palju söögikordade vahele sööd, kas üks saiake, kolm? Kui palju magusat? Kuidas on ainevahetus? Minu kogemus dieediga oli selline, et esimese asjana panin kirja nädal aega kõik asjad, mida näksisin või sõin päeva jooksul ja kalorid. Siis pidin pikali kukkuma. Lõunaks tegin küll midagi head ja tervislikku, aga igasugused väikesed vahepalad, vahvlid, batoonikesed, pirukad, saiakesed, võileivad, kohukesed jms kokku liites üle 5000 kalori. Lõunasöök ka sinna juurde, aga ära põletasin neist päeva jooksul ehk ainult reaalse lõunasöögi osa. Lisaks veel üliaeglane ainevahetus, mis osutus kilpnäärme alatalitluseks. Proovisin toitumiskava järgi toituda, siis jätsin lihtsalt süsivesikud menüüst peaaegu välja ja lugesin kalorite asemel ainult süsivesikuid- toimis! Kui kõht on rasvasemat toitu täis söödud, siis on pikalt kõht täis ja ei teki tahtmist näksida, igasugused saiakesed aga annavad täiskõhutunde ainult paariks tunniks. Proovi kirja panna iga väike asi, mis sa sööd ja arvuta kokku. Võid üllatuda, kui suure vahe paar saiakest ja väikest šokolaadi teha võivad.

Ehe näide, kuidas inimesed lihtsalt ei teegi muud kui söövad. Kuidas on see võimalik?

Mis neetud vahepalad, kui sa oled just prae soonud ja ōhtul kavatsed jälle süüa?

Ma olen järjest enam veendunud, et on lihtsalt kahte tuupi inimesed. Yhed, kelle elu esimene mõte on söömine ja teised, kes söövad siis, kui on kõht tühi.

Tegelt ka, need kogused, mis tarbitakse, on kolossaalselt erinevad. Mitu suurt sooja söögikorda päevas ja veel vajadus vahepeal saiakeste ja maiustuste järele?

No te ometi saate ju ise aru, et see ei ole normaalne.

Mina söön eelroa mootu sooja toidu kord päevas, pisut juustusid-liha- v kalavalikut/rohelist teiseks söögikorraks ja olen umbe täis toidust. Mul võib olla kookide virn ees ja need lähevad lõpuks kodus külmikus halvaks, sest mitte kunagi pole mul tunnet, et ma tahaks yht võtta.

See on ikka peas kinni, mitte naise füsioloogilise vajadusega põhjendatud.

+10
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA, paha on selle pärast, et organism hakkab ümberkorraldusi uue menüüga tegema. Toimub toksiinide ja muust rämpsust vabanemine kehas. See põhjustab iiveldust, nõrkust, peavalusid ja muid hädasid ja siis jääbki mulje, et tervislikult toitumine on hullem, kui senine. See kõik aga muutub nii 2-4 nädalaga. Hirm, et midagi on puudu on ettekujutus teadmatusest, mis su kehaga täpselt sel ajal toimub. Magusaisu võib tõusta meeletuks ja üldiselt seda põhjustab B grupi vitamiinide tasakaalutus, aga ka võõrutusnähud magusasõltuvust põhjustavatest ainetest magusas. See kõik läheb mööda, kui keha on ümber harjunud. Hea viis magusanälja vastu on võtta pisut banaani, rosinaid või datleid.

… mis on samasugune totaalne lääge magusalaks ju.

Milleks üldse see magus, tehke mulle lõpuks selgeks?

Mis te selles leiate? Tõesti lihtsalt nagu maitsebki?

+6
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seni kuni võileibu ja saiakesi peetakse vahepalaks, mida toidukordadele lisaks süüa, mitte toidukorraks endaks, ei hakkagi kaal langema.

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sul ju reaalselt suu käibki kogu aeg, teemaalgataja! Mis näks on saiake? Näks on pool õuna või banaani.

Ma siiski arvan, et see “kui magusat ei saa suren ära” on mõttetu teemaalgataja hädaldamine paanika ja mitte diabeet, muide II tüübi diabeedist saab kooma ikka väga harva.

Kui veresuhkur on söögist ja magusast kõrge, ei toimu mitte mingit rasvade kahandamist, esmajärjekorras võetakse energiat veresuhkrust ja glükogeenivarudest, alles siis hakkab mingi rasvade põletamine.

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seni kuni võileibu ja saiakesi peetakse vahepalaks, mida toidukordadele lisaks süüa, mitte toidukorraks endaks, ei hakkagi kaal langema.

Võileivad ja saiakesed ei ole ka mingi toidukord vaid lihtsalt mõttetud kalorid kiiretest süsivesikutest. Ruttu veresuhkur üles, ruttu alla ja varsti jälle nälg.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tuhat põhjust võib olla, esimene asi, mis pähe tuleb, on see, et need väikesed vahepalad kokku arvutatuna on arvestatav hulk kaloreid ja neid on märkamatult kogunenud rohkem, kui varem. Mida ja kui palju söögikordade vahele sööd, kas üks saiake, kolm? Kui palju magusat? Kuidas on ainevahetus? Minu kogemus dieediga oli selline, et esimese asjana panin kirja nädal aega kõik asjad, mida näksisin või sõin päeva jooksul ja kalorid. Siis pidin pikali kukkuma. Lõunaks tegin küll midagi head ja tervislikku, aga igasugused väikesed vahepalad, vahvlid, batoonikesed, pirukad, saiakesed, võileivad, kohukesed jms kokku liites üle 5000 kalori. Lõunasöök ka sinna juurde, aga ära põletasin neist päeva jooksul ehk ainult reaalse lõunasöögi osa. Lisaks veel üliaeglane ainevahetus, mis osutus kilpnäärme alatalitluseks. Proovisin toitumiskava järgi toituda, siis jätsin lihtsalt süsivesikud menüüst peaaegu välja ja lugesin kalorite asemel ainult süsivesikuid- toimis! Kui kõht on rasvasemat toitu täis söödud, siis on pikalt kõht täis ja ei teki tahtmist näksida, igasugused saiakesed aga annavad täiskõhutunde ainult paariks tunniks. Proovi kirja panna iga väike asi, mis sa sööd ja arvuta kokku. Võid üllatuda, kui suure vahe paar saiakest ja väikest šokolaadi teha võivad.

Ehe näide, kuidas inimesed lihtsalt ei teegi muud kui söövad. Kuidas on see võimalik?

Mis neetud vahepalad, kui sa oled just prae soonud ja ōhtul kavatsed jälle süüa?

Ma olen järjest enam veendunud, et on lihtsalt kahte tuupi inimesed. Yhed, kelle elu esimene mõte on söömine ja teised, kes söövad siis, kui on kõht tühi.

Tegelt ka, need kogused, mis tarbitakse, on kolossaalselt erinevad. Mitu suurt sooja söögikorda päevas ja veel vajadus vahepeal saiakeste ja maiustuste järele?

Mina söön eelroa mootu sooja toidu kord päevas, pisut juustusid-liha- v kalavalikut/rohelist teiseks söögikorraks ja olen umbe täis toidust. Mul võib olla kookide virn ees ja need lähevad lõpuks kodus külmikus halvaks, sest mitte kunagi pole mul tunnet, et ma tahaks yht võtta.

Inimesed on erinevad. Mis sulle tundub igati normaalne siis võib teistel hoopis erinev reaalsus olla kui su. Ehk maakeeli öeldes ei tasu asju ainult oma mätta otsast vaadata.

+2
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

õileivad ja saiakesed ei ole ka mingi toidukord vaid lihtsalt mõttetud kalorid kiiretest süsivesikutest. Ruttu veresuhkur üles, ruttu alla ja varsti jälle nälg.

Võileib ei ole mingi mõttetu söök, kui see omaette tõsise toidukorrana ette võtta.  Ma omal ajal võtsin võileibu süües kenasti alla.

Mulle on jäänud mulje, et mõni inimene lihtsalt ei taipa. Praegune aeg kahjuks soosib rumalust. Isegi nö haritud inimeste puhul on ignorantsus nii tappev, et ahastama ajab.

Ennast lohutan sellega, et kuivõrd lollus on auasi, las siis sureb lollina (ja/või paksuna).

+11
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

No aga kui sa ilma süsivesikute ja saiakesteta elada ei saa, söö siis päevas 1200 kcal väärtuses saiakesi ja tärklist! See pole küll tervislik, mingi ratsiooni võiks täisväärtuslikule valgule ja juurviljadele jätta, aga kui kaloraazist kinni pead, võtad ka sellise menüüga alla. Pikaajaliseks see ei sobi ja tervilikkuse mõttes ei ole kalor lihtsalt kalor, aga rasva põletamises jälle on. Püüaks ikka oma kalorid kätte saada täisväärtuslikust toidust. Ma ei suuda uskuda, et su keha on nii peene tunnetusega, et vot kommi suhkruga töötab hästi, aga nt kausi tatra süsivesikute peale hakkab jukerdama…

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimesed on erinevad. Mis sulle tundub igati normaalne siis võib teistel hoopis erinev reaalsus olla kui su. Ehk maakeeli öeldes ei tasu asju ainult oma mätta otsast vaadata.

No kui sinu reaalsuses peavad hambad koguaeg käima, siis on sinu reaalsus ka ülekaal. Ära siis taha saledate mätta otsa saadagi.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu 3-st toidukorrast on 2-3 soojad toidud. Sinumoodi 2 toidukorra linnunokatoitumisega oleksin ma näljas. Magusat söön harva-juhtub korra kuus võib-olla.

PS: Milline on sinu toidu kaloraazh ning kuidas sa sellise toitumise kõrvalt jaksad trenni veel teha?

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu 3-st toidukorrast on 2-3 soojad toidud. Sinumoodi 2 toidukorra linnunokatoitumisega oleksin ma näljas. Magusat söön harva-juhtub korra kuus võib-olla.

PS: Milline on sinu toidu kaloraazh ning kuidas sa sellise toitumise kõrvalt jaksad trenni veel teha?

Mis trenni. Enamus naisi ei teegi mingit arvestatavat trenni. Kõndimas või sörkimas käimiseks ei ole mingit megakütust vaja. Aga kui siin mokaotsast soovitad endale mingidki lihased treenida, et siis nagu toiduga ka vähe vabam, siis saad kohe sõimata, et oled mingi musklipumpajast trennihunbt ja sooniline vanamutt ja ole üldse vait 😀

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võileib ei ole mingi mõttetu söök, kui see omaette tõsise toidukorrana ette võtta.  Ma omal ajal võtsin võileibu süües kenasti alla.

Võileib on mõttetu ses mõttes, et see on sajaga süsivesikute suunas kreenis ja kehakaalu kontrolli all hoidmiseks väga olulist valku ei ole seal peaaegu üldse.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võileib ei ole mingi mõttetu söök, kui see omaette tõsise toidukorrana ette võtta. Ma omal ajal võtsin võileibu süües kenasti alla.

Võileib on mõttetu ses mõttes, et see on sajaga süsivesikute suunas kreenis ja kehakaalu kontrolli all hoidmiseks väga olulist valku ei ole seal peaaegu üldse.

Jälle vale. Võta 1 viil rukkileiba, kuhja sinna peale liha/kala/muna, salatit ja saad täiusliku tasakaalustatud söögikorra. Terve Taani sööb lõunaks sarnaseid võileibu.

+11
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võileib ei ole mingi mõttetu söök, kui see omaette tõsise toidukorrana ette võtta. Ma omal ajal võtsin võileibu süües kenasti alla.

Jälle vale. Võta 1 viil rukkileiba, kuhja sinna peale liha/kala/muna, salatit ja saad täiusliku tasakaalustatud söögikorra. Terve Taani sööb lõunaks sarnaseid võileibu.

Loomulikult võid sa ka 150g steigi leivaviilu peale panna ja seda siis võileivaks kutsuda. Mina räägin klassikalisest võileivast, mida eestlane sööb – viil leiba, peal õhuke singiviil.

+1
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei viitsi ammu sellistel teemadel enam sõna võtta, alati tekib mingi hull kes sajaga lajatab neile kellel eriarvamus. On olemas üks tõde ja see on tema tõde. Kohe fantismiks läheb see üle. Mõnikord jauravad mitu päeva kuni keegi ei viitsi neid tiraade enam lugeda.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei viitsi ammu sellistel teemadel enam sõna võtta, alati tekib mingi hull kes sajaga lajatab neile kellel eriarvamus. On olemas üks tõde ja see on tema tõde. Kohe fantismiks läheb see üle. Mõnikord jauravad mitu päeva kuni keegi ei viitsi neid tiraade enam lugeda.

No praegu sa just võtad ju sõna!

+2
-2
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Kui lühikese ajaga ilma mingi põhjuseta kaal nii kõvasti tõuseb, siis oleks igati asjakohane sissejuhatuseks arsti juurde  minna.

Aga üldiselt on terve teemaalgataja jutt täis vasturääkivusi. Toitu kaaluda pole aega, aga tead, et 1200 kcal sisse mahtusid need korralikud söögikorrad ja vahepalad? Mismoodi sa seda teada saad, kui sul aimugi pole, palju sa sõid?

TERVE NÄDALA pingutasid ja jätsid saiakesed ära? Mismoodi sa küll tavaliselt sööd, kui saiakeste (jms) ärajätmine mingi pingutus on?

Suhkrupuudusest kukud kokku, kuigi oled pastat söönud? Ilmselgelt oled sa sõltlane.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas siis tõesti,kui number kolm vanuse ees kukub keerab organism end mingisse uude režiimi,et elus püsimiseks ainult istu kapi kallal ja söö?

EEST kukkus kolm või ETTE kukkus kolm, ehk siis, said sa 30 või 40? 40 puhul saaks ma veel kuidagi aru, et vanud võib natuke mõjuma hakata, 30 puhul kindlasti mitte.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul pole linnunokatoitumine, vaid tegelikult umbes nii palju ongi minu vanuses reaalselt vaja. 1300 kcal umbes, ma arvan, aga pole kunagi arvutanud.

Trennis ei käi, ainult oma koeraga pikad 2h kaigud metsas iga päev. Kaal sama, mis gümnaasiumi lõpetades, 53 kg. Olen 50+.

Näljatunne tuleb sul sellest, et magu on välja veninud pidevast soomisest. See pole füsioloogilise vajaduse näitaja.

+3
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 194 )

Esileht Ilu ja tervis Kaal aina tõuseb,appi!