Tuhat põhjust võib olla, esimene asi, mis pähe tuleb, on see, et need väikesed vahepalad kokku arvutatuna on arvestatav hulk kaloreid ja neid on märkamatult kogunenud rohkem, kui varem. Mida ja kui palju söögikordade vahele sööd, kas üks saiake, kolm? Kui palju magusat? Kuidas on ainevahetus? Minu kogemus dieediga oli selline, et esimese asjana panin kirja nädal aega kõik asjad, mida näksisin või sõin päeva jooksul ja kalorid. Siis pidin pikali kukkuma. Lõunaks tegin küll midagi head ja tervislikku, aga igasugused väikesed vahepalad, vahvlid, batoonikesed, pirukad, saiakesed, võileivad, kohukesed jms kokku liites üle 5000 kalori. Lõunasöök ka sinna juurde, aga ära põletasin neist päeva jooksul ehk ainult reaalse lõunasöögi osa. Lisaks veel üliaeglane ainevahetus, mis osutus kilpnäärme alatalitluseks. Proovisin toitumiskava järgi toituda, siis jätsin lihtsalt süsivesikud menüüst peaaegu välja ja lugesin kalorite asemel ainult süsivesikuid- toimis! Kui kõht on rasvasemat toitu täis söödud, siis on pikalt kõht täis ja ei teki tahtmist näksida, igasugused saiakesed aga annavad täiskõhutunde ainult paariks tunniks. Proovi kirja panna iga väike asi, mis sa sööd ja arvuta kokku. Võid üllatuda, kui suure vahe paar saiakest ja väikest šokolaadi teha võivad.
Ehe näide, kuidas inimesed lihtsalt ei teegi muud kui söövad. Kuidas on see võimalik?
Mis neetud vahepalad, kui sa oled just prae soonud ja ōhtul kavatsed jälle süüa?
Ma olen järjest enam veendunud, et on lihtsalt kahte tuupi inimesed. Yhed, kelle elu esimene mõte on söömine ja teised, kes söövad siis, kui on kõht tühi.
Tegelt ka, need kogused, mis tarbitakse, on kolossaalselt erinevad. Mitu suurt sooja söögikorda päevas ja veel vajadus vahepeal saiakeste ja maiustuste järele?
No te ometi saate ju ise aru, et see ei ole normaalne.
Mina söön eelroa mootu sooja toidu kord päevas, pisut juustusid-liha- v kalavalikut/rohelist teiseks söögikorraks ja olen umbe täis toidust. Mul võib olla kookide virn ees ja need lähevad lõpuks kodus külmikus halvaks, sest mitte kunagi pole mul tunnet, et ma tahaks yht võtta.
See on ikka peas kinni, mitte naise füsioloogilise vajadusega põhjendatud.