Esileht Ilu ja tervis Kaal pärast emaka eemaldamist

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Teema: Kaal pärast emaka eemaldamist

Postitas:
Kägu

Tere! Küsin veidi nõu, ehk on kellelgi sama probleem olnud.
Olen 43aastane naine, kel on eemaldatud tervislikel põhjustel emakas. Pärast seda on mul hormonaalne tasakaal paigast ära ning olen võtnud kaalus juurde. Raske on alla võtta. Kõige rohkem -2 kg, mis läheb korraks maha, on peagi tagasi. Riided, mis varem istusid kenasti selga, on väikseks jäänud. Tahaks saada tagasi vormi, milles tunnen end mugavalt, kuid pärast operatsiooni tundub see võimatuna. Kas kellelgi on olnud sarnaseid kogemusi? Mis aitaks kaalust alla võtta, kui hormonaalne tasakaal paigast ära on?

Ette tänades,

K

+7
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega emakas ise mingeid hormoone tooda. Munasarjad toodavad neid.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Räägi  oma naistearstiga, äkki annab seda tasakaalu saavutada ravimitega.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas munasarjad ka eemaldati? Kui mitte, siis pole su kaalutõus emaka eemaldamisega kuidagi seotud, lihtsalt vanuse kasvades paljudel tõusebki kaal. Kui munasarju samuti pole, siis küsi hormoonasendusravi, nii noortele tavaliselt see määratakse, kui munasarjad eemaldatakse, sest enneaegse menopausiga on paljud terviseriskid seotud.

+14
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Raske on alla võtta. Kõige rohkem -2 kg, mis läheb korraks maha, on peagi tagasi.

See räägib pigem, et sa pead mingit suvalist dieeti korraks ja siis pöördud oma harjumuspärase menüü juurde tagasi. Ilmselt peaksid püsivalt oma toitumist muutma.

+14
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tuleb kohaneda. Nimelt vähem süüa ja rohkem liigutada. Mul menopaus läbitud ja ilmselt 7 aastaga on nüüdseks igasugune naissuguhormoon kadunud. Esimese raksuga võtsin ka juurde, aga kui asi selgeks sai, jõudsin järeldusele, et on vaja vähem, kuid selle eest täisväärtuslikumalt süüa. Nii lihtne see ongi.

+10
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on peale emaka ja muu eemaldamist tervis läbi. Kõhul on rull, liigutamine on valus, käimine (eriti trepist) on valus ja raske. On tekkinud liited, organid alla vajunud. Ootan otsust uuesti lõikamise asjus.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on peale emaka ja muu eemaldamist tervis läbi. Kõhul on rull, liigutamine on valus, käimine (eriti trepist) on valus ja raske. On tekkinud liited, organid alla vajunud. Ootan otsust uuesti lõikamise asjus.

Selliseid asju juhtub päris tihti, aga naistearstide jutt on alati üks, et pole seda emakat vaja, lõika aga ära. Ja seda räägitakse iga suurema verejooksu ja müoomi korral, mida ei proovitagi muudmoodi ravida, ikka lõikame emaka ära ja korras.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul polnud parata, müoom oli kasvanud lühikese ajaga (kovidi-aegne tavalise arstiabi seiskamine) ülisuureks, seega polnud valikut. Elus ma olengi tänu sellele. Eks peab nüüd, 2 aastat peale lõikust, uuesti järjele saama. Trenni teha ei ole võimalik, süüa ka ei saa, arm on nagu krookpael. Aga endiselt-elus olla on tore, küll leiab lahenduse ka muule.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Elus ma olengi tänu sellele.

Müoom sind küll ei tapa ja tõmbaks ka hormoonravi ja menopausiga tagasi.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aitäh arvamast! Ma ei hakka siin lähemalt lahkama, kuid alternatiivseid võimalusi kahjuks ei olnud. Teema ei olnud sellest, vaid kaalutõusust.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aitäh arvamast! Ma ei hakka siin lähemalt lahkama, kuid alternatiivseid võimalusi kahjuks ei olnud. Teema ei olnud sellest, vaid kaalutõusust.

Alustame sellest, mis sul täpsemalt ära lõigati. Kui arvad, et müoom oleks sind ära tapnud, äkki ka muid asju ei tea nii hästi.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul polnud parata, müoom oli kasvanud lühikese ajaga (kovidi-aegne tavalise arstiabi seiskamine) ülisuureks, seega polnud valikut. Elus ma olengi tänu sellele. Eks peab nüüd, 2 aastat peale lõikust, uuesti järjele saama. Trenni teha ei ole võimalik, süüa ka ei saa, arm on nagu krookpael. Aga endiselt-elus olla on tore, küll leiab lahenduse ka muule.

Müoom on healoomuline kasvaja, ei tapa. Vererohked päevad võivad tõesti kurnavad olla, aga ka ei tapa. Elus oleks sa igal juhul ka selle ülisuure müoomiga, ei maksa asja üle dramatiseerida.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Trenni teha ei ole võimalik, süüa ka ei saa, arm on nagu krookpael.

See tundub ka väga ülepaisutatud kirjeldus. Liidetega saab ka trenni teha, mis mõttes süüa ei saa? Nii vanalt ei saagi enam endiselt õgida, nii et kaal ei tõuseks, emakalõikus ei puutu asjasse, ka menopausis naised saavad kaalu hoitud, mida sinul ilmselt pole. Tavaliselt tehakse emaka eemaldus laporoskoopiliselt, aga ka avatud lõikuse arm on sama nagu keisriarm, mis sellega siis juhtus, et on nagu krookpael? Kuidagi jube dramaatiline oled. Mul on samamoodi emakas ära lõigatud, avatud lõikusega, ei hakanud ära surema oma müoomidega ega ka nüüd.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Müoom võib ju muutuda (üsna äkki ka) pahaloomuliseks.

0
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ära aja jama. Küll on ignorantseid isikuid siin Perekoolis. Levinumate haigusseisundite kohta võiks ikkagi midagi teada.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Püha idiootsus!

0,5-1% juhtudest on võimalik müoomi muutumine pahaloomuliseks emaka lihaskesta kasvajaks – rhabdomüosarkoomiks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu
  1. Aitäh arvamast! Ma ei hakka siin lähemalt lahkama, kuid alternatiivseid võimalusi kahjuks ei olnud. Teema ei olnud sellest, vaid kaalutõusust.

Hormoonspiraal oli paigaldatud ning sellest hoolimata kasvas suureks? Päris jube. Mul seetõttu see spiraal pandud ning viimased  10 aastat on asi kontrolli all.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul eemaldati emakas, munasarjad jäeti. Enne lõpliku eemaldamist olin käinud kolm korda opil müoome eemaldamas. Iga korraga oli olukord hullem. Enne eemaldamist proovisime ravida beebipillidega ja  Esmyaga. Väga kallis rohi. Jah, võttis veritsust vähemaks aga see pole rohi, mida elu lõpuni süüa. Kui ravikuuri lõpetasin, olid mul päevad peaaegu 2 kuud järjest. Hullemad päevad olid sellised, et kasutasin 2 supertampooni + ööside, mis olid abiks vaid paar tundi, kuni kõik läbi lekkis. Arst soovitas emaka eemaldamist (vanus üle 40 ja munarakkude arv tavalisest madalam) Ütlesin, et no proovime ikka veel ravida. Aga kui juba konkreetselt püsti tõustes hakkas veri mööda sääri alla voolama, helistasin arstile ja ütlesin ise, et kõik, mina rohkem ei suuda, palun mulle opiaeg kirja panna. Päevad hakkasid mul juba 9-aastaselt ning terve elu olnud veterohked ja jube valutavad. Peale oppi ma olen nüüd mõelnud, et miks ma nii kaua piinlesin. Lapsi ma niikuinii rohkem ei tahtnud (1 olemas). Täiesti loll jutt ja mõte ravida kallite ravimitega ning aegajalt ikkagi opil käia lõikamas. Ja tavaliselt, kes on tsüstide või müoomidega emakas hädas, nendel on tihti ka rindades tsüstid (nii ka mul). Günekoloog ja mammoloog mõlemad ütlesid, et need omavahel seotud küll.

Jah, kaalu on nüüdseks pisut juurde tulnud aga see ka kindlasti juba sellest, et vanus selline. Mõnikord kui olen raskeid asju tõstnud siis nagu lööb allapoole kuhugi valu sisse, aga see puhtalt minu enda viga… Raskuste käristamine pole niikuinii naiste töö.

Selliseid asju juhtub päris tihti, aga naistearstide jutt on alati üks, et pole seda emakat vaja, lõika aga ära. Ja seda räägitakse iga suurema verejooksu ja müoomi korral, mida ei proovitagi muudmoodi ravida, ikka lõikame emaka ära ja korras.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere! Küsin veidi nõu, ehk on kellelgi sama probleem olnud.

Olen 43aastane naine, kel on eemaldatud tervislikel põhjustel emakas. Pärast seda on mul hormonaalne tasakaal paigast ära ning olen võtnud kaalus juurde. Raske on alla võtta. Kõige rohkem -2 kg, mis läheb korraks maha, on peagi tagasi. Riided, mis varem istusid kenasti selga, on väikseks jäänud. Tahaks saada tagasi vormi, milles tunnen end mugavalt, kuid pärast operatsiooni tundub see võimatuna. Kas kellelgi on olnud sarnaseid kogemusi? Mis aitaks kaalust alla võtta, kui hormonaalne tasakaal paigast ära on?

Ette tänades,

K

Algav kliimaks võib hoopis põhjuseks olla, mitte operatsioon. Tõsta taldrikule poole väiksem ports ja ära juurde võta.  Söögi koguse vähendamine annab alati tulemuse.

+2
0
Please wait...

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Esileht Ilu ja tervis Kaal pärast emaka eemaldamist