Esileht Ilu ja tervis Kaalust alla võtmine

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 141 )

Teema: Kaalust alla võtmine

Postitas:
Kägu

Sooviksin lihtsalt näha teiste kogemusi. Ma kahjuks olen kaalust juurde võtnud palju viimaste aastatega ning praegust püüan toidu mahtu vähendada ning võimalusel rattaga, jalgsi natuke õues väljas käia. Ma isiklikult ei suuda tervislikult süüa, sellepärast ma söön sama toitu nagu alati, kuid vähem. Kas see on vale otsus? (kartul, vorstid, kotletid – selline toit umbes).

Tundub, et see plaan töötab, kuna märkasin, et kui süüa üks kord päevas rasvast toitu ning natuke liigutada, siis kaal aeglselt läheb alla.

Kui nii lähebki edasi, kas kõht, käed, muud kehaosad muutuvad väiksemaks või juhtubki nii, et kehakaal läheb väiksemaks ning alles jääb väga palju nahka.
Lugesin, et seda vältida tuleb juua palju vett ning aeglustada kaalu langetamise protsessi ning siis lisanahka ei peaks palju jääma?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lugesin, et seda vältida tuleb juua palju vett ning aeglustada kaalu langetamise protsessi ning siis lisanahka ei peaks palju jääma?

Oleneb kui vana oled. Kuni 20 kg ei jää väga rippuma isegi 40+ vanuse juures (välja arvatud ehk kõhupiirkond), 30+ kg juba jääb küll, 50+ kg maha võttes peab tegema operatsioone. Aga nii palju suurem osa maha ei saa nagunii.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

(kartul, vorstid, kotletid – selline toit umbes)

Need võiks ikkagi välja vahetada kvaliteetse liha vastu. Köögivilju tuleb sööma hakata rohkem.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma isiklikult ei suuda tervislikult süüa, sellepärast ma söön sama toitu nagu alati, kuid vähem. Kas see on vale otsus? (kartul, vorstid, kotletid – selline toit umbes).

miks ei suuda?  on ju võimalik poodi minnes osta tervislikum tooraine (mitte valmisvorstid, kotletid ja guljash). On võimalik harjutada vähem liha ja rohkem köögivilju sööma. Ka kotletid on ise tehes ju ok (kvaliteetsest hakklihast, mitte mingist imelikust “kotletisegust”, lisades taignasse porgandit, peeti, suvikõrvitsat).

Kõik ikkagi algab sellest, mida poest koju tood.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul vanust 45+ ja tegelen praegu 16:8 vahelduvpaastuga, see on päris mugav, millestki loobuma ei pea, ainult kella jälgima ja mitte unustama vett juua. Augustist peale teinud (kusjuures mitte isegi eriti hoolsalt, vahepeal mitu nädalat ka ei järginud üldse), praeguseks läinud alla 6 kilo, umbes kümme tahaks veel võtta, ja olen üsna muretu, et küll see ka läheb. Lisaks kaalulangusele on paastumisel ka palju muid kasusid, ei ole puhas nälgimine, nagu ma varem asjasse süvenemata alati arvanud olin! Netist leiad selle kohta rohkem infot:)

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jäi nahka järgi küll, piitspeeneks ei saanud, aga paremasse vormi. Rahul üleliigse nahaga, nägu enda arvates piltide peal kenamaks läinud, vaid nina on nagu suurevõitu jäänud. Silmad suuremad, nägu proportsioonides.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ka alustasin samamoodi – koguste vähendamisest. Kui esimene eduelamus käes, siis leidsin jõudu ka juba menüüd korrigeerima hakata, aga kindlasti mitte nii, et kohe hakkad sööma kõike übertervislikku – ikka seda, mis meeldib, tuleb ka süüa vahepeal. Isegi tükike kooki, muidu tuleb murdumine kiiresti.

Tundub, et naha mõttes on tõesti joon kuskil seal 50. eluaasta juures. 15 aastat tagasi võtsin alla ja ei jäänud midagi rippuma. Nüüd võtan alla (olles vahepeal selle maagilise joone ületanud) ja käsivarred ripuvad, kõht ripub. No las nad ripuvad, ikka parem kui suur ülekaal.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul vanust 45+ ja tegelen praegu 16:8 vahelduvpaastuga, see on päris mugav, millestki loobuma ei pea

Ja mis su pikaajaline plaan on?

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

ikka seda, mis meeldib, tuleb ka süüa vahepeal. Isegi tükike kooki, muidu tuleb murdumine kiiresti … 15 aastat tagasi võtsin alla ja ei jäänud midagi rippuma. Nüüd võtan alla (olles vahepeal selle maagilise joone ületanud) ja käsivarred ripuvad, kõht ripub.

Ikka tuleb süüa seda, mis meeldib. Muidu pole ju pidevalt seda ülekaalul, mida jälle alla võtta 😀

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Söö 80% senisest kogusest. Ja jäägi selle juurde. Kaal läheb kenasti alla.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tundub, et see plaan töötab, kuna märkasin, et kui süüa üks kord päevas rasvast toitu ning natuke liigutada, siis kaal aeglselt läheb alla.

Kalorid on olulised: söö vähem kui kulutad ja kaal langebki. Ja et samal ajal tervis käest ei läheks, jälgi et saaksid toidust vajalikud ained, vajalikus koguses kätte. Rasva võib ikka süüa ja kartulit, vorste, kotlette ka (aga korralik ahjupraad ei maitse?). Soovitan siiski kõik toit ja kaloreid sisaldav jook ära kaaluda ja kirja panna. Siis ei teki enesepettust ja tead täpselt, palju võid süüa ja saad selgust ka, mida sa õigupoolest toidust saad ja mida mitte.

Kui nii lähebki edasi, kas kõht, käed, muud kehaosad muutuvad väiksemaks või juhtubki nii, et kehakaal läheb väiksemaks ning alles jääb väga palju nahka.

Kas sul on palju ülekaalu? Kui on ja kogu ülekaalu kaotad, siis jah, jääb see nahk, kus praegu on rasvkude sees, tühjaks. Kui ülekaalu ei ole palju (no 10-20 kg), siis eks natuke lõdvem nahk allavõtmise järel tõesti on, kuid ei tohiks visuaalselt häirida kedagi, mingeid nähtavaid tühje nahavolte vaevalt et tekib. Kui oled noorem inimene, siis tõmbub nahk aja jooksul oluliselt tagasi. Kui oled vanem inimene, siis vähem.

Veejoomine on kasulik ikka. Eriti, kuna nii ehk sööd vähem. Mõned inimesed ei pidavat enam hästi aru saama, kas neil on janu või kõht tühi ja seetõttu kipuvad üle sööma, aga kui teadlikult rohkem vett joovad, siis avastavad, et polegi kõht tühi. Ma ei tea, kui palju see paika peab. Veepuudus kindlasti ei mõju nahale hästi, aga rohke vee joomine kaalu langetamise protsessi ei aeglusta. Üleliigse naha rohkus sõltub ikka sellest, palju sa kaalust alla võtad.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul vanust 45+ ja tegelen praegu 16:8 vahelduvpaastuga, see on päris mugav, millestki loobuma ei pea

Tänan küsimast, kavatsen üldiselt edasi eladagi järgides seda põhimõtet, et kehale tuleb anda seedimisest kogu aeg ka puhkust, et teised protsessid saaksid käivituda ja toimida. Lisaks olen ka alati olnud üsna liikuv ja aktiivne, kuigi mitte ekstreemselt. Kilod tulid peale koroona-ajal, lihtsalt nendest vaja nüüd lahti saada, aga olen ka muidu õnnelik, et enda jaoks vahelduvpaastumise leidsin!

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tänan küsimast, kavatsen üldiselt edasi eladagi järgides seda põhimõtet, et kehale tuleb anda seedimisest kogu aeg ka puhkust, et teised protsessid saaksid käivituda ja toimida. Lisaks olen ka alati olnud üsna liikuv ja aktiivne, kuigi mitte ekstreemselt. Kilod tulid peale koroona-ajal, lihtsalt nendest vaja nüüd lahti saada, aga olen ka muidu õnnelik, et enda jaoks vahelduvpaastumise leidsin!

Mis need teised protsessid on, mis saavad käivituda ja toimida, kui süüa suvaliselt, aga teha pikki paastupause?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis need teised protsessid on, mis saavad käivituda ja toimida, kui süüa suvaliselt, aga teha pikki paastupause?

Anna andeks, ma lihtsalt panin siia algselt oma kogemusel põhineva soovituse ja kirjutasin ka kohe juurde, et netist saab lisainfot otsida 🙂 Ei plaaninud jääda siin regulaarset usukuulutust ja rahvavalgustust tegema, kellel huvi, saab omal käel uurida!

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Anna andeks, ma lihtsalt panin siia algselt oma kogemusel põhineva soovituse ja kirjutasin ka kohe juurde, et netist saab lisainfot otsida 🙂 Ei plaaninud jääda siin regulaarset usukuulutust ja rahvavalgustust tegema, kellel huvi, saab omal käel uurida!

Ehk siis sööd selles piiratud ajaaknas lihtsalt vähem (kaloreid) ja kõik

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitte päris kõik. Paastumise ajal (mil ühtegi kalorit suust sisse ei lähe, ainult vesi, suhkruta tee või kohv) läheb organism energia saamiseks oma varude kallale, lisaks kiireneb rakkude uuenemine, insuliiniresistentsuse vähenemine – ma pidasin samuti paastu varem lihtsalt nälgimiseks, kuid sellel on tervise seisukohast veel megapalju kaasmõjusid!

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitte päris kõik. Paastumise ajal (mil ühtegi kalorit suust sisse ei lähe, ainult vesi, suhkruta tee või kohv) läheb organism energia saamiseks oma varude kallale, lisaks kiireneb rakkude uuenemine, insuliiniresistentsuse vähenemine – ma pidasin samuti paastu varem lihtsalt nälgimiseks, kuid sellel on tervise seisukohast veel megapalju kaasmõjusid!

Ma olen põhimõtteliselt eluaeg niimoodi toitunud, sest hommikuti ei söö, aga pole mingit mõju selle täheldanud, kaal pole ka ideaalne, hoopis eluaegne yo-yo.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tavaolukorras läheb 24 tundi, enne kui oma varude kallale minnakse. Enne katab mao glükoosivarud vajaduse ära.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen põhimõtteliselt eluaeg niimoodi toitunud, sest hommikuti ei söö, aga pole mingit mõju selle täheldanud, kaal pole ka ideaalne, hoopis eluaegne yo-yo.

Mul sama, et söön tavaliselt kell 12.00 ja 19.00, pole küll kaal sellest kuskile alanenud.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul sama, et söön tavaliselt kell 12.00 ja 19.00, pole küll kaal sellest kuskile alanenud.

Te vett ikka joote piisavalt? Vahelduvpaastu ajal peaks kindlasti 2-3 liitrit päevas jooma.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Te vett ikka joote piisavalt? Vahelduvpaastu ajal peaks kindlasti 2-3 liitrit päevas jooma.

Ja ekstraveejoomine aitab kuidas kaloreid kulutada?

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

lisaks kiireneb rakkude uuenemine, insuliiniresistentsuse vähenemine

No seda ikka siis, kui sa söömise aknas vaatad ka, mida sööd (mis selle lühikese aja tõttu on veel omakorda keeruline), mitte lihtsalt nii, et söön mingi lühikese aja jooksul, mida tahan. Nälgid 16h ja siis keerad mingi pasta ja koogi nahavahele – see küll mingeid positiivseid mõjusid ei anna.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Igas kaaluteemas on inimesi, kellel läheb hästi – nad on leidnud midagi, mis neid aitab. Ja kohe kui nad sellest räägivad, tormab kohale see üks, kes tahab teada mis on pikaajaline plaan ja hakkab edasi tõestama, kuidas asi ikka ei tööta tegelikult. Vägisi jääb mulje, et tegemist on ülekaalus juhmiga, kes ise alla võtta ei suuda ja siis üritab tuju rikkuda kõigil, kes seda suudavad. Tahan öelda, et kui kellegil vahelduvpaast aitab – siis tehke seda edasi! Prooviks isegi, kui poleks meest, kes minu kõrval hilja õhtul paremad palad nosimiseks välja otsib, vat selles olukorras ma seda lihtsalt teha ei suuda. Nii et minu puhul töötab vaid kalorite üle arve pidamine.

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Noh, vahelduvpaastumisega põhjalikumalt tegelejad ütlevad, et keha harjub kindlate toiduaegadega ja vahelduvpaastu mõte olevatki selles, et keha ei harjuks, ei teaks millal jälle süüa saab. Ehk siis, kui pidevalt süüa harva, siis see ei mõjugi, keha harjub. Tuleks hoopis süüa ebaregulaarselt. Aga gastroenteroloogid jälle väidavad, et regulaarne söömine on seedimisele hea.

Mina arvan, et tuleks proovida ja leida endale sobiv lahendus. Minule piisab täiesti natuke vähem söömisest, aga sedagi on raske teha ja seda paari ülearust kilo kaotan ikka väga pikka aega.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kust sa lugesid, et see kaloreid kulutada aitab? Ei ole see toitumine ja seedimine nii lineaarsed protsessid, nagu sa paistad arvavat!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

lisaks kiireneb rakkude uuenemine, insuliiniresistentsuse vähenemine

No seda ikka siis, kui sa söömise aknas vaatad ka, mida sööd (mis selle lühikese aja tõttu on veel omakorda keeruline), mitte lihtsalt nii, et söön mingi lühikese aja jooksul, mida tahan. Nälgid 16h ja siis keerad mingi pasta ja koogi nahavahele – see küll mingeid positiivseid mõjusid ei anna.

Võib ka pastat ja kooki süüa (kuigi ilmselt mitte igapäevaselt), muide, kaal ikka langeb. Aga otseloomulikult mida tervislikumaid valikuid söögilauas teha, seda parem, peale selle tuleb muidugi lisaks kasuks ka liikumine ja on vahe sees ka, mis kellaaegadel süüa/paastuda, see kõik ka individuaalne. Ja no ongi. Individuaalne. Ja selliseid lahendusi pole muidugi olemas, mis universaalselt igale inimesele sobiksid.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kust sa lugesid, et see kaloreid kulutada aitab? Ei ole see toitumine ja seedimine nii lineaarsed protsessid, nagu sa paistad arvavat!

Seedivad seedeensüümid, mitte vesi.

Igas kaaluteemas räägib alati keegi, kuidas peab 3 l vett jooma. Miks, ei osata selgitada. Jah, kui on kuum ilm või tehakse pikka intensiivset trenni, juuakse rohkem vett. Aga muidu?

Kui sa ütleks, et lihtsalt näljapeletuseks, saaks isegi aru. Aga ei tasu soovitada tekitada endale veel lisaks veemürgitust.

Ehk, kui inimese uriin on hele või läbipaistev, tarbib ta piisavalt vedelikke (mitte ainult vett).

Seedimise parandamiseks on müügil seedeensüümid.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minule piisab täiesti natuke vähem söömisest, aga sedagi on raske teha ja seda paari ülearust kilo kaotan ikka väga pikka aega.

Bingo! Aga täpselt sedasama teevad ka need, kes peavad nö vahelduvpaastu, aga söövad selles akns ükskõik mida – söövad lihtsalt vähem. Sellest ka minu küsimus, et mis on nende pikaajaline plaan. Pikaajaliselt ei ole võimalik lihtsalt vähem süüa (kui sa midagi muud oma toidus ei jälgi), sest keha kohaneb, vajab üha vähem ja näljatunne võidab.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Igas kaaluteemas on inimesi, kellel läheb hästi – nad on leidnud midagi, mis neid aitab. Ja kohe kui nad sellest räägivad, tormab kohale see üks, kes tahab teada mis on pikaajaline plaan ja hakkab edasi tõestama, kuidas asi ikka ei tööta tegelikult. Vägisi jääb mulje, et tegemist on ülekaalus juhmiga, kes ise alla võtta ei suuda ja siis üritab tuju rikkuda kõigil, kes seda suudavad. Tahan öelda, et kui kellegil vahelduvpaast aitab – siis tehke seda edasi! Prooviks isegi, kui poleks meest, kes minu kõrval hilja õhtul paremad palad nosimiseks välja otsib, vat selles olukorras ma seda lihtsalt teha ei suuda. Nii et minu puhul töötab vaid kalorite üle arve pidamine.

Aga miks seda küsida ei või? Kas pikaajaline plaan ei olegi siis kaalu langetamise juures peamine? Ajuvaba on ju lähtuda mingist esimesest 4-5 kilost kaalukaotusest (mis on niikuinii suuremalt jaolt vesi), et näe, töötab. Veel ajuvabam on hakata dieeti pidama teadmisega, et võtan praegu alla, eks pärast vaatab, kui kaal jälle kogunenud on.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga miks seda küsida ei või? Kas pikaajaline plaan ei olegi siis kaalu langetamise juures peamine? Ajuvaba on ju lähtuda mingist esimesest 4-5 kilost kaalukaotusest (mis on niikuinii suuremalt jaolt vesi), et näe, töötab. Veel ajuvabam on hakata dieeti pidama teadmisega, et võtan praegu alla, eks pärast vaatab, kui kaal jälle kogunenud on.

Kui keegi sellele vastust teaks, siis oleks ta juba vähemalt miljonär 🙂
Kui praegune lähenemine ei aita ja hakkab taas juurde tulema, eks siis tuleb jälle midagi uut proovida, millega organism veel harjunud pole. Või kui detailset pikaajalist plaani sa ootad? Võib-olla viie või kümne aasta pärast on juba paremad teadmised ja vahendid olemas.

+1
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 141 )

Esileht Ilu ja tervis Kaalust alla võtmine