Esileht Ilu ja tervis Kaalust alla võtmine

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 141 )

Teema: Kaalust alla võtmine

Postitas:
Kägu

Minu pikaajaline plaan on saada nii vanaks, et ei mind ega kedagi muud ei huvita enam mu kehakaal. Nii kaua kui veel huvitab, tuleb sellega tegeleda.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui keegi sellele vastust teaks, siis oleks ta juba vähemalt miljonär

Kas sa tahad öelda, et inimestele ei ole teada, mismoodi kaalu tõsta/langetada ja kontrolli all hoida? Kuidas sinu meelest fintess-seltskond sellega hakkama saab? Loevad mingeid võlusõnu? Jälgi mõnda fitnessisti ja tema toitumist. Ja mis peamine, distsipliini. Saad asjast aimu.

Kui praegune lähenemine ei aita ja hakkab taas juurde tulema, eks siis tuleb jälle midagi uut proovida, millega organism veel harjunud pole.

Selle nimi on jojo dieet.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minule piisab täiesti natuke vähem söömisest, aga sedagi on raske teha ja seda paari ülearust kilo kaotan ikka väga pikka aega.

Bingo! Aga täpselt sedasama teevad ka need, kes peavad nö vahelduvpaastu, aga söövad selles akns ükskõik mida – söövad lihtsalt vähem. Sellest ka minu küsimus, et mis on nende pikaajaline plaan. Pikaajaliselt ei ole võimalik lihtsalt vähem süüa (kui sa midagi muud oma toidus ei jälgi), sest keha kohaneb, vajab üha vähem ja näljatunne võidab.

Ega see keha nii palju ka ei kohane. Muidugi, mida vanemaks ma saan, seda aeglasemaks jääb ainevahetus. See on kõigil nii. Aga kui on piisavalt lihasmassi ja on piisavalt aktiivsust, siis ainevahetus nii palju ei aeglustu, et kui seni oli kaalualandamiseks 0,5 kg nädalas vaja 500 kcal päevas vähem süüa, siis mingi aeg sellist dieeti pidades selle -500 kcal juures kaal enam ei langeks. Muidugi, kui stardikaal oli 100 kg ja inimene on vahepeal 70 kg-ni kaalu alandanud, siis ta ei kuluta enam sama aktiivsuse juures päevas sama palju kaloreid kui raskemana. Kaalualandamiseks peab kaloridefitsiit olema ikka hetkekaalu ja aktiivsusega kooskõlas, mitte sellega, mis kunagi oli.

Ma mõtlen, et võib ka teistpidi teha: ülekaaluline arvutab välja ideaalkaalu ja sellele kaalule vastava kalorikulu ja hakkabki nii palju sööma. 99% juhtudel kaal alaneb ja lõppkaaluks saabki umbes see ideaalkaal, tingimusel et inimene oma dieedist kinni peab.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tahan öelda, et kui kellegil vahelduvpaast aitab – siis tehke seda edasi!

Selline “paast” aitab ainult selle tõttu, et tarbitakse vähem kaloreid kui enne. Täpselt sama tulemuse saad, kui sööd normaalsete vahedega korraliku hommiku-, lõuna- ja õhtusöögi. Ükskõik, mis kellaaegadel energiat peale tuleb. Kui on kaloridefitsiit, siis kasutabki keha oma varusid energia saamiseks. Mingil perioodil paastumine seda ei muuda.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui praegune lähenemine ei aita ja hakkab taas juurde tulema, eks siis tuleb jälle midagi uut proovida, millega organism veel harjunud pole. Või kui detailset pikaajalist plaani sa ootad? Võib-olla viie või kümne aasta pärast on juba paremad teadmised ja vahendid olemas.

See vastus on elustiilimuutus. Ükskõik, milline see lähenemine ka on, põhiteema on alati kaloridefitsiit. Aga kaloridefitsiidis ei ole võimalik lõputult elada. Selle jaoks ongi pikaajalist plaani vaja ning selles aitab elustiilimuutus ja selle hoidmine kuni elu lõpuni. Mingil hetkel saavutad oma soovkaalu ning hakkad seda säilitama. Elustiilimuutus tähendab seda, et teed oma toidu/joogivalikud niimoodi, et oledki pidevalt kaalu säilitamiseks vajalike kalorite piires. Sul ei ole enam kunagi vaja mingeid uusi imedieete proovida. Kui hakkad jälle sööma/jooma samamoodi nagu enne kaalu langetamist ehk rohkem kui sul kaalu säilitamiseks on vaja kaloreid tarbida, siis võtadki jälle juurde.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul toimib tervislikum toitumine ja toidukoguste vähendamine. Koroonaajal võtsin 5-6 kilo juurde, nüüd poole aastaga olen need  ka maha saanud.  Ei teinud midagi ekstreemset, söön kõike, mida varemgi. Jälgin, et pikki pause ei jääks söögikordade vahele, kooki söön nädalavahetustel. Kui tekib väga suur isu, siis muidugi ka nädala sees. Ei midagi erilist, aga toimib.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul toimib tervislikum toitumine ja toidukoguste vähendamine. Koroonaajal võtsin 5-6 kilo juurde, nüüd poole aastaga olen need  ka maha saanud.  Ei teinud midagi ekstreemset, söön kõike, mida varemgi. Jälgin, et pikki pause ei jääks söögikordade vahele, kooki söön nädalavahetustel. Kui tekib väga suur isu, siis muidugi ka nädala sees. Ei midagi erilist, aga toimib.

Mis sel koroona-ajal siis nii teisiti oli?

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul toimib tervislikum toitumine ja toidukoguste vähendamine. Koroonaajal võtsin 5-6 kilo juurde, nüüd poole aastaga olen need ka maha saanud. Ei teinud midagi ekstreemset, söön kõike, mida varemgi. Jälgin, et pikki pause ei jääks söögikordade vahele, kooki söön nädalavahetustel. Kui tekib väga suur isu, siis muidugi ka nädala sees. Ei midagi erilist, aga toimib.

Koogi söömine nädalavahetusel ongi ekstreemsus.

Aga vähemalt surivoodil oled rahul, et kooki ei söönud.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sa tahad öelda, et inimestele ei ole teada, mismoodi kaalu tõsta/langetada ja kontrolli all hoida? Kuidas sinu meelest fintess-seltskond sellega hakkama saab? Loevad mingeid võlusõnu? Jälgi mõnda fitnessisti ja tema toitumist. Ja mis peamine, distsipliini. Saad asjast aimu.

Kui praegune lähenemine ei aita ja hakkab taas juurde tulema, eks siis tuleb jälle midagi uut proovida, millega organism veel harjunud pole.

Fitnessistid näljutavad end enne võistlusi. Võistluse järel hakatakse uuesti normaalselt sööma ja kehakaal taastub 100 või enam protsenti näljutamise algusega võrreldes. Arvate et nad ei tea kuidas oma kaal madal hoida või puudub neil selleks piisav tahe? See ei ole jo-jo dieet vaid tõestus sellele et oma kehakaalu omatahtsi ,püsivalt ja tervislikult, muuta ei ole võimalik.

Guugelda “homöostaas.

https://www.kliinik.ee/haiguste_abc/homoostaas/id-507

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaua see koroonapiirang kestis ja palju sellest juba möödas on, et ikka seda põhjuseks tuua. Mäletate fakte? Jah meil ka tekkis mingi massipsühhoos-küpsetame. Aga miks küpsetamine? Miks mitte lugemine? Ei olnud ka nii et väljas ei võinud käia. Ma mäletan küll et käisime mehega kõndimas. Kahekesi.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seda ka veel koroona aja võrdlusena. Paljude inimeste elu ei erine kunagi sellest kas on piirangud või mitte. Sporti nad ikka ei tee.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen põhimõtteliselt eluaeg niimoodi toitunud, sest hommikuti ei söö, aga pole mingit mõju selle täheldanud, kaal pole ka ideaalne, hoopis eluaegne yo-yo.

Mul sama, et söön tavaliselt kell 12.00 ja 19.00, pole küll kaal sellest kuskile alanenud.

Sama siin, mul ei ole enne kella 12 isu, siis käin söön, söön järgmisena kell 17 ja siis 19. Menopausiga võtsin juurde 20 kg ja kaalu võtsin alla Rybelsuse abil hoopis.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Fitnessistid näljutavad end enne võistlusi. Võistluse järel hakatakse uuesti normaalselt sööma ja kehakaal taastub 100 või enam protsenti näljutamise algusega võrreldes.

Kas sa seda oled tähele pannud, et fitnessistid ei aja taga mitte kaalunumbrit vaid kasvatavad ja arendavad oma lihaseid. Vastavalt sellele valitakse ka toidu koostis ja kaloraaž. Enne võistlusi nad mitte ei näljuta ennast suvaliselt vaid söövad vägagi tradlikult, et kaotada kehast rasv, viimnegi vesi ja säilitada lihas.

Arvate et nad ei tea kuidas oma kaal madal hoida või puudub neil selleks piisav tahe?

Sellest küsimusest ma ei saa aru, sest just seda ma väitsingi, et inimesele on väga hästi teada, kuidas oma kaalu ja kehakoostist kontrollida. Keegi siin eespool arvas, et see nii ei ole.

See ei ole jo-jo dieet vaid tõestus sellele et oma kehakaalu omatahtsi ,püsivalt ja tervislikult, muuta ei ole võimalik.

Loomulikult on. Mis siis takistab püsivalt tervislikult toitumast, trenni tegemast, lihasmassi hoidmast/lisamast?

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Fitnessistid näljutavad end enne võistlusi. Võistluse järel hakatakse uuesti normaalselt sööma ja kehakaal taastub 100 või enam protsenti näljutamise algusega võrreldes. Arvate et nad ei tea kuidas oma kaal madal hoida või puudub neil selleks piisav tahe? See ei ole jo-jo dieet vaid tõestus sellele et oma kehakaalu omatahtsi ,püsivalt ja tervislikult, muuta ei ole võimalik.

Guugelda “homöostaas.

https://www.kliinik.ee/haiguste_abc/homoostaas/id-507

Kõik sportlased näljutavad. Poksis/maadlejatel on oma kaalukategooria, k6hu vaja kiirelt jõuda. Paljudel proffidel on kaalunumber lepingu sees.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaua see koroonapiirang kestis ja palju sellest juba möödas on, et ikka seda põhjuseks tuua. Mäletate fakte? Jah meil ka tekkis mingi massipsühhoos-küpsetame. Aga miks küpsetamine? Miks mitte lugemine? Ei olnud ka nii et väljas ei võinud käia. Ma mäletan küll et käisime mehega kõndimas. Kahekesi.

Koroonakilod on uued titekilod 😀

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

See ei ole jo-jo dieet vaid tõestus sellele et oma kehakaalu omatahtsi ,püsivalt ja tervislikult, muuta ei ole võimalik.

Loomulikult on. Mis siis takistab püsivalt tervislikult toitumast, trenni tegemast, lihasmassi hoidmast/lisamast?

Ma huvi pärast küsin et kas sa tead mõnd kuulsat eesti kaalulangetajat kes sellega hakkama oleks saanud (ja saledaks jäänud)?  Mul meenub üksnes Ivo Linna ja siin on asi pigem vanusega kaasnevates kehamuutustes ja võimalikes terviseprobleemides – sarkopeenia jmt.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma huvi pärast küsin et kas sa tead mõnd kuulsat eesti kaalulangetajat kes sellega hakkama oleks saanud (ja saledaks jäänud)? Mul meenub üksnes Ivo Linna ja siin on asi pigem vanusega kaasnevates kehamuutustes ja võimalikes terviseprobleemides – sarkopeenia jmt.

Kuidas seda mõista, et oled saledaks jäänud? Kui sured saledana, siis on eesmärk täidetud?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma huvi pärast küsin et kas sa tead mõnd kuulsat eesti kaalulangetajat kes sellega hakkama oleks saanud (ja saledaks jäänud)? Mul meenub üksnes Ivo Linna ja siin on asi pigem vanusega kaasnevates kehamuutustes ja võimalikes terviseprobleemides – sarkopeenia jmt.

Ma ei tea, mis meetodeid mingid kuulsused kasutavad. Kui midagi analoogset nagu siin, et “loen kaloreid ja söön vähem ja laupäeviti luban kooki”, siis ei ole imestada, et tulemusi ei ole.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei tea, mis meetodeid mingid kuulsused kasutavad. Kui midagi analoogset nagu siin, et “loen kaloreid ja söön vähem ja laupäeviti luban kooki”, siis ei ole imestada, et tulemusi ei ole.

Sinu arvates tuleb ülejäänud elu koogist ainult und näha? Just mõõdukus ongi see, mis tagab pikaajalise tulemuse, mitte ekstreemsus.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sinu arvates tuleb ülejäänud elu koogist ainult und näha? Just mõõdukus ongi see, mis tagab pikaajalise tulemuse, mitte ekstreemsus.

Ahah, no siis on sul ju nipp teada ja vorm peaks imeline olema 🙂  Nagu ka neil kuulsustel.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ahah, no siis on sul ju nipp teada ja vorm peaks imeline olema 🙂 Nagu ka neil kuulsustel.

Vastupidi, nad on enamus alla võtnud just ektreemsusega ja kui katkestad, siis on vanad harjumused tagasi. Ja kilod.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sel mõttetul kaagutamisel ka mingi iva on?  Jalutasin ja lugesin, aga arvutis istumise aeg suurenes märgatavalt.  Kui varem käisin jalgsi ja ühistranspordiga tööle, siis koroona ajal istusin kodus. Ei ole ju keeruline aru saada? Võtsin juurde ja nüüd võtsin alla.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täpselt, mõõdukus tagabki edu. Ja saab küpsetada ka selliseid kooke, mis sinu kaalu langetamist või säilitamist toetavad, kuid mis siiski maitsevad ka hästi. Valgud, rasvad ja süsivesikud on ka kookide koostisosad täpselt samamoodi nagu kõigil teistel tervislikel toitudel.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sel mõttetul kaagutamisel ka mingi iva on?  Jalutasin ja lugesin, aga arvutis istumise aeg suurenes märgatavalt.  Kui varem käisin jalgsi ja ühistranspordiga tööle, siis koroona ajal istusin kodus. Ei ole ju keeruline aru saada? Võtsin juurde ja nüüd võtsin alla.

Miks sa tööl ei käinud? Mina käisin vanaviisi tööl, poes, reisil jne.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sel mõttetul kaagutamisel ka mingi iva on? Jalutasin ja lugesin, aga arvutis istumise aeg suurenes märgatavalt. Kui varem käisin jalgsi ja ühistranspordiga tööle, siis koroona ajal istusin kodus. Ei ole ju keeruline aru saada? Võtsin juurde ja nüüd võtsin alla.

Miks sa tööl ei käinud? Mina käisin vanaviisi tööl, poes, reisil jne.

Oled loll või mängid lolli?

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Koroonat ei peaks tegelikult küll kaalutõusus süüdistama – kuna midagi muud teha ei saanud, siis värskes õhus viibimist tuli kordades juurde.

Ja ise kodus kokkamine võimaldas ka palju tervislikumat menüüd.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Koroonat ei peaks tegelikult küll kaalutõusus süüdistama – kuna midagi muud teha ei saanud, siis värskes õhus viibimist tuli kordades juurde.

Spordiklubi oli kinni ja mingit jalutamist ei olnud, mina tegin ka nädalavahetusel tööd, sest koroona puhkust ei võtnud. Elasin nädalate viisi nt kalapulkade ja keeksi peal, sest keegi süüa ei teinud ja need ainsad asjad, mis pikalt seisid.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui kodus tööd pidi tegema, ei tulnud seda värskes õhus jalutamise aega küll kuskilt juurde. Ilmselgelt oli sellist tavapärast loomulikku liikumist paljudel inimestel hoopis vähem.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Spordiklubi oli kinni ja mingit jalutamist ei olnud, mina tegin ka nädalavahetusel tööd, sest koroona puhkust ei võtnud. Elasin nädalate viisi nt kalapulkade ja keeksi peal, sest keegi süüa ei teinud ja need ainsad asjad, mis pikalt seisid.

kui töötasid nö eesliinil, siis arusaadav ning au ja kiitus.

Aga muidu – no see tunnike ikka leiduks, et mingi supp valmis keeta. Isegi 3-4 päeva seda sama süüa on tervislikum kui kalapulgad ja keeks.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina tegin tööd ikka edasi ja lisaks tuli silma peal hoida kolmel koolilapsel, kellest kõige väiksem erivajadusega ja õppis 3 lapsega väikeklassis – tema õpetamisele kulus ikka mitu tundi päevas. Jalutama ikka aeg-ajalt jõudsime, aga kahjuks pandi ju isegi mänguväljakud kinni ning liikumist kokku oli ikka vähem. Lisaks tohutu stress. Ise teen toidud nagunii, pigem selle töö ja laste lisakoormuse kõrvalt oli aega sellekski vähem, mitte rohkem.

+1
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 141 )

Esileht Ilu ja tervis Kaalust alla võtmine