RE: kägu perekooli foorumis
Mina olen vaba sõna pooldaja! Mina leian, et inimesel peab olema oma arvamus, oma mõtlemisvõime, oma ajutegevus, omad põhimõtted, eesmärgid jne. jne. Minu arvates ei vaja inimesed alati pea silitamist, vaid otsekohene ja kitsaskohtadele suunatud kommentaarid peaksid hoopis äratuseks olema ja teemaalgatajale mõtlemisainet pakkuma. Oma vigu on raske näha ja tunnistada! Valus võib tõesti olla, kui keegi tõsiasjad lauale laob. Inimene soovib kuulda ju ainult seda, mida ta kuulda tahab!
Seda enam, et asja toob esimele ainult üks osapool. Miks ei või inimesele vastukirjutada, et kas sa teise inimese seisukohtadest oled asju mõtisklenud. Mis on otsekohesel vastusel ühist sõimuga või vaenuga? Mitte midagi.
Mida annab lugejale teadmine, et ma olen näiteks kommenteerija MikiHiir või mida annaks inimesele teadmine, et ma olen keegi Männi Anni?
Tore on näha, et meil on erinevaid nägemusi, arvamusi, tõekspidamisi jne.
Pigem peaksid kaduma teemad:
– Palju ma elatist küsida võiksin, kui mees teenib xx summa?
– Võtsin ennast töötuks.
– Millal peaksin lapse tegema, et xx summa järgi raha saada?
Minu mõistus ei võta, kuidas inimesed tahavad minna sealt, kus aed kõige madalam on? Milles seisneb inimese väärtus? Ajutisele liulaskmisele ja Ansipit kirudes…