Minul läks üle 2a tagasi kuu aega, helistasin kirurgile kokkulepitud päeval.
Sünnimärgi avastas töötervishoiuarst, soovitas minna kontrolli. Nahaarstile sain aja mingi paari kuu pärast, nahaarstilt cito saatekirja kirurgile. Kirurg oli lõigates üsna pessimistlik “midagi ilusat siin küll pole” ja avaldas arvamust, et ilmselt tuleb veel lõigata. See kuu aega oli üsna raske oodata, mõtlesin igasuguseid musti stsenaariume oma peas läbi. Kui kokkulepitud ajal helistasin teatas kirurg (mulle tundus et pettunud häälel, igatahes minuga ta eriti rääkida ei tahtnud, et mis edasi ja kui tihti peaks kontrollima) et vähirakke ei leitud. Uurisin peale sünnimärgi eemaldamist ka äelt, kes haava kinni õmbles, et kui suur tõenäosus mul on, et eemaldatud sünnimärk polnud halvaloomuline. Õde ütles, et tema ka täpselt aru ei saa, et mille järgi kirurgid seda hindavad, aga sain vastusest aru, et enamasti ikka õigesti. Minu vastuse ootust see kergemaks ei teinud, aga teemaalgatajale annaks lootust küll kui tegemist kogenud kirurgiga.
Käisin nii nahaarsti juures kui ka lõikusel PERHis, enam vist nahaarstile sinna numbreid ei saa. Korra olen veel peale seda erakliinikus sünnimärke kontrollimas käinud, siis oli kõik korras, sel aastal jälle peaks minema.