Harige mind selles osas, et mida Kaja kallasele ette heidetakse? Ise ma ei ole ka sugugi Kallase fänn aga ma olen kergelt kimbatuses, et mida selle all mõeldakse, kui räägitakse, et ta on elu Eestis aastaga pekki keeranud?
* Koroona puhul vahepeal me paljud arvasime, et ta oleks võinud rangemad piirangud kehtestada, aga tegelikult tema õnnemäng tasus ära ja elu on suudetud lahti hoida Eestis tunduvalt rohkem kui mujal.
* ilmselt heidetakse ette vaktsineerimisele sundimist? Kui vaadata teisi Euroopa riike, siis paraku jõudsid ka teised riigid sarnase järelduseni – vaktsineerimist on vaja iga hinna eest soodustada. Igal pool olid sellealased protestid.
* Elektribörsile mineku otsustas Eesti riik juba palju varem ära, mitte ei teinud seda Kallas.
* Kompenseerimise süsteem oleks võinud olla automaatne ja piisavalt kiire, et inimestelt hirmud maha võtta. Reaalsus on see, et osa inimesi ( ka eelmised valitsused) ei ole ikka veel aru saanud, et elame fossiilsete kütuste lõpu lähedal ja katastroofiliste kliimamuutuste lävel ja tunduvalt olulisem kui jõulukingid ja 24 kanalit televiisoris on maja soojustamjne. Isegi kui kogu Eesti oleks tuulikuid täis, ei aita see meid tuulevabal ajal. Jah, alternatiivenergiaallikate peale oleks pidanud juba palju- palju varem mõtlema, juba eelmiste valitsuste poolt. Need protsessid võtavad aega kordades rohkem kui üks aasta.
* inflatsioon, tarbekaupade kallinemine – see toimub ka üle maailma ja ei ole meie valitsuse mõjutada. Kui, siis ajutiste energiatoetustega tootjatele. Aga need toetused tulevad mingite muude teenuste arvelt.