Kallas. Just sellepärast, et ta pole nii hea poliitik.
Mis selle tema lausega pensionäride kohta lahti on, ei ole ma aru saanud. Ta ütles, et kõik pensionärid ei vaja abi. Ei vajagi ju? Mu vanemad on pensionärid, seega on mu lähemas tutvusringkonnas ka palju pensionäre. Keegi neist ei vaja abi.
Koroonaga on meil ka üsna kenasti läinud, majandus võrdlemisi lahti ja elu käimas.
Aga jah, see on õigus, et ta ei oska nii ilusti ümaralt ja rahustavalt rääkida kui Ratas.
Täpsustan, eelmise nädala riigikogu infotunnis võrdles Kallas enda vanemaid kõikide teiste pensionäridega. Ehk, tema vanemad ju ei vaja abi, seega miks arvata, et kõik teised vajavad. Ma arvan, et väga paljudel on veel meeles Siim Kallase 10 miljoni skandaal ja muidu teadaolevalt on ka Kallaste perekond siiski jõukad inimesed. Seega, võrdlus on lihtsalt kohatu ja solvav, täiesti vale kommunikatsioon.
Teine, mis riigikogu infotunnist väga teravalt ja mitmel korral kõlama jäi, on see, et aga kõik inimesed, kes börsilt varem on ostnud, peavad nüüd rahul olema, sest siiani nad on soodsamalt saanud. Okei, arusaadav, on küll nii olnud tõesti, aga kuidas selline kriitika ja süüdistus siis tegelikult ikkagi aitab neid inimesi olukorras, kus tehti see vale valik börsipaketi kasuks ja nüüd on reaalselt häda käes?
Ja kolmas näide on muidugi see hüüatus, et saaks see kriis nüüd läbi, siis saab ometi valitsemisega tegelema hakata…..
Nagu ütlesin, siis Kallas ei ole inimesena halb, aga juht ja eriti kriisijuht temas on täielik null. Ei tea, kus see kinni on, vb on tal nõrk tiim seljataga, aga vb on ise nii uhke, et ei taha tiimi kuulata. Igal juhul on juhi asi endale korralik meeskond kokku panna. Meediakoolituse võiks ka kiiremas korras läbida näiteks.