Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kaja Kallase “vägev” toetus

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 455 )

Teema: Kaja Kallase “vägev” toetus

Postitas:
Mette-Merithh

Kas peale Kaja Kallase on siis veel mingeid muid variante? Kelle jaoks on, need mingu ja mõelgu ülitõsiselt asjade üle järele.

Minu fb-s vaid lumpen vihkavad Kallast. Kas te tahate nende seas olla?

Sinu FB ei ole nüüd küll kindlasti asi, mille järgi joonduda 😃 Ma ei vihka neist kumbagi, aga kumbagi ei taha ka peaministrina näha.

+11
-10
Please wait...

Postitas:
AmandaRosaalie

Muidugi võltsitud! Sest kes see valiks üldse Helmet? Padusoviett peaks selleks olema.

Kaja Kallas on öelnud: “Minul oli Nõukogude Eestis erakordselt helge lapsepõlv.”

Ei tea, et Martin Helme suust oleks midagi nii hullult padusovietlikku kõlanud! Võiksid veel uurida, kumb neist oli oktoobrilaps või pioneer.

See tsitaat on ikka Kersti Kaljulaidi suust. Ja enamusele lastele on nende lapsepõlv helge, Kui kodu on vähegi normaalne, siis lapsepõlv on ikka helge aeg oma mängude ja tegemistega. Minul oli ka helge lapsepõlv ja nõukaaeg seda helgust ei rikkunud. See ei tähenda, et ma nõukaaega tagasi tahaksin või arvaksin, et lapsepõlv oli helge tänu nõukogude korrale.

Ma pakun, et oktoobrilapsed olid nad mõlemad. Aastatel 83-84, kui nemad kooli läksid, torgati kõikidele esimese klassi põnnidele oktoobrilapsemärk rinda. Pioneeriks saamise ajal (86-87) ka veel pigem saadi, aga siis võis juba erandeid olla.

Ja vastus algsele küsimusele, loomulikult Kallas.

+26
-4
Please wait...

Postitas:
Musil

Otseloomulikult Kaja Kallas!

+15
-10
Please wait...

Postitas:
Musil

https://arvamus.postimees.ee/4265367/kersti-kaljulaid-mul-on-raske-moista-kui-inimesed-utlevad-et-neil-oli-noukogude-eestis-helge-lapsepolv

Tegelikult nii.

https://kajakallas.ee/blogi/helgest-lapsepolvest/

+2
-1
Please wait...

Postitas:
AmandaRosaalie

https://arvamus.postimees.ee/4265367/kersti-kaljulaid-mul-on-raske-moista-kui-inimesed-utlevad-et-neil-oli-noukogude-eestis-helge-lapsepolv

Tegelikult nii.

https://kajakallas.ee/blogi/helgest-lapsepolvest/

Ok. Minu viga. Lugesin lohakalt. Aga no mõtet see ei muuda, lapsepõlv ongi helge, vaatamata riigikorrale.

Ja Kaja Kallase lapsepõlv tegelikult ei olnud täielikult nõukogude ajas. Väikelapsena elas jah nõukogude ajas, aga ta oli veel laps, kui laulev revolutsioon hakkas ning teismeline, kui Eesti vabaks sai.

+16
-2
Please wait...

Postitas:
Seleina

Kindlasti Kallas.

+15
-10
Please wait...

Postitas:
angie

Ei kumbki neist, aga eriti mitte Kallas. Erinevalt suuremast osast valijatest olen poliitikat jälginud veidi rohkem ja Kallas on jätnud kõike muud kui aruka mulje. Ta ei ole suuteline absoluutselt mitte millegi üle argumenteerima ja arutlema, kõik tema sõnavõtud on ettevalmistatud jutukesed (ilmselt mitte tema enda poolt), mida siis üritab sobivalt konteksti pista, kuid sageli kahjuks tulutult. Ta pole üldse võimeline oma ajudega midagi produtseerima. Kes siin mainis tasakaalukust – no nii närveldavat ja ebastabiilset käitumist annab otsida, nagu meie peaministril riigikogu infotundides. Kui endast välja läheb, võtab kasutusele matsliku tänavaplikaliku sõnavara ja väljendid. Haridus on kuskile põhikooli keskele pidama jäænud, järjest tuleb sealt täielikke fopaasid, mida haritud inimene (vähemalt tema ametipositsioonil) ei tohiks endale lubada. Kallas on kindel ei, kõige viletsam peaminister, kes meil kunagi olnud.

+14
-27
Please wait...

Postitas:
angie

Kas peale Kaja Kallase on siis veel mingeid muid variante? Kelle jaoks on, need mingu ja mõelgu ülitõsiselt asjade üle järele.

Ülitõsiselt soovitan pigem mõtlema hakata neil, kes teda toetavad. Aga nagu vana Kallas ütles……see peab paika tõesti.

+10
-18
Please wait...

Postitas:
amatoor

Muidugi võltsitud! Sest kes see valiks üldse Helmet? Padusoviett peaks selleks olema.

Kaja Kallas on öelnud: “Minul oli Nõukogude Eestis erakordselt helge lapsepõlv.”

Ei tea, et Martin Helme suust oleks midagi nii hullult padusovietlikku kõlanud! Võiksid veel uurida, kumb neist oli oktoobrilaps või pioneer.

Mart Helme oli 1973–1975 kirjastuse Eesti Raamat marksismi-leninismi osakonnas toimetaja, https://faktikontroll.postimees.ee/6979692/faktikontroll-kas-mart-helme-toimetas-kommunistliku-partei-manifesti

+16
-6
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
angie

Mart Helme oli 1973–1975 kirjastuse Eesti Raamat marksismi-leninismi osakonnas toimetaja, https://faktikontroll.postimees.ee/6979692/faktikontroll-kas-mart-helme-toimetas-kommunistliku-partei-manifesti

Peaministri isa oli nõukaajal töötu või?

+11
-9
Please wait...

Postitas:
ilushelena

Loomulikult Kallas (kas meil on üldse paremat peaministrit olnud?) ja valimistel hääletan reformierakonna poolt.

PS. Sündinud aastal 1973 ja lapsepõlv oli väga helge, pidasime jõule ja siunasime sovette. Vanavanaisa hoidis kapis eestiaegset veinipudelit, mille kohta ütles ikka, et selle teeme siis lahti, kui venelased välja lähevad. 😀

+15
-13
Please wait...

Postitas:
txt

Kindlalt Kallas, parim peaminister, kes meil on siiani olnud. Mitte ühegi muu partei esinumber ei anna praegu peaministri mõõtu välja, samuti loodan, et ükski EKREIKE parteidest ei saa enam valitsusse. KE-le ei andesta mitte kunagi seda,et nad hakkasid sõja alguspäevadel Reformi selja taga uut valitsust moodustama.

+22
-15
Please wait...
Postitas:
Jaagular

Kui sõda peaks äkki lõppema, oleks Kajal toss väljas. Tema jaoks on see kui jumala õnnistus. Laokil majandus, Euroopa kõrgeimate hulgas olev inflatsioon, bardakk energeetikas, panganduses, hariduses ja rahvastikupoliitikas pole nii kõrgelennulisele naisele ometi seisusekohased.

+17
-23
Please wait...

Postitas:
angie

M on väljaspool Eestit olematu tegija. Väike riik peab rahvusvahelises suhtlemises tubli olema. Neile meeldib meie lähimaid liitlasi pigem solvata – müüjatüdrukud jne. Näe suur riik Türgi on ka olnud enesekindel praalija ja nüüd on maoli maas – aidake. Iial ei tea millal sa vajad teiste riikide abi, ei ole vaja oma suure suuga solvanguid pröögata. Soomet pole neil vaja, NATOt pole vaja, Euroopa Liitu pole neil vaja jne. Teisi riike ka pole nende hädades vaja aidata, küüned ainult enda suunas. Millest selline enesekindlus, et meil midagi mitte kunagi juhtuma ei hakka?

Koostöö ja rahvusvaheline suhtlus ei pea tähendama tingimata pugemist ja oma õiguste eest mitteseismist. Jättes kõrvale hetkel fakti, et nii mõneski asjas valetad labaselt.

+10
-15
Please wait...
Postitas:
angie

Loomulikult Kallas (kas meil on üldse paremat peaministrit olnud?)

Kõik peaministrid on olnud paremad 🙂.

+16
-18
Please wait...

Postitas:
angie

Mart Helme oli 1973–1975 kirjastuse Eesti Raamat marksismi-leninismi osakonnas toimetaja, https://faktikontroll.postimees.ee/6979692/faktikontroll-kas-mart-helme-toimetas-kommunistliku-partei-manifesti

Siim Kallas:

1986 – 1989 Rahva Hääle toimetaja asetäitja.
Rahva Hääl oli aastatel 1940-1995 Eestis välja antud ajaleht, Eestimaa Kommunstliku Partei Keskkomitee häälekandja.

+9
-5
Please wait...

Postitas:
Maikuu

M on väljaspool Eestit olematu tegija. Väike riik peab rahvusvahelises suhtlemises tubli olema. Neile meeldib meie lähimaid liitlasi pigem solvata – müüjatüdrukud jne. Näe suur riik Türgi on ka olnud enesekindel praalija ja nüüd on maoli maas – aidake. Iial ei tea millal sa vajad teiste riikide abi, ei ole vaja oma suure suuga solvanguid pröögata. Soomet pole neil vaja, NATOt pole vaja, Euroopa Liitu pole neil vaja jne. Teisi riike ka pole nende hädades vaja aidata, küüned ainult enda suunas. Millest selline enesekindlus, et meil midagi mitte kunagi juhtuma ei hakka?

Koostöö ja rahvusvaheline suhtlus ei pea tähendama tingimata pugemist ja oma õiguste eest mitteseismist. Jättes kõrvale hetkel fakti, et nii mõneski asjas valetad labaselt.

Eesti ei ole küll kusagil pugenud ja nõudnud seoses Venemaaga ikka väga julgelt asju, mida uimased suured pole julenud teemaks võtta. See üks teine partei on pigem olnud see kes ütleb, et oleme suss-kuss ja hoiame kõiges madalat profiili – nüüd äkitsi on poemüüja Soome eeskujuks (kes niutsudes nato ust kraabib) ja soov pugeda Venemaale kannikasse. Lisaks õigustele on alati ka kohutused, aga neid me ei taha ühtegi eksole. Las neid kannavad kõik teised riigid, meie tahame teistelt vaid hüvesid ja eurorahasid.

Kaja puhul on ette teada, et tema suurem karjäär on veel ees ja see saab olema rahvusvaheline. Teiste parteide juhtide seas ei näe küll hetkel kedagi, kes väljaspool Eestist kuhugi toolile suudaks hüpata. Kodumaise väikese tiigi mulistaja tase on maksimum.

+17
-11
Please wait...
Postitas:
mudakonn

Minul oli ka nõukogude Eestis helge lapsepõlv, mida see näitab? Sul ei olnud?

Mul on keeruline vastata sellele küsimusele seoses oma vanusega, kuid arvan, et midagi helget poleks olnud. Kui sind küüditatakse või tapetakse su vanemad, kas see on helge? Kui sind sunnitakse olema oktoobrilaps või pioneer, pead kaasa tegema igasugu “patriootlikke” totrusi, kas see on helge? Kui söögilaud on puudulik, kas see on helge lapsepõlv?

Ei maksa ajada jama ja pesta inimeste ajusid nõukogude propagandaga!

+6
-17
Please wait...
Postitas:
angie

Eesti ei ole küll kusagil pugenud ja nõudnud seoses Venemaaga ikka väga julgelt asju, mida uimased suured pole julenud teemaks võtta.

Sul on asjad pisut sassis. Pugemise all pidasin silmas ikka EL-i ees lömitamist erinevate seaduste ja korralduste filtrita täitmise näol. Sageli rohkem, kui üldse eeldataksegi.

Mis puutub sõnavõttu Venemaa teemal, siis on see hea näide, kuidas ühtegi suurt ei huvita need meie nõudmised. Ukrainale antakse ikka vaid näpuotsaga abi, täpselt niipalju, et sõda kestaks ja kumbki pool ei saaks otsustavat üleolekut. Et sina arvad, nagu teeksid suured seda uimasusest, on muidugi naiivsuse tipp. Neil on ikka omad eesmärgid ja motiivid ses küsimuses.

+8
-14
Please wait...

Postitas:
angie

Kaja puhul on ette teada, et tema suurem karjäär on veel ees ja see saab olema rahvusvaheline. Teiste parteide juhtide seas ei näe küll hetkel kedagi, kes väljaspool Eestist kuhugi toolile suudaks hüpata.

Juba seepärast oleks õige toeatada mõnda teist kandidaati, kes tegutseb Eesti huvides, mitte ei näe oma potentsiaalses tulevases ametis rahvuvahelise isikliku karjääri võimalust ning tegutseb ka siis vastavalt selle nimel koogutades Eesti jaoks valede instantside ees.

+10
-16
Please wait...

Postitas:
Ragne

Ammu juba panen tähele, kuidas internet ja eriti sotsiaalmeedia inimeste maailmapilti moonutab. Toon näite – guugeldan madratsit, et osta. Peale seda pillub mulle kuude viisi totra järjekindlusega reklaam (peaaegu)ainult madratseid, nagu ostaks ma neid sadu kui ühe olen juba ostnud. Loen mingit artiklit tänasest lehest või päevast, pillub mulle mitte teisi uudiseid tänasest, vaid vanu, samal teemal. Samamoodi on need Facebooki grupid – loed mingi artikli, siis pillub sulle lõputult ette vaid samu artikleid ja arvamusi. Lõpptulemus on mullistumine – igaüks, kes sihilikult ei otsi erinevaid arvamusi ja artikleid, langeb aina sügavamale oma mulli, loeb ja saab aina enam ja ainult lugeda seda, mida ta enne on lugenud. Ja mis see kaasa toob – väike vähemus võib hakata arvama, et KÕIK mõtlevad nii nagu tema. Sealt ka see kaabupartei toetajate arvamus, et KÕIK toetavad neid ja KÕIK tahavad EKREt võimule. No tulge oma mullist välja ometi ja lugege ka muud, haritud inimeste kommentaare erinevatelt elualadelt ja erinevaid arvamusi, lugege seda nn peavoolumeediat ka vahel, aga, ah jaa, see on ju tasuline, internet on aga täis tasuta kihutuskõnesid, mida võib (ja saabki) lugeda ööpäev läbi suisa tasuta. Mis siis, et selle võib olla kirjutanud päevagi koolis mitte käinud onu Heino või tädi Maali (mingil juhul ei halvusta Maalisid, see on lihtsalt kujund). Teadlaste ja akadeemikute ja sotsioloogide ja politoloogide artiklid on paraku tasulised ja seega paljudele lihtsalt kättesaamatud (mitte raha pärast, selle 10 eurot ju ikka leiaks, aga vot ei maksa ja kõik, sest Heino kirjutab ju iga päev tasuta.)

+18
-8
Please wait...

Postitas:
iseoled

Homoküsimus tiritakse vaiba alt välja ja kooseluseadusest saab kõige tähtsam asi siin maailmas.

Aga on ka tähtsad teemad, seotud moraaliga. Ei tohi mööda vaadata!

Arvestades, et terve maailm põleb, siis see on kõige vähemtähtis küsimus üldse, et kes kellega koos elab v mis kellegi magamistoas toimub.

+13
-3
Please wait...

Postitas:
Maikuu

Kaja puhul on ette teada, et tema suurem karjäär on veel ees ja see saab olema rahvusvaheline. Teiste parteide juhtide seas ei näe küll hetkel kedagi, kes väljaspool Eestist kuhugi toolile suudaks hüpata.

Juba seepärast oleks õige toeatada mõnda teist kandidaati, kes tegutseb Eesti huvides, mitte ei näe oma potentsiaalses tulevases ametis rahvuvahelise isikliku karjääri võimalust ning tegutseb ka siis vastavalt selle nimel koogutades Eesti jaoks valede instantside ees.

Hakkab pihta joru, kuidas kõik on Eesti vastu ja tahavad Eestist ära hävitada alates Euroopa Liidust ja lõpetades NATOga. Aga vot üksi omaette mullis oleksime kõva äss rahvas. Äkki õpiks Türgi näite pealt, et ka suur riik ei suuda iial olla omaette kõva äss ja ka neil võib juhtuda, et vajatakse massiliselt teiste riikide abi. Äkki mõtleks, miks nende enda rahvuskaaslased on lasknud ehitada maavärina piirkonda massiliselt hooneid, mis pläraki kokku kukuvad. Eksole nende “vastikute” euronõuete pärast nad seal ju muret tundma ei pea ja rahvuskaaslane alati hullult hoolib sinust ja su kodust eksole. Ainult need vastikud eruroametnikud koorivad sind. A miskipärast olid rusuhunnikute vahel esimesena välismaised hoolijad. Ka need, kellele suur riik varem pasunasse andnud.

+13
-6
Please wait...

Postitas:
taivopalm

Mis puutub sõnavõttu Venemaa teemal, siis on see hea näide, kuidas ühtegi suurt ei huvita need meie nõudmised. Ukrainale antakse ikka vaid näpuotsaga abi, täpselt niipalju, et sõda kestaks ja kumbki pool ei saaks otsustavat üleolekut.

Üks põhjus võib olla selles, et välismaised tankid ja lennukid on hoopis teine tera. Ma kujutan ette, et vene tanki pealt saksa tanki peale ümber istumine on sama, nagu Ziguli roolist Mercedesesse istumine. See nõuab paraku täiendavat väljaõpet. Lennukitega on sama lugu. F 16 lendama õppimine ei käi nädala ajaga. Enne on vaja ukrainlased välja õpetada, muidu pole sellest moodsast tehnikast kasu.

+2
0
Please wait...

Postitas:
taivopalm

Hakkab pihta joru, kuidas kõik on Eesti vastu ja tahavad Eestist ära hävitada alates Euroopa Liidust ja lõpetades NATOga. Aga vot üksi omaette mullis oleksime kõva äss rahvas.

Ma olen nõus, et üksi ei tee midagi tänapäeval Euroopas ära. Peale II MS oli Euroopas riik Albaania, kes tahtis olla isolatsioonis. Kuhu nad jõudsid? Mitte kuhugi. Ehitasid aga mingeid punkreid, aga arengut ei mingisugust. Euroopa Liit ja NATO on täna ainuõige valik meie jaoks.

+9
-2
Please wait...

Postitas:
JuuliaB

Olen paadunud paremliberaal, nii et loomulikult eelistan Kallast! Minu tutvusringkond koosneb enamjaolt kõrgharidusega ja heal järjel inimestest, seega meie poliitilised valikud on üsna sarnased. Eks mõned annavad neil valimistel oma hääle ka Eesti200-le, aga suures plaanis ju vahet pole.

Sellegi poolest olen ma täiesti teadlik, et on suur hulk mudakonni, kes armastavad ekret. Meie vahe ongi selles, et mudakonn oma silmapiiri taha ei näe. Kui tema tutvusringkond koosneb ainult teistest mudakonnadest, siis arvab, et nii ongi, nagu nemad oma väikeses mudatiigis arvavad.

+15
-8
Please wait...
Postitas:
UunoR

Ma kujutan ette, et vene tanki pealt saksa tanki peale ümber istumine on sama, nagu Ziguli roolist Mercedesesse istumine.

Žiguli roolist viimase mudeli Mercedesse istumine on ülimalt lihtne, vastupidi oleks veidi probleem.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
txt

Vau… KK koogutab Eesti jaoks valede instantside ees? Millised need õiged instantsid oleksid? Kreml?

Ei arva kaugeltki, et KK oleks veatu või et asju poleks saanud paremini teha. Aga rahvusvahelise karjääri tegemiseks peab inimeses endas ainest olema, tühjalt kohalt keegi ametikohta pakkuma ei tule. Mõnusaid kõrgepalgalisi ametikohti, kus midagi tegema ei pea, pakub meil Tallinna linn.

+12
-5
Please wait...

Postitas:
Jaagular

Ammu juba panen tähele, kuidas internet ja eriti sotsiaalmeedia inimeste maailmapilti moonutab. Toon näite – guugeldan madratsit, et osta. Peale seda pillub mulle kuude viisi totra järjekindlusega reklaam (peaaegu)ainult madratseid, nagu ostaks ma neid sadu kui ühe olen juba ostnud. Loen mingit artiklit tänasest lehest või päevast, pillub mulle mitte teisi uudiseid tänasest, vaid vanu, samal teemal. Samamoodi on need Facebooki grupid – loed mingi artikli, siis pillub sulle lõputult ette vaid samu artikleid ja arvamusi. Lõpptulemus on mullistumine – igaüks, kes sihilikult ei otsi erinevaid arvamusi ja artikleid, langeb aina sügavamale oma mulli, loeb ja saab aina enam ja ainult lugeda seda, mida ta enne on lugenud. Ja mis see kaasa toob – väike vähemus võib hakata arvama, et KÕIK mõtlevad nii nagu tema. Sealt ka see kaabupartei toetajate arvamus, et KÕIK toetavad neid ja KÕIK tahavad EKREt võimule. No tulge oma mullist välja ometi ja lugege ka muud, haritud inimeste kommentaare erinevatelt elualadelt ja erinevaid arvamusi, lugege seda nn peavoolumeediat ka vahel, aga, ah jaa, see on ju tasuline, internet on aga täis tasuta kihutuskõnesid, mida võib (ja saabki) lugeda ööpäev läbi suisa tasuta. Mis siis, et selle võib olla kirjutanud päevagi koolis mitte käinud onu Heino või tädi Maali (mingil juhul ei halvusta Maalisid, see on lihtsalt kujund). Teadlaste ja akadeemikute ja sotsioloogide ja politoloogide artiklid on paraku tasulised ja seega paljudele lihtsalt kättesaamatud (mitte raha pärast, selle 10 eurot ju ikka leiaks, aga vot ei maksa ja kõik, sest Heino kirjutab ju iga päev tasuta.)

Tõtt öelda on nii mõnelgi Maalil asjalikumaid mõtteid, kui mõnel “politoloogil” kliima- või “sooteadlasel”. Võtke kasvõi “teaduslik” artikkel tänases Postimehes Eesti neljakordsest kliimajalajäljest.
Paljud loevad ja võtavadki tõsiselt.
Olen konservatiiv, aga see ometi ei tähenda, et ma ei loeks ega suudaks loetut mõista. Haridustki omajagu ja mitte halba.
Muide, ka vasakliberaalidel on omad nn kõlakojad. Ainult, et neil on lihtsam – Delfi on kõigile kättesaadav. Aga ka paljud Delfi-fännid piirdivad pealkirjadega, kuna Päevalehte ei raatsi tellida.

+3
-13
Please wait...

Postitas:
ilushelena

Tõtt öelda on nii mõnelgi Maalil asjalikumaid mõtteid, kui mõnel “politoloogil” kliima- või “sooteadlasel”.

Tüüpiline EKRE sõbra seisukoht. Raudselt on need kõik rumalad, kes teemat on süvitsi ülikoolis aastaid uurinud ja õiget juttu räägivad need Maalid, kes sellest teemast eile esimest korda kuulsid ja kohe midagi arvama hakkavad.

+18
-4
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 455 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kaja Kallase “vägev” toetus