Ammu juba panen tähele, kuidas internet ja eriti sotsiaalmeedia inimeste maailmapilti moonutab. Toon näite – guugeldan madratsit, et osta. Peale seda pillub mulle kuude viisi totra järjekindlusega reklaam (peaaegu)ainult madratseid, nagu ostaks ma neid sadu kui ühe olen juba ostnud. Loen mingit artiklit tänasest lehest või päevast, pillub mulle mitte teisi uudiseid tänasest, vaid vanu, samal teemal. Samamoodi on need Facebooki grupid – loed mingi artikli, siis pillub sulle lõputult ette vaid samu artikleid ja arvamusi. Lõpptulemus on mullistumine – igaüks, kes sihilikult ei otsi erinevaid arvamusi ja artikleid, langeb aina sügavamale oma mulli, loeb ja saab aina enam ja ainult lugeda seda, mida ta enne on lugenud. Ja mis see kaasa toob – väike vähemus võib hakata arvama, et KÕIK mõtlevad nii nagu tema. Sealt ka see kaabupartei toetajate arvamus, et KÕIK toetavad neid ja KÕIK tahavad EKREt võimule. No tulge oma mullist välja ometi ja lugege ka muud, haritud inimeste kommentaare erinevatelt elualadelt ja erinevaid arvamusi, lugege seda nn peavoolumeediat ka vahel, aga, ah jaa, see on ju tasuline, internet on aga täis tasuta kihutuskõnesid, mida võib (ja saabki) lugeda ööpäev läbi suisa tasuta. Mis siis, et selle võib olla kirjutanud päevagi koolis mitte käinud onu Heino või tädi Maali (mingil juhul ei halvusta Maalisid, see on lihtsalt kujund). Teadlaste ja akadeemikute ja sotsioloogide ja politoloogide artiklid on paraku tasulised ja seega paljudele lihtsalt kättesaamatud (mitte raha pärast, selle 10 eurot ju ikka leiaks, aga vot ei maksa ja kõik, sest Heino kirjutab ju iga päev tasuta.)