Esileht Lapse ootamine Kala söömine raseduse ajal

Näitan 12 postitust - vahemik 1 kuni 12 (kokku 12 )

Teema: Kala söömine raseduse ajal

Postitas:
Kägu

Jagage kogemusi, kuidas olete talitanud kala söömisega raseduse ajal? Arvestades, kui palju elavhõbedat ja muid raskemetalle sisaldavad Läänemere kalad, siis rasedale ei sobiks neist põhimõtteliselt ükski. Kui õnnestuks kuskilt leida Atlandi kala, võiks katsetada, aga sellest on vist Eestis müügil peamiselt heeringas, enamasti marineeritult.

Samas kirjutatakse igal pool, et oomega 3 jm rasvhapped, mida kalast saab, on jälle rasedale hädavajalikud ja et mitte võtta ainult tehisvitamiine, peaks kala ikkagi sööma.

R.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina sõin küll kala, sh Läänemere kala. Aga Norra lõhet mitte. Sellega on küll lood kehvasti, tõesti! Proovisin rohkem leida Eesti kalurite (nii meri, kui siseveekogu) värsket kala, suitsutan (kuumsuits) ka kodus ise, niiet ikka sai söödud, kui isu tuli. Tegelikult on see täiesti õudne, mis kõik “võib” rasedale ohtlik olla, kui sellesse teemasse süübida. Ära söö puuvilja, titt läheb suureks, ära söö magusat, ära söö hallitusjuustu, ära söö kala, ära söö…….., ära söö….. Kogu aeg ei saa ka purgist mingit tabletti (kasvõi vitamiini) peale võtta. Ja tõsi ta on, et kala on tegelikult kasulik.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõikide rasedusega sõin heeringat ja lõhet, ei ole süvenenud, kust need pärit on. Kilode viisi ei söö niikuinii.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen ka kõikide rasedustega misiganes kala söönud. Ja tegelikult üldse kõike söönud. Praegu 4-s rasedus ja ikka söön 🙂 Just ega kilode viisi ei tarbi.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks see on igaühe enda valik, kas teda huvitab tulevase lapse tervis või mitte. Pigem ootaksin vastuseid nendelt naistelt, kes analüüsivad, uurivad ise lisakirjandust, on juba midagi seoses selle teemaga omale kõrva taha pannud ja arutult ei riski. Aitäh!

R.

0
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga siis peaksid ehk ise rohkem uurima. Elavhõbedat saad sa ainult suurtelt röövkaladelt nt haid, tuunikala jms.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma arvan, et enamik rasedaid ei loe igaks juhuks teadusartikleid, enne kui nad ampsu lõhet suhu julgevad panna… Öelda, et need naised, kes raseduse ajal lõhet söövad, ei hooli oma lapse tervisest, on veidi next level. Katsugem nüüd asja ikka mõistusega võtta.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma arvan, et enamik rasedaid ei loe igaks juhuks teadusartikleid, enne kui nad ampsu lõhet suhu julgevad panna… Öelda, et need naised, kes raseduse ajal lõhet söövad, ei hooli oma lapse tervisest, on veidi next level. Katsugem nüüd asja ikka mõistusega võtta.

Kui sind see teema ei huvita ega puuduta, siis miks sa käid siin kommenteerimas. Ela oma elu ja ole õnnelik.

Loodan siiski veel mingit konstruktiivsest tagasisidet saada.

R.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga palun: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0161813X22000602?via%3Dihub#!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eelista põhiliselt taimtoidulisi  magevee kalasid, need peaks puhtamad olema. Peipsi päritolu kalad on kahtlasemad, sest Venemaa laseb oma solgi sinna puhastamata kujul sisse.

Sisetingimustes toimetavade kalakasvatuste forellid on ka vast raskemetallide osas puhtamad.

Läänemere kalad on elavhõbedast hulleminigi saastunud dioksiinide ja PCB-dega.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui sind see teema ei huvita ega puuduta, siis miks sa käid siin kommenteerimas. Ela oma elu ja ole õnnelik.

Loodan siiski veel mingit konstruktiivsest tagasisidet saada.

R.

Miks sa ise siis ei “uuri ja analüüsi ja loe”? Ämmaemandate soovituses rasedatele on öeldud, mida soovitatakse süüa ja mida mitte. Selle ikka suudad läbi lugeda?

0
0
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Eks see on igaühe enda valik, kas teda huvitab tulevase lapse tervis või mitte. Pigem ootaksin vastuseid nendelt naistelt, kes analüüsivad, uurivad ise lisakirjandust, on juba midagi seoses selle teemaga omale kõrva taha pannud ja arutult ei riski. Aitäh!

R.

Ja millal see arutu risk siis lapse tervises avalduma hakkab? Mul esimene juba täiskasvanu, teine 13, siis 9 ja väike alla 3. Kõik terved ja tublid.

0
0
Please wait...

Näitan 12 postitust - vahemik 1 kuni 12 (kokku 12 )

Esileht Lapse ootamine Kala söömine raseduse ajal