Mul on kodus kanakintsuliha ja külmutatud aedviljapakk. Tahaks teha midagi vokiroa sarnast, st praen kana ära, lisan aedvilja – aga mis kastet sinna peale? Ma ise olen üles kasvanud nõukaaegsete jahukastmete peal ega suuda välja mõelda, millega sellist toitu veel saaks “vedeldada”. Sojakaste?
Teema: kanakintsuliha ja aedviljad
Mina tegin paar päeva tagasi selle kastmega. Ruttu sai valmis ja väga hea oli.
https://www.felix.ee/toode/felix-hiina-kaste-mangoga-500-g/
Kookospiim kui on. Wokiroog otseselt ei vaja kastet, piisab ka kui on lihtsalt või/õliga tehtud, maitseks juurde sidrimahl, sibul, küüslauk, ingver vmt. Juhul kui kapis on siis nt karripastat vmt hulka. Mulle vahepeal meeldib wokirooga ka lihtsalt hapukoorega süüa.
Ja kastme asemel sobib juurde lisada ka nt purk konservube punases tomatikastmes – juhul kui kodus leidub.
Mina ei paneks midagi lisaks.
Olen ka nõukaaegsete jahukastmetega üles kasvanud. Täiskasvanuelus ei tee neid üldse. Eelistan puhtaid maitseid.
Ma maitsestan kas austri- või teryakikastmega ja sellest piisab. Ainult veidike vedelikku tekib, muud polegi vaja.
üks variant on valada peale kas lihtsalt hapukoort ja läbi kuumutada või siis valada peale 35% vahukoort ja lasta sellel redutseeruda (keeb paksemaks).
Mina teen seda vahukoorevarianti siis kui mul on plaanis lisaks kintsulihale ja aedviljadele panna mingeid makarone, siis see sobib hästi pastakastmeks.
Kui ma tahan tomatist kastet, siis kasutan maitsestamata paksu tomatipastat, lusikatöis või paar otse pannile, aedviljade juurde. vajadusel sorts vett/puljongit/veini lisaks. Mõnikord on aedviljad nii vesised, et ei olegi vaja midagi lisada.
ja siis muidugi saab kasutada poes valmi olevaid kastmeid, FS foods kastmed näiteks (purgis olevad tomatised pastakastmed näiteks)
Rõõskkoor. Või alles serveerides hapukoor.
Olen suur aasia (eriti hiina) köögi austaja ja wokiroad on meie peres iga nädal menüüs. Marinaadi panen sojakastet, maisitärklist, kanapuljongit, austrikastet (võib ka välja jätta), küüslauku, seesamiõli, mett ja ingverit. Internet on erinevaid retsepte täis, katsetage, ei pea jääma soola/pipra või ainult sojakastme juurde.
Mul on kodus kanakintsuliha ja külmutatud aedviljapakk. Tahaks teha midagi vokiroa sarnast,
Algajale wokkijale sobib nende algainete juurde ideaalselt see toode: Link
Igapäevasele wokkijale on see aine küll suht kallis (1,6 – 2€ vs. omatehtud), aga käe saad valgeks.
Kui kohalikus poes on see just otsas, siis võta mõni teine, vahet pole: Link
Neil kõigil käib juurde ainult vesi. (kui käib) ja kana võiks olla 3-400 ja aedvilju sama kogus, ehk 3-500g.
Nuudli (või meie mõisttes ka makaroni) keedad juurde. (või segad pärast hulka, vahet pole)
Kui neid oled paar korda teinud, siis võid seda Aasia maailma edasi uurida.
Tegelt on need toidud väherasvased, toitvad ja mis põhiline, väga head.
Kui kana kintsu juurde jääd, siis odavad ka; sea sisefilee ja loomaliha alles pisut muudavad hindu.
Ei saa kastme vajalikkusest aru. Võiks ju siis lihtsalt paki hapukoort ära süüa.
Mina eelistan ka vahukoort.
Teemaks oli wokiroog, kooresõbrad!
Sojakaste on piisav wokile. Hapu või vahukoor rikub asja ära. Kui, siis kookospiim/koor.
Teemaks oli wokiroog, kooresõbrad!
Ei olnud tegelikult. Mõtlesin midagi vokiroa sarnast. Võimalik, et mind häiris rohkem maitseainete kui vedeliku puudus, igatahes nüüd tean, millega katsetada.
Teemaks oli wokiroog, kooresõbrad!
No kui wokki teha, siis see ei pea tõesti üldse kastmene olema, wokiroa puhul mu meelest on kõige olulisem hoopis see, et sinna lisada sorts röstitud seesamiseemnete õli (ja sojakastet). Kui panna ainult sojakastet, siis ei tule see õige maitse. Seesamiseemne õli annab õige meki.
Ja siis võib muidugi lisada hiina five spice maitseainet, mis paneb i-le täpi. Aga kui see aniisine mekk ei meeldi, siis võib ka ilma, lihtsalt ingverit, tšillit, küüslauku, rohelist sibulat. ja kindlasti seesamiseemne õli. (röstitud versioon, tavalisel ei ole seda iseloomulikku tugevat maitset).
Aga ma teemast iseenesest ei lugenud küll seda välja, et teemaalgataja oleks ilmtingimata wokki tahtnud teha, ta tahtis teada, kuidas saada kastet, mis oleks ilma jahuta.
Kookospiimaga (full fat, mitte mingi lahja) tasub proovida küll.