Mina teen kintsulihast tavaliselt šnitsleid. Haamerdan kindlulihad kergelt üle, maitsestan soola, pipra ja sinepiga, paneerin pankos või riivsaias ja praen.
Eile oli mul pakk kondita kintsuliha, rullisin seest ja väljast hakklihamaitseainega ja keerasin juustust lõigatud pulgakese ümber, praadisin-hautasin pannil, kus nad olid kenasti külje vastas, et ei saanud lahti rulluda.
taina baasretsept oli vist nii: 1 muna, 100 g (või ml?) jahu, 100 ml piima + sool. Seda jahu asja ma ei mäleta kunagi, kumbades ühikutes….vaata nt nami-nami retseptidest. Aga tegelikult panen mina ka 2 muna hoopis, st esimene kord tee retsepti järgi ja hiljem juba timmid ise paika.
Või paneering: maitsestad liha ära, kastad esmalt jahusse, siis munasse ja siis riivsaia sisse. Ma tegelt ei tea, miks see jahusse kastmine hea on, küllap seob niiskust vmt…
Kõrvale teed midagi meelepärast – riis köögiviljadega, ahjukartul, ainult värske salat vmt…
Hilinenud soovitus, aga ma kasutan tükeldatud ja praetud kintsuliha + pakk külmutatud juurikaid vokiks kui ei ole aega/energiat süüa teha. Lihtsam ei saa olla.
Ma tegelt ei tea, miks see jahusse kastmine hea on, küllap seob niiskust vmt…
Jahu ei seo niiskust, tärklis seob. Jahusse kastetakse, et rohkem muna külge hakkaks. Mina isiklikult topeltpaneeringut ei taha, st kui paksu tainakihti soovin, teen pannkooke.
Kui ühtki ideed pähe ei tule, torka sügavkülma (mitte muidugi realiseerimisaja viimasel hetkel).