Tegin kunagi sarnase teema: https://foorum.perekool.ee/teema/toopakkumised-varbamiskogemus-tagasiside/
Ma annaks kindlasti tagasisidet, et sinu aega on raisatud sest sina olid oma soovides jm AUS.
Töölkäimine ei ole mingi heategevus, kui on soov palgata ikkagi kogemusega inimene, siis tuleb vastavalt ka palka maksta. Eesti töötandjad on üldiselt suhteliselt nahaalsed, mina tegin mõni aeg tagasi otsuse, et selline solgutamine on vastuvõetamatu.
Eestis ei ole seadust, mis kohustab eraettevõttes maksma mingit kindlat palka. Samuti pole kohustust maksta valdkonna keskmist. Valdkonna keskmine on niikuinii samasugune umbmäärane näitaja nagu keskmine palkki, sest kui raamatupidaja keskmine palk on 1400 eurot, siis sa võid leida nii sellise raamatupidaja, kes saab 800 eurot, kui ka sellise, kes saab 2500. Palk kujuneb kokkuleppel ja tuleb maksta sellist palka, milles on kokku lepitud.
Nüüd see teema, kas cv-s soovitud palgast madalama pakkumise tegemine on ajaraiskamine ja solgutamine. Ajaraiskamine on see vast siis, kui sa pakkumist vastu ei võta. Kuna loomulikult pole tööandjal mõtet teha kümmeid intervjuusid, teades et keegi ei võtaks madalamat pakkumist vastu, siis ilmselt on ikkagi inimesi, kes võtavad. Muidu nad ei kutsuks ju selliseid inimesi üldse intervjuule.
Konkreetselt minu näitel, mille eest ma sain siin miinuseid, küsisin ma 30% rohkem palka kui ma lõpuks sain. Samas 2 aastat hiljem oli mu palk juba rohkem kui 30% kõrgem alguse palgast (palgatõus kahe aasta peale oli umbes 35%) ja 5 aastat pärast alustamist sain üle kahe korra rohkem palgast millega alustasin. Kui ma oleksin pidanud seda palgapakkumist enda solvamiseks ja läinud mujale ja saanud selle 30% kõrgema palga, siis võttes arvesse, et tavaliselt tõusevad ettevõtetes palgad aastas umbes 5% või ei tõuse üldse, siis oleksin ma mujale minnes kaotanud.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 15.09 22:36; 18.09 22:07; 18.09 23:15;