Hei! Ei tea,kas õige rubriik,aga… kaotasin eile õhtul Kakumäe rannas kihlasõrmuse (läksin ujuma ja võtsin ujumise ajaks sõrmest ja panin kotti). Jälgisin ujudes asju ka. Täna hommikul käisin otsimas detektoriga,ei leidnud. Ehk on keegi liiva seest leidnud või oskab soovitada veel häid nippe leidmiseks? P.s korralik vaevatasu vihje andjale,kes mu sürmuseni juhatab!
Murest murtud ja õnnetu
K.
+3
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 23.08 10:56; 23.08 21:55; 24.08 00:06;
läksin ujuma ja võtsin ujumise ajaks sõrmest ja panin kotti
Kotis oli siis auk? Või ikka ei pannud kotti? Või panid koti sellisesse sahtlise, kuhu veel pole vaadanud?
See koht oleks tulnud kohe labida ja reformvoodiga läbi sõeluda.
Kui mäletad kohta, pole seda ka nüüdki hilja veel teha.
Kas oled kindel, et metalliotsija väärismetalle näitab?
+2
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 23.08 18:25; 23.08 18:41; 23.08 21:49; 24.08 19:52; 25.08 09:59; 25.08 12:54;
Oled tola või mängid?
Sõrmust saab muidugi lihtviisil osta, aga SEDA sõrmust ei saa mitte kuskilt v.a. see, et ta üles leida…
Lase oma Heinol omale sõrmus kinkida, siis ehk saad aru.
+14
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 23.08 18:25; 23.08 18:41; 23.08 21:49; 24.08 19:52; 25.08 09:59; 25.08 12:54;
Postitas:
Kägu
23.08.2019 21:55
Teemaalgataja siinpool.
Kakumäe rannas on teatavasti need kohalikud lamamistoolid, millel on metallist jalad. Käisin metalliotsijaga sõrmust otsimas, aga noh… ilmselgelt metalljalad segavad! Kusjuures, detektor undab isegi siis kogu pingi ulatuses, kui panna ta otsima ainult väärismetalle. St see pink on ikka üks suur segaja. Ja pingi juurest olen kogu liiva ka läbi sõelunud…. Kaks korda isegi! Käisin öösel sõelaga ja täna hommikul veel tuhnisin kätega, aga ei midagi…. Tähtis sõrmus on jah, kihlasõrmus. Eks muidugi saan endale isegi täpselt samasuguse asemele osta, aga see pole ju see sõrmus, vaid asendus. Seepärast olengi väga murtud. Panin ka FB kuulutuse juurde, et minu leiutasu ületab pandimajadest saadava raha, et oleks motivatsiooni leidjal see mulle tagastada.
Aga still nothing. 🙁
FBs jagatud.
+7
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 23.08 10:56; 23.08 21:55; 24.08 00:06;
Tähtis sõrmus on jah, kihlasõrmus. Eks muidugi saan endale isegi täpselt samasuguse asemele osta, aga see pole ju see sõrmus, vaid asendus.
Mis vahet on, et kas on täpselt sama sõrmus, kui on täpselt samasugune sõrmus??
Mul pole kunagi olnud kihlasõrmust, isegi kihlatud pole ma olnud, ometi pole elul olnud viga. Naine peab teadma oma kohta, olema tark ja usin perenaine, siis mees armastab. Tänapäeval kiputakse tühiasju üle tähtsustama, pööramata tähelepanu sisule. Rahvuskonservatiivi jaoks on alati tähtis asjade sisuline pool.
+1
-21
Please wait...
Postitas:
Kägu
24.08.2019 00:06
Ei jaga Milviga samu vaateid naise “koha” kohta, ometi olen kihlatud. Mu mees armastab mind ka ilma “oma koha” teadmata. Sest sisu ongi mu jaoks olulisem, kui “naise koht”. Rahvuskonservatism ei mängi siin mingit rolli.
+4
0
Please wait...
Tähtis sõrmus on jah, kihlasõrmus. Eks muidugi saan endale isegi täpselt samasuguse asemele osta, aga see pole ju see sõrmus, vaid asendus.
Mis vahet on, et kas on täpselt sama sõrmus, kui on täpselt samasugune sõrmus??
Mul pole kunagi olnud kihlasõrmust, isegi kihlatud pole ma olnud, ometi pole elul olnud viga. Naine peab teadma oma kohta, olema tark ja usin perenaine, siis mees armastab. Tänapäeval kiputakse tühiasju üle tähtsustama, pööramata tähelepanu sisule. Rahvuskonservatiivi jaoks on alati tähtis asjade sisuline pool.
Milvi, kas sul Vello teab, mis tema koht on?
+11
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
24.08.2019 08:36
Sellistel asjadel on kummaline komme ootamatult välja ilmuda. Minul kadus abielusõrmus ära ja olingi kindel et läinud. Pool aastat hiljem ilmus täiesti teisest kohast välja.
+4
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu
24.08.2019 19:19
Mul jälle selline lugu, et kaotasin 20 aastat tagasi korterivõtmed ära ja need ei ole siiani välja ilmunud. Ma arvan, et kaotatud asjadest vast 3% ilmub välja.
Teemaalgatajal soovitan kihlasõrmus unustada ning hakata mõtlema abielusõrmuse peale hoopis.
Ei jaga Milviga samu vaateid naise “koha” kohta, ometi olen kihlatud. Mu mees armastab mind ka ilma “oma koha” teadmata. Sest sisu ongi mu jaoks olulisem, kui “naise koht”. Rahvuskonservatism ei mängi siin mingit rolli.
Nii nunnu, kuidas Milvi tegelaskuju on hakanud oma elu elama. See on Ahvil üks õnnestunumaid tegelasi. Mingi kolmandik kägusid juba usub ja võtab tõsiselt.
Kägu – sa jagad täpselt Milvi vaateid tegelikult.
+5
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 24.08 19:22; 24.08 19:24; 24.08 19:25;
Postitas:
Kägu
24.08.2019 19:25
Aga ma ei saa ka aru, et kui sa panid ta kotti, kas siis on kõige kotiga kadunud või misasja?
+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 24.08 19:22; 24.08 19:24; 24.08 19:25;
Ilmselt pani pealt lahtisesse rannakotti või kilekotti ja sealt libises välja.
Ei tea, ta ei taha avaldada ju ka.
Aga kui sõrmus kukubki liiva sisse, ega ta sügavale ei poe. Ok, astud veel peale ka, siis on 3 – 5cm sügavusel.
Aga selle pealmise kihi annab ju kõik läbi töötada.
+2
0
Please wait...
Sõrmuse otsimine liiva seest on sama, mis nõela otsimine heinakuhjast.
Kas uut sõrmust ei saa osta?
Oravad võtsid ära
Jah, kaka sõi hommikusöögiks läts-läts ära ja siis möirgas ebaloomulikult naerda, ila tilkumas.
0
-6
Please wait...
Postitas:
Kägu
24.08.2019 20:10
No jeerum küll, ostke uus sõrmus. Niimoodi asjasse klammerduda, milleks?
0
-10
Please wait...
Postitas:
Kägu
24.08.2019 20:51
Kakumäe ranna läheduses elavad varesed (eriti seal tagumises otsas), need käivad ka kottide kallal, kui miski läikiv välja paistab…
+3
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
25.08.2019 08:25
Minul lendas ükskord kukkudes sõrmus sõrmest suurde lumehange.
Otsida tuleb nii, nagu tehakse arheoloogilistel kaevamistel – piiritled koha ja hakkad väikese kühvliga kaevama. Võtad kühvlitäie, sõelud ja tõstad selle määratud kohast välja, st sõelutud liiv tuleb eemale visata, mitte samasse tagasi panna. Ja nii kaevad, kuni leiad. Liiv on pehme, sõrmus ümar ja libe, see vajub päris sügavale.
Mina sõrmuse leidsin lumehangest üles.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
25.08.2019 08:27
kaukmäe rand on kindlasti täis sõrmuse otsijaid. hea teema ja hea vaatepilt.
Siis ta ei kaotanud just riiete kohta ära. Kui sa ütled, et igat kullast traadijuppi näitab.
Näitab-näitab. Detektoril saad sa maha võtta, vastupidi, kõik muud prügisignaalid. No et ei undaks näiteks naela või mutri peale. Kulla kuuled ära niikuinii. Muidugi masinaga peab oskama ringi käia.
Kui sul on seal mingit suurt metalli, näiteks kobakad toolide metalljalad, siis masin võib tõesti unnata ka ainult kullarežiimis pidevalt. Sel juhul on tal üks pidev või peaaegu pidev toon, mille sisse lõikab kulla helitoon, kui kuld on seal. Kuulama peab, kuigi läbi selle ühe undamise kuulata teisi piikse võib olla tüütu.
Mina võtaksin kühvlikese ja kaevaks. Ja siis laseks iga kühvli detektori alt läbi. NB kühvel võta plastikust ja sõrmused võta igaks juhuks käest ära – muidu võib hakata selle metalli peale undama.
+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 23.08 18:37; 25.08 09:39; 25.08 10:03; 25.08 13:01;
Näitab-näitab. Detektoril saad sa maha võtta, vastupidi, kõik muud prügisignaalid. No et ei undaks näiteks naela või mutri peale. Kulla kuuled ära niikuinii. Muidugi masinaga peab oskama ringi käia.
Siis ma ei imesta, et osad sellega lausa korrapäraselt tegelevad. Et jalutavad hommikul kell 6 metalliotsijaga läbi.
Kas neid otsijaid on veekindlaid ka olemas?
Sest kõik vast ei pane oma sõrmust/kella/käe-, jalaketti jne võrkkotti, vaid kaotavad selle meres supeldes ära.
0
0
Please wait...
Siis ma ei imesta, et osad sellega lausa korrapäraselt tegelevad. Et jalutavad hommikul kell 6 metalliotsijaga läbi.
Kas neid otsijaid on veekindlaid ka olemas?
Sest kõik vast ei pane oma sõrmust/kella/käe-, jalaketti jne võrkkotti, vaid kaotavad selle meres supeldes ära.
Ma ei tea metalliotsijat, millega EI SAAKS veest otsida. Aga võibolla on. Minul on 3 erinevat ja kõigi nendega saab mingis sühavuses vees otsida. Detaile ei tea, juhendeid ei viitsi minna lugema, aga mingi 50 cm vees ikka.
No rannad on metalliotsijatele kullaauk. Otseses mõttes.
Meie küll randades ei käi, eelistame vanu põldusid (seal peab ka vaatama, kus tohib ja kus muinsuskaitse ei luba). Ja luba muidugi peab olema. Kui niisama piiksutad ja kaevad rannas, siis võib trahvi saada korralikult.
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 23.08 18:37; 25.08 09:39; 25.08 10:03; 25.08 13:01;