Esileht Kodunurk “karmimat” pesupulbrit?

Näitan 16 postitust - vahemik 1 kuni 16 (kokku 16 )

Teema: “karmimat” pesupulbrit?

Postitas:
Kägu

Need tänapäeva leebed, loodussõbralikud jms. pesupulbrid vist ikka ei saa enam nii hästi plekkidest jagu? Puuvillane dressipluus, millega tehtud aiatöid, ees mullaplekid, poripritsmed  – ei ole plekid pesus välja läinud. Ometi ei olnud tegu rasva vms. minu meelest raskesti eemalduva plekiga. Pesupulbriks Mayeri.

Mõtlen, et ehk peaks vähemalt selle eseme mõne “karmima ja keemilisema” pesupulbriga üle pesema? Aga milline see oleks? Ei teagi enam.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Soovitan Flora pesugeeli Plekieemaldi sapiga, toimib eriti hästi kui plekikojad enne pesemist geeliga sisse hõõruda ja siis veel pulbri asemel pesuveele lisada.  Sama firma sapiseep on ka hea, kui käsitsi pesed või eelpesuks. Pulbreid ei kasuta.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See va Ariel, aga see haiseb õudselt isegi peale pesemist tavalise pulbriga.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No muld ja pori tuleb maha iga pesupulbriga ja isegi ilma pulbrita. Kui aiatöid tegid, siis on tõenäoline, et võilille vms taimemahlaga on määrdunud. Neid plekke ei pruugigi maha saada.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

On olemas tööriiete pesupulbrid ja geelid väga määrdunud riiete pesemiseks. Ka Mayeril Leotamine on ka abiks ja plekieemaldajad.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muld ja pori lähevad kindlasti pesus välja, aga kui oled valged riided valinud näiteks, siis päris valgeks nad ei lähe jah. Ja mida rohkem kasutad, seda tumedamaks jäävad pesus püksipõlved või varrukaotsad. Tumedatel riietel küll mingeid plekke ei jää.

Ma oma aiatööriietega ei käigi mujal kui teen aias tööd ja kui nad pesus ideaalselt puhtaks pole läinud, siis see mind ei häiri, oluline on et nad poleks mullased ega mudased.  Valin pigem tumedamad riided või siis kergesti pestavast materjalist riided (fliis, polüester vms millest iganes nad neid tööpükse teevad).

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ilmselt on asi tõesti pigem  materjalis ja  ka taimemahladega määrdumises. Mul on palju kindaid, rohin, istutan, kogu aeg on nad mullased-mudased ja suvaliste mahladega koos. Loputan voolikuga sodi maha ja pesen masinas Mayeri Sensitive pulbriga. No täiesti puhtaks lähevad. Ilusad helehallid kõik pärast pesu, plekitud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ariel on hull jah, aga selle veli Persil on minu arvates veidi leebem ja ma kasutan Persil Sensitive pesuvahendeid, nii geel, pulber kui kapslid on okei. Persil sensitive pesupulbrit ma kasutan põrandal olevate kaltsuvaipade pesemiseks, need ikka on aja jooksul igasuguseid plekke näinud, kassisitast koeraokseni, pori ja muda. Seni on kõik plekid välja tulnud, vaipasid pesen 95-kraadise programmiga ja Persili eelis ongi see, et see peseb ka kõrgel temperatuuril. Paljud pesuvahendid on kuni +60, vaipade ja titepesu jaoks ma hakkasin spets ostma just niisugust, mis peseb ka väga kuumalt. Lõhn on, aga palju leebem kui Arielil.

Lisaks võib panna plekieemaldusvahendeid, kui väga kanget ei taha, siis rimis müüdavad tri-bio tabletid on olnud abiks küll. Müüakse ka värvilisele pesule. Müüakse ka geelina.

Osade plekkidega on see teema, et neid peab pesema madalal temperatuuril, kui kõrgemaga pesed, siis jääb sisse ja jääbki.

Mayeri pesugeel on minu kogemuse kohaselt kehva, ei pese maha ka lihtsamaid plekke.

Oma pesumasinas kasutan ka Rimist ostetud veepehmendustablette, kui on kare vesi, siis ka see võib takistada pesu puhtaks saamist.

Sapiseepi olen proovinud, ei meeldinud. Haiseb rõvedalt ja plekk oli pärast pesemist siiski nähtav.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Neutral geel. Kallis, aga hea. Pesen sellega juba aastaid ja pole jäänud plekke.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kasutan neid nn loodussõbralikke pulbreid, aga raskematele plekkidele tilgutan otse peale Fairyt ja lasen mõned tunnid mõjuda. Toimib alati, harva, kui mõnest plekist sel meetodil lahti ei saa.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Neutral geel. Kallis, aga hea. Pesen sellega juba aastaid ja pole jäänud plekke.

Jätab ikka, eriti veri.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tööriided saab Jussiga puhtaks.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemast mööda, aga sain siit samast kuna kuldaväärt õpetust. Kasutan pesupähkleid ja minirisk.tüüpi allergikutele mõeldud pesuvahendeid. Masin hakkas mingi hetk haisema – kookisin lahti, puhastasin, pesin 90 kraadiga ja sidrunihappega läbi – ikka haises. Siis soovitari – pere Arieli pesupulbriga mõned asjad. Ja imeväel hais kadus!

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minirisk tapab pesumasina. Ummistab nii ära, et tehnikud haaravad kahe käega peast. Kaks masinat niimoodi rikkunud, nüüd kasutan ainult geeli. Plekid teen enne kokku sama geeliga, st pesugeeli panengi mustade kohtade peale, mitte mujale. Hullemad plekid töötlen enne sapiseebiga. Saab puhtaks ja masin jääb ellu.

Aga pribleem on hoopis uuemates masinates, need ei pea enam pikalt ja puhtaks pesema, vaid elektrit säästma. Programmid on lühikesed ja vett ja elektrit kokku hoidvad, need ei saagi tukemust saada.

Arieli hais on hingemattev, aga mõni vist seda ei tunne.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui mul esimene laps beebi oli, pesin pesu Neutral geeliga. Tal oli atoopiline nahk. Aga see Neutral tegi naha veel hullemaks. Ja minu arvates ei pesnud pesu lõpuks enam üldse puhtaks. Mingi veider läppunud hais jäi riietele juurde.

Nüüd kasutan aastaid suvalisi õrnalõhnalisi pesugeele(mis parasjagu sooduses on) ja kõik riided olen puhtaks saanud.  Plekkidele panen sapiseepi.

Tähtis on ka pesuaine õige doseerimine. Kui mõeldakse, et rohkem ainet peseb paremini puhtaks, siis tegelikult efekt on hoopis vastupidine.

See Ariel on tõestu ka väikese kogusena hirmus tugeva lõhnaga.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Plekid teen enne pesu masinasse panekut sapiseebi või nõudepesuvaheniga kokku. Ja siis pesen oma tavalise vähekarmi vahendiga. Seni on süsteem nii toiminud.

+1
0
Please wait...

Näitan 16 postitust - vahemik 1 kuni 16 (kokku 16 )

Esileht Kodunurk “karmimat” pesupulbrit?