[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Ma ei ütle, et kartulit ja makarone ei peaks üldse sööma. Me sööme ka vahel.
Ma üritan lihtsalt aru saada, mis on see põhjus, miks tõesti osad söövad 35kg kartulit kuus nagu siin kirjutati. Hind?
Eile just ostsin porgandit, 0,5kg maksis 19 senti, kapsakilo jäi ka paarikümne sendi juurde. Kallis on minu meelest hetkel peamiselt kohalik kurk (ja hispaania omagi väga soodne praegusel aastajal pole) ning nende plastmasstomatite eest lihtsalt ei raatsi raha välja käia.
Mulle nt väga meeldib soe salat bakla¸aanist, suvikõrvitsast, paprikast ja sibulast-küüslaaugust. Ok, viimased kaks on meil oma peenrast, aga ma üksinda saan ühest paprikast, bakla¸aanist ja suvikõrvitsast omale süüa teha kolm korda, ei ütleks, et see kallis on. Kui pere kodus, siis piisab jah ainult üheks toidukorraks.
Kõrvale olen teinud liha (tükk ca 1,20¤) või siis kana (umbes samasse klassi, kui hind fileede arvu kohta ära jagada). Toidukorra hinnaks tuleb ca paar euri.
Lõhest soodsamat kala on samuti saada ja kui ongi tahtmine lõhet süüa, ei näe põhjust, miks ma peaks poest pakendatud soolalõhet ostma – ostan parem terve kala, kui hea pakkumine on, fileerin ja soolan ise, pea jm lähevad supipõhjaks. [/tsitaat]
Odavam kartul maksab praegu 19-20 senti kilo, porgand poole rohkem. Kilo kartuli hinnaga saad sa pool kilo porgandit. Ja see 35 kilo kartulit ei kulu ju ühe inimese peale. Lastest räägi ta mitmuese, vähemalt 4 inimest on ilmselt igapäevaselt laua taga.
Kena on, et sinu sissetulek võimaldab baklazaani ja suvikõrvitsat osta. Aga nende kilohind on siiski 2-3 euri hetkel ja seda poelgi nii vähe. Hõõruda siin nina alla, et vaesuse piiril olev inimene palju kartulit sööb, on küll imelik. Sa pole ise kunagi ilmselt vähese rahaga majandama pidanud. On vahe sees, kas toidukorra hind inimese kohta tuleb paar euri või eur ja alla selle. Saad sellest vahest aru ehk?