Palun nimetage poode ja asutusi, kust saaks osta terve paki kvaliteetseid kartuleid.
Olen seni ostnud Selverist, ja valin alati kõige alumise paki Laura kartulit. Aga ikkagi , kui hakkan koorima, siis on pakis mitu kartulit täitsa rohelised.
Palun nimetage poode ja asutusi, kust saaks osta terve paki kvaliteetseid kartuleid.
Olen seni ostnud Selverist, ja valin alati kõige alumise paki Laura kartulit. Aga ikkagi , kui hakkan koorima, siis on pakis mitu kartulit täitsa rohelised.
Mina ostan kartuli alati turult. Poest mitte kunagi. Suurem valik. Saab valida nii suured või väikesed, nagu meeldib. Sellise sordi, nagu meeldib. Hind ka soodsam.
Turult. Või mõnest talust otse.
Soovitage head sorti, mis oleks kollane, mure (aga et ikka ära ei laguneks).
https://barbora.ee/toode/mahekartul-pestud-2-kg
Palun ka selgitusi, mida kuradit on siin teemas miinustada? Et olen nagu liiga pips, et ei sobi rohelised kartulid. Või mis?
Palun ka selgitusi, mida kuradit on siin teemas miinustada? Et olen nagu liiga pips, et ei sobi rohelised kartulid. Või mis?
Ma küll pole miinustanud, aga turtsatama ajas teema küll. Saad ju ise ka aru, et mitte keegi ei oska sulle öelda firmat, kust sellist kartulit kindlasti saab. See sõltub hoiutingimustest ja juhusest ning tõesti, tõenäolisem on soovitud kartulit saada turult või talust. Arvan, et kui juba selver ei suuda hoida kartulit roheliseks minemast, siis suvalist maximat või nurgapoodi kotib see veel vähem.
Ahjaa – lisan veel, et ka sellel talunikul võib rohelisi kartuleid sees olla. Mina saan aeg-ajalt sugulaselt koti kartulit, väga korralikult kogub ja hoiab neid, pime kelder, nagu peab – aga ikka on rohelisi seas. Just panin kartuleid keema ja jälle üks selline hulgas. Pakun, et nagu pole võimalik saada viinamarjakobarat ilma ühegi mäda marjata, pole eriti tõenäoline saada kotitäit kartulit, millest ükski pole roheline.
Osta mõnelt talunikult. Paljudes kohtades on neil kojutoomisringid. Ehk leiad ka enda kandist mõne.
Palun ka selgitusi, mida kuradit on siin teemas miinustada? Et olen nagu liiga pips, et ei sobi rohelised kartulid. Või mis?
Rohelised kartulid on mür-gi-sed.
Mina olen ka imestanud, et kas tõesti ei ole poes võimalik tekitada selliseid tingimusi, et kartulid asuksid varjus, otsesest valgusallikast eemal, sest enamasti eriti just pakki pakendatud kartulitel on enamik pakist kerge roheka varjundiga. Neis poodides, kus on varjus lahtised kartulid, saab tavaliselt täiest ok kartuleid. Pestud jartulid aga kõik rohelised.
Mina olen ka imestanud, et kas tõesti ei ole poes võimalik tekitada selliseid tingimusi, et kartulid asuksid varjus, otsesest valgusallikast eemal.
Just, roheliseks lähevadki kartulid sellepärast, et hoiustatakse valesti ehk siis valguse käes (lambi all).
Mõnedes poodides, nt Prismas müüakse lahtist kartulit seina ääres suures puidust kastis – sealt leiab kvaliteetse kartuli.
Teemasse – enda toidukartuli ostan turu pealt, korraga suuremas koguses. Lemmiksordid on kevadel Flavia, sügisel Gala ja Laura.
Neid olen viimasel ajal umbes kolm korda ostnud. Ääretult kehvad kartulid. Imelikult lödid juba toorest peast ja maitset ka nagu pole. Rohelisust ei oska kohe kommenteerida, aga igal juhul eelistan osta Selverist koti Laurat, kus on ca paar tumerohelist kartulit, kui neid paberkoti lödisid kartuleid.
Neid olen viimasel ajal umbes kolm korda ostnud. Ääretult kehvad kartulid. Imelikult lödid juba toorest peast ja maitset ka nagu pole. Rohelisust ei oska kohe kommenteerida, aga igal juhul eelistan osta Selverist koti Laurat, kus on ca paar tumerohelist kartulit, kui neid paberkoti lödisid kartuleid.
Panin täna paar tükki suvikõrvitsa vormi sisse ja täitsa normaalsed tundusid, ei keenud katki ega midagi. Maitsest ei saanud eriti aru, segunes vormis muude maitsetega. Rohelised ei olnud.
Ma ei teadnud siiani midagi roheliste kartulite mürgisusest ja olen neid söönud ja söötnud perele nagu tavalisi ????
Ma ei teadnud siiani midagi roheliste kartulite mürgisusest ja olen neid söönud ja söötnud perele nagu tavalisi ????
Kartul on maavitsaliste sugukonnast, nagu ka tomat ja baklažaan. Neil kõigil on lehed ja varred jt rohelised osad üldjuhul mürgised, sisaldavad solaniini. See on mürk, mis ei lagune kuumutamisel. Kartuli mugulad, kui need valguse käes seisavad hakkavad ka nii rohelist pigmenti kui ka solaniini tootma.
Miks tomat valgust kannatab?
Miks tomat valgust kannatab?
Täiesti erinevate taimeosadega on tegu, vili küpseb päikeee käes, juured ( kartul on säilitusjuur) aga hakkavad valguse käes varrena toimima.
Soovitage head sorti, mis oleks kollane, mure (aga et ikka ära ei laguneks).
Baltic Rose – vaieldamatu lemmik.
Ostan kotiga talunikult või äärmisel juhul poest lahtisest kastist. Pakke ei osta kunagi, mõttetud kilekotid.
Ma ei teadnud siiani midagi roheliste kartulite mürgisusest ja olen neid söönud ja söötnud perele nagu tavalisi ????
????????????
Ostan ka Selverist Laurat. Kilekotis, Villeri kartul. Olen katsetuste käigus aru saanud, et minu jaoks on see ainuke poes müüdav kartul, millele saab kindel olla. Ei ole roheline, ei ole lödine, sobib nii salatiks kui pudruks. Ma ei mõista, kuidas sa alati rohelised saad ja ma mitte kunagi.
Palun ka selgitusi, mida kuradit on siin teemas miinustada? Et olen nagu liiga pips, et ei sobi rohelised kartulid. Või mis?
Rohelised kartulid on mür-gi-sed.
Sellepärast miinustasidki? Sulle jäi mulje, et ma ei tea, et rohelised kartulid on mürgised? Sellepärast ju uuringi, et kas on võimalik osta kuskilt korralikke kartuleid. Poes võiks neil ju mingi pimendav kate peale olla. Aga ei, kõik on valguse käes.
Miks tomat valgust kannatab?
Täiesti erinevate taimeosadega on tegu, vili küpseb päikese käes, juured ( kartul on säilitusjuur) aga hakkavad valguse käes varrena toimima.
Aga seletage mulle, kuidas roheliste tomatite mürgisus kuumutamisel kaob , aga kartulite puhul mitte?
Ostan ka Selverist Laurat. Kilekotis, Villeri kartul. Olen katsetuste käigus aru saanud, et minu jaoks on see ainuke poes müüdav kartul, millele saab kindel olla. Ei ole roheline, ei ole lödine, sobib nii salatiks kui pudruks. Ma ei mõista, kuidas sa alati rohelised saad ja ma mitte kunagi.
Üldiselt ostan ka alati seda Villeri kartulit. Ja erinevatest poodidest. Tavaliselt on 2-kiloses pakis vähemalt 1 pooleldi tumeroheline kartul, mida kohe kindlasti ei tohi süüa. Ilmselt on juba kasvatajalt välja läinud sellisena. Aga kahjuks on sageli need ülejäänud, nö normaalsed kartulid õrna rohelise varjundiga. Ja see on juba poe hoiustamistingimuste viga.
Pesemata kartul on väiksema tõenäosusega roheline, nii et ostan võimalusel alati seda.
Aga seletage mulle, kuidas roheliste tomatite mürgisus kuumutamisel kaob , aga kartulite puhul mitte?
Sugugonna erinevatel liikidel võib vili olla mürgine või siis mitte, olenevalt sellest, milline levimisstrateegia evolutsiooniliselt sellel liigil on välja kujunenud. Kartuli vili on väga mürgine. Tomatite mürgisus siiski lihtsal keemisel ei pruugi kaduda, küll aga kaob see happe tulemusel näiteks marineerides. Kui retseptis on hapet, on kindlam, et toit ei ole mürgine. Inimeste taluvus on ka erinev, mõni võib solaniinini ja tomatiini sisaldavaid rohelisi tomateid rohkem süųa kui teine ja sõltub sellest, mis maos lisaks on. Mõni saab korraliku mürgituse juba u. 8- st rohelisest tomatist.
Just! Ja poest näiteks kirsstomateid ostes peaks valima võimalikult punased ja küpsed tomatid. Kui seal sees on roheka varjundiga tomateid, siis ei tasu neid osta. Alles hiljuti oli ju mingi juhus, kus pere sai kirsstomatite söömisest solaniini mürgituse. Käis läbi nii perekoolist kui ka ajakirjandusest see teema.
Palun ka selgitusi, mida kuradit on siin teemas miinustada? Et olen nagu liiga pips, et ei sobi rohelised kartulid. Või mis?
Väljendus. Kartuleid ei osteta “pakiga”.
Palun ka selgitusi, mida kuradit on siin teemas miinustada? Et olen nagu liiga pips, et ei sobi rohelised kartulid. Või mis?
Väljendus. Kartuleid ei osteta “pakiga”.
Mis mõttes?
Mis mõttes?
(Kile)kotis on. Mis pagana pakis??