Esileht Kodunurk Kartulikoorimine

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 31 )

Teema: Kartulikoorimine

Postitas:
Kägu

Täna on 11. juuli. Kui ostate värsket kartulit, kas koorite, nahistate niisama noaga lahtise koore maha ja pesete või ainult pesete ja panete niisama potti? Kui te ei ole koorija-tüüp ja ainult pesete ja kergelt kraabite, siis kaua te koorimata kartuleid toidus tarvitate? Ainult juunis-juulis? Septembrini? Oktoobrini?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mina koorin ka värske kartuli ära. Silmadesse jääb ju sodi, mida pestes välja ei anna urgitseda ja sisse süüa mulle seda ei maitse.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Koorin, sest ostsin turult ja koor on kinni. Ja ega küürimisega 100% mullata ikka ei saa, kuigi koores on kasulikumad ained (nt ka porgandid on koorega kasulikumad, muidugi mitte poe säilitusporgandid).

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina suvel kartuleid ei koori. Koorima hakkan sügise poole. Täpset kuud ei oska öelda, siis kui tundub, et enam ei taha koorega kartuleid süüa.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ostsin Maximast 1 € eest koorivad kindad (enda keha pesemiseks mõeldud) ja nendega hõõrun kartulid üle. Enda pesemiseks on muidugi teine paar 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kui on veel lahtise koorega noor kartul siis kraabin noaga lahtise koore ära ning keedan nii. Kui koor juba kinni hakkab jääma siis koorin. Päris alguses kui polegi eriti midagi maha kraapida siis lihtsal pesen ja keedan.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Nühin harjaga ja siis keedan. Ise söön koorega, aga mõned koorivad enne söömist (pärast keetmist).

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kui te ei ole koorija-tüüp ja ainult pesete ja kergelt kraabite, siis kaua te koorimata kartuleid toidus tarvitate? Ainult juunis-juulis? Septembrini? Oktoobrini?

Mitte keegi ei ole koorija-tüüp. Kui ta just perekoolis juhuslikult midagi kokku ei vahtuta. Neid vahutajaid tunneb ära sõnade “mina alati”, “ei maitse” ja “sisse süüa” järgi.

Ja tavaline kartulisõber proovibki kraani all, kas koor on lahti või ei ole lahti. Ja vastavalt tegutseb.
Kui ikka koor ise ära ei tule, siis peab koorima.

Mingeid kuupäevi selleks pole olemas, et a`la alates 16. august koorin.
Ikka kartuli pealt vaatad.

P.S. Sodi mittesööjad söövad mulda nagunii seentega sisse. Või siis kanamunaga, sest kana sööb, mida kätte juhtub. Proovi ise kahe viltuse silma ja nokaga millestki aru saada.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mitte keegi ei ole koorija-tüüp. Kui ta just perekoolis juhuslikult midagi kokku ei vahtuta. Neid vahutajaid tunneb ära sõnade “mina alati”, “ei maitse” ja “sisse süüa” järgi.

oi ei, ära ütle, minu isale meeldis eluaeg väga kartuleid koorida. Kahjuks ei ole teda juba enam mitmeid aastaid ja peame ise koorima. Esimesi suviseid pesen väga hoolega, keedan koorega ja sööme kõik koos koorega. Neid kutsume suvekartuliteks. Mõne lahtikeenud koore lihtsalt eemaldame. Kui süües tunned, et koor on juba paksem, siis koorime peale keetmist. Veidi hiljem hakkame juba enne keetmist koorima.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mulle just maitsevad need koored värsketel kartulitel. Leotan veidi, et mustus lahti tuleks, urgitsen silmad puhtaks, koori aga püüan jätta ja säilitada niipalju kui võimalik. Mõnusalt krõmpsuvad hamba all. Mullast peab muidugi väga puhtaks tegema.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Proovi ise kahe viltuse silma ja nokaga millestki aru saada.

Millega ma selle nüüd ära teenisin? Ma kolisin just alles esimest korda perest eemale. Äkki ma võin küsida? Tegelikult ah, ma ei taha vastust vastikult vastajalt 🙂

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Proovi ise kahe viltuse silma ja nokaga millestki aru saada.

Selle lausega on kana mõeldud, mitte Sind 🙂 Kanal on 2 viltust silma ja nokk.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ei koori värskeid kartuleid, kuna see tekitab allergia (nina hakkab kohe lurisema). Pesen harjaga ja kui keegi tahab – see koorigu.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tegelikult ah, ma ei taha vastust vastikult vastajalt

Selleks on kuldreegel: kui tahad sellist vastust, mis sulle meeldiks, siis küsi sõbralt. Seda sa ei teinud.
Kui tahad igasugust vastust, siis küsi anonüümsest foorumist.

P.S. Mina ei ole mitte vastik vastaja, vaid sina oled umbeloll küsija. Ega ma sinust ei rääkinud, vaid kanast; kõik said sellest aru.
Kes sind üldse üksinda elama lubas?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Vahepeal koorin, siis ei koori üldse ja on kordi, kus siis ka pesen kõvasti kas selle kinda või mingi väikese svammiga. Oleneb söögist ja tujust.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tegelikult ah, ma ei taha vastust vastikult vastajalt

Selleks on kuldreegel: kui tahad sellist vastust, mis sulle meeldiks, siis küsi sõbralt. Seda sa ei teinud.

Kui tahad igasugust vastust, siis küsi anonüümsest foorumist.

P.S. Mina ei ole mitte vastik vastaja, vaid sina oled umbeloll küsija. Ega ma sinust ei rääkinud, vaid kanast; kõik said sellest aru.

Kes sind üldse üksinda elama lubas?

Jah, ma sain valesti aru ja palun su ees vabandust. Ei süvenenud ja kiirustasin pisut. Su postituse toon näis ja oligi targutav ja ülbe. Seetõttu ma selle kanalause ka valesti lugesin.

Miks sa aga nii väga tige inimene oled, see jäägu mulle saladuseks.

umbeloll

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ostsin Maximast 1 € eest koorivad kindad (enda keha pesemiseks mõeldud) ja nendega hõõrun kartulid üle. Enda pesemiseks on muidugi teine paar 🙂

Ostsin paar aastat tagasi Soomest spets koorimiskindad ja no meie kartulite peal nad küll ennast ei õigustanud.

Mina koorin, “nahistada” ei viitsi, pärast nahista neid parkunud küünealuseid.
Sööme kartulit paar-kolm korda kuus. Koorealuste kadumaläinud vitamiinide pärast küll ei muretse. Oma mahekartuli puhul ehk mõtleks, poe väetise peal kasvanud mugulad pole ei koore alt ega pealt vitamiinirikkad.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Tegelikult ah, ma ei taha vastust vastikult vastajalt

Selleks on kuldreegel: kui tahad sellist vastust, mis sulle meeldiks, siis küsi sõbralt. Seda sa ei teinud.

Kui tahad igasugust vastust, siis küsi anonüümsest foorumist.

P.S. Mina ei ole mitte vastik vastaja, vaid sina oled umbeloll küsija. Ega ma sinust ei rääkinud, vaid kanast; kõik said sellest aru.

Kes sind üldse üksinda elama lubas?

Jah, ma sain valesti aru ja palun su ees vabandust. Ei süvenenud ja kiirustasin pisut. Su postituse toon näis ja oligi targutav ja ülbe. Seetõttu ma selle kanalause ka valesti lugesin.

Miks sa aga nii väga tige inimene oled, see jäägu mulle saladuseks.

umbeloll

Tegin FB’s juttu Rakvere frikadellidest, mille peale kasutaja Minep Jakaugele targutas esiteks, et nii kiire ei saa olla, et poefrikadelle osta ja kui nentisin, et selles pole hetkel teema, teatas, et olen “mõttetu olend”. 😮😮😮
Kasutaja meesterahvas, kes naisega nii ebaviisakalt suhtleb?!
Seega arvesta, et naine naisele on veel eriti õel (kaitsereaktsioon), kuigi toon ja üleolevus tunduvad samasugused nagu sel Minep’il. Kirjutasin talle ka vastuseks, et tal on üsna eidelik käitumine.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Miks sa aga nii väga tige inimene oled, see jäägu mulle saladuseks.

See jääbki sulle saladuseks.
Sest ega perekoolikas ei oska ju lugeda, isegi omaaenda teksti mitte, kus ta vastajat sissejuhatuseks vastikuks inimesesks sõimab.

Kui saab vastu sõimata, siis imestab.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Siin võtab jah tihtiligu sõna üks üüberülbik, tollele ei tasu tähelepanu pöörata. Saab oma suure “tarkusega” kekutatud ja saba kergitatud, kelle asi, miks ta seda teeb. Ma kerin lihtsalt üle.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Või siis kanamunaga, sest kana sööb, mida kätte juhtub. Proovi ise kahe viltuse silma ja nokaga millestki aru saada.

Kana näeb ja teab väga hästi, mida sööb. Katsu ise maast teri süüa. 😀

Please wait...
Postitas:
Kägu

Täna on 11. juuli. Kui ostate värsket kartulit, kas koorite, nahistate niisama noaga lahtise koore maha ja pesete või ainult pesete ja panete niisama potti? Kui te ei ole koorija-tüüp ja ainult pesete ja kergelt kraabite, siis kaua te koorimata kartuleid toidus tarvitate? Ainult juunis-juulis? Septembrini? Oktoobrini?

Mina ei koorigi. MIlleks? Pesen kartulid ka talvel ja teen koorega kartulit. Söön nii koorega kui kooreta kartulit. Talvel on nii mõnus hammustada koorega kartulit ja süüa. Teades, et koore all on kartuli kõige kasulikum osa, siis olen juba ammu loobunud koorimisest. Enamasti teen siis 2 sööki. Üks kartulitega ja teine söök järelejäänud kartulites on kartulisalat, erinevate lisanditega.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Värsket kartulit ei koori kunagi, harjaga pesen puhtaks. See mõni mikroskoopiline tera mulda, mis sinna kuskile kartuli silma sisse jääb, ei kõiguta mind üldse. Värskel kartulil koore kraapimine ei meeldi, kõik kohad on pärast seda koorepudi täis ja kraanikausi äravool umbes. Kui paistab, et koor enam lahti ei ole, siis hakkan koorima. Vana kartulit ei keeda koorega, keedetud kartuli koorimine on minu jaoks väga ebameeldiv tegevus ja kartul kipub siis jääma ka kleepuvalt tärklisene. Kartulisalati sisse ehk vaid keedan koorega kartulit, aga kartulisalatit teen ka korra paari aasta jooksu.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Värskel kartulil koore kraapimine ei meeldi, kõik kohad on pärast seda koorepudi täis ja kraanikausi äravool umbes.

Eks ta nüri töö on, eile võtsin aega, et palju siis kulub.
1,6kg kartuleid ja 15min läks kraapimise peale, ehk siis paras ports aega siisi.

Ma teen seda prügikasti kohal (ja kõik kohad ei ole sodi täis), sest köögihunt puudub, kaalun seda alles, kas panna või mitte…

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Minule väga maitsevad need väikesed puhtad koorega mugulad keedetult. Maitsevõiga …. Aga mingist hetkest alates hakkan ikkagi koorima, sest maitseelamus maitseelamuseks, aga see puhtaks küürimine võtab võrreldes koorimisega umbes 3x rohkem aega. Jube tüütu töö. Aga juunis ja juuli algul ikka esimesed värsked koorega.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Aga mingist hetkest alates hakkan ikkagi koorima, sest maitseelamus maitseelamuseks, aga see puhtaks küürimine võtab võrreldes koorimisega umbes 3x rohkem aega. Jube tüütu töö.

On. Isegi käe võtab krampi, võrreldes koorimisega.
Kuigi ise käsitööline, s.o. käsi peaks nagu igasuguses suunas liigutusteks valmis olema. No ei ole.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Värskel kartulil koore kraapimine ei meeldi, kõik kohad on pärast seda koorepudi täis ja kraanikausi äravool umbes.

Eks ta nüri töö on, eile võtsin aega, et palju siis kulub.

1,6kg kartuleid ja 15min läks kraapimise peale, ehk siis paras ports aega siisi.

Ma teen seda prügikasti kohal (ja kõik kohad ei ole sodi täis), sest köögihunt puudub, kaalun seda alles, kas panna või mitte…

Kasutan švammi karedat poolt kaapimise asemel, siis ei lenda sodi kuhugile.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ostsin paar aastat tagasi Soomest spets koorimiskindad ja no meie kartulite peal nad küll ennast ei õigustanud.

Hästi ei õigusta jah, ainult väga noorte kartulite puhul, kui koort peaaegu polegi. Kasutan hoopis nõudepesu svammi karedat poolt, silmad õngitsen noaotsaga välja. Varaseid kartuleid koorida oleks patt, vitamiinid ju koore all.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Värsketel kartulitel ei koori ega hõõru ma kunagi lahtist koort maha, piisab kergest klaani all loputamisest. Kui on juba pestud kartulid või paistavad käe all puhtad, siis ei loputa ka, lähevad otse potti. Kui koor paksemaks muutub, siis hakkan koorima, aga see juhtub alles sügisel. Vahel keedan ka siis koorega ja koorin peale keetmist. Porgandeid ma ka ei koori ega kraabi. Loputan vaid kergelt vee alt läbi.

Please wait...
Postitas:
Kägu

aga see juhtub alles sügisel.

Küsiti täpset kuupäeva!

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 31 )


Esileht Kodunurk Kartulikoorimine