Kas teeb väga vängeks ja kus veel kasutate ?
Teema: Karulauk kurgisalatisse
Igale poole, kuhu sa sibulapealseid kasutaksid. Kui sulle rohelise sibula-kurgisalat tundub ok, siis palun. Juurde saab ju alati panna, pane enne vähem ja vaata. Ei ole ta ju nüüd niiii vänge.
Kõige rohkem söön niisama võileivaga, pestode jms õhin on nagu möödas.
Parim roog sai siis, kui keetsin suure potitäie riisi-läätsesegu & sõbrad tulid kylla pundi värske karulauguga. Kõik taldrikule kokku, hapukoort või tomatikastet või nende segu otsa & anna veel.
Suuremaid karulaugulehti annab ka hakkliha ymber käänata & saavutatud pakikesed pannile, grillile või ahju pista. Kuigi sel eesmärgil toimivad mädarõikalehed paremini.
Ära pane nii palju, et vängeks läheb!
pestost veel ei tüdine (kuna hooaeg ju ainult 1 kuu aastas). Ciabatta või sepikuga hea süüa.
Kuhu see pesto minumeelest üldse ei sobi, on pasta. Jäägu pastale pigem traditsiooniline basiilikupesto.
Ei tõesti, see on ikka rohkem lihavõileiva-saia-ciabatta jms peale.
Pestona – mees ei jõua teha nii palju. Sobib ka selle peedi pehmikuga. Salati sisse ei haki, kuna talisibulat on palju, panen seda.
Parim roog sai siis, kui keetsin suure potitäie riisi-läätsesegu & sõbrad tulid kylla pundi värske karulauguga. Kõik taldrikule kokku, hapukoort või tomatikastet või nende segu otsa & anna veel.
Suuremaid karulaugulehti annab ka hakkliha ymber käänata & saavutatud pakikesed pannile, grillile või ahju pista. Kuigi sel eesmärgil toimivad mädarõikalehed paremini.
Räägi sellest mädarõikalehe teemast lähemalt, kas ainult värsked ja väiksed või kuidas? Kas annavad tugeva maitse? Praegu vist veel vara uusi otsida. Mulle meeldib mädarõigas hirmsasti ja panen seda igale poole kuhu vähegi sobib. Vahel sinna ka kuhu eriti mitte, aga see mädarõikaga toorjuust on nii ülimaitsev, et söön lusikaga.
Javine, mina olen just suuremaid kasutanud, pisikesed ei hoia liha nii mahlasena, ikka nõrgub kuskilt praost pool kraami välja. Maitse . . . minu meelest ei ole väga tugev, aga ma määrin mädarõigast või asemel leivale ilma igasuguse juustuta. Pigem on tegu kapsarulli või dolma põhimõttega, lihtsalt kasutades käepärast rohelust.
pigem panen kurki karulaugusalatisse, redist ka.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.