Päris haige, et te ei saa aru, et aju keemiat ei saa teraapias mõjutada. Ad on ainus õige ravi.
Ainult ravimid ei muuda pikas perspektiivis midagi. Kui töö on vastuvõetamatu, vaeveldakse kroonilises unepuuduses, lastel koolis keeruline, mees turris, ämmal surmahaigus, alkoholist ollakse sõltuvuses, siis loomulikult on koos ravimitega vaja igapäevast stressi vähendada.
Kujutad sa ette, et depressioon võib tulla ilma nii öelda tajutava stressiallika ning seetõttu on see eriti rusuv ning sügav, sest sa mõtled ja juurdled ning sa ei saagi aru, miks ennast niimoodi tunned nagu sa tunned. Kõik on nagu elus hästi, kuid millegi pärast sa ise seda ei taju, sa jalutad õhtul õues, hambad ristis jalutad, sest psühholoogi sõnul liikumine, suhtlemine aitab paraneda. Aga see ei aita, lõpuks on sul nii halb olla, et lausa füüsiliselt tajud iga keharakuga, kuidas sa ei jaksa seda rusuvat, rasket muserdust lihtsalt välja kannatada. Sa ei taha surra, mõte sellest on isegi hirmutav ning samas sa ei näe, et oleks olemas mingi teine väljapääs, mis päästaks sellest õudusest. Tehke keegi midagi, ükskõik mida, et see lõpeks!
Ma isikliku kogemuse põhjal nüüd mõistan, miks inimesed valivad vabasurma. Mind õnneks ravimid aitasid. Ja nüüd ma tean, et see tunne ja need mõtted ning see, kuidas ma siis kõike enda ümber tajusin, oli seotud sellega, et mul oli haigus, minu ajukeemia oli sassis.
Minu soovitus on ärge laske sellel haigusel nii kaugele areneda. Kui sul on tõesti depression, siis usalda arste ning lase ennast ravida. Tulemus üllatab sind, üllatab positiivselt.
Lugesin Su kommentaari hämmastusega, sest kirjeldatu on täpselt sama, mida mina depreka kohta öelnud olen. Lõpus kerisin üles, et postituse kuupäeva vaadata 😁, et äkki on mõni minu varasem postitus.
Ehk nii halb on olla füüsiliselt ja ei jaksa voodistki tõusta, jaksad ainult lamada ning oled nõus kõigega, et sellest pääseda ja hakkad mõistma, miks inimesed vabasurma lähevad.
Mina sain ADst igal juhul abi.
Küll läks õige leidmiseni aega ca pool aastat. Kohutav aeg oli ja need, kes jalutamist jne soovitavad ei oma õhkõrna ettekujutust ka sellest, mis tunne see tegelikkuses on.
Pigem hakata kohe rohtu võtma, kui lasta asjal süveneda.
Põhjus on kindlasti olemas, mis selle keemia sassi lööb, mina teadsin kohe, mis see on, aga oma senise turvalise ja tuttava maailma täielikku kokkuvarisemist ning totaalset elumuutust annab lappida. Minul läks selleks aastaid.
Ma olin väga väga lähedal sellele, et lõpetan ise, et sellest pääseda. Mind hoidis tagasi ainult see mõte, et ma ei tahtnud, et mu laps peaks üles kasvama teadmisega, et tema ema tappis ennast ära. Õhtul jalutades ma olin valmis isegi auto või rongi ette hüppama.
Ma oskan ainult uduselt aimata, miks mul tookord depresioon tekkis.
Mingeid muutuseid elus ei teinud, kuid nüüd tervena käin 1x kord kuus psühholoogi juures, sest on mingi alateadlik hirm, äkki tuleb tagasi ja ma jälle ei saa enne aru, kui on hilja. Samas on mul ka olemas nüüd teadmine, kui ma ennast ravin, siis see läheb üle, ma saan terveks ning ainuke lahendus sellest pääsemiseks ei ole vabasurm.
Tõenäoliselt depressiooni puhul oleneb, kui sügav/tugev see on. Keskmise depersiooniga võibolla saab terveks ilma AD ravita ning ainult teraapiaga, kuid kindlasti mitte siis, kui sul on sügav depressioon. Kuid minu isiklik arvamus on, et ei peaks laskma haigusel nii kaugele minna, ei tohiks lasta sellel süveneda, nii nagu hambaraviski, koheselt tuleks minna hambaarstile, kui on tekkinud väike auk (veel õigem käia regulaarses kontrollis, et avastada ravivajadus koheselt), mitte ignoreerida seda auku ja lasta sellel kasvada, et lõpuks aitab ainult välja tõmbamine.