Esileht Kodunurk Kas ahjus küpsetamise saab asendada pannil küpsetamisega?

Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )

Teema: Kas ahjus küpsetamise saab asendada pannil küpsetamisega?

Postitas:
Kägu

Kui retseptis on nõutav kõigepealt liha pannil pruunistamine ning siis sama panniga ahju panek, kas on võimalik ahju panekut asendada ka pannil edasi küpsetamisega? Kui jah, kuidas siis aega arvestada – kui ahjus pidanuks olema 15-20 minutit? Mul lihtsalt pole hetkel ahju … Panni ka ei oleks, millega kõigepealt tulel ja siis ahjus küpsetada saaks.

+1
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Oleneb, mis lihatükiga on tegu. Kui on suur seapraad, siis ma ei kujuta küll ette, et seda saaks pannil küpsetada.

Kui sul on õhem lihatükk, selline, nagu poes need karbi sees müüdavad (näiteks selliseid poolfabrikaate mõtlen nagu see https://www.selver.ee/mustika-grill-liha-rakvere-lk-500-g), siis ehk saab küll, kui pannil ja kaane all madalal kuumusel küpsetada.

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Oleneb lihast (mis looma liha)  ja lihalõigu paksusest jne. Saab vabalt, aga siis peaks see lihatükk olema lapikupoolne, et saaks mõlemalt poolt pruunistada ja ta ka seest valmiks. Päris suurt röstbiifi/seasisefileetükki on nii raskem teha, pardifileed, lambaribi jms saab vabalt ja enamasti nii teengi, kanafileest rääkimata. Suurema lihatüki jaoks on hea, kui pruunistad lihal mahlad kinni ja pistad ahju (mina kuumaõhufritüüri).

Kui tahad pannil teha, siis lõika liha lapikumateks nt medaljonideks vms, suur fileetükk jääb seest tooreks ja väljast küpseb liiga üle.

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Sea sisefileega on tegu.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Sealiha tahab seest ikka küpseda, veise jms ei ole hullu, kui veidi liiga toores jääb, seda süüakse päris verisena ka, aga sealiha toorena ei tahaks süüa (keeritsussioht jms). Lõika kas pikuti pooleks või medaljonideks, et kuumus ka keskossa jõuaks.

+1
-5
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Sea sisefileega on tegu.

Seda saab väga edukalt pannil teha. Siga ei pea saepuruks küpsetama.
Aga kui tahad kindel olla ja kiiremini saada, siis lõika õhemad viilud ja need on mõne minutiga pannil valmis.

+7
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Sea sisefilee medaljonideks lõigatuna küpseb pannil väga ruttu. Kontrollitud liha puhul pole mingit keeritsussi ohtu, analüüsid tehakse tapamajas. Guulelda “sea sisefilee pannil”  ja tuleb ka maitsvate kastmete retsepte, samuti soovitatavad  küpsetamisajad. Üleküpsetatud seafilee muutub kiirelt kuivaks ja puiseks.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Sealiha tahab seest ikka küpseda

Tahab küll, aga kui jutt on sisefileest, siis seda saab edukalt pannil teha. Mina panen kuppelkaane peale mõneks ajaks, kui pannil teen, ei lõika medaljonideks, sellise tükina praengi nagu teda müüakse. Sisefilee võib seest jääda roosa, aga muidugi ta ei peaks olema täiesti toores keskelt.

Muud sealiha tükid tuleks korralikumalt läbi praadida ja muid osasid saab tõesti pannil praadida vaid viiluna, mitte suurema käntsakana.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Tahab küll, aga kui jutt on sisefileest, siis seda saab edukalt pannil teha. Mina panen kuppelkaane peale mõneks ajaks, kui pannil teen, ei lõika medaljonideks, sellise tükina praengi nagu teda müüakse. Sisefilee võib seest jääda roosa, aga muidugi ta ei peaks olema täiesti toores keskelt.

Kui kaua umbes küpsetad? Ma eelistaks ka ühes tükis teha.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Seda saab väga edukalt pannil teha. Siga ei pea saepuruks küpsetama.

Heh, ma lugesin muidugi, et “siga ei pea seapuruks küpsetama”. Ainult kaks tähte vaja vahetada. 🙂

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Kui kaua umbes küpsetad? Ma eelistaks ka ühes tükis teha.

 

“Küpsetamisel soovitan kasutada lihatermomeetrit. Siis on kindel, millal liha valmis saab ja nii väheneb oht saada üleküpsenud ja kuiv lihatükk. Mina küpsetan sealiha seni, kuni liha sisetemperatuur on 64 kraadi. Sealiha puhul kehtib sama mis iga teise liha puhul – pärast küpsetamist tuleb lasta lihal puhata ja alles siis lahti lõigata”
Kairo Roots, MeatMarketi peakokk
https://www.rimi.ee/hea-toit/liha/sea-sisefilee-koik-mida-pead-teadma

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Pruunistan liha pannil ära ja panen pliidil haudepotti. Natuke poti põhja vett, sool, pioar, paar lehte loorbeti, sibul, küüslauk. Haudub umbes 1,5 tundi. Vahepeal kastan liha ja kui vaja kallan kuuma vett juurde, et liha põhja ei kõrbeks. Väga maitsev ja pehme sea sisefilee tuleb nii.

+2
-6
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Haudub umbes 1,5 tundi.

Sisefileed hautad poolteist tundi? Miks ometi? See on niigi pehme ja 1,5 tundi seda mingis haudepotis solgutada on ilmselge overkill.

+5
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Pruunistan liha pannil ära ja panen pliidil haudepotti. Natuke poti põhja vett, sool, pipar, paar lehte loorbeti, sibul, küüslauk. Haudub umbes 1,5 tundi.

Kõike muud- kaelakarbonaadi, ribiliha, kõhuliha, kooti- hauta, palun väga, aga mitte sisefileed! Üleküpsenud sisefilee on puine ja tuim, pole mingit põhjust ilusat lihatükki surnuks keeta.

+4
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Haudub umbes 1,5 tundi.

Sisefileed hautad poolteist tundi? Miks ometi? See on niigi pehme ja 1,5 tundi seda mingis haudepotis solgutada on ilmselge overkill.

See on nagu muna pehmeks keetmine 🙂 Keedad 4 minutit, saad vedela, keedad 10 minutit, saad kõva, keedad 1,5 tundi, saad mille?
Sisefilee ei tohiks üle küpseda. Selles tema väärtus ju seisbki, et kiire küpsetus tagab parima konsistentsi ning mahlasuse.
Aga kui keegi soovib ka sisefileest teha tavalist sealihahautist, ega see ju keelatud pole. Kui nii maitseb, siis maitseb.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Pruunistan liha pannil ära ja panen pliidil haudepotti. Natuke poti põhja vett, sool, pioar, paar lehte loorbeti, sibul, küüslauk. Haudub umbes 1,5 tundi. Vahepeal kastan liha ja kui vaja kallan kuuma vett juurde, et liha põhja ei kõrbeks. Väga maitsev ja pehme sea sisefilee tuleb nii.

Tundub, et sa pole sisefilee eripärast üldse aru saanud ja valmistad seda nagu suvalist sealiha tükki. Ma teen reieliha- ja abalihatükke samal moel, väga hea saab tõesti.
Sisefilee saab parima maitse siiski kiire pruunistamise ja kiire (üle)küpsetamisega.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Pruunistan liha pannil ära ja panen pliidil haudepotti. Natuke poti põhja vett, sool, pioar, paar lehte loorbeti, sibul, küüslauk. Haudub umbes 1,5 tundi. Vahepeal kastan liha ja kui vaja kallan kuuma vett juurde, et liha põhja ei kõrbeks. Väga maitsev ja pehme sea sisefilee tuleb nii.

Fileed ei hautata

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Kuidas siis targad teevad? Kui on 0,5 kg sea sisefilee tükk, pruunistan kiirelt pannil kõik küljed ja edasi? Ahjus? Pannil? Kui kaua?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Kuidas siis targad teevad? Kui on 0,5 kg sea sisefilee tükk, pruunistan kiirelt pannil kõik küljed ja edasi? Ahjus? Pannil? Kui kaua?

Siin on küpsetusajad juhendis kirjas:
https://nami-nami.ee/retsept/11574/seafilee_mee_voikastmes

Siin räägib peakokk sisefileest:
https://issuu.com/menuk/docs/toit___trend_02_2020/s/11006411

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

https://nami-nami.ee/retsept/2596/seafilee_koorekastmes_1

Kui teha viiludena, on filee pannil koos kastme valmistamisega alla 10 minuti.

+4
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Siin räägib peakokk sisefileest: https://issuu.com/menuk/docs/toit___trend_02_2020/s/11006411

30 minutit? Ahjus. Siin teemas ju väidetakse, et palju kiiremini valmib ja nii küpseb üle? Või foolium kaitseb?

0
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Siin räägib peakokk sisefileest: https://issuu.com/menuk/docs/toit___trend_02_2020/s/11006411

Jah, aga ta räägib ka hoopis teisest toidust mida saab ka seasisefileest teha.

Olen proovinud, ei maitsenud.  Kõige parema saab lihtsalt pannil praadides õhukese viiluna ja umbes 5 min kokku.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Siin räägib peakokk sisefileest: https://issuu.com/menuk/docs/toit___trend_02_2020/s/11006411

30 minutit? Ahjus. Siin teemas ju väidetakse, et palju kiiremini valmib ja nii küpseb üle? Või foolium kaitseb?

Siin väidetakse, et küpseb palju kiiremini kui 1,5 h hautades. Medaljonid saavad valmis 5-6 minutiga, terve filee tahab ikka veidi kauem küpsemist. Eriti, kui enne pole pannil pruunistatud. Ahjus tehes on termomeeter alati abiks, siis pole muret, et jääks tooreks või küpseks üle.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )


Esileht Kodunurk Kas ahjus küpsetamise saab asendada pannil küpsetamisega?