Äkki sellepärast, et inimesel pole seda vaja? Sa selle peale ei ole tulnud?
Ei ole selle peale tulnud. Ja sellepärast küsingi, et kuidas ei ole vaja? Kas tema telefon ei puutu kunagi ühegi eseme vastu? Kas pillamine on välistatud? Kuidas see võimalik on?
Teistpidi, ta ütleb seda nii kummaliselt. Just kui ta oleks teistest kuidagi tublim selle pärast, et seda ei kasuta. Või, ma ei saa aru, mis point on seda mitmes sarnases teemas uhkelt toonitada ja pisukese irooniaga paluda end valgustada?
Võib-olla ta tõesti ütles seda irooniliselt, ei vaidle vastu. Aga see on küll täiesti võimalik, et telefon ei kukugi mitte kunagi maha. Inimeste käeline ja ajutegevus on erinev ja kui sinule tundub see variant võimatu, siis kellegi teise jaoks on see võimalik.
Mina näiteks (püüan nüüd mitte irooniliselt kõlada, eks) ei ole kogu oma täiskasvanu eluaja jooksul mitte ühtegi asja (eset, raha jne) ära kaotanud. Terve elu jooksul mitte ühtegi. Ainsal korral, kui mingi sarnane sündmus peaaegu toimus, oli see, kui jätsin oma juuksekummi spaa riietusruumi. Märkasin seda fuajees olles, pöörasin ringi ja läksin tõin oma juuksekummi ära. Kõik. Ka ühegi oma lapse mitte ühtegi asja pole ma kaotanud, ei sokki ega kinnast, salli ega mänguasja, kustukummi ega pliiatsit jne. Sulle äkki tundub ka see võimatu?
Vabandust, teemast läks välja. Nüüd olen vait.