Kuna ei tea ei linna, maja ennast ega hinda, ei oska rohkem aidata.
Ja, kui tead, et müüb Võrus 1-toalist 30 000 euro eest, siis oskad aidata? Või tead öelda, kas maakleri võtmine on otstarbekas või mitte?
Kuna ei tea ei linna, maja ennast ega hinda, ei oska rohkem aidata.
Ja, kui tead, et müüb Võrus 1-toalist 30 000 euro eest, siis oskad aidata? Või tead öelda, kas maakleri võtmine on otstarbekas või mitte?
No minul oli nii, et ise müüsin 3 kuud, müüdud ei saanud, isegi huvilisi polnud. Siis võtsin maakleri – minu enda kuulutus ja maakleri kuulutus olid samas portaalis kõrvuti ja ikka ostja võttis maakleriga ühendust, mitte minuga. Sellest juba 6 aastat möödas, aga ikka vahel mõtlen, et imelik, miks ostja mulle ei helistanud, miks ta arvas, et maakleri kaudu on parem osta? Ma kaotasin päris palju raha maaklerile, aga mul oli müügiga kiire.
Ostjal on maakleriga lihtsamm, kuna tegu professionaaliga, kes teab, kuidas asju ajada. Mõtle, kui müüjaks on 90-ne vanadaam. Või teist keelt kõnelev. Või kiuslik inimene.
maakler ei anna absoluutselt mitte midagi juurde, tahab vaid hinnas mõni tuhat omale saada. enamus maaklereid on professionaalsusest valgusaastate kaugusel kahjuks. maaklerist on abi vaid siis, kui ise elad müüdavast kinnisvarast kaugel ja näitamas käimine on ebamugav või kulukas. kui elad tallinnas ja müüd tartus või pärnus asuvat korterit, siis tõesti tasub maakler võtta, mitte ise sõita.
mis asju seal müügiga ajada vaja on? helistada notarile ja aeg kinni panna – sellega saab isegi laps hakkama. ülejäänud asjad ajab juba notar ise korda.
hindamisakt tasub ära teha küll. maksab küll paarsada eurot, aga annab reaalsest hinnatasemest aimu ja kui kuulutuses ära märkida, et olemas hindamisakt x summale, siis on see positiivne teave ka huvilisele
hindamisakt tasub ära teha küll. maksab küll paarsada eurot, aga annab reaalsest hinnatasemest aimu ja kui kuulutuses ära märkida, et olemas hindamisakt x summale, siis on see positiivne teave ka huvilisele
Minu arust need müüjad ei taha hindamisakti teha, kes tahavad üle turuhinna müüa. Ega siis keegi ju ei hakka sulle rohkem maksma, kui hindamisakti järgi maksab see korter tükk maad vähem.
Ei saa sinu mõttekäigust aru. Kas sa ei saa ise aru võlaõigus- ja asjaõigusseadusest, et vajad abi? Sa ei tea, kuidas kinnisvara tehinguid tehakse? Tehingu teeb niikuinii notar ja selgitab kõik lahti. Maakler on raha raiskamine. Kas sa võõrkeeli ei valda, et keel poleks takistuseks? 90-se vanadaami eest teevad tehinguid ilmselt tema lapsed, kui ise enam aru ei saa. Muidu on Liis H platsis.
Miks pean ise võõrkeeles rääkima, inimestega jahmerdama, aegu panema ja sebima, kui seda kõike teeb mu eest maakle? Mina ostjana ei maksa talle midagi. See, et müüja maksab, pole minu asi.
Ega maakler imet ei tee, ise plaanisin samuti lapsele korterit osta ning hetkel ei hakka ostma hinnad on ülepaisutatud, saan aru et uusarendus ja ilus vaade – aga 280 000 ühetoalise eest on küll ilmne liialdus. See, et naabruses müügis olev korter on müüki pandud sellises hinnaga ei tähenda reaalset turuhinda, seda näitab hindamine, mis hinnaga müüakse.
Noblessnerist jutt? Seal on hinnad ainult tõusnud.
See, et naabruses müügis olev korter on müüki pandud sellises hinnaga ei tähenda reaalset turuhinda, seda näitab hindamine, mis hinnaga müüakse.
Hindamisakt näitab seda, mis hinnavahemikus sarnaste parameetritega objektid on läheduses varem müüdud. Kuid ka see ei anna mingit garantiid, et sina oma kinnisvara sellise hinnaga müüdud saad. Kinnisvaraportaalides on palju selliseid müügis, kus hindamisakt on olemas, kuid praegune küsitav hind on juba mitukümmend tuhat eurot sellest allapoole lastud sest turg on lihtsalt selline.
Kinnisvaral ei pea olema mingeid suuri vigu, et see ostjatele huvi ei paku. Sellele lihtsalt ei leidu hetkel sellist ostjat, kellele just see objekt meeldib ning kel oleks ka võimalik see ära osta.
Miks pean ise võõrkeeles rääkima, inimestega jahmerdama, aegu panema ja sebima, kui seda kõike teeb mu eest maakle? Mina ostjana ei maksa talle midagi. See, et müüja maksab, pole minu asi.
Sina ostjana maksad koos ostuhinnaga ikka müüja maakleritasu kinni.
Eestis ostjana maakleri palkamine, et see sinu eest asju ajaks, ei ole tavaobjektide puhul levinud, kuid siis pead ikka sina kui teenuse tellija tema tasu maksma. Kui müüjal on ka veel maakler vahel, siis maksate mõlemale maaklerile tasu. Seega ostjana on ikka lihtsam ning odavam ise maaklerite või omanikega otse suhelda, aegu panna ja sebida. Pangalaenuga ostes/müües sebib näiteks pank hindamise ja notariaja.
Müüjana ongi maakler mugavusteenus, kuid maakleri kasutamine ei ole õnneks kohustuslik. Paljudes muudes riikides ei saagi ilma maaklerita mingeid asju tehtud.
kas võtta maakler – sõltub ka maaklerist
Mina anonüümsetesse maakler müüs niks-naks sõnavõttudesse ei usuks eriti.
Panen käe südamele, et ma ei ole maakler ja asi oli nii.
Kui huvilisi ei ole, siis mida üks või teine maakler saab teha? Rohkem reklaami ja droonifotod ei pruugi ka rohkem huvilisi tuua, sest selle kinnisvara vastu on huvi leige. Hinda saab müüja ise langetada. Oodata saab ka müüja iseseisvalt. Maakleri olemasolu ei muuda mitte midagi. Fotod saab lasta teha professionaalsel fotograafil, täpselt nagu seda ka maaklerid kasutavad. Ei sõltu maaklerist mitte midagi, kui objekti ostust unistaval inimesel selleks raha ei ole ja kedagi teist see ei tõmba.
Kuidas ma selle kinni maksan, kui maakler ja müüja kuulutavad sama hinnaga ? Ühel puhul saab müüja vähem kätte ja see pole minu asi.
Maakler soodsam, ise kulutaks sõidule rohkem pluss ajakulu. Hwa maakler heast büroost. Ise on nõme loll kohale trampida, kui just 1 vaataja nädalas pole samas linnaosas.
Üürin kortereid välja ja teen seda ise. Tugev närv peab olema, sest on neid kes arvavad, et ok on helistada õhtul peale 10 või hommikul enne 8, ennast tutvustamata röökida telefoni, kas korter on vaba,vää? Kohale tulemisest parem ei räägi, arvatakse, et üürileandja peab iga kell saama tulla, tegelikult panen mitu inimest ühele õhtule, et kui üks ei tule, siis mõni ikka tuleb. Õnneks eriti kauplejaid ei ole kohanud, on vaid küsitud madalamat hinda. Küll oli hädas ühe abivajaja üksikemaga, kes arvas, et juhin sotsiaaltööprojekti -esiteks olid temal 3 last ja ise rase, teiseks luges ette, mida ta korterisse veel vajab ning kuidas ma temale ei anna. Pommitas mind tükk aega kirjade ja sõnumitega, et teil on kuulutus ikka üleval, miks te minule ei anna.
Maakler oleks kindlasti lihtsam variant, aga kuna korterid asuvad 2 km raadiuses ja meeldib sellega tegeleda, siis ei pea vajalikuks neid palgata.
Kuidas ma selle kinni maksan, kui maakler ja müüja kuulutavad sama hinnaga ? Ühel puhul saab müüja vähem kätte ja see pole minu asi.
Kui maaklerit vahel ei ole, siis saab müüjaga lihtsamini hinnas kaubelda ja tõenäoliselt jõutakse ka kiiremini tehinguni. Kui müüja arvestab, et tingimine+maakleritasu=temale vähem raha kätte, siis ei pruugi ta kohe ka ostjapoolset pakkumist vastu võtta. Kui ostja seda kinnisvara väga tahab, on ta sellisel juhul valmis ka tingimisest loobuma ja maksab kokkuvõttes rohkem.
Kui huvilisi ei ole, siis mida üks või teine maakler saab teha? Rohkem reklaami ja droonifotod ei pruugi ka rohkem huvilisi tuua, sest selle kinnisvara vastu on huvi leige. Hinda saab müüja ise langetada. Oodata saab ka müüja iseseisvalt. Maakleri olemasolu ei muuda mitte midagi. Fotod saab lasta teha professionaalsel fotograafil, täpselt nagu seda ka maaklerid kasutavad. Ei sõltu maaklerist mitte midagi, kui objekti ostust unistaval inimesel selleks raha ei ole ja kedagi teist see ei tõmba.
ka selle arvamuse peale jään kindlaks, sõltub maaklerist, kui just maakler võtta ja võin veel analoogseid arvamusi lisada
Aga kuna korter on siiani müümata, siis natuke kripeldab, et äkki on siin mingi nüanss, millele ma pihta ei saa. Leidsin ka perekoolist ühe sellise vanema teema (ei leia seda enam kahjuks üles), kus teemaalgataja küsib, et miks ei taheta kinnisvara osta otse omanikult. Et tal kinnisvara seisis kuid, keegi ei tahtnud, tehti ainult napakaid pakkumisi, aga siis maakler müüs niks-naks maha.
Mul oli just hiljuti sama kogemus. Panin ise müüki, vaatajaid oli palju, aga keegi osta ei soovinud. Kuna ma ise enam sees ei elanud, siis sai tühisõitudest villand ja võtsin maakleri. Too pani hinnale oma kirve otsa ja riputas oma kuulutuse minu kuulutuse kõrvale üles. Tulemuseks oli see, et minule enam keegi ei helistanud, kõik soovijad suhtlesid maakleriga ja paari nädala pärast oli notartiaeg kirjas. Müügiks läks maakleri pandud hinnaga. Inimesed on nii kummalised, selle asemel, et otse omanikult ja 5% odavamalt osta, ostavad nemad läbi maakleri ja kallima hinnaga.
Kui maaklerit vahel ei ole, siis saab müüjaga lihtsamini hinnas kaubelda ja tõenäoliselt jõutakse ka kiiremini tehinguni.
Aga selleks maakleri ju võtangi ehk see n üks paljudest pühjustest seda teha, et mul pole mingit soovi ostjaga kaubelda. Null. Jaksan ma igaühega jaurata. Kui tahan hinda langetada, langetan. Nende kauplejatega tegeleb maakler, st ütleb ei, ei, ei ja tänan, ei.
PS muidugi on teema provo, see on seesama Kägu, kes kord iga kahe kuu tagant teeb maaklereid halvustava teema 🙂 Ju exi uus kaunis pruut maakler näiteks.
Üürin kortereid välja ja teen seda ise. Tugev närv peab olema, sest on neid kes arvavad, et ok on helistada õhtul peale 10 või hommikul enne 8, ennast tutvustamata röökida telefoni, kas korter on vaba,vää?
Üürin ka kortereid välja ning ei pane üldse oma telefoni numbrit kuulutusse. Võtan vastu ainult meilipöördumised ning valin ise, kellele ja millal vastan.
Mina anna ka kaht korterit üürile. Ainult maakleriga, las madistab nende soovijatega. Kohutavalt tüütu.
Proovisin ka suvel korterit müüa. Võtsin ka maakleri, kes tõi 2.5 kuu jooksul täpselt 0 huvilist. Ise otse tegutsedes leidsin huvilisi küll. Kuigi väga vaikne oli, turg on madalseisus ja alghinnaga keegi väga huvi üles ei näidanud. Seetõttu tellisin ka eksperthinnangu, et olla oma hinnatasemes kindel. Kokkuvõttes langetasin 20k hinda esialgsest ametlikule turuväärtusele, aga kuna müük oli tähtaja peale ning huvilisi siiski ei tekkinud ja rohkem alla ma ei soovinud hinnas minna, sest müük polnud hädavajalik. Kokkuvõttes jäi korter müümata ja järgmisel korral maaklerit kindlasti ei võtaks. Täpselt 0 kasu oli temast. Muidugi helistati ja hinnati korterit 10 erineva maakleri poolt mu enda kuulutuste peale ja pakutav hinnavahe oli üle 100k euro vahemikus ja eks siin oligi neid, kes üritasid survestada kiirmüügile kui ka neid, kes vastupidi, soovisid maksimeerida kasumit. Ehk siis ära usu mingi suvalise inimese juttu oma korteri väärtuse osas, telli hinnang.
ka selle arvamuse peale jään kindlaks, sõltub maaklerist, kui just maakler võtta ja võin veel analoogseid arvamusi lisada
Tahaks siiski teada, et mida teeb üks maakler teisiti kui teine?
Mina anna ka kaht korterit üürile. Ainult maakleriga, las madistab nende soovijatega. Kohutavalt tüütu.
mina tegelen ise – samas linnas ja vähemalt aastase lepinguga üürides ei tule seda madistamist väga tihti ette. Aga jah, üürniku vahetudes on tegelemist – kerge korrastamine, uued pildid, kuulutus üles, huvilistega suhtlemine, vaatamiste kokkuleppimine. Lepin enamasti kõik ühele päevale pooletunniste vahedega.
Üürin kortereid välja ja teen seda ise. Tugev närv peab olema, sest on neid kes arvavad, et ok on helistada õhtul peale 10 või hommikul enne 8, ennast tutvustamata röökida telefoni, kas korter on vaba,vää? Kohale tulemisest parem ei räägi, arvatakse, et üürileandja peab iga kell saama tulla, tegelikult panen mitu inimest ühele õhtule, et kui üks ei tule, siis mõni ikka tuleb. Õnneks eriti kauplejaid ei ole kohanud, on vaid küsitud madalamat hinda. Küll oli hädas ühe abivajaja üksikemaga, kes arvas, et juhin sotsiaaltööprojekti -esiteks olid temal 3 last ja ise rase, teiseks luges ette, mida ta korterisse veel vajab ning kuidas ma temale ei anna. Pommitas mind tükk aega kirjade ja sõnumitega, et teil on kuulutus ikka üleval, miks te minule ei anna.
Maakler oleks kindlasti lihtsam variant, aga kuna korterid asuvad 2 km raadiuses ja meeldib sellega tegeleda, siis ei pea vajalikuks neid palgata.
Sa telefoni hääletu peale ei oska panna v milles su probleem täpsemalt?
Tahaks siiski teada, et mida teeb üks maakler teisiti kui teine?
mul on 1 kogemus olemas, siiski siiski, võib leida ka 2 ja sellest tuleb väga pikk jutt ja võrdlus, mis on maakleri ja maakleri vahe
mul on 1 kogemus olemas, siiski siiski, võib leida ka 2 ja sellest tuleb väga pikk jutt ja võrdlus, mis on maakleri ja maakleri vahe
Aga täpsemalt ikka rääkida ei taha või ei oska?
Inimesed on nii kummalised, selle asemel, et otse omanikult ja 5% odavamalt osta, ostavad nemad läbi maakleri ja kallima hinnaga.
On ju osa inimesi, kes arvavad, et ilma maaklerita ei saagi kinnisvara tehinguid teha. Perekooliski on sellist arvamust kohatud. Et no, aga kuidas siis notarisse saab minna ja kuidas dokumendid ette valmistatakse? Seda kõike oskab ju ainult maakler teha?
Mul omal oli sama kogemus. Olin ostja rollis ja tegin müüjale ettepaneku, et jätame maakleri vahelt ära. Müüja imestas, et mismoodi. Kes siis dokumentatsiooni korda ajab ja kuidas me oskame ilma maakleri abita notarisse minna.
Tegin siis ise selle liigutuse tema eest ära. Broneerisin notariaja ja teavitasin müüjale millal ja kus tehing toimub. Tehing sai tehtud. Müüja (vanem mees) ei jaksanud ära imestada, et kas päriselt ka kõik käib nii lihtsasti ja maaklerit ei olegi vaja? Ta oli tegelikult kuni müügitehingu päevani kindel, et see kõik on mingi pettus ja nii ei saa ju olla. Oli teine väga murelik. Aga, kui tehing käes, siis notar rahustas ta maha ja kinnitas, et kõik on korras. Ja nii saab ka, et maakler ei panegi notariaega.
Et no, aga kuidas siis notarisse saab minna ja kuidas dokumendid ette valmistatakse? Seda kõike oskab ju ainult maakler teha?
Nali on selles, et maakleril ei olegi mingeid kinnisvaraga seotud dokumente enne tehingut vaja ette valmistada. Saadab müüjale maaklerlepingu ning hiljem arve ja kõik. Maakleriga samast büroost kinnisvara hindamist näiteks ei võeta, selle peab tellima teisest büroost, kui panga hindamist kasutada ei taha. Notariajad paneb pangalaenu võtmisel hoopis pank kinni. Kui ostad kohe välja, saab notariaja ise netis kinni panna. Kinnisvara üle andes võib lasta maakleril koostada kinnisvara üleandmis-vastuvõtmis akti, kuid ka selle saab iseseisvalt ära teha. Hilisem suhtlemine toimub osja ja müüja vahel, maakleril sinna enam mingit asja ei ole, sest tema “töö” on tehtud.
Aga täpsemalt ikka rääkida ei taha või ei oska?
lugeda ei oska või, tuleb väga pikk jutt, sest räägin ja võrdlen väga detailselt asju, lisaks veel oma arvamused-tähelepanekud, ei hakka siia kilomeetrist kommi panema
mina tegelen ise – samas linnas ja vähemalt aastase lepinguga üürides ei tule seda madistamist väga tihti ette. Aga jah, üürniku vahetudes on tegelemist – kerge korrastamine, uued pildid, kuulutus üles, huvilistega suhtlemine, vaatamiste kokkuleppimine. Lepin enamasti kõik ühele päevale pooletunniste vahedega.
Jah, see on kena, aga mina elan Pääskülas ja üks korter on Stroomi ranna, teine Lasnamäe lõpuosa kandis Sinimäe teel. Majaosa Pirita-Kosel. Ei, ma ei hakka sinna sõitma kodukorntorist edasi-tagasi iga kord 1-2 tundi. Päriselt. Füüsiliselt odavam tuleb maakler. Või laupäevast. Veel vähem hakkan ma nädalavahetusel lastega suhtlemise asemel passima seal 4 tundi, et oodata 8 klienti, kellest saabub 3.
lugeda ei oska või, tuleb väga pikk jutt, sest räägin ja võrdlen väga detailselt asju, lisaks veel oma arvamused-tähelepanekud, ei hakka siia kilomeetrist kommi panema
Loeksin ju, kui sa vaevuksid siin vihjamise asemel midagi asjalikku rääkima. Selle mitme kommentaariga, mis sa siin teinud oled, oleksid saanud äkki kõigile midagi õpetlikku rääkida.