Esileht Kodunurk Kas anda korteri müük maaklerile üle?

Näitan 15 postitust - vahemik 61 kuni 75 (kokku 75 )

Teema: Kas anda korteri müük maaklerile üle?

Postitas:
Kägu

lugeda ei oska või, tuleb väga pikk jutt, sest räägin ja võrdlen väga detailselt asju, lisaks veel oma arvamused-tähelepanekud, ei hakka siia kilomeetrist kommi panema

Loeksin ju, kui sa vaevuksid siin vihjamise asemel midagi asjalikku rääkima. Selle mitme kommentaariga, mis sa siin teinud oled, oleksid saanud äkki kõigile midagi õpetlikku rääkida.

sina ja sina….  ilmselt ikka ei oskagi lugeda, aga eks inimene usub ikka seda, mida tahab uskuda

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

sina ja sina….  ilmselt ikka ei oskagi lugeda, aga eks inimene usub ikka seda, mida tahab uskuda

Haige.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil hetkel umbes sama teema, et kas minna üle maakleri teenusele või ei. Tundub, et ei.
Korter asub meist 150km kaugusel. Poole aasta jooksul, mis korter müügis olnud, on kontakteerinud peaasjalikult vaid maaklerid. Oli 2 nö tavainimest, kellest üks tundus olevat peast täiesti segane (hoiks sellisest kaugele eemale), teine käis vaatamas, tahtis osta, aga ei saanud pangast uut laenu (tal üks laen juba oli). Suvel oli meil korter ka vahepeal suvitajatele välja üüritud.

Maakleri võtmise vastu räägib hetkel see, et tegelikult on 2 võimalust, kas müüa või anda pikaajaliselt üürile. Väljaüürimise jaoks peaks olema sees mööbel, kodumasinad, voodipesu jne. Müügi jaoks nõuavad osa maaklereid, et sees tohib olla vaid need asjad, mis koos korteriga reaalselt müüki läheb.
Kardame ka maaklerile võtmeid anda, kuna meil on vaja aegajalt seal linnas, kus korter on, ka ööbida (ja kasutame seda korterit) ööbimispaigana, siis ei taha, et mõnel nädalavahetusel kui ise seal, järsku pühapäevahommikul maakler ette teatamata ostuhuvilisega sisse astub või nt mõni maakleri noorem sugulane ise seda suurt korterit ööbimiseks või peopanekuks või tik-toki videode tegemiseks kasutaks. Pealegi, ma eriti ei usu, et maakler läheks enne ostuhuviliste tulekut ja kütaks ahjud soojaks. Pigem peame ise enne kohale sõitma ja korteri soojaks kütma, nii et sel juhul ei saa aru, mis kasu oleks maaklerist. Jalavaeva see ju ei vähendaks.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arust need müüjad ei taha hindamisakti teha, kes tahavad üle turuhinna müüa. Ega siis keegi ju ei hakka sulle rohkem maksma, kui hindamisakti järgi maksab see korter tükk maad vähem.

Probleem võib olla ka selles, et on mitu omanikkku. Meil on päranduseks saadud korter, üks pool pole nõus tegema mittemingisuguseid kulutusi, ei san.remondiks, hindamisaktiks jne. Pole nõus maaklerit võtma. Arvas, et ostja tuleb lihtsalt ja võtab ilma kuulutuseta ühendust. Kui teine pool tuli välja pakkumisega, et ostab ise ära tema poole, teeb korda, oli vastuseks resoluutne ei. (et äkki saame liiga rikkaks?) Varsti saab päranduseks saamisest juba aasta täis. Korter seoisab tühjalt. Komm.makse on vaja maksta.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina muide olen oma korteri mitu korda pannud üürile ilma piltideta. Läks igakord nagu soe sai. Lihtsalt, korter asub väga atraktiivses ja nõutud piirkonnas. Hind oli normaalne.

Põhjus, miks pilte ei olnud, oli see, et ma lihtsalt ei viitsinud neid teha. Ja teine põhjus see, et ma ei tahtnud, et tuttavad või pooltuttavad näevad ja teavad, et ma oma vana kodu üürile annan.

Takkajärgi mõeldes tundub jabur, aga tõesti selle korteri väljaüürimine õnnestus ka piltideta väga hästi.

Mulle helistas selle kuulutuse peale kord ka üks maakler, kes hakkas mind mõnitama, kui ütlesin, et ma ei soovi tema teenust. Ütles mulle, et ma olen nii vaene, et mul pole fotoaparaati, et pilte teha.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja teine põhjus see, et ma ei tahtnud, et tuttavad või pooltuttavad näevad ja teavad, et ma oma vana kodu üürile annan.

Mis sellest siis on?

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja teine põhjus see, et ma ei tahtnud, et tuttavad või pooltuttavad näevad ja teavad, et ma oma vana kodu üürile annan.

Mis sellest siis on?

See oli minu vana kodu. Ja pärast väljaüürimist ma seal moodsat remonti ei teinud. Kõik oli küll korras ja puhas, aga mitte nii kaasaegne, kui võiks olla. Ma lihtsalt ei tahtnud, et mõni võimalik tuttav näeks seda.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ostjana eelistan osta otse omanikult.

Maakleritega on olnud korduvalt, et ei vastata telefonile, meilidest rääkimata.

Osadel juhtudel võib saada maakleri kaudu kiiremini müüdud, sest neil on kindel klientuur, kes ise ei viitsi midagi otsida ja lasevad maakleril töö ära teha.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Müüsin 22 aastat tagasi Põlvamaal maamaja. Mõned kindlad vaatama tulijad ei ole ikka veel kohale jõudnud. No hakkasid kohe Põlvast sõitma ja ei tea kas ufo viis nad ära või mis.

Eriti huvitav oli vaatamas käinud vanapaar. Mehel ei olnud üldse jalgu, liikus karkude peal. Vaatasid ja hakkasid anuma, et ma kellegi ära ei müüks. Nemad on kindlad ostjad. Kadusid jäljetult. Siis küll mõtlesin, et nii sant on ta oma alatu olemuse tõttu.

Mitte ükski kaduma läinu ei helistanud, et  ei tule või et ei osta. Mobiilid olid juba enamasti inimesstel olemas.

Metsa vastu huvi tundjad olid ärimehed ja need tulid kõik minuti pealt täpselt kohale.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selliste hoolimatute rämpsinimeste pärast ongi müümine raske töö.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Igal juhul on korteri plaan suureks eeliseks, muidugi kui just tudengid sihtrühmaks ei ole.

Pildid on ikka väga petlikud ruumipaigutuse osas. Teiseks, otseselt valeinfo-kõik need pooleldi keldrikorrustel asuvad korterid, mida kiivalt varjatakse. Siis oli üks õhku täis tibi oma korteri ruutmeetrite hulka sahkerdanud välise rõdu. Odav ja maitselage mööbel oli Skandinaavia stiil, vahetult vanni ääres olev WC pott, oli mugav ja kompaktne ruumi paigutus, vannitoas vajalikku minimaalset mööblit polnud, kokkuhoid muidugi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pildid on ikka väga petlikud ruumipaigutuse osas. Teiseks, otseselt valeinfo-kõik need pooleldi keldrikorrustel asuvad korterid, mida kiivalt varjatakse. Siis oli üks õhku täis tibi oma korteri ruutmeetrite hulka sahkerdanud välise rõdu. Odav ja maitselage mööbel oli Skandinaavia stiil, vahetult vanni ääres olev WC pott, oli mugav ja kompaktne ruumi paigutus, vannitoas vajalikku minimaalset mööblit polnud, kokkuhoid muidugi.

Kinnisvarakuulutuste märksõnad on ju legendaarsed. Näiteks hubane = pisike urgas; renoveerimist vajav = elamiskõlbmatu; Kadriorg ja kesklinn võivad tegelikult Lasnamäel asuvat korterit tähendada.

Fotod võivad tõesti olla petlikud, kui fotograaf kasutab kunstvalgustust ja laiobjektiivi, mis näitavad ruume rohkem valgusega ja suuremana, kui nad tegelikult on. Oskamatult tehtud fotod jällegi näitavad sageli ruume väikeste ja pimedate urgudena kui need tegelikult võivad olla. Telefoniga püsti tehtud fotod on kitsad ja jällegi ei pruugi huvi äratada.

Pildid on mõeldud huvi äratamiseks, kuid ilma kohapeal käimata valgel ajal ju ei saagi tegelikku ettekujutust kõigest. Kui juba piltidelt vaatab vastu midagi, mis sind häirib ja sa ei soovi selle korda tegemisega ise tegeleda, siis ei ole ju mõtet üldse vaatamagi minna. Ei pea ostma mitte ühtegi kinnisvaraobjekti, mille kallal koheselt tunned vajadust hakata nokkima. Paljud asjad saab ise korda teha kas pisiremondi, mööbli väljavahetamise või uue ostmisega – küsimus on ainult selles, kas tahad lisakulu ja selliste asjadega ise tegeleda või lasta teha. Kui ei taha, siis järelikult see kinnisvara ei ole sulle ja pole mõtet ei enda ega müüja/maakleri aega raisata.

See, et on keldrikorrus on juba akendest näha. Kui ruumidel on väikesed kõrgemal asuvad aknad, on eksponeeritud paekivi, trepipiiret on osaliselt näha – siis võib kahtlustada, et tegemist on keldrikorrusega kui seda sujuvalt kuulutuses märgitud ei ole. Sama elektriküttega (elektriradiaatorid on seinal), mida mõnikord kuulutuses ei mainita.

Korteri üldpinda saab kontrollida näiteks ehitisregistri lehelt, kui on teada maja korrus. Ka mõned maaklerid panevad üldpinna koos rõduga.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Osadel juhtudel võib saada maakleri kaudu kiiremini müüdud, sest neil on kindel klientuur, kes ise ei viitsi midagi otsida ja lasevad maakleril töö ära teha.

Vaevalt, et selliseid väga palju on, kes ise üldse kinnisvaraportaale ei vaata. Mõned üksikud ehk, kes ei oska või kel ei ole aega. Või välismaalased, kes ongi harjunud, et maakler teeb tööd nende eest. Eestis võib see pigem olla nii väga kalli või väga spetsiifilise kinnisvara puhul. Need ostjad võivad aastaid oodata enne kui üldse midagi müüki tuleb. Ja siis peaks sul olema maaklereid üle linna kõikidest kinnisvarabüroodest niimoodi turul silma peal hoidmas, et selle info kätte saaks, sest selline kinnisvara ei pruugi avalikesse portaalidesse kunagi müüki tullagi.

Selles aga on tegelikult küll üks maaklerite plusspool, et kui nad on varem huvilistele midagi sarnast näidanud ja teavad, et nad ikka veel otsivad, siis saavad nad sinu oma kohe neile pakkuda ka ilma kuulutust üles panemata.

Aga need maaklerid, kes helistavad müüjale, et neil on kohe ostja olemas või kas nad tahavad koostööd teha, kui maakler ostja toob – need on lihtsalt õngitsejad, kel ei ole mingeid ostjaid ootel. Arusaadav muidugi, nad otsivad endale kliente, aga ikkagi jääb selline kehv mulje neist.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui kannatab maakleri osa veel korteri hinnale juurde keevitada või olete nagunii mõelnud hinnalangetamise peale, siis miks mitte maaklerile müüki anda? Las tegeleb sellega. Samas ise võite ju ka edasi müüa, ega seda keegi keelata ei saa. Maaklerile ütletegi, et jääte ka ise müüma ja annate talle võimaluse. Ehk tal tõesti leidub ostjaid, kes on sarnase objekti vastu huvi tundnud, aga tehingusse pole veel mindud. Mina sain oma korteri Pärnus niimoodi just maakleri kaudu müüdud, aga sellest ei tohi siin rääkida, maaklerivihkajad hakkavad kohe hurjutama.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

hindamisakt tasub ära teha küll. maksab küll paarsada eurot, aga annab reaalsest hinnatasemest aimu ja kui kuulutuses ära märkida, et olemas hindamisakt x summale, siis on see positiivne teave ka huvilisele

Minu arust need müüjad ei taha hindamisakti teha, kes tahavad üle turuhinna müüa. Ega siis keegi ju ei hakka sulle rohkem maksma, kui hindamisakti järgi maksab see korter tükk maad vähem.

Kui ostjal on pangalaenu vaja, siis pank nõuab nagunii hindamisakti ja maksimaalse laenusumma arvestab hindamisakti järgi. Kui müüja küsitud hind on 100 000 ja hindamisakt on 80 000, siis selle korteri ostuks lisatagatiseta 80 000 laenu ei saa. Seega võib hindamisakt juba müüja jaoks olla selles mõttes oluline, et ta ei raiska oma aega üritades müüa hinnaga, millega suure tõenäoliselt tehinguks ei lähe (no okei, mõnikord pole ostjal laenu vaja, aga see pigem siiski erandjuhus ja ka siis pole ostja puruloll ja kõvasti üle turuhinna ta ei maksa). Kui hindamisakt on soovitud hinnast odavam ja selle hinna eest müüa ei soovi, siis müüja lihtsalt hetkel ei müü, ootab paremaid aegu ja ei raiska oma aega ega raha kuulutuste portaalides hoidmiseks.

Hindamisaktiga on veel see lugu, et enne tasub uurida, milliste hindajate akte millised pangad aktsepteerivad. Ka seal võib ebameeldivaid üllatusi olla.

+1
0
Please wait...

Näitan 15 postitust - vahemik 61 kuni 75 (kokku 75 )

Esileht Kodunurk Kas anda korteri müük maaklerile üle?