Mis teeksite olukorras, kus teate, et on tuttav isik kellel on 2 last (tulemas kolmas) ja nad elavad kohviku laos. Väiksemal lapsel, kes on alla aastane puudub voodi ja põrandal olla ei saa. Magab kärus pidevalt või turvahällis. Kuna laps ei saa põrandal võimelda, siis 9kuune laps veel ka ei rooma ega istu. Suurem laps saab küll päeval olla lasteaias ja seal süüa, aga nädalavahetustel söögiga on samuti kehvasti. Suurem laps (5aastane) kipub samuti varastama, jääb mulje kas ema või isa õhutusel või siis lapsel on tõesti nälg ja on aru saanud, et raha eest saaks süüa osta. Kuna ema on vaimselt natuke teistmoodi ja tal vist ka mingi vaimne puue pandud, siis pereisa kasutab antud naist rohkem rahakotina. Lapsed ju toovad raha sisse ja naine on saadetud koos väiksemate lastega lapsi hoidma jne, et mehe ärisi kinni maksta. On olnud päevi kus pereisa teeb siis endale näiteks söögiks kala ja riisi, aga oma naisele ja lastele ei anna süüa. Mees on osav manipulaator ja olen kindel, et suudaks ka rääkida lastekaitsele, et on maailma parim isa, kuigi lapsed elavad kuskil kohviku laos ja tihti perekonnas on nälg.
Esileht › Tööelu, raha ja seadused. › kas annaksite teada lastekaitsele?
Teema: kas annaksite teada lastekaitsele?

Mis teeksite olukorras, kus teate, et on tuttav isik kellel on 2 last (tulemas kolmas) ja nad elavad kohviku laos. Väiksemal lapsel, kes on alla aastane puudub voodi ja põrandal olla ei saa. Magab kärus pidevalt või turvahällis. Kuna laps ei saa põrandal võimelda, siis 9kuune laps veel ka ei rooma ega istu. Suurem laps saab küll päeval olla lasteaias ja seal süüa, aga nädalavahetustel söögiga on samuti kehvasti. Suurem laps (5aastane) kipub samuti varastama, jääb mulje kas ema või isa õhutusel või siis lapsel on tõesti nälg ja on aru saanud, et raha eest saaks süüa osta. Kuna ema on vaimselt natuke teistmoodi ja tal vist ka mingi vaimne puue pandud, siis pereisa kasutab antud naist rohkem rahakotina. Lapsed ju toovad raha sisse ja naine on saadetud koos väiksemate lastega lapsi hoidma jne, et mehe ärisi kinni maksta. On olnud päevi kus pereisa teeb siis endale näiteks söögiks kala ja riisi, aga oma naisele ja lastele ei anna süüa. Mees on osav manipulaator ja olen kindel, et suudaks ka rääkida lastekaitsele, et on maailma parim isa, kuigi lapsed elavad kuskil kohviku laos ja tihti perekonnas on nälg.
Töötad samas kohvikus? Ikka võid lastekaitsele rääkida olukorrast.

Hädas olevast lapsest tuleb ALATI teatada!
inimene vastutab oma tehtud tegude ja ka TEGEMATA tegude eest.

Mida sa veel ootad, inimene?! Loomulikult tuleb teatada ja kohe!

Loomulikult tuleb teatada, isegi küsimust ei tekiks.

Kõigepealt mõtle hoolega läbi, missugust abi see pere lastekaitselt oodata/saada võiks. Lastekaitseametnike pädevus ja heatahtlikkuse määr on kahjuks vägagi kõikuvad. See pere võib sattuda tubli ja asjaliku töötaja otsa, kes tõepoolest aitab nuputada ja mõtleb kaasa, et kuidas seda peret nüüd ka päriselt aidata saaks.
Aga samamoodi võib lastekaitsetädi lihtsalt jõuga võtta lapsed ära, paigutada nad riiklikule hooldusele või kasuperesse ja ongi temal linnuke kirjas, et “abistatud”. Eriti kui ema mõistuselt kõige nutikam ei ole – sellised ei oska oma laste eest võidelda, ei oska jätta endast piisavalt soodsat muljet ja neist kiputakse üle sõitma nii elukaaslase kui ka sotsiaaltöötaja poolt.
Mina sinu asemel püüaks kõigepealt rääkida selle emaga ise. Räägiks rahulikult, püüaks aru saada, mis seis neil tegelikult on. Mis põhjusel sulle näib, et laps on näljas? Kas peres mees võtab naise raha ära või ei oska naine süüa valmistada? Samuti aitaksin v-o leida elamispinda. Beebi pealt saab ema vanemahüvitist, kolmanda lapsega saab samuti raha rohkem. Seega peaks see ema saama kohvikulaost kenasti ära minna ning asuda elama oma korteris. Ainult et korteri otsimine ja hankimine võib talle raske olla. Seega saad aidata nii, et räägid temaga, siis otsid ise kinnisvarakuulutustest, viid ta korterit vaatama, aitad üürilepingut vormistada. See ongi päris abi, lastekaitseametnik niisugust abi ei osuta.
Mul endal on ligilähedane olukord läbi tehtud, otsisin ka ühele noorele emale elamispinna ja abistasin teda, kuni ta sai jalad alla. Kaasasin ka ühiseid sõpru, üks käis autoga poes ja tõi talle süüa, teine aitas asjaajamistel, kolmas hoidis last jne.

Eesti pere? Ema on ju kuskil rasedane arvel ja käib lastega arstil. Suurem laps käib lasteaias, seal ei ole siis kasvatajatel silmi peas? Kus need varguslood või pereisa söömised välja paistavad?

jah, ma teataksin. tegelikult on sul seadusega pandud kohustus teatada abivajavast lapsest.
kuidas sa tunned neid, tead nii detailselt nende elukorraldust? on see väike koht? on sellel emal mingit tugivõrgustikku?
kui sa ei taha, siis sa ei pea pöörduma otse oma linna/valla lastekaitsetöötaja poole, vaid võid helistada lasteabi telefonile ja nemad siis ise informeerivad kohalikku lastekaitset.

Ma usun, et kohalik omavalitsus aitab väga hea meelega seda perekonda miski väikse sotsiaalpinnaga, kindlasti saaks ka toiduga appi tulla. Küll siis naine ka aru saab, et sellise mehega vist tema lastel head elu ei tule.

Eesti pere? Ema on ju kuskil rasedane arvel ja käib lastega arstil. Suurem laps käib lasteaias, seal ei ole siis kasvatajatel silmi peas? Kus need varguslood või pereisa söömised välja paistavad?
Kasvatajad ei tea ju kes kus elab. Ainult aeglasema arengu pärast või väikelapse suure söögiisu tõttu ei hakka kasvatajad lastekaitset teavitama ju. Arstil käies vaadatakse lapse arengut aga tihtipeale ongi “lihtsamates” peredes lapse areng aeglasem ja kui arst ei näe konkreetseid väärkohtlemise märke, siis ka temal pole põhjust teavitada.
Seaduse järgi on aga kõigil inimestel kohustus hädas olevast lapsest teavitada. Kui lapsed on näljas, elavad kuskil kohviku tagaruumis, arenemist pidurdatakse jne, siis otseloomulikult peab TA teavitama lastekaitset. Ja kui esimene kommenteerija tõi välja, et ei tasu teavitada, sest ei tea millise lastekaitsetöötaja otsa satud, see on jaburus. Tuleb teavitada, meil ei võeta niisama lapsi käest ära .

Kasvatajad ei tea ju kes kus elab. Ainult aeglasema arengu pärast või väikelapse suure söögiisu tõttu ei hakka kasvatajad lastekaitset teavitama ju. Arstil käies vaadatakse lapse arengut aga tihtipeale ongi “lihtsamates” peredes lapse areng aeglasem ja kui arst ei näe konkreetseid väärkohtlemise märke, siis ka temal pole põhjust teavitada. Seaduse järgi on aga kõigil inimestel kohustus hädas olevast lapsest teavitada. Kui lapsed on näljas, elavad kuskil kohviku tagaruumis, arenemist pidurdatakse jne, siis otseloomulikult peab TA teavitama lastekaitset. Ja kui esimene kommenteerija tõi välja, et ei tasu teavitada, sest ei tea millise lastekaitsetöötaja otsa satud, see on jaburus. Tuleb teavitada, meil ei võeta niisama lapsi käest ära .
Kasvataja ei peagi teadma, see ei ole tema rida selgitada. Ei ole ka teemaalgataja susida. Enamus lapsi tuleb siis Eestis vanematelt eemaldada, sest nii emad kui isad pidid jooma usinasti. Mis hindaja on teemaalgataja? kes on lihtsam ja kes mitte. Ma rõhutan veelkord, eestlane ei tea, et püksid kubisevad suguhaigustest, ja siis arvab, et tal on õigus minna teise peale kitule. Et vaata kui lihtne ja lihtsameelne on kitupunn ise. Mis hinnangute jagaja selline tegelikult on!
<!– ezoic_video_placeholder-under_first_paragraph-240×135-999998-clearholder –><!– ezoic_video_placeholder-under_first_paragraph-240×135-999998-nonexxxclearxxxblock –>
Jah, teata

Mina võtaks lastekaitsega ühendust, sest sellel perel on ilmselgelt abi vaja. Lastekaitse ülesanne ei ole ainult lapsi perest eemaldada, vaid nad aitavad toetusi taotleda, saavad panna sotsiaalkorteri järjekorda, saata toiduabi jne.

kas lasteabi telefonil saab anda ka infot anonüümselt, sest just seda ma ei soovigi, et viiakse kokku kuidas ma kõike nii täpselt tean. Ma olen kindel ka selles, et neiu pole nõus mehest lahku minema ja midagi muutma. Talle on juba abi pakutud ja üüritud talle kortergi, aga sinna kutsus ikkagi oma 20a vanema mehe ja lagastasid korteri ära. Kuna neiu on vaimse alaarenguga, siis ka mees ta nimel väga palju laene võtnud ja ei usukski väga, et ta nüüd oskaks ise midagi seal majandada. Pere elab Tallinnas ja ei ole väike koht ja usun just seepärast lastekaitsele polegi veel see pere silma hakanud. Kohvikul käive ka suht olematu ja usun ka seepärast ei ole veel kliendid seda olukorda märganud, kuigi usun lastel oleks parim kui mõni kohviku külastaja seda olukorda märkaks. Ei usu ka väga, et lasteaiaõpetaja saab aru, milline laps magab öösiti kuskil laos põrandal madratsil ja milline laps soojas kodus voodis puhaste linade vahel. Laps varastab külas olles. Ema käib tihti kahe lapsega koos lapsi hoidmas ja siis on laps perelt midagi jälle varastanud või kui ema lähedastel külas käib. Vahest mõtlen, et isegi lastekodu lastel on paremad elutingimused kui sellel perekonnal.

Kasvatajad ei tea ju kes kus elab. Ainult aeglasema arengu pärast või väikelapse suure söögiisu tõttu ei hakka kasvatajad lastekaitset teavitama ju. Arstil käies vaadatakse lapse arengut aga tihtipeale ongi “lihtsamates” peredes lapse areng aeglasem ja kui arst ei näe konkreetseid väärkohtlemise märke, siis ka temal pole põhjust teavitada. Seaduse järgi on aga kõigil inimestel kohustus hädas olevast lapsest teavitada. Kui lapsed on näljas, elavad kuskil kohviku tagaruumis, arenemist pidurdatakse jne, siis otseloomulikult peab TA teavitama lastekaitset. Ja kui esimene kommenteerija tõi välja, et ei tasu teavitada, sest ei tea millise lastekaitsetöötaja otsa satud, see on jaburus. Tuleb teavitada, meil ei võeta niisama lapsi käest ära .
Kasvataja ei peagi teadma, see ei ole tema rida selgitada. Ei ole ka teemaalgataja susida. Enamus lapsi tuleb siis Eestis vanematelt eemaldada, sest nii emad kui isad pidid jooma usinasti. Mis hindaja on teemaalgataja? kes on lihtsam ja kes mitte. Ma rõhutan veelkord, eestlane ei tea, et püksid kubisevad suguhaigustest, ja siis arvab, et tal on õigus minna teise peale kitule. Et vaata kui lihtne ja lihtsameelne on kitupunn ise. Mis hinnangute jagaja selline tegelikult on!
Kuna olen üsna täpset informatsiooni siia jaganud, siis tundub, et tead mis perekonnast ma räägin? Vb oled ise antud naise meeski, kes seda teab. Mina olen mures laste pärast ja pole siiani julgenud teada anda, kuna kardan millegi pärast antud infot lastekaitsele edastada. Saaks seda teha kuidagi anonüümselt, siis ma usun, et oleks ammu teada andnud. Aga jah lapse emal ja ta mehel on täpselt sama jutt nagu teil, et elatakse hullemateski olukordades – tänaval. Mina muidugi selliseid peresi ei tea, kes päris tänaval koos lastega elavad. Aga noo Teie perel vb on ka rohkem tutvusi selliste perekondadega.

Ehkki ma üldiselt neist lastekaitsetädikestest suurt midagi ei arva ja tean, et nad võivad lapsi eemaldada peredest mõnikord ka väga kergekäeliselt, kaldun antud konkreetsel juhul samuti pooldama sotsiaaltöötaja kaasamist. Tehku kord ka midagi vajalikku!
Seda muidugi juhul, kui sa äkki ei liialda ja tõepoolest tõtt räägid. Sinu kirjast ei selgu, kas sina oled selle emaga ise üldse rääkinud või kust su info tema pere kohta pärineb? Kas oled kindel, et tegu pole pahatahtliku kuulujutuga? Oled sa seda kohvikulao ruumi ja laste madratseid põrandal ise näinud?
Teatamise osas tuleb kaaluda kasu ja kahju vahekorda, ning praegu mulle tundub, et kasutegur ületaks võimaliku kahju, ehk siis lastekodus võib neil lastel olla parem kui “omas kodus” (milleks on, vabandust, kohviku ladu). Väidad, et sellele emale on juba korterit pakutud, ehk siis abi on juba püütud anda, kuid ta ei suutnud seda abi kasutada. Väga kurb. Niisugusel juhul jah – viimane võimalus on ametniku poole pöördumine, ehk on tollel ometi mingid hoovad seda peret aidata.
Viimati oli seadus selline, et lastekaitsesse teatamise korral asutuse esindaja (nt õpetaja) antakse perele teada, ent eraisiku puhul ei pea nime avalikustama, siis ongi tegu anonüümse teatamisega. Üldiselt on siiski nii, et peresid ei tasu alahinnata – kui lastekaitse sekkumisel muutub pere elujärg paremaks, probleemid saavad lahendatud ja lapsed saavad nüüd kodus magada puhaste linade vahel, küll nad siis ka selle üle tänulikud on!

Tehku kord ka midagi vajalikku!
Paneme siis juba toimetulekutoetust saavatele emadele ka tugiisukust sotsiaaltöötajad sappa.
Meil on mitu last ja teate, ma võin lastega madratsi peale magada, heinakuhjas, mitmetuhandeses Kamjo mootorvoodis, autos jne. Ma saan seda endale ja oma perele lubada. Ei ole iialgi sirtsutamisega kaasa läinud, kus naiste peadele ajupauku tehti ja ema aju pilve löödi. Unustage meie puhul lapsel peab olema! See rohkem selline kiunatus, kus kolmas tahab minu elada, endale palka maksta ja meie rahast kasu saada. Ja see, et sinule see ei meeldi, siis põrgu teiste ellu oma nina toppimisega. Vaadake, et enda elu elatud saate. Vihkan kitumist ja teiste lihtsakeseks kastitamist, endil kukuvad luukered kapist välja.,
Tehku kord ka midagi vajalikku!
Paneme siis juba toimetulekutoetust saavatele emadele ka tugiisukust sotsiaaltöötajad sappa.
Meil on mitu last ja teate, ma võin lastega madratsi peale magada, heinakuhjas, mitmetuhandeses Kamjo mootorvoodis, autos jne. Ma saan seda endale ja oma perele lubada. Ei ole iialgi sirtsutamisega kaasa läinud, kus naiste peadele ajupauku tehti ja ema aju pilve löödi. Unustage meie puhul lapsel peab olema! See rohkem selline kiunatus, kus kolmas tahab minu elada, endale palka maksta ja meie rahast kasu saada. Ja see, et sinule see ei meeldi, siis põrgu teiste ellu oma nina toppimisega. Vaadake, et enda elu elatud saate. Vihkan kitumist ja teiste lihtsakeseks kastitamist, endil kukuvad luukered kapist välja.,
Ma ei ole lastekaitseametnike vastu, neil on omad töövaldkonnad, kus neist tõepoolest võib olla kasu ka. Küll aga olen ma väga vastu sellele, et lastekaitseametnikke on eriti viimasel ajal hakatud “mure ja abistamise” sildi kattevarjus kuritarvitama kättemaksu ja teistele nn käru keeramise eesmärgiga. Isegi siinsamas Perekoolis on soovitatud lastekaitseametnikele lausa valetada ja liialdada, et nood juhtumi ikka kindlasti menetlusse võtaksid.
Samuti on hoogustumas koolide komme teha kaebusi lastekaitsesse silmapilkselt esimese sammuna ja ähmase, kuulujutu tasandil info pealt, ilma et eelnevalt lapsevanematele eales ainustki märkust edastatud oleks. Selline uisapäisa toimimine on lapse heaolu kahjustav ja lastekaitseametnike mainet alandav.

kirjutad laste piiramisest ja arutled, et kas ikka sobib?

kas lasteabi telefonil saab anda ka infot anonüümselt, sest just seda ma ei soovigi, et viiakse kokku kuidas ma kõike nii täpselt tean.
jah, on küll võimalik jääda anonüümseks ka lasteabi telefoni jaoks, kirja läheb sinu telefoninumber, millelt sa helistasid. aga isegi siis, kui sa ütled lasteabi telefonil vastajale oma nime, ei jõua see nimi tolle pereni. ütled lasteabisse helistades, et soovid jääda anonüümseks ja nii ongi, lastekaitsetöötajani sinu nimi ei jõua, tema saab ainult teate, et lasteabi telefonile on tulnud pöördumine ja ta peab kontrollima seda signaali.

Kust tuleb küll selline viha ja usaldamatus lastekaitse vastu? Ma ise ei ole tööl lastekaitses, küll aga teen ühes juhtumist lastekaitsega koostööd. Ühe perega tegeleb kokku 4 inimest lastekaitse poolt, lapse eemaldamist perest on venitatud nagu kummi! Muide, ega lastekaitse ei võta last perest ära, seda teeb kohus siiski. Hea on suvalises foorumis plõksida, kuidas lastekaitse ei aita ja lapsi ära võtab – mida te siis laulate, kui lastega midagi tõesti juhtub? Ilmselt on siis häda, et miks lastekaitse midagi ei teinud.. Mina oma töös näen pigem just seda, et lapsi eemaldatakse perest liiga hilja, kui lapse arengule ja psüühikale on juba kahju tehtud.

Kust tuleb küll selline viha ja usaldamatus lastekaitse vastu? Ma ise ei ole tööl lastekaitses, küll aga teen ühes juhtumist lastekaitsega koostööd. Ühe perega tegeleb kokku 4 inimest lastekaitse poolt, lapse eemaldamist perest on venitatud nagu kummi! Muide, ega lastekaitse ei võta last perest ära, seda teeb kohus siiski. Hea on suvalises foorumis plõksida, kuidas lastekaitse ei aita ja lapsi ära võtab – mida te siis laulate, kui lastega midagi tõesti juhtub? Ilmselt on siis häda, et miks lastekaitse midagi ei teinud.. Mina oma töös näen pigem just seda, et lapsi eemaldatakse perest liiga hilja, kui lapse arengule ja psüühikale on juba kahju tehtud.
eks ikka negatiivsetest artiklitest, mis meedias on olnud, ei tea ju, kuidas keegi kellegi perega toimetab

Teemaalgataja ei olegi hindaja aga tal (meil kõigil) on SEADUSEGA pandud kohustus teavitada, kui ta arvab last hädaohus olevat. Hindaja on lastekaitseametnik, kes tuleb ja kontrollibki pere seisukorra üle.

eks ikka negatiivsetest artiklitest, mis meedias on olnud, ei tea ju, kuidas keegi kellegi perega toimetab
Kahju, et ei arvestata kunagi sellega, et ametnikud ei saa minna ajakirjandusse teist poolt rääkima ja valeargumente ümber lükkama. Loomulikult jäävad siis artiklid ühekülgsed ning lastekaitset halvustavad.

Ei ole iialgi sirtsutamisega kaasa läinud, kus naiste peadele ajupauku tehti ja ema aju pilve löödi. Unustage meie puhul lapsel peab olema! See rohkem selline kiunatus, kus kolmas tahab minu elada, endale palka maksta ja meie rahast kasu saada. Ja see, et sinule see ei meeldi, siis põrgu teiste ellu oma nina toppimisega.
Sulle endale on vist ajupauku tehtud või on sul aju pilves. Täitsa segi keerand. Ise saad aru, mis sa kirjutanud oled?

Kahju, et ei arvestata kunagi sellega, et ametnikud ei saa minna ajakirjandusse teist poolt rääkima ja valeargumente ümber lükkama. Loomulikult jäävad siis artiklid ühekülgsed ning lastekaitset halvustavad.
tõesti või, ei saagi sõna võtta, mina olen aru saanud, et hea ajakirjandustava järgi antakse kõigile osapooltele sõna ja eks on ju antud ka, aga seda ma eriti uskuda ei taha, et ametnikud ei saa sinna midagi parata, pigem olen kuulnud just seda, et nad ei kommenteeri ja kokkuvõttes mida ma usun siis, ega ma ise ei lähe ametkonda tuustima, ikka loen kuskilt

Kõigepealt mõtle hoolega läbi, missugust abi see pere lastekaitselt oodata/saada võiks. Lastekaitseametnike pädevus ja heatahtlikkuse määr on kahjuks vägagi kõikuvad. See pere võib sattuda tubli ja asjaliku töötaja otsa, kes tõepoolest aitab nuputada ja mõtleb kaasa, et kuidas seda peret nüüd ka päriselt aidata saaks.
Aga samamoodi võib lastekaitsetädi lihtsalt jõuga võtta lapsed ära, paigutada nad riiklikule hooldusele või kasuperesse ja ongi temal linnuke kirjas, et “abistatud”. Eriti kui ema mõistuselt kõige nutikam ei ole – sellised ei oska oma laste eest võidelda, ei oska jätta endast piisavalt soodsat muljet ja neist kiputakse üle sõitma nii elukaaslase kui ka sotsiaaltöötaja poolt.
Mina sinu asemel püüaks kõigepealt rääkida selle emaga ise. Räägiks rahulikult, püüaks aru saada, mis seis neil tegelikult on. Mis põhjusel sulle näib, et laps on näljas? Kas peres mees võtab naise raha ära või ei oska naine süüa valmistada? Samuti aitaksin v-o leida elamispinda. Beebi pealt saab ema vanemahüvitist, kolmanda lapsega saab samuti raha rohkem. Seega peaks see ema saama kohvikulaost kenasti ära minna ning asuda elama oma korteris. Ainult et korteri otsimine ja hankimine võib talle raske olla. Seega saad aidata nii, et räägid temaga, siis otsid ise kinnisvarakuulutustest, viid ta korterit vaatama, aitad üürilepingut vormistada. See ongi päris abi, lastekaitseametnik niisugust abi ei osuta.
Mul endal on ligilähedane olukord läbi tehtud, otsisin ka ühele noorele emale elamispinna ja abistasin teda, kuni ta sai jalad alla. Kaasasin ka ühiseid sõpru, üks käis autoga poes ja tõi talle süüa, teine aitas asjaajamistel, kolmas hoidis last jne.
Väga ei usu, et see ema oleks nõus oma abistajaga ja teda kuulama, ilma mehele rääkimata. Kinnisvarakuulutuste peale pakutakse selliseid hindasid, et neid nad üürida ikka ei jõua, lisaks kolme kuu üür. Kolmanda lapsega sissetuleku suurenemine peaks panema selle naise kaaluma omale sobivamaid võimalusi või kuulama teisi, mitte oma elukaaslast. Sellest pole kasu, kui oma elustiili ei muudeta ega õpita majandama. Ja et laste raha ei anta mehele vaid kasutatakse mõistlikult ja hoitakse seda. Ka kohviku tagatoas saab hakkama, kui soetada paks vipkate või muu põrandale, et laps saaks liikuda.

Nii palju antakse tasuta asju ära või väikese raha eest, et saaks lapsele voodi, kasutatud asjade seast hankida. Kui naisel on telefon ja näiteks oskab seda kasutada ja on see fb, ja kasutab ka seda, siis sealt saab ju neid asju otsida ja soetada.

tõesti või, ei saagi sõna võtta, mina olen aru saanud, et hea ajakirjandustava järgi antakse kõigile osapooltele sõna ja eks on ju antud ka, aga seda ma eriti uskuda ei taha, et ametnikud ei saa sinna midagi parata, pigem olen kuulnud just seda, et nad ei kommenteeri ja kokkuvõttes mida ma usun siis, ega ma ise ei lähe ametkonda tuustima, ikka loen kuskilt
Ajakirjandus sõna annab, aga ametnik ei saa detaile ikka jagada, sest talle kehtivad sellekohased seadused. Nad ütlevad, et ei kommenteeri, sest nad ei tohigi kommenteerida, kui ka küsitakse.

Esileht › Tööelu, raha ja seadused. › kas annaksite teada lastekaitsele?