Hiljuti näitas TVs neid filme ja jäi meelde, et Bridget kaalus 64 kg. Ma küll ei tea ta pikkust, aga see ei ole ju suur kaal naise kohta.
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Kas Bridget Jones on ülekaalus?
Teema: Kas Bridget Jones on ülekaalus?

Hiljuti näitas TVs neid filme ja jäi meelde, et Bridget kaalus 64 kg. Ma küll ei tea ta pikkust, aga see ei ole ju suur kaal naise kohta.
Ta polnudki ülekaalus, lihtsalt ei olnud nii peenike, kui oleks soovinud. See on ju naiste puhul tavaline värk, et kõik on enda arust vähemalt 5 kg liiga paksud ja pidev mahavõtmine käib.

Ega ta polnudki ülekaalus, tema pidevate dieetide põhjus oli pigem enesehinnangus. Klassikaline “kui olen 5kg kergem siis…”

Esimese jaos oli pisut tüse, aga viimase jaoks polnud isegi näitleja enam nõus juurde võtma.

Ma küll ei tea ta pikkust, aga see ei ole ju suur kaal naise kohta.
Sa ei tea ka googlet, mis teatab, et “In the books and movies, Bridget’s weight fluctuates between 125 and 130 pounds and she’s about 5’5″.”
Ja üsna kindlasti sa ei tea ka seda, mida see maakeeles tähendada võiks.
(et pikkus 165 ja kaal kõikus 56,7 ja 59kg vahel)
Ja ilmselt sa ei tee ka vahet, kas sa räägid raamatutegelasest või näitlejannast.

See on jah päris peenike värk.

Praegu jääb ausalt selline mulje,et siin Perekoolis on üks u 60-70 kg naisterahvas,kes on just maha jäetud ja ta on kindel,et see on tema kaalu pärast. Seega murest murtuna teeb ta iga natukese aja tagant uue teema seoses kaaluga.

Paks, aga mitte rasvunud. Meie tänavapildi rasvunud inimesed on midagi muud, sellised nagu vanasti arvati ainult USAs olevat.

Praegu jääb ausalt selline mulje,et siin Perekoolis on üks u 60-70 kg naisterahvas,kes on just maha jäetud ja ta on kindel,et see on tema kaalu pärast
Eks on igasuguse skaalaga põdejaid/väljaelajaid; nad ju ikka ja alati “teema” leiavad…
Pakse tüdrukuid sõimas see nullrindadega piitsavars, kelle mees nende saadejuhtide-naiste kohta julges midagi positiivset arvata. (et väga naiselik võinii)

Zellveger on 163 cm pikk, selle kaalu juures on 64 kg palju. Vene aja standardmõõt, pikkus miinus 110, oleks 53 kg.

Tal polnud eriti puusagi minu meelest ja peened jalad, eriti meenub, kui ta selle ema antud “vaipkleidi” alguses selga pani. Nii peenike oli. Jänkukostüümud olid rinnad pigem puhevile aetud. Üles ja siis kokku litsutud.

Bridget Jones ei olnud ülekaalus ning samuti polnud seda see brünett naine Armastus on see… (Love Actually) filmist, kes peaministri kantseleis töötas ja peaministrisse (Hugh Granti tegelaskuju) armus ning kelle kohta mitu tegelast ütles, et küll on paksuke ja paksud reied jne. Sai just viimaste jõulude ajal film üle mitme aasta üle vaadatud ja seda süžeeliini järgides tekkis küll kahtlus, et kas me olime kõik 1990ndate/varaste 2000ndate ajal peast lollid, et sellised normaalkaalus naised meile paksud tundusid?

Noore inimese puhul on 63 kg selle kasvu juures ikka natuke palju. Olen ise 175 ja kaalusin kuni 40+ vanuseni vahemikus 60-63 kg ja kuskilt otsast liiga peenike ma ei olnud, pigem selline tavaline. Samas paks ta ju ei olnud, aga sellest et 5kg maha tahtis võtta, saan küll hästi aru. Minagi oleks heameelega mõne kg kergem olnud, aga pingutama ei hakanud, sest otseselt vaja ju ka ei olnud.

Ideaalkaal on ikka pikkus -120. Nii hinnati näiteks balletitantsijaid. See -110 on see viimane piir, millest üle loetakse juba paksuks. *Hakkan nüüd keskmistelt perekooliketelt ohtralt miinuseid saama, et tõe välja ütlesin:D Ei tahtnud solvta päriselt.
Ikka kopitad seal vene ajas või? Kas kõik naised on balletitantsijad?

Zellveger on 163 cm pikk, selle kaalu juures on 64 kg palju. Vene aja standardmõõt, pikkus miinus 110, oleks 53 kg.
Ideaalkaal on ikka pikkus -120. Nii hinnati näiteks balletitantsijaid. See -110 on see viimane piir, millest üle loetakse juba paksuks. *Hakkan nüüd keskmistelt perekooliketelt ohtralt miinuseid saama, et tõe välja ütlesin:D Ei tahtnud solvta päriselt.
Millise tõe? Et mina oma 159 cm pikkuse juures peaks kaaluma 39 kg? Maksimum 49 kg, muidu olen paks?

Millise tõe? Et mina oma 159 cm pikkuse juures peaks kaaluma 39 kg? Maksimum 49 kg, muidu olen paks?
Jah, sul ju kasvu ka kõvasti vähem kui keskmiselt, luustik väiksem jne.
Et 169 cm pikk naine olgu 59 kg ja see igati ok aga sina vaeseke ei saa kuidagi oldud 159 ja 49, kohe saabub näljasurm?
Mul on veel universaalsem tõde! Inimese ideaalkaal on tema sünnikaal. Kõik, kes üle selle kaaluvad, on rämedad pekirullid ja peavad kuhugi häbenema minema.

Pole elus sellist valemit kohanud. Pigem oli vene ajal pikkus – 100. Normaalkaalu jaoks. Ja ükski inimene ei sea ju baleriine eeskujuks või atleete või üldse äärmusi. Kui tegemist aga erilise huumoriga, siis pakun ka valemit; pikkus – 2x pikkus ruudus : 10=

Et nagu päriselt peaks 150cm pikkune naine kaaluma 30 kg?

Et nagu päriselt peaks 150cm pikkune naine kaaluma 30 kg?
Veelkord- mis vahet sa näed 170 ja 50 või 150 ja 30? Seda enam, et nii lühikese kasvu puhul paistab iga kilo rohkem välja kui mitukümmend cm pikema puhul.
Jah, sul ju kasvu ka kõvasti vähem kui keskmiselt, luustik väiksem jne. Et 169 cm pikk naine olgu 59 kg ja see igati ok aga sina vaeseke ei saa kuidagi oldud 159 ja 49, kohe saabub näljasurm?
No 39 kilo, ehk pikkus miinus 120 on igal juhul ohtlik alakaal 159 pikkuse juures. 149 on normaalkaal jah, aga selle alumine ots.
https://www.kalkulaator.ee/et/kehamassiindeks
Baleriinide kaalu nüüd küll ei saa kõigile tavainimestele normiks lugeda. Ja Bridget Jones ei olnud paks. Oli täiesti normi piires, kuigi mitte selle normi alumises otsas.

Praegu jääb ausalt selline mulje,et siin Perekoolis on üks u 60-70 kg naisterahvas,kes on just maha jäetud ja ta on kindel,et see on tema kaalu pärast. Seega murest murtuna teeb ta iga natukese aja tagant uue teema seoses kaaluga.
…ja suur kari 80+ kiloseid, kelle jaoks see 60-70kg on kättesaamatu unistus “saledusest”…

Kui olin kunagi ammu keska ajal 48/49 kg – pikkus 168 cm (mis siin ühe arust minu “ideaal” oleks -120 juures), arvasid eranditult kõik, et olen anorektik.
Bridget Jones ei olnud kuskilt otsast paks.

Ma kaalun 96 kg ja olen 178 cm- kui mõni mees tahaks mind maha jätta kaalu pärast, siis palun, üldse ei põeks. Millegipärast ei ole mind veel maha jäetud kaalu pärast kordagi ja austajaid on.
Bridget Jones tundub minu kõrval ikka väga sale.

Mina oleks sellega ülekaalus, aga õnneks pole ma nii palju oma elus kunagi kaalunud ega hakka kah, ma usun. Olen oma ideaalkaalus 164/54.
Kuna aga Bridget Jones on palju jämedama kondiga kui mina, siis on ta esimese filmis vaid pisut trullakas, ja võib ka vabalt -5kg kaaluda, ja olla sama ok.

Kehamassiindeksi kalkulaator annab kõige ausama tulemuse. Normaalkaalu vahemik on tegelikult päris suur.

Kuna aga Bridget Jones on palju jämedama kondiga kui mina, siis on ta esimese filmis vaid pisut trullakas, ja võib ka vabalt -5kg kaaluda, ja olla sama ok.
Mis jämedama kondiga? Sa mõnes muus filmis oled Renee Zellwegerit näinud? Kus on see jäme kont?
See on jämeda kondiga naisterahvas sinu arust: https://www.vogue.co.uk/news/article/renee-zellweger-oscars-2020

Jonesi film on juba 20 a vana, raamat veelgi vanem. Siis olid pisut teised ilustandartid. Rääkimata varasemast ajast- vaadake või 1970-80ndates pärit vintageriideid. Suurus 34-36 olid ikka väga pisikesed, mitte nagu nüüd, kus xs on telk ja vastab reaalselt 40-42 suurusele.
Ülekaalu epiteemia on nii levinud, et ülekaalus inimesi peetakse saledates ja rasvunuid kergelt ülekaalulisteks.
Igaühe oma asi muidugi, aga midagi on mõtlemises ikka nihkesse läinud, kui 163/64 naist peetakse saledaks ja 80+ kilo kaaluvad noored suunamudijad saavad kiitust ja tunnustust, kui oma rippuvaid kõhtusid näitavad.

Jonesi film on juba 20 a vana, raamat veelgi vanem. Siis olid pisut teised ilustandartid. Rääkimata varasemast ajast- vaadake või 1970-80ndates pärit vintageriideid. Suurus 34-36 olid ikka väga pisikesed, mitte nagu nüüd, kus xs on telk ja vastab reaalselt 40-42 suurusele.
Ülekaalu epiteemia on nii levinud, et ülekaalus inimesi peetakse saledates ja rasvunuid kergelt ülekaalulisteks.
Igaühe oma asi muidugi, aga midagi on mõtlemises ikka nihkesse läinud, kui 163/64 naist peetakse saledaks ja 80+ kilo kaaluvad noored suunamudijad saavad kiitust ja tunnustust, kui oma rippuvaid kõhtusid näitavad.
Minu meelest on sul emakeele epiteemia. Standartid täitsa paigast ära.

Mis jämedama kondiga? Sa mõnes muus filmis oled Renee Zellwegerit näinud? Kus on see jäme kont?
See on jämeda kondiga naisterahvas sinu arust: https://www.vogue.co.uk/news/article/renee-zellweger-oscars-2020
Tead mida tähendab üldse jäme kont?! See kui naisel on atleetlik vorm, ehk laiad õlad ja kogu keha kandilisus ja nurgelisus. Reneel pole ju naiselikult ümaraid vorme ollagi! Ei olnud ka palju kaalukamana, vat seda tähendabki jäme kont!
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Kas Bridget Jones on ülekaalus?