Muidugi oli ta paks, tal oli konkreetselt lõualott ja pekised käsivarred. Kõhust ja muust rääkimata. Olen nõus sellega, kes ütleb, et sale inimene on see, kelle kaal on pikkus -110. Näiteks ei ole sale inimene, kes on 165 cm pikk ja kaalub 65 kg. See pole ülekaal, aga pole ka saledus. Lihtsalt väga vähe on neid, kes sellesse raami mahuvad ja seepärast on inimestel raske tunnistada, et nad pole saledad (endale peeglist tundub ju täitsa vinks-vonks).
Miks ei tohi olla vinks-vonks? Miks peab mingisse saleduse raami mahtuma? Kelle jaoks?
Muidugi ei pea mingisse saleduse raami mahtuma, kui ei soovi. Ma ei ole oma postituses kusagil öelnud, et kõik peaksid mahtuma raami pikkus -110, ma lihtsalt tahtsin välja tuua, et inimesed sageli ei oska enam analüüsida, kas nad on saledad või mitte (nagu näha ka selle teema pealkirjas ja vastustes: osade arvates on Bridget Jones sale, teiste arvates paks).
Samamoodi ei saa mõnikord inimene enam peeglist vaadates aru, kas ta on sale või peaks kaalust alla võtma. Sageli nähakse ennast ka saledamana (sellest ka arvamused, et 165 cm 65 kg kaaluv naine on sale ja heas vormis). Tahtsin anda neile inimestele hea valemi kontrollimiseks: lahuta oma pikkusest 110 ja kui oled kaalult selles raamis, siis oled sale.
Ja kui sa küsid, kelle jaoks peaks sale olema, siis motivaatoreid on erinevaid. Mõni teeb seda iseenda jaoks, sest tahab hea välja näha ja end hästi tunda. Mõnel on ülekaalust tingitud tervisprobleemid, mistõttu ta peab kaalust alla võtma. Mõni tahab mehe jaoks seksikas välja näha. Mõnel polegi motivatsiooni, ongi 165 cm ja 65 kg ja tunneb end hästi, mis on täiesti okei, aga ta ei saa öelda, et ta on sale, sest objektiivselt on see vale. Nii nagu ülikoolis käinud inimene, kes ei ole ära teinud lõputööd ja seetõttu diplomit saanud, ei saa väita, et põhimõtteliselt on tal kõrgharidus, sest ta ju käis ülikoolis.
Ma näen, et mu eelmine kommentaar on saanud palju miinuseid, mis tõestab, et see teema läheb paljudele hinge. Enamasti neile, kes on pidanud end saledaks, aga objektiivselt ei ole seda. Seda ongi raske tunnistada ja seepärast ka need miinused.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 13 korda. Täpsemalt 30.01 09:10; 31.01 09:49; 31.01 10:48; 31.01 11:13; 31.01 11:18; 31.01 11:26; 31.01 11:32; 31.01 11:36; 31.01 11:46; 31.01 12:01; 31.01 12:03; 31.01 12:10; 01.02 08:50;