Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kas Bridget Jones on ülekaalus?

Näitan 30 postitust - vahemik 91 kuni 120 (kokku 126 )

Teema: Kas Bridget Jones on ülekaalus?

Postitas:
Kägu

Muidugi ei pea mingisse saleduse raami mahtuma, kui ei soovi. Ma ei ole oma postituses kusagil öelnud, et kõik peaksid mahtuma raami pikkus -110, ma lihtsalt tahtsin välja tuua, et inimesed sageli ei oska enam analüüsida, kas nad on saledad või mitte (nagu näha ka selle teema pealkirjas ja vastustes: osade arvates on Bridget Jones sale, teiste arvates paks).

Ma kohe lugesin kõik postitused läbi, mis olid enne seda postitust. Mitte ükski inimene ei ole siin kirjutanud, et ta oli sale. On öeldud, et ta oli normaalkaalus, normi piires. Mida ta KMI järgi ka oli. Ok, üks kägu ütles, et BJ on sellest käost saledam. Kuna kägu kaalus 96 kilo, siis on see ka täiesti õige, BJ ongi ju saledam, kui 96-kilone inimene.

Su paksuviha on nii suur, et mõtled ise välja asju, mille vastu vaielda ning siis vaidled? Mõtled tondi välja, et siis selle tondiga kakelda?

+9
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Nii, vaatasin järgi. Raamatus oli Brdgeti pikkuseks ja kaaluks kirjutatud: Bridget’s weight fluctuates between 125 and 130 pounds and she’s about 5’5″

Meie mõõtudes on see 120-130 pounds = 54,4- 58,9kg, pikkus tal 5’5″ = 165cm

Võtame tema keskmise kaalu 56,6 ja pikkuse 165cm, siis tema KMI on 20,79, mis on täiesti normaalkaal( 18,5 kuni 24,99 on norm). Isegi raamatu järgi ei olnud ta ülekaaluline. Ta lihtsalt ise tahtis 10kg alla võtta.

Filmi Bridget ehk Renee Zellwegeri pikkus on 162 cm ja kaal filmis 63kg KMI 24,01, mis ikkagi mahub veel norm kaalu piiridesse.

Nii et, ei olnud ta raamatus ega filmis ülekaaluline.

Ülekaalulisuse piirist mitte eriti kaugel oleva naise puhul on igati okei, et ta tahab 5-10kg kergem olla. Näitleja kaalu puhul ütleks, et jah, tuleks alla võtta, kuid raamatutegelase puhul on tegu selle igavesega viie kiloga, mis oli tol ajal (ja on vist tänaseni?) nii paljude kinnisidee. Pakun, et nii raamatus kui ka filmis oligi tegu kinnisidee üle nalja tegemisega ja ma ei saa hästi aru, miks siin nii tõsiselt selle üle arutatakse.

Üleüldse võiks naised (ja mehed) vähem ohkida kaaluteemadel, eriti seltskonnas. No ei ole meeldiv kuulata.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

5.5 feet = 167.64 centimeters

Mulle annab 165,1, aga noh, tegelt see paar cm pole ju midagi.

https://www.calculateme.com/height/convert-feet-inches-to-cm/5-ft-5

5,5 jalga polegi sama mis 5’5″. Nii nagu 5,5 aastat pole sama mis 5 aastat 5 kuud.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei nimetakski inimest, kes on 171 cm pikk ja kaalub 66 kg paksuks. Aga ma ei nimetaks teda ka saledaks. Aga see on tõesti minu subjektiivne arvamus, saan aru, et inimesed pigem arvavad, et kui KMI vahemikus normaalkaalu mahuvad, siis ongi saledad. Meil lihtsalt on erinev arusaam saledusest ja paksusest. Kordan veel, et KMI normaalkaalu ülalosas olev inimene ei ole paks, aga pole ka sale. See on see, mida öelda tahan.

Kust sa neid inimeste kaalunumbreid tead? Küsidki kohe niimoodi, et teada, millisesse kategooriasse see inimene liigitada? Mitu korda juba öeldud, aga kordan ka üle, et sama pikkuse ja kaalunumbri juures võivad inimesed väga erinevad välja näha. KMI järgi pole mõistet “sale”, sest see sõna peegeldab ainult visuaalset pilti.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma näen, et mu eelmine kommentaar on saanud palju miinuseid, mis tõestab, et see teema läheb paljudele hinge. Enamasti neile, kes on pidanud end saledaks, aga objektiivselt ei ole seda. Seda ongi raske tunnistada ja seepärast ka need miinused.

Sinu arvamus ei ole objektiivsuse indikaator. Sale on see, kes tundub saledana ja inimesed näevadki seda erinevalt. Ainus objektiivne mõõdupuu on KMI ja selle tervislik vahemik, mitte mingi pikkus miinus 110.

KMI muidu ongi pikkuse ja kaalu suhe. See, et seal mingit nn “tervislikku” vahemikku koos rahva rasvumisega muudkui suuremaks tehakse, ei tee paksu saledaks.

+2
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 15 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

KMI muidu ongi pikkuse ja kaalu suhe. See, et seal mingit nn “tervislikku” vahemikku koos rahva rasvumisega muudkui suuremaks tehakse, ei tee paksu saledaks.

Ei ole seda vahemikku keegi muutnud. Vähemalt viimased 25 aastat mitte. Juba siis oli mul teadmine, et normaalkaaluga inimese KMI on 18-25. Ja praegu on täpselt sama teadmine. See, et kuskil mingid tibid just pikkus miinus 110 rääkisid, ei tähenda, et  see ka arstide arvamus oli.

Selle pikkus miinus 110 järgi olin ma ise peaaegu ideaalkaalus keskkooli ajal, kaalusin 57 kilo oma 169 pikkuse juures. Aga juba siis oli näha, et mul on õunakeha, st kõht kippus ette punnitama. Trennis ma ei käinud, lihaseid ei olnud. Sama pikad trennis käivad klassiõed nägid paremad välja. Ma nende täpset kaalu muidugi ei tea, aga pakun, et nii 5-7 kilo minust rohkem võisid nad kaaluda, lihased kaaluvad rohkem.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

5,5 jalga polegi sama mis 5’5″. Nii nagu 5,5 aastat pole sama mis 5 aastat 5 kuud.

Mea culpa

https://www.youtube.com/watch?v=p6CDYxMQ_dM

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Milleks vaielda kas paks või sale. Absurdne, sest on olemas ka normaalkaal.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Liigun palju ringi hobuste maailmas. Te ei kujuta, ettegi, palju üks visuaalselt ülisale naine, kes sõidab kõrgeid parkuure kaaluda võib, sest neil on võimsad lihased. Mu üks õpilane on 162 pikk ja kaalub 60 kg, ise on nagu nääps.

Või siis ükskõik millised sportlased.

Oma pikkus – 110 võite sisse soolata nende puhul. See võib kehtida treenimata inimeste puhul või siis nende, kes jõusaalis pilte teha klõpsivad.

+8
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma arvan, et sa nägid selles kaalus väga hea välja, surmavari pigem oleksid välja näinud 40-kilose kaalu juures.

Nägin VÄGA HEA VÄLJA? Jummel, mine ravile, ausõna. Ma arvan, et kui mu naabrinaine oleks mind tol hetkel näost näkku näinud, oleks ta kiirabi kutsunud.

161cm pikkuse juures 50kg kaaluda, et ole küll mingi megakõhnus. Seda enam, et 161cm on ikka paras jupats ja lühike inimene paistab sama pikkuse ja kaalu suhte juures alati kobedam välja kui pikk vibalik.
PS See sinu 50.1kg on muidugi väga täpne kaal, mida sa veel aastaid hiljem nii hästi mäletad 😀 😀

+5
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie mõõtudes on see 120-130 pounds = 54,4- 58,9kg, pikkus tal 5’5″ = 165cm

https://www.howmany.wiki/u/How-many–cm–are-in–5.5–ft

5’5″ ei võrdu 5.5 feet, tola

0
-4
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Välimus olenebki kõigest, rasva- ja lihasprotsendist. Ma olen küllalt näinud treenijate võrdlusfotosid. Nad näevad mitu kg raskemana tegelikult paremad ja saledamad välja. Massilt kergemana oli rohkem rasva ja lodevust.

Bridget Jones ei olnudki sale ega peenike. Võib-olla natuke trullakas ja vormist väljas, aga paksuks ma ei nimetaks.

Ja mida sa tõestasid? Seda, et BJ pikkus ja kaal ei oma mingit tähtsust. Filmis oli see tegelane paks, lodev ja vormist väljas.

Issand, kui tüütu see “pikkus -110” heietaja on. Täitsa lolli inimese mulje jätab. Just seetõttu, et ta raiub nagu rauda üht ja sama teksti. Kirjuta endale otsa ette “pikkus -110”…See pikkus -110 on ikka ääretult subjektiivne. Ma olen 179cm ja selle 70kg juures küll end saledana ei tundnud. Mina olen mõelnud, et mu ideaalkaaluks oleks u 68kg. Seda olen ka leidnud kuskilt kalkulaatorite abiga kunagi.

See oli küll hea 😀

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Perekoolikatel on ju lapsed ka ikka 1,8-aastased jne.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

PS See sinu 50.1kg on muidugi väga täpne kaal, mida sa veel aastaid hiljem nii hästi mäletad 😀 😀

Mäletan muidugi, sest olin haige ja oma kõhnuse pärast mures. Mõtlesin sel hetkel, et veidi veel ja lööb number 4 ette. Õnneks jäi kaalulangus selle koha peal pidama.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Liigun palju ringi hobuste maailmas. Te ei kujuta, ettegi, palju üks visuaalselt ülisale naine, kes sõidab kõrgeid parkuure kaaluda võib, sest neil on võimsad lihased. Mu üks õpilane on 162 pikk ja kaalub 60 kg, ise on nagu nääps.

Oma pikkus – 110 võite sisse soolata nende puhul. See võib kehtida treenimata inimeste puhul või siis nende, kes jõusaalis pilte teha klõpsivad.

Hobuse kõrval näeb paks naine ka välja nagu näljahädaline. 60kg ei kaalu ainult puhas lihas, seal on ka luustik, sisikond ja palju sitta! Ära targuta, ninatark!

+1
-10
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Ei ole, meeldivalt vormikas pigem

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Läks ikka paar aastat. Need paar aastat on ka ainus aeg mil ma olen dieeti pidanud 😀 aga ei aidanud. Aga siis mingi hetk kuidagi täiesti märkamatult olin vanas kaalus tagasi. Aga ikka jah 2 või isegi 3 aastat läks.

Olen kaalunud noore täiskasvanuna 162 cm juures 42 kg, no ei ole ilus! Lihtsalt olingi selline, sõin üle keskmise palju isegi. Siis olin aastaid 45 kg kanti, siis jätsin suitsetamise maha ja plaks 56 kg ja kuigi see number on väike, oli see minu keha juures palju – nägu oli nagu pall. Siis kui keha sai suitsetamise mahajätu šokist üle olin 48-49 jupp aega

Palun ütle, mitu aastat see aega võttis, et kaal uuesti alanema hakkas? Mul mahajätmisest 2,5 aastat möödas, aga kaalulangetamine endiselt raske.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Välimus olenebki kõigest, rasva- ja lihasprotsendist. Ma olen küllalt näinud treenijate võrdlusfotosid. Nad näevad mitu kg raskemana tegelikult paremad ja saledamad välja. Massilt kergemana oli rohkem rasva ja lodevust.

Bridget Jones ei olnudki sale ega peenike. Võib-olla natuke trullakas ja vormist väljas, aga paksuks ma ei nimetaks.

Ja mida sa tõestasid? Seda, et BJ pikkus ja kaal ei oma mingit tähtsust. Filmis oli see tegelane paks, lodev ja vormist väljas.

Issand, kui tüütu see “pikkus -110” heietaja on. Täitsa lolli inimese mulje jätab. Just seetõttu, et ta raiub nagu rauda üht ja sama teksti. Kirjuta endale otsa ette “pikkus -110”…See pikkus -110 on ikka ääretult subjektiivne. Ma olen 179cm ja selle 70kg juures küll end saledana ei tundnud. Mina olen mõelnud, et mu ideaalkaaluks oleks u 68kg. Seda olen ka leidnud kuskilt kalkulaatorite abiga kunagi.

See oli küll hea 😀

See on naljakas jah, kuidas pikkus -110 mõnitaja arvab ise ka, et tema ideaalkaal on pikkus -110. Huvitav, kes siin lolli inimese mulje jätab.

+2
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 13 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

See on naljakas jah, kuidas pikkus -110 mõnitaja arvab ise ka, et tema ideaalkaal on pikkus -110. Huvitav, kes siin lolli inimese mulje jätab.

Lubasid ju lõpetada oma jama, aga ikka lased edasi.

+2
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 13 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Hobuse kõrval näeb paks naine ka välja nagu näljahädaline. 60kg ei kaalu ainult puhas lihas, seal on ka luustik, sisikond ja palju sitta! Ära targuta, ninatark!

Sõltub hobusest, eksole 😁

Miniponi on ka hobune.

Ülejäänud kommentaarist ei saanud väga aru. Kas kõik teised räägivad kaalust ilma luustiku, sisikonna ja sitata?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on jah mingi hea nali. 162/60 ei ole mingi nääps vaid paras tümikas. Ilmselt sellist madalat maatõugu.

+4
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

See oli küll hea 😀

Isegi pikkus -111 😀

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miniponi on ka hobune.

Ülejäänud kommentaarist ei saanud väga aru. Kas kõik teised räägivad kaalust ilma luustiku, sisikonna ja sitta?

Loodame, et see mütakas teil seal vähemalt ponide seljas ei sõku 🙁

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaal üksi ei näita veel rasvumist või piitspeenike olemist. 170 cm. inimene kaaluga 60 kg – kui ta on lihastes (no mitte küll kulturist) näeb ta välja väga kena oma reljeefsete lihastega ja olematu rasvaprotsendiga. Kui 60 kg. lihased puuduvad siis on ta mõnus pelmeen – ei ole seal midagi ilusat vaadata, loomulikult ta ei ole rasvunud aga kui võrrelda samas kaalus lihaselist ja lihastevaba keha siis on pilt ikka hoopis teine.

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaal üksi ei näita veel rasvumist või piitspeenike olemist. 170 cm. inimene kaaluga 60 kg – kui ta on lihastes (no mitte küll kulturist) näeb ta välja väga kena oma reljeefsete lihastega ja olematu rasvaprotsendiga. Kui 60 kg. lihased puuduvad siis on ta mõnus pelmeen – ei ole seal midagi ilusat vaadata, loomulikult ta ei ole rasvunud aga kui võrrelda samas kaalus lihaselist ja lihastevaba keha siis on pilt ikka hoopis teine.

Huvitav, mina olen 172 cm pikk ja kui ma kaalusin 61 kilo, siis ma ei olnud pelmeen, vaid nägin välja nagu näljahädaline. Päris kole oli – rinda ei olnud, puusakondid/rangluu turritasid täiega välja. Tagumikust ma ei hakka kirjutamagi.
Ja siis ma hakkasin trenni tegema, ning kaalusin ikka 61-62 ja ainus mis muutus, olid lihased. Mu keha läks lihaseliseks, mis ei olnud ikka ilus. Nüüd ma kaalun 65 ja ma näen, et see on see õige kaal. Alla selle on ikka päris nukker.
Seega, mulle tunduvad sinu antud kaalunumbrid üsna kesised(olles ise selles pikkuses).

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on jah mingi hea nali. 162/60 ei ole mingi nääps vaid paras tümikas. Ilmselt sellist madalat maatõugu.

Minu sõbranna on 162 ja kaal kõigub seal 50 ümber. Kont ei ole ta kohe päris kindlasti mitte pigem selline ilus liivakell. Ise 169/55 ja tundub endale ok. 162/60 ei ole kindlasti mitte piibuork, pigem võiks natuke alla võtta.

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jätke see saleduse ja valemite ja peensuse jutt juba. Te olete normaalsusest ikka kaugel. Oluline on normaalkaal. Ja see vahe on nähtav, seda pole vaja mingite valemitega mõõtagi. Kõik, kes ajavad mingi viite kilo taga, on ikka totaalsed ülemõtlejad ja ülereageerijad, kes arvatavalt teevad ka reaalis igapäevaselt kärbsest elevante, igast asjast.
Muidugi võib igaüks mõelda ja olla oma suguvõsaga kogu täiega selles pikkus-120 valemis sees 1-aastastest, kuni vanuriteni välja. Aga võiks ju siiski tunnistada, et jah, ma mõtlen nii, aga eks mul  sellega oma kiiks ikka ole.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miniponi on ka hobune.

Ülejäänud kommentaarist ei saanud väga aru. Kas kõik teised räägivad kaalust ilma luustiku, sisikonna ja sitta?

• Loodame, et see mütakas teil seal vähemalt ponide seljas ei sõku 🙁

Poni on hobune, kelle turja kõrgus on alla 148 cm. Neiu, kellest jutt on just nimelt SP ehk suurte ponide, tk 140,1-148 cm, ratsanik.

Kas Sa tead, kui suur näeb välja hobune, kelle tk on 140,1-148cm?

Ole hea ja googelda tippsportlaste kaale. Kindlasti üllatud ja ma ei pea silmas kuulitõukajaid, kellel peabki suur mass olema.

Kaia Kanepi on 181/74. On paks või? Lihas kaalub!

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jätke see saleduse ja valemite ja peensuse jutt juba. Te olete normaalsusest ikka kaugel. Oluline on normaalkaal. Ja see vahe on nähtav, seda pole vaja mingite valemitega mõõtagi.

Nähtav on see, kas inimesel ripub kõhul, seljal, käsivartel ja lõua all pekk või ei ripu. Selleks tõesti ei ole mingit valemit vaja. Ja ripub see pekk ka kõnealusel filmitegelasel. Kui palju ta seejuures kaalub (ja kas see mahub mingisse “normaalkaalu” vahemikku), ei oma mingit tähtsust – on näha, et keha on pekine ja lodev. Iga naine, kes selline välja näeb, peaks oma toidulaua ja suhte spordiga üle vaatama.
Pigem ajavad peensusi taga just ülekaalu piiri peal kõikujad, kes hoiavad küüntega kinni sellest viimasest komakohast, mis veel rohelises on. Kedagi ei huvita su kaal või BMI 24,9 – paks nägid sa välja juba mitu komakohta tagasi.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miniponi on ka hobune.

• Loodame, et see mütakas teil seal vähemalt ponide seljas ei sõku 🙁

Poni on hobune, kelle turja kõrgus on alla 148 cm. Neiu, kellest jutt on just nimelt SP ehk suurte ponide, tk 140,1-148 cm, ratsanik.

Kas Sa tead, kui suur näeb välja hobune, kelle tk on 140,1-148cm?

Ole hea ja googelda tippsportlaste kaale. Kindlasti üllatud ja ma ei pea silmas kuulitõukajaid, kellel peabki suur mass olema.

Kaia Kanepi on 181/74. On paks või? Lihas kaalub!

Palun, siin on sulle bikiinifitnessi maailma tipptegija (kellel võiks nagu lihast olla küll muu massi suhtes, khm khm). Naine on 173cm pikk ja kaalub 59kg

+2
-2
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 91 kuni 120 (kokku 126 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kas Bridget Jones on ülekaalus?