Võibolla on tegu ainult minu kiiksuga, aga ma kardan lapse paksuks minemist. Mu lastel ilmelt seda ohtu väga pole geenide poolt kaasa antud, aga ikkagi..Jõulude ajal sai laps rohkem magusat ja läks natuke pontsakamaks. Panin ta magusavabale dieedile (mitte 100% loomulikult). Nüüd ilus sale jälle. Sooja toidu kogueid pole kunagi piiranud.
Räägitakse küll jah, et välimus pole oluline, aga ma ikka olen veendunud, et sale olla on kergem. On ju väga palju koolikiusamist ja kas lasteaias kiusatakse juba. Ühed enim kiusatud lapsed on ju just paksud lapsed.
Kui palju teised emad oma laste kehakaalu jälgivad? Tänapäeval ju lastel arvuti, telekast päev otsa multikad ja seetõttu ka vabatahtlikku liikumist vähem. Kui palju te nö. vägisi sunnite lapsi välja mängima? Mina sunnin. No päris nutuga laps sinna ei lähe, aga meelsamini istuks toas teleka ees.
Samuti \”sunnin\” teda minuga jalgsi poodi kõndima, kuigi auto on ka maja ees.
Lapsele ma loomulikult ei räägi, et võib paksuks minna kui palju kommi sööb ja vähe liigub. Ei taha lapses komplekse tekitada. Üritan tema kaalu nö. salaja jälgida 🙂
Teema: Kas hoolitsete selle eest, et laps paksuks ei läheks?

RE: Kas hoolitsete selle eest, et laps paksuks ei läheks?
Kui vanast lapsest üldse jutt??

Ei hoolitse kuidagi eriti, sest ei karda seda- esiteks tegu poisslapsega, teiseks mina kriipspeenike ja lapse isa ka igati vormis.

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Sul endal on kompleksid![/tsitaat]
Täitsa võimalik, aga ma ei taha, et mu laps kannataks selle all, et olen ise mugav olnud. Väga lihtne on anda lapsele küpsise pakk kätte ja laste teleka ees nendega maiustada. Märksa rasekem on teda suunata tervislikumalt toituma ja rohkem liikuma. Kui seda aga teha, võib see saada ka harjumuseks.
Tüdruk on mul 6 aastane.

oma 3.a. lapse kehakaalu küll ei jälgi, sööb kogu perega ühte ja sama toitu , saab ka kommi jne. Ei anna ka kohe kinldasti küpsisepakki kätte – teeme õhtul teed, lastele piima ja sööme küpsiseid/maiustusi.
ei märganud ka lapse puhul jõulude ajal mingit kaalutõusu, lapsel peabki seoses kasvamisega kaalu juuurde tulema.
Ma kaldun ka arvama, et sul on mingi hirm sisse kodeeritud paksuks minemise suhtes.
Arvan- kui laps saab korralikku sööki, liigub palju jne – siis maiustused ei ole kurjast ning sellepärast ei peaks last dieedile panema.
Imelikuks pean sedagi, et sa lapse kaalule nii suurt tähelepanu pöörad, kui ise tunned et laps sööb korralikult, liigub palju jne.

Mnjaa, natuke häbi tunnistada, aga mõlgutan aegajalt samu mõtteid… Mul tüdruk 9. Endal pole kunagi kaaluprobleeme olnud, kuid laps on ilmselgelt mehepoolsesse suguvõsasse, nii et praegu mõnusalt pontsakas. Ning päris maias. Lisaks on just see kooliaasta lisandunud igasugused krõpsu/ burgeri söömised ja limonaadi joomised – sest teised ju koolis ostavad kaaa!
Kuigi ta saab väga vähe taskuraha, siis selle vähesegi eest tormab nö keelatut ostma. Sest tõesti, meie peres ostetakse ca 2x aastas krõpse, aga koolis on popid.
Püüan siis kodus rohkem sellist sööki teha, et oleks täisväärtuslik, aga mitte ülearu rasvane. Igasugu magustoidud valin kergemad. Sest ikkagi kasvav organism ju. Õue ajan ka mängima, kuhu minnakse tihti nina vingus, aga pärast ei taheta tuppa tulla:)
Trennis ja koolis käib jala.
Ainuke asi – õnneks tal mitu sõbrannat, kes vaat et veel pontsakamad, nii et see võtab mul alati tuure maha:)
Aga eks ta ole – kui poes tüdruk nuiab jälle mingit hirmmagusat asja, siis ega teda see vabandus eriti ei huvita, et hammastele halb või et lihtsalt pole kasulik, kuid kaalu teemat kindlasti ei saa ma mainida. Sest ega ma teise äärmusesse ka ei taha asja ajada (see oma tervise seisukohalt ju veel hullem).

Ärge nüüd saage valesti aru. Ma ei panegi last dieedile. Sööb samu toite mis meiegi ja koguseid ei piira. Lihtsalt magusat ei anna nii palju, kui tema tahaks. Ka tühje kaloreid andvat saia, mis on tema lemmik, ei anna palju.
Hetkel laps tõesti pigem sale, aga ma tean, et kui ta peaks paksuks minema, siis hakkan sellega ka tegelema. Praegu lihtsalt üritan luua harjumusi, mis aitaks seda vältida (liigset kosumist siis).
Tegelikult on ju laste paksuks minemine ka Eestis juba probleemiks.
Aga ju see siis jah minu kompleks ja kiiks, et ei taha, et laps paksuks läheks 🙂

Väga mõistlik lähenemine teemaalgataja poolt. Usun, et ülekaalulisust on lihtsam ära hoida ning lapses tervislikke harjumusi maast-madalast sisse harjutada kui hiljem juba tekkinud (kaalu-)probleemidega tegeleda.
Minu laps on veel väike ning peres ülekaalulisi pole, kuid minu tuttaval on 6-aastane tütar juba paar aastat samasuguse diskreetse \”jälgimise\” all. Sealses peres on ka vanavanemate seas tugevat ülekaalulisust ning tüdruku ema on pisut mures kuna lapsel on ka kerge kalduvus pont¨akusele juba olemas.

Mina ka ei taha, et mu lapsed paksuks läheksid, aga no tõesti ma pole kunagi selle peale mõelnud, et ma pean tegema selleks seda ja seda. Toitume nagunii normaalselt ja tervislikult, poest on lastel lubatud korra nädalas midagi valida, valivad enamasti midagi soolast. Kunagi ei saa kätte küpsisepakki, komme söövad ka maksimaalselt 5 päevas ja sedagi vaid jõulude ajal. Iga päev käivad lapsed rõõmuga õues ja tegelevad ka spordiga. Kunagi keegi ei vingu, et vaja õue minna. Minu paksudest beebidest on sirgunud täiesti normaalse kehaehitusega lapsed. Ei leia, et lapsi peaks meeletult piirama. Piisab, kui pakkuda tervislikku toitu ja kujundada tervislikud harjumused. Sellest peaks piisama kogu ülejäänud eluks. Eks minu lapsed tahavad ka aeg-ajalt krõpse saada, lubangi vahest, sest keelamine on palju hullem, aga ostan tavaliselt neid krõpse, mis on tervislikumad.

no ütleme nii, et hiigelkogustes magusat, burksi jms asju pole mitte kellelgi vaja. olgu tegu siis normaalkaalus või mitte normaalkaalus oleva inimesega… lapsega või täiskasvanuga.
teemaalgatajast saan aru. vb pahameelt tekitab see, et asi on nimetatud dieediks. iseenesest võib jalgsi liikumist ja toitumise jälgimist nimetada ka tervislikuks eluviisiks 🙂 .
mina enda lapse kaalu pärast ei muretse. aga samas nt friikartuleid ja kartulikrõpse meie menüüs igapäevaselt pole. n-ö erandkorras ja harva ainult. ei keela otseselt, aga ei soovita ja ei eelista ka.
samas tundub mullegi.. eriti just nt teismelisi vaadates, et kaaluprobleemid on tulemas küll ühiskonnas. väga palju teismelisi pole mitte lihtsalt vormist väljas vaid lihtsalt rasvunud. lasteaias õnneks sellist asja hetkel ei märka.

Ma tõesti loodan, et su tütar ei ole sinu suust kuulnud sõnu paks ja dieet. Nii paljud teismelised vaevlevad tänapäeval anoreksia ja buliimia käes ja need haigused võivad alguse saada lapsepõlvest.

[tsitaat]Ma tõesti loodan, et su tütar ei ole sinu suust kuulnud sõnu paks ja dieet. Nii paljud teismelised vaevlevad tänapäeval anoreksia ja buliimia käes ja need haigused võivad alguse saada lapsepõlvest. [/tsitaat]
Kui oleksid mu esimest postitust natuke hoolikamalt lugenud, siis teaksid, et ta pole neid sõnu kuulnud 🙂 .

Absoluutselt on see üks teema, millest lapsega räägime. Ta 6-aastane.
Ja räägin avalikult ka sellest, et paks inimene ei ole ilus inimene – pluss veel haigused jms. Mingit sisemise ilu joga ei hakka ma ka ajama. Keegi meist ei lähe ju poes koleda asja juurde, et siis ÄKKI-EHK tõdeda, et asi on hea ja kvaliteetne ka.
Ikka haarame ilusama järele.
Kui tegu pole just haigusega, on paksu inimese loomus ka laisk ja lodev ja lötendav suhtumise osas. Ja enda last selliseks ei taha kasvatada. Ja ma täitsa häbematult juhin tema tähelepanu näiteks pubekale, kes käib ringi pekine kõht poolpaljas ja sangad rippumas üle teksade veere – jäle pilt.
Me sööme tervislikult, ilma suurte pingutusteta, ja teeme sporti ja naudime elu – oleme õnnelikud. Õnnelike inimeste keha pidi aga juba ise end hästi majandama ja paksuks minek pole väga lihtne tulema – seda siis igati terve elustiili puhul.
Tüdruk on õnneks ise ka loomult aktiivne – tantsutrenn, judo, ujumine, igasugu muu sahmerdamine ja aktiivne suhtumine ellu..
Paks laps ei ole ilus laps ja häbinäppu tuleb näidata vanemate suunas. KUI pole tegu lapsel mingi haigusega.

[tsitaat] Ja ma täitsa häbematult juhin tema tähelepanu näiteks pubekale, kes käib ringi pekine kõht poolpaljas ja sangad rippumas üle teksade veere – jäle pilt. [/tsitaat]
Mismoodi selline asi peaks lapse sallivuse arenemisele kaasa aitama?
Ma tulin üks õhtu lapsega lasteaiast ja tema näitsa näpuga ühe mehe poole, et näe see paks on on minu rühma poisi isa. Siis ma hoopis seletasin lapsele, et nii ei ole ilus öelda. Ei ole vaja süvendada lastes sallimatust.

paksuks minemist ei karda aga tervislikult püüan toituda nii ise kui ka lapsed toita/kasvatada. tegelikult olemegi ju ise söömisega eeskujuks ja meil küll kõiki asju, mida ise sööme tahab ka laps proovida. pole probleeme võilillelehe-, naadi-, nurmenuku- jne salatitega kevadel, praegu siis idud-spinatid, mida iganes värsket kaubandusest saab ja no soojast toidust ikka köögiviljad (lihaga), sellest tuleb siis kõht täis süüa ja pärast võib maiustada niipalju kui tahab… aga tavaliselt ega väga enam ei tahagi… rohkem kuivatatud puuvilja/marjakrõbuskid, pähklid. Aga tegelikult meil pole ka suguvõsas ülekaalulisust ja tugev tervis ka geenidega kaasa antud ilmselt… võibolla muidu muretseks rohkem, keegi ju ei taha ei ise ega lapsele, et koolis/lasteaias narritavaks saaks.

tegelikult on sul isegi õigus. ma ise ikka jälgin ja suunan last nö. õigemaid asju sööma. isegi mitte ilu pärast, aga just tervise pärast ja et neil tekiks tervislikumad toidueelistused. tegelt ringi vaadates on pontsakaid lapsi päris palju ja mingis vanuses on see küll juba lapsele endale komplekse ja probleeme tekita. nii et ei pea ka päris valeks last suunata maast madalast teadlikult tervislikumale elule. nt. 6a teab, et kartulikrõpsud on jube rasvased ja teevad paksuks, aga kui vahest harva neid süüa, siis ei juhtu suurt midagi – ja kui pole sellist otsest keelamist, siis ausalt, nad eriti ei hooligi neist krõpsudest. sama nt. burgerite jm.

Mingil määral ikka, et no igat rämpstoitu ka lastel ei luba süüa. Magusat nad armastavad ja ise samuti, aga väga palju samuti ka seda neile ei luba.
Aga ei piira ja ei keela lapsi, kuna näen mehe venna laps kes no tõesti sööb kõike, kuigi vanemad keelavad, aga ikka ja tänu sellele on natuke trullamaks muutunud. Samas ei taha ka et lapsed nüüd piitspeenikesed oleks ja üldse midagi ei sööks, vaid ikka normaalsed nii enda pikkuse kui kaalu suhtes.
Tean seda ise enda kogemusest, kui ikka salaja süüa, siis kerge ikka paksuks minema. Oma lastele ei keela ülemäära, kuna pärast juhtub, et söövad salaja nurgadaga seda mida ei tohiks, Samuti ka mu õelaps sööb salaja ja kodus peidetakse tema eest asju, aga ikka leiab üles ja sööb ka siis need ära.

pane laps trenni. tänapäeva viga on ju see, et lapsed ei liiguta, istuvad ja passivad niisama. ta on sul nii suur juba, et ehk on mingid huvid tekkinud – võimlemine, uisutamine, ujumine, ratsutamine… kui ta saab teha midagi, mis talle meeldib, teeb ta seda suure rõõmuga. ja probleeme võib sul siis tekkida, kui laps koolis käib ja sooja toidu asemel puhvetist saiakesi ostab.
kui ise koolis käisin, siis meil kohvikut polnud. Kui 11 klassi jõudsime, siis avati ja uskumatu, kuidas 5-6 klassi tüdrukutel kõigil aastaga selline päästerõngas ümber ilmus, et anna olla. aga mida imestada, kui iga päev 3 ¨okolaadisaiakest ära süüa, cocat peale juua…

Ma tahaks oma silmaga näha neid perekoolis sõimlevaid emasid :))) Postitusi loetakse üle rea ja siis kritiseeritakse. Ma isegi ei viitsi vastu vaielda, sest loetakse ju ikka seda, mida tahetakse (peaasi, et saaks halvasti öelda).
Olen ma kuskil kirjutanud, et mu laps on dieedil? Ma ise pole ka dieedil. Peale jõule oli vaid lapsel kommivaba periood. sest püksinööp ei läinud enam kinni.
Olen vaid öelnud, et ma ei kavatse rahulikult pealt vaadata, kui mu laps hakkaks paksuks minema.
Aga tundub, et jah ma ainuke selline idioodist ema ja las ma siis olla 🙂

sellise suhtumisega ja teiste halvustamisega kasvatad just koolikusajat – narrijat, kes ainult välisele tähelepanu pöörab. tõenäoliselt on just sinu laps see kes klassikaaslast paksusks sõimab. ei propageeri ülekaalulisust mitte, aga sa just lähened \”peeniksusele\” teisi halvustades ja paksemaid lapsi mõnitades. ole sa nii peenike ja tervislik kui tahes, nõme inimene oled sa ikkagi. kogu aeg imestan kustkohast need narrijad lapsed tulevad, siin ju ehe kasvatuslik näide.

[tsitaat]Absoluutselt on see üks teema, millest lapsega räägime. Ta 6-aastane.
Ja räägin avalikult ka sellest, et paks inimene ei ole ilus inimene – pluss veel haigused jms. Mingit sisemise ilu joga ei hakka ma ka ajama. Keegi meist ei lähe ju poes koleda asja juurde, et siis ÄKKI-EHK tõdeda, et asi on hea ja kvaliteetne ka.
Kui tegu pole just haigusega, on paksu inimese loomus ka laisk ja lodev ja lötendav suhtumise osas. Ja enda last selliseks ei taha kasvatada. Ja ma täitsa häbematult juhin tema tähelepanu näiteks pubekale, kes käib ringi pekine kõht poolpaljas ja sangad rippumas üle teksade veere – jäle pilt.
Me sööme tervislikult, ilma suurte pingutusteta, ja teeme sporti ja naudime elu – oleme õnnelikud. Õnnelike inimeste keha pidi aga juba ise end hästi majandama ja paksuks minek pole väga lihtne tulema – seda siis igati terve elustiili puhul.
Tüdruk on õnneks ise ka loomult aktiivne – tantsutrenn, judo, ujumine, igasugu muu sahmerdamine ja aktiivne suhtumine ellu..
Paks laps ei ole ilus laps ja häbinäppu tuleb näidata vanemate suunas. KUI pole tegu lapsel mingi haigusega.
[/tsitaat]
Silmakirjalik on väita et oled arvamusel et häbinäppu viibutage vanemate suunas – Sa ise just kirjutasid et näitad taedlikult näpuga paksude teismeliste suunas ja arvatavasti õpib Sinu laps Sinu \”kasvatusest\”just seda et paksudele tuleb näpuga näidata ja neid alavääristada…

sul on täiesti normaalsed tervislikud põhimõtted, aga põhjendus (pakuskminek) on natuke kummaline, vähemalt minu jaoks. Loomulikult on hea, kui laps jala käib ja võimalikult vähe magusat sööb, aga mitte kehakaalu, kui just üldise tervise pärast.

minu lapse söögisedel on vist enamaniku perekoolikute õudusunenägu – krõpsud, kommid, magusad joogud, burksid, pitsad. Pean lakkamatut võtlust lapsega ja topin talle tervislikku toitu, aga ikkagi sööb ta jama (on 13.a.). Teen köögivilju, puuviljad on laua peal vaagnas, otsin limonaadimasina, kelder on täis enda teutd mahlu-moose-salateid.
Aga moraal – laps on piitspeenike sellest jäledusest hoolimata, mis eelpool sai loetletud. Minu mure ei ole kaal – vaid see mida ta sööb.
See saleduse kultsus on tegelikult hullumeelne -kui juba eelkooli ealisite kaalu pärast tuntakse sellist muret nagu teemaalgataja.
Sõbranna laps oli ka paras pontsik, nüüd on 15.a. ja kena sale neiu.

[tsitaat]Absoluutselt on see üks teema, millest lapsega räägime. Ta 6-aastane.
[/tsitaat]
ja mõtle kui laps mingil põhjusel üks hetk ei vasta enam sinu ilunormidele või ta tunneb, et sa ei armasta teda sellisena nagu on, mis sa siis ette võtad. Juba praegu kasvatad oma sellise suhtumisega tulevast potensiaalset anoreksikut või buliimikut. su laps on hetkel 6-aastane ja pole veel teada kuidas puberteet lapsele mõjub ja mismoodi kõik hormoonid sassi lööb. Mul endal oli lapsepõlves sõbranna, kes puberteedi eas järsku paksuks läks. Alanud mentruatsioon ja muud hormonaalsed muutused lõid ainevahetuse täitsa sassi. Enne oli tüdruk piitpeenike ja siis aastaajaga nagu 100-kilone. Ja teha polnud sellel tüdrukul endal midagi. Nii, et mõtle enne kui lapsele selliseid mõtteid pähe paned. Ta ei julge tulevikus sulle oma muresidki kurtma tulla, kuna teab sinu suhtumist sellistesse asjadesse. sa võid küll öelda, et iseasi kui paksus seotud haigusega, kuid laps ei oska selliselt asja võtta, ta püüab hoopis sulle meeldida ja vastata sinu lootustele ning enesehinnag võib saada suure löögi. Viimane aeg sul muuta oma suhtumist ja hinnata siiski inimesi nende iseloomu, mitte välimuse järgi

[tsitaat]Võibolla on tegu ainult minu kiiksuga, aga ma kardan lapse paksuks minemist. Mu lastel ilmelt seda ohtu väga pole geenide poolt kaasa antud, aga ikkagi..Jõulude ajal sai laps rohkem magusat ja läks natuke pontsakamaks. Panin ta magusavabale dieedile (mitte 100% loomulikult). Nüüd ilus sale jälle. Sooja toidu kogueid pole kunagi piiranud.
Räägitakse küll jah, et välimus pole oluline, aga ma ikka olen veendunud, et sale olla on kergem. On ju väga palju koolikiusamist ja kas lasteaias kiusatakse juba. Ühed enim kiusatud lapsed on ju just paksud lapsed.
Kui palju teised emad oma laste kehakaalu jälgivad? Tänapäeval ju lastel arvuti, telekast päev otsa multikad ja seetõttu ka vabatahtlikku liikumist vähem. Kui palju te nö. vägisi sunnite lapsi välja mängima? Mina sunnin. No päris nutuga laps sinna ei lähe, aga meelsamini istuks toas teleka ees.
Samuti \”sunnin\” teda minuga jalgsi poodi kõndima, kuigi auto on ka maja ees.
Lapsele ma loomulikult ei räägi, et võib paksuks minna kui palju kommi sööb ja vähe liigub. Ei taha lapses komplekse tekitada. Üritan tema kaalu nö. salaja jälgida 🙂 [/tsitaat]
Miks teda miinustatus on. Olen kahe käega poolt, et lapse menyy ei pea magusast koosnema ning liikuma peab ka.

Mina natuke ülekaaluline, mehel palju üle kaalu.
Lapsed seni väga kõhnad, kuigi söövad valimatult kõike. Hetkel liiguvad palju. Kui teismelise ikka jõuavad siis tuleb seda ajupesu rohkem teha. Kommi pole meil kodus nagunii, taskuraha kasutamist ei kontrolli.

teemaalgataja miinustajad – kas olete tähele pannud, et väga-väga paljud lapsed on ülekaalulised.
kusjuures nende vanemad arvavad paljud, et nad on peenikesed või vähemalt normaalsed.
näiteks 7-10-aastased – normkaalus ollakse siis kui ribid on väljas ja pole grammigi pekki. aga mis toimub – enam kui pooltel on korralik rasvakiht kõhu all. jah – kaal ja mõõdud polegi veel väga hull aga kõhupiirkonna rasv selles vanuses on täiesti lubamatu ja ennustab ülekaalulisust.
selles valguses on teemaalgataja teemapüstitus täiesti ok ja nagu nendest miinustajatest näha – vanemad ei tunneta ohte. ok, kolme-neljasest veel tõesti ei saa aru, kas kaduv titerasv või tulevane püsipekk aga kui juba suhtumine on selline, siis pole ilme, et väga paljud on hiljem ülekaalulised.
tegemist ei ole mingisuguse saldeduskultusega vaid faktiga, et lapsed ja noored on rasvas.
teemaalgataja vaid küsib, et kas on temasuguseidki, kes jälgivad mida lapsed söövad ja püüab neid ärgitada füüsilisele tegevusele. j mis on tulemus – kõige rohkem kiita saab see, kes arvab, et selline teguviis tuleneb kompleksidest. ma ütleksin, et selline teguviis on lihtsalt väga-väga arukas.

Ma olen sellega nõus, et vanemad peaks lapse söögilauda jälgima, kuid teemaalgataja on minu meelest kompleksides ja seetõttu enam ei suuda ka normaalselt mõelda.
Kui lapsest peale tambitakse seda, et paksud polegi inimesed, siis on mu meelest vaimselt natuke asi paigast ära. Lapsevanema roll on loomulikult suunata lapsed õigele söömise rajale, kuid teemaalgatajal on muutunud see kinnisideeks, et \”appi mis siis saab kui laps läheb paksuks!\”.
Isiklik eeskuju peaks siinkohal olema ju innustav.
Meie tütar sõi jõuluõhtul suisa 300+ g ¨okolaadi ja ma olen siiani täie mõistuse juures. Jõuluvana tõi talle ja ta pistis selle pintslisse, lisaks haukas ka venna omast peale. Ok, ta kaalub oma ligi 5.a juures samapalju kui mõne aastane laps, aga ma olen oma lastele õpetanud, seda et on olemas väga erinevaid inimesi – pikkuselt, paksuselt kui ka vaimu potentsiaali poolest ja kedagi ei tohi kunagi narrida, ega norida. Vat seda olen ma küll õpetanud.
Lisaks me võime vanematena lapse söögilauda teatud piirini ja vanuseni kujundada, kuid lõppvalikud teeb laps ise. Meie eriti sale tütar sööb meelsasti kapsalehti, porgandeid ja muud värsket köögivilja ja ma ei saa sundida teda sööma selliseid asju, mida me teised sööme. Rääkida 6.a lapsele sellest, et ta võib paksuks minna, teed talle eluks ajaks karuteene.

andke mulle seda geeni mis magusaga kaalus juurde võtab:) mul oleks 2 lapsele vaja rohkem kaalu saada, juurde,.

[tsitaat]Ma olen sellega nõus, et vanemad peaks lapse söögilauda jälgima, kuid teemaalgataja on minu meelest kompleksides ja seetõttu enam ei suuda ka normaalselt mõelda.
Kui lapsest peale tambitakse seda, et paksud polegi inimesed, siis on mu meelest vaimselt natuke asi paigast ära. Lapsevanema roll on loomulikult suunata lapsed õigele söömise rajale, kuid teemaalgatajal on muutunud see kinnisideeks, et \”appi mis siis saab kui laps läheb paksuks!\”.
Isiklik eeskuju peaks siinkohal olema ju innustav.
Meie tütar sõi jõuluõhtul suisa 300+ g ¨okolaadi ja ma olen siiani täie mõistuse juures. Jõuluvana tõi talle ja ta pistis selle pintslisse, lisaks haukas ka venna omast peale. Ok, ta kaalub oma ligi 5.a juures samapalju kui mõne aastane laps, aga ma olen oma lastele õpetanud, seda et on olemas väga erinevaid inimesi – pikkuselt, paksuselt kui ka vaimu potentsiaali poolest ja kedagi ei tohi kunagi narrida, ega norida. Vat seda olen ma küll õpetanud.
Lisaks me võime vanematena lapse söögilauda teatud piirini ja vanuseni kujundada, kuid lõppvalikud teeb laps ise. Meie eriti sale tütar sööb meelsasti kapsalehti, porgandeid ja muud värsket köögivilja ja ma ei saa sundida teda sööma selliseid asju, mida me teised sööme. Rääkida 6.a lapsele sellest, et ta võib paksuks minna, teed talle eluks ajaks karuteene. [/tsitaat]
Paluks tuua välja minu postitusest, kus on kirjs, et ma oma lapsele midagi paksuks minemisest räägiks või et ma räägiks oma lapsele, et paksud oleksid halvemad saledatest????
Kuidas sa julged minu postituse põhjal mulle sellist diagnoosi panna – teemaalgataja on minu meelest kompleksides ja seetõttu enam ei suuda ka normaalselt mõelda.

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.