Mina üksi metsas ei käi, sest mina kardan…surnuid. Tean, et ülimalt ebatõenäoline, et see veel juhtub, aga mitu korda on juhtunud. Kui olin mingi 4-5, siis leidsin metsast pika töö kinda, mille sees oli käsi…õigemini selle jäänused. Vanaema muidugi seletas, et oi need on valged kivitükikesed ja põdra kont…aga kui täiskasvanuks sain, lobises välja. Lapse ja noorena liikusin väga palju metsades ja looduses, pea igapäevaselt kaua.
Teine kord olime enne gümnaasiumi lõppu, oli veel külmem ilm, mitte rannailm, minu jaoks võõras rannas ja läksin käega näidatud suunas tualetti otsimas. Leidsin ka…koos pooduga selle taga. Ja mu sõbranna elab majas, mille eelmise omaniku poeg end maja taga metsas üles poos ja ta siis kuid hiljem maja müümise käigus alles metsateatist tehes leiti. Ja sellesama sõbranna koer jooksis ära ja tõi hoopis teisest eestimaa nurgas seenemetsast inimese reieluu. Ega muidu ei teaks, aga mitu meedikut seltskonnas. Ah ja suurest kraavist avastasin alles paar aastat tagasi veest paistmas pool surnud põtra…huvitaval kombel see isegi ei haisenud enam või veel. Nööri olen ka puu küljest leidnud, silmuse ja maas vedeleva konjakipudeliga, aga ilma laibata.
Naerge kui tahate, aga mina enam ei taha. Seega käin jalutamas küll, aga püsin võimalusel tee peal ja ei kunagi üksi ega mitte kunagi ei lähe üksi ega esimesena mingisse suunda, alati kellegi järel. Parem eelistan üldse nii, et keegi seltskonnast on just sama raja läbinud ja sama metsa läbi hulkunud.