Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kas Kallas ärplemisega üle ei pinguta?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 79 )

Teema: Kas Kallas ärplemisega üle ei pinguta?

Postitas:
Kägu

Loen praegu Õhtulehe otseblogist, kuidas Medvedev reageerib Kallase üleskutsele viisade asjus ja natuke kõhe hakkab. Tegemist on päris otsese ähvardusega:

“Venemaa kunagine nukupresident Dmitri Medvedev ärritus Kaja Kallase üleskutse peale lõpetada Vene kodanikele turismiviisade andmine. „Pärast seda Ukraina klouni ajas Venemaa kodanike aadressil järjekordset natsijura Eesti mutike: „Euroopa külastamine on privileeg, mitte inimõigus.“ Siinkohal tahaks talle meelde tuletada järgmisi sõnu: „See, et teie olete vabad, pole mitte teie tegu, vaid meie tegematajätmine.““”

Kas Kallas oma ärplemisega praegu üle ei pinguta? Pole nagu väga hea ajastus. Tallinnas kukkus tanki teisaldama – asi, mida oleks tulnud juba ammu teha -, nüüd esineb uute provokatiivsete avaldustega. On meil seda praegu ikka vaja? Kas jänesel tasub praeguses olukorras Vene karu nii aktiivselt surkida? Natuke hirm hakkab …

+8
-76
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Mis temal karta, küll tõmbab ohu korral minema.

+6
-38
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas Kallas oma ärplemisega praegu üle ei pinguta? Pole nagu väga hea ajastus. Tallinnas kukkus tanki teisaldama – asi, mida oleks tulnud juba ammu teha -, nüüd esineb uute provokatiivsete avaldustega. On meil seda praegu ikka vaja? Kas jänesel tasub praeguses olukorras Vene karu nii aktiivselt surkida? Natuke hirm hakkab …

Loomulikult pingutab üle. Mul on juba pikka aega paha vaadata-kuulda selle tanki teemal kähmlemist. Nüüd siis see venelastele viisade keelamine. Enam nõmedamaks minna ei saa. See inimene ei jaga tõepoolest diplomaatiast mitte midagi. Vaenutseva poole provotseerimine on lapsik ja antud ajahetkel ohtlik.

+10
-67
Please wait...
Postitas:
Kägu

Ta peab ju läänelt auhindu ja mõnusaid tööpakkumisi välja teenima, si.ta tal Eestist.

+8
-49
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ohoo, Punaarmee monumentide kummardajad ka Perekooli jõudnud.

+71
-8
Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma ei ole mingi punamonumentide kummardaja, see tank oleks pidanud sealt juba ammu kadunud olema. Aga praeguses olukorras tundub selline käik kurja kutsumisena. Võib-olla olen arg, aga sõda siia tõesti ei taha.

+14
-40
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kallas on sõja algusest saadik olnud väga vali ja konkreetne. Seda talle ette heita on veidi nagu… imelik?

Viisade keelamine on minu meelest täiesti loogiline samm pärast lennuliikluse lukku keeramist. Ja ootus, et seda teeb terve Euroopa, on ka minu hinnangul vajalik.

Meie ainus julgeoleku garantii on end nähtavaks teha. Valjult ja kõlavalt välja öelda, et me oleme NATO liige, me oleme kaitstud, me oleme Euroopaga ühtne. Ainult nii on võimalik Vene riigi rünnakut tõrjuda (ilma, et meid päriselt rünnatakse). Jänesena nurgas väriseda või Ungari moodi Venemaale tagantkätt pugeda, annaks just signaali, et Vene riik on oodatud siia meid “vabatama” .

+79
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle väga meeldib, et Kallas ei poe Venemaa ees. Julgeb öelda. Kui Venemaa peaks Eestit ründama, siis peaks loll olema. Ukraina pidi ka lihtne olema – paar päeva ja sõda võidetud. Meid rünnates, ründaks ta juba tervet Euroopat ja selleks tema sõdurid suutelised poleks. Ega praegu ju ainult Narva tanki ei teisaldata, ülejäänud monumendid viiakse ka minema. Täitsa savi ajastuses- äkki leiaks igakord vabanduse, et hetkel ikka sobi. Ja see tank ei ole jätkuvalt II MS seotud, niiet venelased ärgu prääksugu. Istugu kodus ja mälestagu seal oma veterane

+58
-6
Please wait...
Postitas:
Kägu

Kallas on julge naine ja seisab avalikult meie eest. Mis sa arvad, et sibulad siis ei tuleks, kui me suu kinni paneks ja nurgas väriseks? Ei, naiivitarid…… On aeg aru saada, et venelane mõistab ainult üht keelt – ähvardus/vägivald! Ja näidata neile välja, et me kardame (olles vait) on see, mida nad tahavadki. Karta võib loomulikult, aga välja näidata ei tohi. Rohkem julgust ja uhkust, sõda on käimas ja see on üsna mustvalge, kõigil tuleb valida pool. Mingi diplomaatiaga ei tee siin praegu midagi ära. Venemaa ei tunnista diplomaatiat, inimõigusi. Ja samamoodi räägivad “venemaa” keelt need tankipuusliku kummardajad seal Narvas. Olen jumala kindel, et peaaegu 100% sellest seltskonnast on Vene kodakondsusega või heal juhul hallipassimehed, seega neid tulebki ähvardada karistusega (nt väljasaatmine?) ja konkreetse sõnumiga, et mingi viisnurkne tank või muu monument EESTIS aukohal ei seisa.

+72
-4
Please wait...
Postitas:
Kägu

Ikka veel ei tunne vene hinge? Kes on viisakas ja kena ja vaoshoitud, see on venelase meelest arg, kardab, see tulebki mutta tampida, vägistada, tappa ja anastada. Lolli ja agressiivset pidurdab ainult jõud ja enesekindlus. Kui oled viisakas, on see nende meelest nõrkus, mida tuleb kohe ära kasutada.

Praegusest momendist paremat ei tule. Kui kõik riigid korraga eemaldavad oma punamonimendid, tunnistavad kommunismi kuriteod kuriteoks ja sõja Ukrainas genotsiidiks ja venemaa terroristlikuks, ei jätku sel vastikul kääbusel ja tühisel riigil energiat ega ressurssi, millega kõigi vastu korraga võidelda. Siis saavutame oma eesmärgi – selle jubeda terrori lõppemise venemaa häbistava lüüasaamisega, misjärel ta jääb aastakümneteks haavu lakkuma. Seda, et venemaa Saksamaa kombel oma vigu tunnistaks ja teiste rahvaste ees vabandaks, ei juhtu ilmselt mitte kunagi, sest see rahvas lihtsalt on mongoli-tatarlaste rändtirtsumentaliteediga ja jääb selleks igavesti, mis ripakil, see ära, mis nõrk, see vallutada, mis ilus, see varastada või lõhkuda ja hävitada kui varastada ei õnnestu. Seega meie ainus lootus on end kaitsta üheskoos – relvastust ja väljaõpet parandada, tugevamaks saada ja loota, et venemaast jääb järgi vaid moskva oblast, muud piirkonnad eralduvad ja moodustavad oma riigi. Siis kaob ka see pidev oht, agressiivsus ja anarhia, mis sealtpoolt katkuna ikka ja jälle Euroopat ründab.

+62
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loomulikult pingutab üle. Mul on juba pikka aega paha vaadata-kuulda selle tanki teemal kähmlemist. Nüüd siis see venelastele viisade keelamine. Enam nõmedamaks minna ei saa. See inimene ei jaga tõepoolest diplomaatiast mitte midagi. Vaenutseva poole provotseerimine on lapsik ja antud ajahetkel ohtlik.

antud ajahetkel……nagu see ajahetk läheb paremaks, naiivitar

+12
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loen praegu Õhtulehe otseblogist, kuidas Medvedev reageerib Kallase üleskutsele viisade asjus ja natuke kõhe hakkab. Tegemist on päris otsese ähvardusega:

“Venemaa kunagine nukupresident Dmitri Medvedev ärritus Kaja Kallase üleskutse peale lõpetada Vene kodanikele turismiviisade andmine. „Pärast seda Ukraina klouni ajas Venemaa kodanike aadressil järjekordset natsijura Eesti mutike: „Euroopa külastamine on privileeg, mitte inimõigus.“ Siinkohal tahaks talle meelde tuletada järgmisi sõnu: „See, et teie olete vabad, pole mitte teie tegu, vaid meie tegematajätmine.““”

Ärplemisega?  Hetkel on sõda, miks peaks ühe sõdiva poole elanikud saama takistamatult liikuda teise poole tagalasse ? Asi on ju julgeolekus. Kuidas sa tagad, et turist pole mitte sõjalise ülesandega saadet “reisima”.  Minu jaoks on hirmutav, et sellised võimalused on olemas, et sõjavälise ülesandega isikud tulevad vabalt üle piiri. Nii et turist on julgeoleku oht ja see on reaalne. See, mida sina kardad on hüpoteetiline. Miks sa välistad praeguse võimaluse, mis on lausa ohtlik.

+37
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei ole mingi punamonumentide kummardaja, see tank oleks pidanud sealt juba ammu kadunud olema. Aga praeguses olukorras tundub selline käik kurja kutsumisena. Võib-olla olen arg, aga sõda siia tõesti ei taha.

Olen samal arvamusel. Aastakümneid sai see tank seal seistud ilma, et see kedagi häiriks. NÜÜD äkki on see vaja KOHESELT teisaldada. See on provokatsioon, mis on juhitud mujalt.

Tundub, et USA isakestelt on antud käsk Eesti valitsusele see sümbol teisaldada ja eestlane lihtsalt kuuletub. Täpselt nii nagu Leedu keelas kaubaveo Kaliningradi. See ei olnud Leedu enda otsus. Neid survestati USA poolt seda tegema, sooviga Venemaad veelgi provotseerida. Kui sellele oleks järgnenud rünnak, oleks Euroopal ja USAl jälle hea näpuga näidata– näete, milline agressor Venemaa on.

Venemaa poolt Ukraina ründamine on kohutav viga, aga see, et ülejäänud Euroopa riigid Venamaaga ühe laua taha ei soovi istuda, et diplomaatiliselt asju arutada, on samuti suur viga. USA aga kasutab olukorda enda kasuks ära.

+8
-63
Please wait...
Postitas:
Kägu

Asi on ju julgeolekus. Kuidas sa tagad, et turist pole mitte sõjalise ülesandega saadet “reisima”. Minu jaoks on hirmutav, et sellised võimalused on olemas, et sõjavälise ülesandega isikud tulevad vabalt üle piiri.

Oled liiga palju Ämeerika filme vaadanud. 😀

+3
-24
Please wait...

Postitas:
Kägu

Asi on ju julgeolekus. Kuidas sa tagad, et turist pole mitte sõjalise ülesandega saadet “reisima”. Minu jaoks on hirmutav, et sellised võimalused on olemas, et sõjavälise ülesandega isikud tulevad vabalt üle piiri.

Oled liiga palju Ämeerika filme vaadanud. 😀

Ei, sina oled lihtsalt uskumatult naiivne. 😀

+30
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui kõik riigid korraga eemaldavad oma punamonimendid, tunnistavad kommunismi kuriteod kuriteoks ja sõja Ukrainas genotsiidiks ja venemaa terroristlikuks, ei jätku sel vastikul kääbusel ja tühisel riigil energiat ega ressurssi, millega kõigi vastu korraga võidelda. Siis saavutame oma eesmärgi – selle jubeda terrori lõppemise venemaa häbistava lüüasaamisega, misjärel ta jääb aastakümneteks haavu lakkuma.

Pigem võiks kõik riigid Putini ametlikult sõjakurjategijaks kuulutada, ta konkreetselt kinni võtta ja kahjutuks teha.

+29
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei toimu meil midagi iseenda tarkusest, poliitikat dirigeerivad peremehed.

+1
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mälestusmärkide kangutamise asemel võiks venestamist takistada. Tallinnas enam eesti keelt ei kuulegi, isegi kaub. keskustes üürgavad venkukeelsed teated.

+10
-14
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mälestusmärkide kangutamise asemel võiks venestamist takistada. Tallinnas enam eesti keelt ei kuulegi, isegi kaub. keskustes üürgavad venkukeelsed teated.

Tallinnas on väga palju ukrainlasi ja kõik venelased ei ole tiblad.

+11
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui ukrainlased Pariisi kolivad, kas siis Pariis muutub ka venekeelseks?

+14
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://www.postimees.ee/7581876/venemaa-foderatsiooni-helikopter-rikkus-taas-eesti-ohupiiri

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas ukrainlased on rohkem inimesed ja pingutamist väärt kui venelased?

+3
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nii on. Samas tuleb ukrainlane ja temaga on täiesti ok vene keelt rääkida. Selline kaksikmoraal siis.

+7
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nii on. Samas tuleb ukrainlane ja temaga on täiesti ok vene keelt rääkida. Selline kaksikmoraal siis.

Kas mõni siia kolinud Ukrainlane üldse oskab ukraina keelt ka? Nad kõik ju sealsest “Narvast” põgenenud ja tegelikult puhta venelased, keda sissetunginud venelased tapavad ja vägistavad.

+10
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kallasel täielik õigus. Mind ka jubedalt ärritab, et need agressorriigi kodanikud Eestis vabalt sisse-välja saavad käia. Uks nina ees kinni lüüa selliste ees! Viisa anda ainult ema matustele tulekuks.

+36
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://www.postimees.ee/7581876/venemaa-foderatsiooni-helikopter-rikkus-taas-eesti-ohupiiri

viskavad mõne pommi hoiatuseks ja lääs ütleb:diipli konsöönd, ei alustata meie pärast küll III MS

+6
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

viskavad mõne pommi hoiatuseks ja lääs ütleb:diipli konsöönd, ei alustata meie pärast küll III MS

III MS võib olla juba alanud. Konkreetse kuupäeva panevad paika tuleviku ajaloolased. Ega 1.sept 1939 ka inimesed üleüldiselt ei vangutanud pead, et jaajaa, täna algas II MS. Ei, just see kuupäev II MS algusena pandi hiljem paika.

+16
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen samal arvamusel. Aastakümneid sai see tank seal seistud ilma, et see kedagi häiriks. NÜÜD äkki on see vaja KOHESELT teisaldada. See on provokatsioon, mis on juhitud mujalt.

Tundub, et USA isakestelt on antud käsk Eesti valitsusele see sümbol teisaldada ja eestlane lihtsalt kuuletub. Täpselt nii nagu Leedu keelas kaubaveo Kaliningradi. See ei olnud Leedu enda otsus. Neid survestati USA poolt seda tegema, sooviga Venemaad veelgi provotseerida. Kui sellele oleks järgnenud rünnak, oleks Euroopal ja USAl jälle hea näpuga näidata– näete, milline agressor Venemaa on.

Venemaa poolt Ukraina ründamine on kohutav viga, aga see, et ülejäänud Euroopa riigid Venamaaga ühe laua taha ei soovi istuda, et diplomaatiliselt asju arutada, on samuti suur viga. USA aga kasutab olukorda enda kasuks ära.

Vandenõuteoreetikud on kõik kremli trollide mõjuväljas. Eesti rahvas on lõpuks selja sirgu ajanud, ja mõni teoreetik peab seda Usa teeneks?? Eestlane on kannatlik, aga kui lõpuks kops üle maksa läheb, siis järeleandmisi enam ei tee. Neid usse on rinnal soojendatud küll, kellele ei meeldi, mingu üle Narva jõe, seal saab igaüks tanke kummardada ja neis kasvõi hommepäev kohe ka rindele kahurilihaks minna.

Ja putini surm ei muuda midagi, uus sõjahull saab pukki ja tapamasin käib edasi, kogu rahva toetus taga. Venelased peavad kõiki natsideks, kes pole venelased. Need mõned, kes sõda ei toeta, on ammu venemaalt lahkunud või vait kui hiired. Täpselt fašistlik riik, nagu Saksamaa II MS ajal.

+26
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

hobi?  perekooli tuntud putinoid ei julge ju oma nimel all kirjutada, kuig eks me kõik tea kelle originaalne maitse on kiruda Kaja Kallast.

Ma olen uhke meie peaministri  üle, kes julgeb astuda kurjuse impeeriumi vastu! Braavo, Kaja!

+31
-6
Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma olen uhke meie peaministri üle, kes julgeb astuda kurjuse impeeriumi vastu! Braavo, Kaja!

No ära nüüd nii pateetiliseks ka mine. 😉

Alles te kirusite siin kõik kooris Kajat ja nimetasite teda väga inetu nimelühendiga. Nüüd siis ühtäkki nii uhke, nii uhke ta üle.

Variseride kamp, ma ütlen.

Kummardage aga edasi oma USA ja Nato poole. Kui jamaks peaks minema, siis alles näete Nato tõelist palet, sest appi nad Baltikumile ei tule.

+9
-26
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 79 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kas Kallas ärplemisega üle ei pinguta?