Miks inimesed vastavad teemale, mis ei käi nende kohta? Järjest on sellised vastused: “Minu alkoholi kogus on aastas paar pokaali sampust mõnel üritusel. Mulle alkohol lihtsalt ei maitse. Ei näe mingit põhjust, miks peaks jooma või sööma kui miskit ei meeldi.”
Teemaalgatajale ju alkohol maitseb! Ta on teist erinev inimene. Talle meeldib alkohol ja probleem on selles, et liigagi meeldib. Mida ta peaks peale hakkama teadmisega, et perekoolis on ridamisi vooruslikke kägusid, kes joovad paar sümboolset pokaalikest vahuveini aastas või ei joo sedagi?
Jah, oli paar asjalikku vastust ka. Siiski jäi ridamisi silma just loomu poolest karksete kägude vastuseid.
Mulle ka alkohol maitseb. Aga erinevalt teemaalgatajast pole mul probleemi. Ma ei tee kunagi lollusi ega järgne mitut pohmakapäeva. Mul ühel hetkel lööb lihtsalt bloki ette, et ma enam ei taha. Siis joon vett edasi, võin ka uut veini paar lonksu proovida, kui uus pudel avatakse.
Ma olen vahel ka kaine autojuht. Me elame linnast natuke väljas ja alati ei raatsi taksole kulutada ega võõrasse kohta ööbima jääda. Ma ei saa aru sellest kurtmisest, et vaadatakse imelikult, kui ei joo. Kui ma ütlen, et ma täna ei võta, siis öeldakse lihtsalt ahah. Kui keegi õhtu jooksul veel tahab mulle valada, kes seda esimest ütlemist ei kuulnud või läks meelest, ütlen uuesti. Ei pea seda pakkumist joogi pealepressimiseks. Kas mul on lihtsalt normaalsed tuttavad?
Tegelikult ma tahtsin küsida hoopis sellise asja kohta. Teemaalgataja kirjutab “Kahjuks olen seda tüüpi, kellel on parem täielikult loobuda kui proovida piirduda 1-2 pokaali veiniga.” Mis tüüp see on? Kas sul pole võimalik anda endale enne pidu lubadus, et seekord jood 3 pokaali veini ja see on kõik? Soovitaksin need 3 pokaali ka jaotada terve õhtu peale, mitte kõiki esimese tunni jooksul kurgust alla valada. Nii võib küll purju jääda. Tee näiteks nii: Joo üht pokaali veini tund aega! Võid ka kiiremini juua, aga uut ära võta enne, kui tund täis. Vahepeal joo vett. Kui pidu algab kell 7, siis vahemikus 7-8 jood esimese pokaali, vahemikus 8-9 teise ja vahemikus 9-10 kolmanda. Vahepeal jood vett. Üle kolme pokaali õhtu jooksul ei joo. Kui keegi küsib, miks sa vahepeal vett jood, siis vastad, et nii on tervislikum ega jää liiga kiiresti purju – ehk nii nagu asi on.
Üks hea nipp on veel süüa kõht enne joomist korralikult täis! Ka mitte tervitusnapsi võtta enne, kui oled midagi söönud. See on uskumatu, kuidas täis kõht pidurdab alkoholi mõju.
Kui sul on kaaslane, abikaasa, peigmees või hea sõbranna, siis võid paluda tal sind jälgida ja kui sa liigselt hoogu satud, siis ta peaks sulle ütlema “nüüd aitab!” See muidugi eeldab, et oled ütlemise hetkel veel sellises konditsioonis, et teda kuulad.
Ühesõnaga mina soovitan sul siiski mitte päris karsklaseks hakata, vaid püüda esialgu oma alkoholitarbimist mõistlike kogusteni kahandada. Korra nädalas kolm pokaali veini õhtu jooksul ei tee küll kellelegi halba, pigem head.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 04.01 22:52; 05.01 11:28; 06.01 21:04;