Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kas keegi on hakanud täiskarsklaseks?

Näitan 28 postitust - vahemik 31 kuni 58 (kokku 58 )

Teema: Kas keegi on hakanud täiskarsklaseks?

Postitas:
Kägu

aga miks ei või ausalt vastata, et mul on probleem ja ma ei võta, miks peab häbi tundma kui keegi küsib?

0
0
Please wait...

Postitas:
nyah nyah

Mulle päriselt maitseb korralik, solkimata viin. & hele õlu, aga see peab olema leige või soe. Limonaadid & energiajoogid seevastu ajavad sylgama & suud loputama. Ex neid maitseretseptoreid on igayhele oma kombinatsioon sattunud & hea ongi, muidu kaklex me kõik poes jopakoola riiuli ees.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Niipalju vastavad need kaks-šampust-aastas siiski teemasse, et lohutavad teemaalgatajat, et mida aeg edasi, seda vähem sotsiaalseid probleeme alkoholi mittejoomine tekitab, et mittealkohoolsed alternatiivid on muutumas normiks ja seetõttu ei pöörata ka nii palju tähelepanu sellele, kui keegi äkki ei joogi alkoholi.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mulle päriselt maitseb korralik, solkimata viin. & hele õlu, aga see peab olema leige või soe. Limonaadid & energiajoogid seevastu ajavad sylgama & suud loputama. Ex neid maitseretseptoreid on igayhele oma kombinatsioon sattunud & hea ongi, muidu kaklex me kõik poes jopakoola riiuli ees.

Sina peaksid ikka ütlema, et muidu kakleks me kõik poes viinariiuli ees. 😉

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

praegu on ju riiklikult nii head võimalused tuge saada alkoholimuredega – psühhiaatrid, psühholoogid jmt, kogu tugi korraga ravikeskustest, milles ravi on tasuta. ma kasutaks http://alkoinfo.ee/et/nou-ja-abi/spetsialisti-abi/kuhu-poorduda/

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

praegu on ju riiklikult nii head võimalused tuge saada alkoholimuredega – psühhiaatrid, psühholoogid jmt, kogu tugi korraga ravikeskustest, milles ravi on tasuta. ma kasutaks http://alkoinfo.ee/et/nou-ja-abi/spetsialisti-abi/kuhu-poorduda/

Kas tead kedagi või on keegi seda abi kasutanud? Ise just midagi sellist otsin, aga ei tahaks negatiivseid emotsioone lisaks ja et keegi (sh mu perearst) sellest kuidagi kunagi teada saab.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

autoga saad ehk välja vabandada? (mitte et üldse peaks midagi vabandama!).
antibiootikumikuur on hea põhjuseks
või miks mitte öelda, et uusaastalubadus või kihlvedu?

See on kõige tobedam ja ebameeldivam arvamus üldse, et mittejoomist peab kuidagi välja vabandama.
Kas teil puudub igasugune kasvatus ja arusaam headest kommetest? Piisab ütlemisest “Tänan, ei!” ja pakkuja ning teised ei kommenteeri kuidagi.
Teiselt poolt on aga igati normaalne mitte demonstratiivselt keelduda, klaasi ümber pöörata jne. Lased endale valada ja jook jääbki joomata. Mis siis?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Nüüd enam ei maitsegi alkoholimaitse

Kas keegi joob tõesti seetõttu, et alkohoimaitse on hea? Välja arvatud ehk mõned tõesti head kokteilid, kus alkomaitset tunda pole. Viin on päris kohutav, konjak kisub ka näo kõveraks, viskist ei räägigi. Liköör (kes seda üldse joob?) on võikalt magus, veinid on minu jaoks kibekad-hapud. Õlu on mõru, naudin kvaliteetset hästi külma õlut siis, kui on janu või kuum ilm. Siis läheb nagu rusikas silmaauku. Juuakse ikka lõõgastuse pärast, et “nurgad läheksid ümaramaks” ja oleks lõbus. Nagu Lible ütles, et kui purju ei teeks, ega siis ju ei jooks.

Mina joon just maitse pärast – vein, konjak, õlu on head. Lisaks on näiteks vein ja konjak kaunilt serveerituna pidulikud, ilusad. Aga purju ei joo ma end kunagi ja alkohil lõõgastus- või lohutusvahendina ei kasuta.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisaks on näiteks vein ja konjak kaunilt serveerituna pidulikud, ilusad.

Mille poolest on kaunilt serveeritud vein pidulikum ja ilusam täpselt samamoodi serveeritud viinamarjamahlast?

Meil oli ükskord juubel, puha täiskasvanute seltskond. Üks külalistest – selline, kel endal kodus kapitäis erinevaid peeneid veine – võttis ühe pokaali veini ja otsustas siis mahlale üle minna, et pärast tuleb roolis olla. Mees läks kapist morsiklaasi võtma, aga mina arvasin, et milleks, võib ju samast klaasist edasi juua (miks peaks täiskasvanu tundma end lapsena ainult sellepärast, et ta on roolis?). Pärast nentis külaline, et tal on tunne, nagu poleks elu sees nii palju veini joonud. St tema emotsioon joomisest oli sama, kuigi jõi vaid viinamarjamahla.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Soovitatakse tarbida veini kõrvale ohtralt mittealkohoolseid vedelikke – nt mahla, vett – siis on magu liiga täis ja ei saa juua liiga palju alkoholi. Vetsu vahel jooksmine on samuti garanteeritud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Alkohol põhjustab vähki, fakt!

https://cancer-code-europe.iarc.fr/index.php/et/12-viisi/alkohol/2372-kas-alkoholi-tarbimine-pohjustab-vaehki

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

miks peaks täiskasvanu tundma end lapsena ainult sellepärast, et ta on roolis?.

Miks peaks keegi päriselt täiskasvanu end tundma lapsena, kui joob morssi morsiklaasist??? Saan aru, et 13-aastane tunneb end suurena, kui morssi veiniklaasist joob, aga täiskasvanu?????

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

miks peaks täiskasvanu tundma end lapsena ainult sellepärast, et ta on roolis?.

Miks peaks keegi päriselt täiskasvanu end tundma lapsena, kui joob morssi morsiklaasist??? Saan aru, et 13-aastane tunneb end suurena, kui morssi veiniklaasist joob, aga täiskasvanu?????

Ma isiklikult arvan, et sotsiaalse alkoholijoomise taga ongi suurel määral see teiste inimeste suhtumine – see, kes alkoholi ei joo, on teistsugune, imelik, alaväärne. Lapsepõlvest saadik – teised kõik saavad šampaklaasi, sina, titt, joo oma mikipildiga morsiklaasist! Samamoodi on ka täiskasvanule selle mikipildiga morsiklaasi toomine, kui kõik teised veiniklaasist joovad, mingis mõttes tema alavääristamine. Oled rase või autoga, no löö siis oma kohvitassi kokku, kui tahad, veidrik selline! Rääkimata sellest, kui peaksidki põhimõtteline täiskarsklane olema.

Ma arvan, et kui üritusel on võrdväärse valikuna nii vein kui morss – mõlemad kaunilt serveerituna, nagu siin eespool mainiti – on morsi valijate arv hulga suurem kui siis, kui pakutakse ainult veini ja kui sa midagi mittealkohoolset palud, minnakse raskelt ohates sulle kraanivee jaoks kuskilt kandilist klaasi otsima. Üldiselt inimesed ei taha “skandaali teha”, tüli tekitada, kui nad eelistaksidki mahla, aga on nõus ka veini jooma – selleks on vaja rohkemat.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas tead kedagi või on keegi seda abi kasutanud? Ise just midagi sellist otsin, aga ei tahaks negatiivseid emotsioone lisaks ja et keegi (sh mu perearst) sellest kuidagi kunagi teada saab.

tule vaata http://www.saeioleyksi.ee foorumisse, seal on kirjeldatud päris häid kogemusi sellest. ei ole nagu vanasti, et läksid alkoravile ja said veel alandada ka selle eest. suhtumine tänapäevane, põhirõhk on psühhoteraapial, austatakse su enda soove ja anonüümsust ka. siin on üks video ka selle ravi kohta https://www.youtube.com/watch?v=XgNnOD7pjjs

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma isiklikult arvan, et sotsiaalse alkoholijoomise taga ongi suurel määral see teiste inimeste suhtumine – see, kes alkoholi ei joo, on teistsugune, imelik, alaväärne. Lapsepõlvest saadik – teised kõik saavad šampaklaasi, sina, titt, joo oma mikipildiga morsiklaasist! Samamoodi on ka täiskasvanule selle mikipildiga morsiklaasi toomine, kui kõik teised veiniklaasist joovad, mingis mõttes tema alavääristamine. Oled rase või autoga, no löö siis oma kohvitassi kokku, kui tahad, veidrik selline! Rääkimata sellest, kui peaksidki põhimõtteline täiskarsklane olema.

Issand-issand-issand! Mul on praegu kiusatus hakata tegema sotsiaalset eksperimenti “ma hakkasin karsklaseks”, kuigi ma väga armastan veini juua ja mul pole ka mingit probleemi alkoholiga. Aga ma lihtsalt tahaks näha, kas tõesti-tõesti on siis olemas probleem, et kui sa ei joo, et siis teised vaatavad kuidagi viltu?! See tundub nii uskumatu minu jaoks!
Oma pidudel ma alati pakun külalistele lisaks veiniklaasile ka ilusaid veeklaase (kuhu võib ka morsi valada),pakun vett ja mineraalvett ja morssi, sest ma ise ka usun kõvasti sellesse, et joo veini kõrvale ka sama palju vett, see säästab nii tervist kui lükkab edasi purjujäämist.
Ma ei tea, kust kohast tulevad need lood, et karsklasi represseeritakse kuidagi? Ilmselt järgmisel peol ma küsin selle kohta kõva häälega. Ma loodan, et mu tuttavad on nii julged küll, et kui keegi on kunagi tundnud halvustamist sellepärast, et ta ei joo, siis ta räägib sellest.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisaks on mu töö selline, et toimuvad pidevad üritused seoses firmaga ja alati pistetakse pokaal kohe sisenedes pihku. Kui ütled, et sa ei joo siis kohe uuritakse miks, natuke ikka võta jne. Andke palun nõu.

See vale viska oma peast kohe välja. Nii see kindlasti pole. Vaata tõele näkku ja palu endale klaas vett. Mitte keegi ei uuri, tegelikult ka.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Issand-issand-issand! Mul on praegu kiusatus hakata tegema sotsiaalset eksperimenti “ma hakkasin karsklaseks”, kuigi ma väga armastan veini juua ja mul pole ka mingit probleemi alkoholiga. Aga ma lihtsalt tahaks näha, kas tõesti-tõesti on siis olemas probleem, et kui sa ei joo, et siis teised vaatavad kuidagi viltu?! See tundub nii uskumatu minu jaoks!
Oma pidudel ma alati pakun külalistele lisaks veiniklaasile ka ilusaid veeklaase (kuhu võib ka morsi valada),pakun vett ja mineraalvett ja morssi, sest ma ise ka usun kõvasti sellesse, et joo veini kõrvale ka sama palju vett, see säästab nii tervist kui lükkab edasi purjujäämist.
Ma ei tea, kust kohast tulevad need lood, et karsklasi represseeritakse kuidagi? Ilmselt järgmisel peol ma küsin selle kohta kõva häälega. Ma loodan, et mu tuttavad on nii julged küll, et kui keegi on kunagi tundnud halvustamist sellepärast, et ta ei joo, siis ta räägib sellest.

Täpselt sama mõte. No ei ole olemas sellist asja nagu karskete represseerimine.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen suur veini- ja liköörisõber, aga hakkasin päevapealt karsklaseks, sest abikaasa hakkas. Nö kollektiivne küünarnukitunne. No kuidas sa ikka üksi jood ja teisel ka lihtsam, kui kodus pudelid ei vedele.
Ütlen ausalt, et on jah inimesi, kes üllatuvad ja valjuhäälselt ümberveenma asuvad. Eriti just nn pooltuttavad. Minu naeratades öeldud konkreetne keeldumine on aga äärmiselt mõjuv. Kuna olen võrdlemisi populaarne seltskonnahing ja mingis mõttes arvamusliider, siis ei ole keegi küll pikalt sel teemal peatunud. Minu öeldud “ei soovi” üheski kategoorias ei kuulu üldiselt vaidlustamisele. Nii selles kui muudes küsimustes.
Ja kuna olen ka parasjagu pohhuist selles osas, mida minust arvatakse, siis ei mõelnud isegi, et peaksin antud küsimust kellelegi selgitama.
Soovitaks sama ka teemaalgatajale ja teistelegi. Mismõttes “oi,oi,kuidas ma seda ikka teistele seletan” või “kohe antakse ju klaas kätte”. Ega te lasteaias ei käi. Täiskasvanud inimene peab ometi suutma nii ära elada, et pidevalt mingitele kodanikele oma isiklikest tegevustest ja seisukohtadest aru ei anna.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma Meie ühiskonnas on karsklane olemine sama mis olla kiiksuga, et ega päris normaalne ikka ei ole. Lisaks on mu töö selline, et toimuvad pidevad üritused seoses firmaga ja alati pistetakse pokaal kohe sisenedes pihku. Kui ütled, et sa ei joo siis kohe uuritakse miks, natuke ikka võta jne. Andke palun nõu.

Mis sa jamad! Ei tea küll ühtki üritust, kus lisaks vahuveinipokaalidele poleks alkoholivaba joogiga pokaale. Pealegi on täiskarskus minu meelest uus moetrend, vaata või Tanel Padarit.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma isiklikult arvan, et sotsiaalse alkoholijoomise taga ongi suurel määral see teiste inimeste suhtumine – see, kes alkoholi ei joo, on teistsugune, imelik, alaväärne. Lapsepõlvest saadik – teised kõik saavad šampaklaasi, sina, titt, joo oma mikipildiga morsiklaasist! Samamoodi on ka täiskasvanule selle mikipildiga morsiklaasi toomine, kui kõik teised veiniklaasist joovad, mingis mõttes tema alavääristamine.

Nojah. Ja mina isiklikult ei arva nii. Ja isegi kui see hetkeks teismelisena on nii, siis me ju räägime täiskasvanutest, eks? Täiskasvanuks olemine tähendabki, et oled puberteedi valudest üle saanud ning su maailm on paika loksunud. Kui sa täiskasvanuna kardad mikipildiga klaasi, siis sa tegelikult ei ole täiskasvanu.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täna avasin kolmanda veinipudeli. Homsest loodan tagasi hoida – aga kas nädalas korra võib? Või ei või üldse enam? Seni sai avatud kas kord-paar nädalas paar-kolm pudelit veini või iga päev üks vein.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma iga hommik hakkan

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täna avasin kolmanda veinipudeli. Homsest loodan tagasi hoida – aga kas nädalas korra võib? Või ei või üldse enam? Seni sai avatud kas kord-paar nädalas paar-kolm pudelit veini või iga päev üks vein.

Ei kordade ega koguste hulk pole tähtis, vaid see, kas saad samahästi ka joomata jätta. Noh, avastasid, et kodus pole enam alkoholi, aga poodi ei viitsi minna. Õhtu on ikka mõnus, ka teed juues. Või saabud näiteks peoõhtule, kus äkki selgub, et alkoholi ei pakutagi. Kas pidu tundub ikka tore?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen täiskarsklane. Ei pea vajalikuks end mürgitada ja ise veel õnnelik ka olla. Pole 2 aastat tilkagi võtnud ning ei tunne absoluutselt puudust ka. Suhtlusringkonnas pole samuti tarbijaid v.a mõne puhul pokaal piduliku söömaaja kõrvale vms.

0
0
Please wait...

Postitas:
peeterandu

Ah, ega ma karske pole, täiskarske ammugi mitte. Aga olen inimestega sel teemal kino saanud.
Ühes seltskonnas tegin sellise tünga, et kui klaasi pakuti, ütlesin, et ma ei võta. Küsiti, miks. Vastasin siis, et seda peab terve punt kuulma. Käsutati rahvas vakka ja ma siis ütlesin, et no lugu selline, mina tulin kapist välja ja julgen tunnistada, et olen hoopis homo. See seltskond usub jumala tõsiselt, et karsked mehed on eranditult homod.
Rahvas jäi seda koheselt uskuma. Usuvad siiani, kuigi mõni on proovinud neile rääkida, et see oli ainult tüng. Seni maru tüüned seltsimehed olid korraga hoopis kõige kurjemad vaenlased mulle. Asi läks lausa selleni et kuu aja pärast lendas üks seltsimees pargis mulle lambist selga ja andis peksa.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei ole ka ahistamist kohanud. Kui ütlen “ei soovi”, siis keegi nägusid ei tee ja veenma ei hakka. Tõsi, selle vastu ei saa, et hakatakse rasedust kahtlustama. Aga no las nad kahtlustavad. Võõrad vähemalt küsima ei hakka ja lähedaste küsimusele võin ju ka vastata.
Eks selle karsklusega on samamoodi nagu igasugu “vabade” toitumisharjumustega, veganlusega jms – halba mainet tekitavad äärmuslased. Mul sõbranna ei talu gluteeni ja laktoosi, teine ei söö liha. Võimalusel ikka arvestan nende piirangutega ega arva sellest eriti midagi. Küll olen aga näinud ka neid kiiksuga veganeid, kes ka teistele tingimata igal üritusel oma eelistusi peale suruvad. On ju perekooliski nähtud häid näiteid hüsteeriliste ja kiiksuga karsklaste kohta, kelle jaoks kaks saunaõlut teeb mehest juba joodiku.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Juba 19 aastat olen karsklane.
Mingit survestamist ei ole tunnetanud, enamasti on mu ümber samuti karsklased. Ja kui ongi alkoholi tarbimist siis küsitakse alati, kas soovin ja kui ei soovi siis keegi ei vala ega sunni jooma.

0
0
Please wait...

Näitan 28 postitust - vahemik 31 kuni 58 (kokku 58 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kas keegi on hakanud täiskarsklaseks?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.