Teema: Kas keegi teab: avatud MRT masin
Loomulikult saab Eestis ka narkoosis MRT-d teha. Lastele näiteks tehakse. Kui väga vaja, siis ilmselt ka täiskasvanutele. Aga ju siis teemaalgataja arst ei näinud vajadust.
Loomulikult saab Eestis ka narkoosis MRT-d teha. Lastele näiteks tehakse. Kui väga vaja, siis ilmselt ka täiskasvanutele. Aga ju siis teemaalgataja arst ei näinud vajadust.
Era kliinikutel on ka MRT uuringud.Neil võib olla ka mingi uuem ja modrensem MRT masin.Nii et tasub kõik Eesti erakliinikud läbi helistada.
Era kliinikutel on ka MRT uuringud.Neil võib olla ka mingi uuem ja modrensem MRT masin.Nii et tasub kõik Eesti erakliinikud läbi helistada.
Sa vist ei tea, palju selline aparaat maksab. Erakliinik saadab uuringutele riiklikusse haiglasse, sest erakliinikud ei hakka iialgi endale kõiki ülikalleid meditsiiniseadmeid ostma.
Sa vist ei tea, palju selline aparaat maksab. Erakliinik saadab uuringutele riiklikusse haiglasse, sest erakliinikud ei hakka iialgi endale kõiki ülikalleid meditsiiniseadmeid ostma.
Ära nüüd nii kategooriline ka ole, nt Confidol ja Medicumil on mrt olemas. Usutavasti ei ole nad ainsad sellised erakliinikud.
Nagu ma aru saan teema algataja plaanib nüüd Inglismaale lennata.Kui inimene kannatab ärevushoogude all siis kuhugi lendama küll ei või minna.Minul psühhiaater näiteks keelas lendamise ära.(kui kannatasin ärevushoogude all) Võisin käia ainult laevaga päeva kruiisil Helsingis koos kaaslasega.Ja ravimid(rahusti) pidin kaasa võtma.Nii et haiguse perioodil reisimine pole soovitatav.Kui siis ainult arsti nõusolekul.
mul ei ole ärevushäiret diagnoositud. Erialast lähtuvalt on põhjalikud tervisekontrollid iga-aastased. Lendamine on minu töö üks osa, lendan ca 7-15 korda kuus. see ongi erinev kes mida kardab, kes lennukit, kes ämblikke ja kes tunnelit.
Ära nüüd nii kategooriline ka ole, nt Confidol ja Medicumil on mrt olemas. Usutavasti ei ole nad ainsad sellised erakliinikud.
Ilmselt on nende MRT see buss, mis mööda Eestit ringi sõidab.
Nagu ma aru saan teema algataja plaanib nüüd Inglismaale lennata.Kui inimene kannatab ärevushoogude all siis kuhugi lendama küll ei või minna.Minul psühhiaater näiteks keelas lendamise ära.(kui kannatasin ärevushoogude all) Võisin käia ainult laevaga päeva kruiisil Helsingis koos kaaslasega.Ja ravimid(rahusti) pidin kaasa võtma.Nii et haiguse perioodil reisimine pole soovitatav.Kui siis ainult arsti nõusolekul.
mul ei ole ärevushäiret diagnoositud. Erialast lähtuvalt on põhjalikud tervisekontrollid iga-aastased. Lendamine on minu töö üks osa, lendan ca 7-15 korda kuus. see ongi erinev kes mida kardab, kes lennukit, kes ämblikke ja kes tunnelit.
Lennukikere on ju iseenesest ka nagu tunnel ju, lihtsalt veidi suurem 🙂
Kas sa siis tunnelitest ei saa ka autoga läbi sõita? Aga jalaläijate tunnel, metroo?
Kokkuvõttes päris kulukaks läheb sul see lihtne MRT.
Kas sa siis tunnelitest ei saa ka autoga läbi sõita? Aga jalaläijate tunnel, metroo?
Ei sega päriselus. Liftiga soidan ja koik ok. Rahalises mottes tuleb kallim see kolm korda proovimine ja enda produktiivsuse arvelt ajaraiskamine. Pluss piinlik tunne et haigekassa raha ja med. Tootajate aega raisanud olen. Koos lennupiletite ja auto ja hotelliga on ca 1500euri seega meelerahu hind ja see on vastuvoetav. Ma teen kindlasti postituse kui ära olen käinud, siis teistel sama murega lihtsam ja teavad vähemalt võimaluse kohta.
on ju olemas https://www.confido.ee/radioloogia/magnetresonantsuuring/
on ju olemas https://www.confido.ee/radioloogia/magnetresonantsuuring/
Nii? Seda ma ju kirjutasingi eile, et neil on olemas mrt. Sinu postituse mõte oli mis täpselt?
Sa reisid 15 x kuus, sul ei ole probleemiks kulutada mitu korda aastas 8000, et mingi proyseduur teha ja käid infot kogumas perekoolis.
Sa reisid 15 x kuus, sul ei ole probleemiks kulutada mitu korda aastas 8000, et mingi proyseduur teha ja käid infot kogumas perekoolis.
Nii ja mis sellest on? Kuskil on piirang peal? Siin käib igasuguseid inimesi ja tihtipeale saab vastuse väga lihtsalt. minu vastus jääb ka siia märgina maha, et teistel oleks lihtsam. See ju foorumite mõte ongi.
Ilmselgelt ei tea Te klaustrofoobiast midagi.
Mõni saab lihtsasti sõita kaubanduskeskuste suurte ja klaasist seintega liftis ilma probleemideta, agamingis vanas nõuka kitsas liftis ei saa.
Eesti kõige suurema läbimõõduga MRT sõõrikut võrrelda lennukiga ja autode tunnelige. No selleks peab ikka annet olema.
Aga ootan TA tagasisidet, sest vajadusel lähen ka ise UK.
Kle, palun juhata minule ka RIKASTE saiti!
Mingid kadekopsud vinguvad siin teemaalgataja kallal. Mis see teie asi on, kuhu teine oma raha kulutab?! Kui küsimusele vastata ei oska, mida te raiskate oma aega ja energiat?
Huvitav miks Eestis erakliinikud ei osta endale lahtist MRT aparaati? Reaalne teenimise võimalus on ju täiesti olemas.
Huvitav miks Eestis erakliinikud ei osta endale lahtist MRT aparaati? Reaalne teenimise võimalus on ju täiesti olemas.
Sest juba aparaat ise maksab oluliselt rohkem, kui nn sõõrik. Lisaks on lahtise aparaadi puhul tunduvalt karmimad nõuded ümbritsevale konstruktsioonile, kui sõõriku puhul. Lisaks on ka patsientide arv suht väike.
Nii palju neid klaustrofoobikuid, kes ka rahustite toimel hakkama ei saa, nüüd küll ei ole, et see ost ära tasuks. Haigekassalt saaks ilmselt ikka sama summa ühe uuringu eest mis kinnise masina puhul. Või oleks uuring kallim, aga haigekassa ei tasustaks.
Nii palju neid klaustrofoobikuid, kes ka rahustite toimel hakkama ei saa, nüüd küll ei ole, et see ost ära tasuks. Haigekassalt saaks ilmselt ikka sama summa ühe uuringu eest mis kinnise masina puhul. Või oleks uuring kallim, aga haigekassa ei tasustaks.
Kuidas ministritele ostetud mersud end ära tasuvad? See raha leiti küll kohe ! Miks minister ei võiks sõita Opeli või Fordiga? Kuidas antud odavad autod halvendaks ministri töö tulemusi?
Kuidas ministritele ostetud mersud end ära tasuvad? See raha leiti küll kohe ! Miks minister ei võiks sõita Opeli või Fordiga? Kuidas antud odavad autod halvendaks ministri töö tulemusi?
Ma ei saa aru sinu võrdlusest – kas erahaiglad saavad osta aparatuuri riigi raha eest või mida sa öelda tahtsid? Või ostsid erahaiglate omanikud need autod ministritele?
Teemaalgataja olen. Lugesin, et aparaat maksab 6.5 mln usd – ilmselt siin ka pohjus, et miks seda pole. Aga jah ntks baltikumi peale voiks ju yks olla. Siis saaks minusugused äpardid ka autoga mone tunniga kohale ja kysigu siis 1000 eur selle eest kasvoi. Ilmselt oleks neid soovijaid piisavalt – samas oleks kasu ka see, et argpyksid ei raiska aega tunnelis ja sinna saaks jälle neid inimesi võtta kellel kiirem ja kellel pole võimalik valida jne. Aga on nagu on 🙂
Teemaalgataja olen. Lugesin, et aparaat maksab 6.5 mln usd – ilmselt siin ka pohjus, et miks seda pole. Aga jah ntks baltikumi peale voiks ju yks olla. Siis saaks minusugused äpardid ka autoga mone tunniga kohale ja kysigu siis 1000 eur selle eest kasvoi. Ilmselt oleks neid soovijaid piisavalt – samas oleks kasu ka see, et argpyksid ei raiska aega tunnelis ja sinna saaks jälle neid inimesi võtta kellel kiirem ja kellel pole võimalik valida jne. Aga on nagu on 🙂
Aga miks narkoos ei sobi?
Aga miks narkoos ei sobi?
Konkreetselt minu puhul arstid ei leidnud põhjust narkoosiks, aga küll MRT osas. Samas teistes protseduurides leiti, et fentanüüli ja propofooliga ca 30 min out olla sobib. Aga miks mitte MRT tarbeks? Ebapädevad arstid? Siis tuleb diplom tagasi anda näiteks Tartu Ülikoolile.
Mina ei saa ikka ühest asjast aru.Kui inimesel on hirmud siis miks ta psühhiaatri juurde ei lähe? Kas teema algataja üldse saab aru et ta on haige? Kuid see haigus on ju ravitav.Pealegi psühhiaater saab teha ettekirjutise ja uuring tehakse patsiendile sobival viisil.Pannakse magama või tehakse rahustav süst,mille tulemusena patsient tunneb et nii lõõgastavalt et ta võtaks justkui rannas päikest.
Konkreetselt minu puhul arstid ei leidnud põhjust narkoosiks, aga küll MRT osas.
Kui arstid ei ole leidnud põhjendust sinu narkoosi panemiseks, et see MRT teha, siis on täiesti selge, et seda MRT-d ei ole vaja teha. Loogikat sul üldse pole?
Mina ei saa ikka ühest asjast aru.Kui inimesel on hirmud siis miks ta psühhiaatri juurde ei lähe? Kas teema algataja üldse saab aru et ta on haige? Kuid see haigus on ju ravitav.Pealegi psühhiaater saab teha ettekirjutise ja uuring tehakse patsiendile sobival viisil.Pannakse magama või tehakse rahustav süst,mille tulemusena patsient tunneb et nii lõõgastavalt et ta võtaks justkui rannas päikest.
Mõned “haigused” ei ole ravitavad. Psühhiaater ei saa kuidagi “ära võtta” klaustrofoobiat, kõrguse kartust, ämblike pelgust, jne.
Konkreetselt minu puhul arstid ei leidnud põhjust narkoosiks, aga küll MRT osas.
Kui arstid ei ole leidnud põhjendust sinu narkoosi panemiseks, et see MRT teha, siis on täiesti selge, et seda MRT-d ei ole vaja teha. Loogikat sul üldse pole?
Selleks, et jõuda südamega opilauale (rinnaku lahtisaagimine ja südame sisse minek, hiljem traadiga rinnaku kokkutõmbamine) tuleb esmalt läbida kadalipp kardioloogiga (läbi elatud teema, sh ka op). Kui see tehtud siis alles võtab vastu kardiokirurg, kes Teie südames sees reaalselt on. Kardioloogil on suva, kas MRT või KT, temal mugavam KT (odavam). Kardiokirurg aga tahab enne oppi näha MRT (arusaadav)!
Siin see vastuolu ongi! Kui südame meditsiinilise põhjuse tõttu süstiti mind äsja EMO-s narkot täis ja olin pool tundi teie maailmast ära siis saaks seda ju ka MRT puhul teha. Miks ei tehta, ei tea! Tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon? Kohtus nende otsus aga ei ole tõendina arvestatav.
Mõned “haigused” ei ole ravitavad. Psühhiaater ei saa kuidagi “ära võtta” klaustrofoobiat, kõrguse kartust, ämblike pelgust, jne.
Kohutav kui loll võib mõni inimene ikka olla.
Kohutav kui loll võib mõni inimene ikka olla.
Aga selgitage siis, kuidas psühhiaater “eemaldab” kõrguse kartuse jne jne jne.
Odavam oleks ise maksta ju näiteks sedatsioonanesteesia eest, minul on sellega tehtud silmalaugude lõikus, mida jubedalt kartsin. Aga see võttis kogu hirmu maha, tavalisest rahustist täiesti erinev. Rahusti tegi uimaseks, polnud nagu jõudu ärev olla, aga see sedatsioonanesteesia oli väga mõnus. Ja samal ajal rääkisin arstiga juttu, kui ta mu laugusid lõikas.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.