Elan eemal juba 12a. Mul on siin turvalisem ja kindlustatum olek kui Eestis, kuigi tõsi, olen üpris üksildase eluviisiga (alati olnud), kuigi inimestega saan hästi läbi ja ka töötanud head suhtlusoskust nõudvate aladel mitmeid aastaid.
Võõrutusravi tegin läbi: pool aastat sees ja pool aastat jälgimisel, sellega seotu jätsin selja taha (kuigi jah, ma ei teinud kõike täpselt reeglite järgi) ning tulin kogemuse võrra rikkamana tagasi. Anoreksia on hetkel siiani igapäevane valu, aga töötan teemaga kognitiivse grupiteraapia ja individuaalse teraapia vormis.
Üritan oma fookuse viia füüsilisele aktiivsusele, sest see aitab sõltuvushäirete puhul, aga on jällegi vastunäidustatud teatud söömishäirete puhul. Seega kangirebimise asemel (mis mulle muidu väga meeldib), eelistan kõndi, tantsimist, pilatest.
Kõik see võiks ju aidata jõle hästi, aga kuna pean endast selle aastatepikkuse harjumuse lahti rebima, siis olengi jälle oma enda ajuhägu lõksus. Mõtlen, et lähen jalutama, et mitte tunda ängi näiteks tuleva tähtaja või oma päevakava või mahajäämuse või mingi suvalise defineerimatu katastroofi pärast jaaaa siis, tee peal planeerin endale, kust tee peal midagi varastada. Nii labane ongi.
Seda kõike on üpris raske balansseerida täiskohaga õppimise kõrvalt.