Esileht Ilu ja tervis Kas kellegil on täiskasvanu eas lampjalad tuvastatud ja seoses sellega spetsiaalsed tallad

Näitan 2 postitust - vahemik 1 kuni 2 (kokku 2 )

Teema: Kas kellegil on täiskasvanu eas lampjalad tuvastatud ja seoses sellega spetsiaalsed tallad

Postitas:
Kägu

Olen 26a ja ortopeedi juures käies, diagnoositi mul lampjalad. Ise ei oleks küll arvanud, et on, aga ju siis on! Arst tegi mu jalgade vormid- pidin mingi asja sisse jalad vajutama, ja nüüd kui sain tallad kätte, siis on mul nendega väga ebamugav käia, võiks öelda et lausa valus kui pikemalt jalgade peal pean olema. Kas see on normaalne või peaksin minema kuskile teise arsti vastuvõtule ?
Tallad olid päris kallid üle 50¤ ja kahjuks arsti pole veel kätte saanud.
Aga juhtusin pühapäeval Prillitoosi vaatama ja seal näitas mingit spetsiaalset masinat, mis jala mõõdud ja deformatsioonid annab, nüüd mõtlen, et äkki ei saanud tallad õigesti tehtud ja sellepärast ei sobi?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

RE: Kas kellegil on täiskasvanu eas lampjalad tuvastatud ja seoses sellega spetsiaalsed tallad

ei ole küll päris täiskasvanuga tegu, aga minu lapsel vajusid jalad äkitselt sissepoole viltu 15-aastaselt, enne ei olnud mingisuguseid probleeme. Hakkasime siis mööda arste käima ja see osutus tõeliseks hobuse unenäoks. Perearst teatas, et lampjalad ja saatis kõigepealt otsejoones taldu tellima, et seal on ortopeed ja küll see siis seletab ja ravib. Tallafirma (Gadox) vastuvõtul ei õnnestunud ortopeediga üldse kohtudagi, nagu pärast selgus. Neid mõõte võttis ja tellimusi vormistas lihtsalt suvaline assistent. See on üks suur äri ainult! Samamoodi hakkasid taldadega käies jalad valutama, ja mitte ainult pöiad, vaid lausa reiest ja puusast.
Hakkasin siis otsima ARSTI, kes asjast ka midagi rohkem teaks ja selgus, et (vähemalt meie linnas) ei leidugi ortopeede, kes tegeleks sellise asjaga. On ortopeedid, kes tegelevad tittedega ja need, kes tegelevad traumadega (kirurgid). Lõpuks õnnestus üks spordiarst siiski leida. Tema hinnangul ei olnudki tegemist lampjalaga, kuna pöial on võlv siiski olemas, mis sest et käies vajub sissepoole. Määras taastusravi, võimlemise ja teipimise. Pandi jalg teipidega õigesse asendisse ja need jäid nädalaks peale. Lisaks keelas ära nende taldade pideva kasutamise, sest nendega ei hakkagi lihased ise jalga õigesti hoidma. Lubas neid kanda vaid õhtuti paar tundi, kui jalg on väsinud ja ei jõua enam ise õiget asendit hoida. Arvan, et minu lapsel tekkis see jama kiire kasvuperioodi tõttu, luud-lihased-kõõlused ei kasvanud tasakaalus ja ta teeb intensiivset tantsutrenni ka.
Olen ka vaadanud seda jalalaba digiuuringu võimalust Tallinnas Türi tänaval, kuid miskipärast kardan, et see on samasugune tallaäri ja tegelikku ravi sealt ei saa.

0
0
Please wait...

Näitan 2 postitust - vahemik 1 kuni 2 (kokku 2 )

Esileht Ilu ja tervis Kas kellegil on täiskasvanu eas lampjalad tuvastatud ja seoses sellega spetsiaalsed tallad

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.