Esileht Ajaviite- ja muud jutud kas kellelgi on õnnestunud kohaliku putinisti silmi avada?

Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )

Teema: kas kellelgi on õnnestunud kohaliku putinisti silmi avada?

Postitas:
Naine45

Lugesin Postimehest seda narvalastega intervjuud ja mõtlen, et kas mõnel on õnnestunud selliseid “rahuihkajaid” natuke valgustada ja mõtlema panna? Ükskord bussikas oodates sattusin ühega vestlema ja mul jäi tunne, et ta tunnetas küll, kui puusse ta oma loogikaga paneb, aga tal ei olnud kasulik seda välja näidata.

+8
-4
Please wait...

Postitas:
Tongi Ott

See on usu küsimus. Nad ei hakka oma usku maha salgama. Analoogselt ühe teise usundiga Eestis ei ole ükski argument ega fakt nende jaoks piisav, kui nende usujuht ei ole seda õigeks kiitnud.

+25
-5
Please wait...

Postitas:
km70

Ega vaadete muutumine ei toimu niimoodi ühe vestlusega. See on pikk protsess, kus miski peab sind pidevalt mõjutama, sinu igapäevaelu peab sind viima teisiti mõtlema, ega üks vestlus bussis võõraga seda kindlasti tee. Ei suuda ka lähedased sugulased üksteise vaateid mõjutada, küll meediast loetud, kuidas generatsioonid selle sõja teemal tülli läinud.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Mauno

Ei tunne ühtegi (õnneks), aga ei julgeks seda teemat vist ka puudutada. Täpselt nagu enne valimisi ei julgenud paljudelt küsida, et keda valid 😀

0
0
Please wait...

Postitas:
sadness

Ei tunne ühtegi (õnneks), aga ei julgeks seda teemat vist ka puudutada. Täpselt nagu enne valimisi ei julgenud paljudelt küsida, et keda valid 😀

Sellist asja ei küsitagi teistelt.

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Futura

Ei ole aimugi, kas mõnda sellist kohanud olen, sest riigikeelt putinist vist pigem ei räägi.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
kolja

Mingis nädalavahetuse poliitjutusaates käis läbi väide, et ametlikult vabaneti Saksamaal fašismist lõpuks… vist oli 68. aasta vmt. Ehk siis sisuliselt ei õnnestunud 30-ndatel ajupestud kaadrit enam ümber kasvatada, need suridki teadmisega, et Hitler tegi õiget asja, kuid kaotas. Kuid tänu massilisele denatsifitseerimise programmile uut põlvkonda enam natsideks ei kasvatatud ja sealt tuli ühiskonna puhastus. Eks samamoodi tuleks läheneda ka Vene natsidele, kuid paraku ei paista kuskilt seda jõudu, kes Venemaal denatsitseerimist läbi viiks ja seega kastavatakse seal järjest uusi natse peale. Vanad on niikuinii lootusetud, nende korral on kõige tulemuslikum nende surma ootamine.

+14
0
Please wait...

Postitas:
kat78

See on sama teema nagu paadunud usklikku ateistiks või meie ekremeelset tavaliseks eestlaseks tagasi saada. No ei saa. Mul vene rahvusest kolleeg, keskealine naine, elab koos vanade vanematega, kodus vaadatakse ainult Venemaa kanaleid. Hea tore ja armas inimene, hooliv ja haritud, Venemaal lausa kaks kõrgharidust omal ajal saanud aga peale sõja algus temaga suhelda pole lihtsalt võimalik. iial poleks arvanud, et tema maailmapilt nii pagana nihkes on. Esialgu ikka üritasime ta silmi avada aga tema näitab telefonis videoid kuidas ukrainlased 2014 aastal lapsi põletasid ja kuidas muid jälkusi seal tehakse ja on apsoluutselt veendunud, et nii ongi õige, vähemalt pool aastat tagasi oli. Praegu väldime neid teemasid ja suhtlus on ainult tööalane. Hirmus kurb tegelikult, ta on just seda tüüpi inimene, kelle kohta öeldakse et suur vene hing, viimase võib ära jagada,  mul endal jookseb aju lühisesse, kui mõtlen kuidas see vene televisioon inimesed on ära tinistanud.

+15
-5
Please wait...

Postitas:
noobikoguja

Kujutle, et keegi tuleb sulle tänaval vastu ja teatab, et kuule, tegelikult on muru hoopis sinine. Jah, sa oled enne ka kuulnud, et on olemas sellised inimesed, kes seda värvi siniseks peavad, aga kuna kogu sinu tutvusringkond, perekond, kõik sinu jaoks autoriteetsed isikud, peavad seda värvi roheliseks, siis see ütleja on lihtsalt imelik. Kõige paremal juhul kinnitad, et jajah, on küll sinine, et temast kiiremini lahti saada. Nüüd kujuta ette, et jutt ei käi murust vaid millestki, mis on oluline osa sellest, kuidas sina ennast määratled, sinu identiteedist. Näiteks sulle on lapsest peale räägitud, et sa oled hästi musikaalne. Ja siis tuleb keegi ütlema, et sa ei pea üldse viisi. No ei ole ju võimalik, et sa võtaks selle info vastu ja hakkaks kaaluma, et äkki on ütlejal õigus ja sina oled kogu oma elu valesti uskunud.

+6
-6
Please wait...

Postitas:
koaalala

Päris sõja alguses sai kirjutatud venekeelseid kommentaare venelaste FB, aga kahjuks pandi need ruttu kinni. Hea meelega vaidleks, aga ei ole selliseid venelasi tutvuskonnas. Samas tean, et tuttavad venelased ei saa enam suhelda oma venemaa sugulastega, lihtsalt võimatu on neile selgeks teha, mis Ukrainas toimub. Endine töökaaslane oli väga õnnetu, et suhe venna perega on soiku jäänud (vend elab Moskvas) just sel põhjusel. Kurtis ka seda, et venelastest sõpruskond on omavahel riius.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Yanna68

Ei ole neid võimalik ümberkasvatada.

Minu kolleeg   on venelane, kes on lõpetanud  eesti kooli,  on elus  näide, et ka    eestikeelne  haridus  ei ole  lahendus (pikaajaliselt  vast on) .   Muidugi ta  on veel selline “hea” putinist, kes on nö. sõja  vastu,  aga  sellele järgneb siiski kohe  lause: ” ..aga ukrainlased  ise…”

Tegelikult õudne ,  aga tean  paljusid poolputiniste.  Nad  ei ole aga saa iialgi enam mu sõpradeks,  aga tean  neid.   Eestlasi – poolputiniste  ma  isiklikult  ei tea kedagi ,  aga olen kuulnud ukrainlastelt siiski ka  eestlastest, kes on neid   sõnadega  rünnanud.

+2
0
Please wait...

Postitas:
lehmalellepoeg

Ei ole neid võimalik ümberkasvatada.

Minu kolleeg on venelane, kes on lõpetanud eesti kooli, on elus näide, et ka eestikeelne haridus ei ole lahendus (pikaajaliselt vast on) . Muidugi ta on veel selline “hea” putinist, kes on nö. sõja vastu, aga sellele järgneb siiski kohe lause: ” ..aga ukrainlased ise…”

Tegelikult õudne , aga tean paljusid poolputiniste. Nad ei ole aga saa iialgi enam mu sõpradeks, aga tean neid. Eestlasi – poolputiniste ma isiklikult ei tea kedagi , aga olen kuulnud ukrainlastelt siiski ka eestlastest, kes on neid sõnadega rünnanud.

Neid viimaseid kõik kommentaariumid täis, muudkui “ukrid” ja “ukid” jne lendvad. Samad, kes silmad kinni EKREt valivad, vaktsiine ja chemtraile kardavad ja kelle jaoks kõik on mingi Sorose salaplaan.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
motorist

Mariopol oli sisuliselt venelaste linn: 70-80% elanikest olid venelased. Siit tuletades aga lihtne loogika: kui Venemaa venelane tuleb, siis läheme kõik, sina ja su pere kaasaarvatud röövitakse paljaks, piinatakse, vägistatakse ja tapetakse. Nii nagu Mariopolis. See seos on pannud nii mõndagi mõtlema, et äkki ikka ei ole hea, kui Putin siia tuleb. Kokkuvõttes kardab venelane ikkagi Venemaa venelast.

+1
0
Please wait...

Postitas:
BeataRatsanik

Ma tean vene emakeelega noori inimesi, kes just peale sõja algust jooksid nelkidega Aljosha juurde. See mitte ei lähe üle vaid süveneb. Näen seda iga päev oma venekeelses töökollektiivis.

+1
0
Please wait...

Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud kas kellelgi on õnnestunud kohaliku putinisti silmi avada?