RE: Kas kellelgi üldse ka sellist last olnud?
Minul oli väga halva unega laps. Aga ööuned hakkasid korda minema 8-st kuust, kui võõrutasin üheaegselt rinnast kui panin eraldi tuppa magama. Muidu magas algusest peale omas voodis.
Kuna laps õppis ilma abita magama jääma läksid ka uned sügavamaks.
Muidu laps läks ka 19 magama ja ärkas teinekord isegi juba kell 4.00.Nihutasin ööund ka hilisemaks ja kuskil 1,5-selt hakkas hommikul normaalsemalt tõusma.
Samas vanuses kui sinu laps, hakkas mu laps minema kahelt päevaunelt ühele. Sellega seoses läks päevauni ka paremaks. Ja loomulikult palju-palju aega õues.
Vankris magamised lõpetasin kusagil 1-aastaselt, sest ta magas päevauned paremini voodis kui rihmadega kärus (meil tuli kuum suvi peale).
Head päevauned on tulnud alles peale 2,25 aastat, kuid magama jäämine võtab nüüd palju aega (see on see 2-ste magamise streik). Samas võib nüüd magada vabalt ka 3,5 tundi päevaund.
Mina ei oskagi midagi soovitada. Mu laps on alati selline olnud. Aga nii suur laps võiks juba hiljem magama minna ja laps peaks vist ka pikemaid vahesid üleval olema (saan aru, et kui ärkab (ideaalis) 7.00, siis taas magama 9.00, siis üles 10.30 ja taas magama 13.30 ja siis üles 15.00 ja siis magama 19.00). Liiga lühikesed vahed uuesti magama panemiseks! Täiesti ime, kui laps siis veel 1,5 tundi magab. Piisaks 2-st päevaunest, mis teeks ülevalolekuks 3-4 tundi.
Ning palju-palju õues rahmeldama! Jääb mulje, et ta pole mitte üleväsinud vaid vastupidi – välja rabelemata.