Mina kolisin 30+ aastat tagasi Pirita oma kaevuga eramajast (vesi oli tegelikult raua ja lubjarikas) kortermajja ja esimesel aastal ei suutnud ka juua kraanivett, siis harjusin jooma keedetud vett, siis ostsin Brita kannu, lõpuks sobis juba kraanist tulev vesi ka.
Nüüd elan juba aastaid kesklinnas ja ei tunne mingit maitset kraaniveel, olen veepuhastusjaamas ka ekskursioonil käinud mõned aastad tagasi, kus räägiti et natuke kloori ikka pannakse (osoneerimisega küll puhastatakse vesi ära), et kaugemasse punkti jõudes (enam ei mäleta kui kaua see aega võttis, ööpäev äkki), oleks vesi ikka joogikõlbulik, mitte juba bakterite või vetikatega saastunud.
Mu vanemad elavad siiani Pirital, enda kaevu vett joogiks enam ammu ei tarvita ja mina küll mingit vahet ei tunne, kas joon Tallinna Vee kraanivett omas kodus või kohaliku puurkaevu vett Pirital.
Maakodus, mille kaevu vett mu vanemad ka kiidavad, on veel tihti kevadeti või sügiseti, kui vett vähem kasutame mingi soo või vetikamaitse ja lõhn juures. Pehme vesi on seal ilmselt küll, pole rauda ega lupja.