See on küll väga äraspidine loogika. Et pole mõtet käia põllul kahjuritõrjet tegemas, sest osa kartulit mädaneb niikuinii ära. Kui tõrjet teed, mädaneb ju vähem. Kui ei tee üldse, mädaneb rohkem.
see ei ole pädev võrdlus.
Raha väärtus võib ajas kahaneda sedavõrd, et oled küll kogunud 18 aastat aga kui saabub aeg see raha välja võtta, siis sa ei saa sellega midagi.
Mina olin väike laps, kui mu naabripoiss sai 18 ja sai siis vanemate kogutud 1000 rubla ja ostis selle eest endale mootorratta. Uhke värk!
Minu vanemad kogusid ka samamoodi seda 1000 rubla. Kui ma 18 sain, siis sain selle eest mingi 100 krooni, millega ei olnud suurt midagi peale hakata, kui oleks sellega tahtnud mootorratast osta, oleks mind välja naerdud. Inflatsioon oli üle 1000%. Omal nahal kogetud.
Nii et RAHA KOGUMISEL lapse jaoks ei ole mitte mingisugust mõtet. Kui mingit fondi tekitada, siis pigem kas investeerida kinnisvarasse, börsil kaubelda, või siis osta näiteks kulda, kuldmünt või kullakang igal aastal näiteks. Selle väärtus nii hullult ei kuku kui raha väärtus. Kõik sellised väga pikaajalised kogumised on riskantsed, aga kõige mõttetum on lihtsalt raha panemine mingile kogumiskontole seisma.