Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kas kõrvarõngaauke nõelaga ka veel tehakse (Tartus)?

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )

Teema: Kas kõrvarõngaauke nõelaga ka veel tehakse (Tartus)?

Postitas:
Kägu

Soovin lapsele lasta teha kõrvaaugud aga just nõelaga (mitte püstoliga).
Palun Tartu tegijate kohta soovitusi 🙂

+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Vastust ei tea, aga miks just nõelaga?
Mul endal on nõelaga tegemise osas väga halb kogemus ja raske mõista, miks tänapäeval seda eelistama peaks?

+10
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mul endal just püstoliga ja järjest enam kirjutatakse, et püstolmeetod (ka see uus studex) ei ole hea valik.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Just hiljuti tegin põhjaliku uuringu, mida peetakse parimaks (ohutumaks, tervislikumaks, paremini paranevaks) variandiks kõrvaaukude tegemisel ja valisin kanüüliga variandi. Tegemine käis kiirelt ja nüüd on umbes kuu möödas ning ei mingeid probleeme. Studex ja püstol pidid olema väga kudesid traumeerivad ja kehvemini paranevad meetodid. Suurem osa spetsialiste soovitavad kanüüli. Guugelda “kõrvaaugud püstoli või kanüüliga”, infot on palju.

+4
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Püstoliga on vist kindlam, et asi on steriilne. Nõelaga sain mina teismelisena väga halva nakkuse, mille tõttu ma ei saagi enam kunagi kõrvaauke teha. KOhepeal muidugi väideti, et kõik on puhas ja korras.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Just hiljuti tegin põhjaliku uuringu, mida peetakse parimaks (ohutumaks, tervislikumaks, paremini paranevaks) variandiks kõrvaaukude tegemisel ja valisin kanüüliga variandi. Tegemine käis kiirelt ja nüüd on umbes kuu möödas ning ei mingeid probleeme. Studex ja püstol pidid olema väga kudesid traumeerivad ja kehvemini paranevad meetodid. Suurem osa spetsialiste soovitavad kanüüli. Guugelda “kõrvaaugud püstoli või kanüüliga”, infot on palju.

Kas oskad soovitada Tartus kohta, kus kanüüliga teha? 🙂

Kahjuks leian tegijaid ainult püstoliga (või studex).

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas oskad soovitada Tartus kohta, kus kanüüliga teha? 🙂

Kahjuks leian tegijaid ainult püstoliga (või studex).

Kahjuks ei oska, mina tegin Tallinnas. Soovitan helistada mõnele tuntumale tegijale ja küsida, kas ta kanüüliga teeb.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

8 auku lapsele teha lasknud püstoliga, ei mingeid probleeme paranemisel. Olulisim on ju järgnev hooldus – alkovaba pihustiga desinfitseerija igapäevaselt, nädalate kaupa järjest, ei mingit vatipulgaga susimist, kust mikrokiud võivad haava sattuda.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tatoveerimissalongid, nt Tartu Tattoo peaksid kanüüliga tegema.
Kuid siiski, julgen studexit soovitada.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

8 auku lapsele teha lasknud püstoliga, ei mingeid probleeme paranemisel. Olulisim on ju järgnev hooldus – alkovaba pihustiga desinfitseerija igapäevaselt, nädalate kaupa järjest, ei mingit vatipulgaga susimist, kust mikrokiud võivad haava sattuda.

Minu laps lasi kevadel teha kanüüliga. Mitte mingit hooldust polnud vaja pärast teha, lihtsalt kõrvarõngaid ei tohtinud ära võtta 6 nädalat. Mitte mingeid probleeme pole siiani olnud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See pidi olema ühele Käole vastuseks aga vist jäi “tsiteeri” nupule vajutamata.

_________________________________________________________________________________

Vastupidi – püstolmeetod on kordades ebahügieenilisem. Tõenäoliselt sattus sulle tol ajal tegija, kes polnud hoolas. Korraliku tegija poolt kanüüliga tehtud auk paraneb kiiremini, on mitmeid kordi steriilsem ja hügieenilisem. Samuti pannakse vähemalt tänapäeval kanüüliga tehtud aukude puhul spetsiaalsed kõrvarõngad, mis on pikemad nendest, mida püstolmeetodi puhul kasutatakse ja tagant lapikud.

Ehk siis võimalus paistetuseks ja põletikuks (korrektse hoolduse puhul mõistagi) on samuti väiksem ja kõrvarõngastega harjumise ajal ei ole seda ohtu, et tagumine terav ots tekitaks magades ebamugavust või valu.

Ühel eeskõnelejal on õigus, et püstolmeetodiga tegemine rikub ja rebib meeletult kudesid ning on seetõttu ka tegelikult palju valusam. Kanüülmeetodist lihtsalt kahjuks eriti palju ei räägita, aga igal juhul on see soovitatavam.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu laps lasi kevadel teha kanüüliga. Mitte mingit hooldust polnud vaja pärast teha, lihtsalt kõrvarõngaid ei tohtinud ära võtta 6 nädalat. Mitte mingeid probleeme pole siiani olnud.

Kas lasi Tartus teha?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Studexist hügieenilisem on raskem olla. Seal on kõrvarõngas spets plastikus, mis läheb otse püstolisse. Mitte mingit näppimist ei toimu.

Järelhooldus on igal juhul vajalik, öelda, et kanüüliga tehtud neediauku pole vaja hiljem puhastada, on küll lollus.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Järelhooldus on igal juhul vajalik, öelda, et kanüüliga tehtud neediauku pole vaja hiljem puhastada, on küll lollus.

Minu lapse puhul ei takistanud see lollus paranemist kuidagi. Ja seda lollust ei mõelnud ma ise välja, vaid see info tuli tegijalt. Ja tegijaks oli korralik koht. Kui ma enda märksa suuremat ja sügavamat opihaava eraldi puhastama ei pidanud, siis ma tõesti ei näe põhjust, et neid väikseid auke kõrvas kangesti puhastama peaks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellest, et püstolmeetod on ebahügieeniline (sest püstolit ennast ei puhastata korralikult) ja purustab kudesid ning traumeerib oluliselt rohkem kui kanüül, võib lugeda internetist piisavalt.

Omast kogemusest võin öelda, et püstoliga tehtud augud paranesid kauem, kui kanüüliga tehtud auk kõrva ülaosas. Ma eeldan, et siin on juttu klassikaliselt kõrvanibu keskel paiknevatest aukudest. Minule need tehti 20 aastat tagasi ja seda ma kahjuks ei mäleta, kui kaua need paranesid. Aga teine ja kolmas auk kõrvanibusse tehtud püstoliga ja oli ikka suht õnnetu paranemine.

Igal juhul soovitan mina kanüüli. Hepatiiti ei maksa ka karta, nii lolli juttu oskan vaid tõeline võhik rääkida. Kahjuks Tartus kedagi soovitada ei oska, aga ehk on internet abiks.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sekundeerin, mingit hooldust ei kästud teha, vastupidi, igasugune desinfitseerimine keelati ära. Räägin jätkuvalt kanüüliga augustamisest. Kuu möödas, polnud mingit turset ega punetust, nõrka valu oli vaid paar päeva. Sama nõuanne anti ka, et 6 nädalat rõngaid mitte eemaldada.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellest, et püstolmeetod on ebahügieeniline (sest püstolit ennast ei puhastata korralikult) ja purustab kudesid ning traumeerib oluliselt rohkem kui kanüül, võib lugeda internetist piisavalt.

Omast kogemusest võin öelda, et püstoliga tehtud augud paranesid kauem, kui kanüüliga tehtud auk kõrva ülaosas. Ma eeldan, et siin on juttu klassikaliselt kõrvanibu keskel paiknevatest aukudest. Minule need tehti 20 aastat tagasi ja seda ma kahjuks ei mäleta, kui kaua need paranesid. Aga teine ja kolmas auk kõrvanibusse tehtud püstoliga ja oli ikka suht õnnetu paranemine.

Igal juhul soovitan mina kanüüli. Hepatiiti ei maksa ka karta, nii lolli juttu oskan vaid tõeline võhik rääkida. Kahjuks Tartus kedagi soovitada ei oska, aga ehk on internet abiks.

Püstol ja studex pole sama asi. See valge kasset, mis ainsana mingil viisil kõrva või nahaga kokku pannakse pannakse IGA augu/needi jaoks uus. Neet on juba selles kinnises pakis olemas, isegi seda ei panda ise sinna vahele.

https://img.shopstyle-cdn.com/pim/36/7b/367baeecf28439907f8a0d92c78930b6_xlarge.jpg

Ma võin nõustuda, et kanüüli ots on teravam, aga mitte täitsa sellega, et see hügieenilisem on (oleneb tegijast). Ning kindlasti ei tasu võrdlust tõmmata vanade püstolite (20a tagasi tehtute) ja tänapäevaste nt Studex vahel. Antud needid on oma otsalt (peenike ja terav) juba peaaegu kanüüliga võrreldavad.

Olen läbi teinud 4x vanakooli püstolit, 4x studex ja 2x kanüüliga.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Medõe haridusega kosmeetikud teevad ka

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma saan aru, et sa oledki suur Studexi fänn, minu mõne aasta tagused teine ja kolmas auk ongi selle imelise asjaga tehtud, minu jaoks püstol nagu iga teine. Hügieeniline või mitte aga paranesid need siiski pikalt. Nagu öeldud pea sama kaua, kui üks kõhre kanüüliga tehtud auk. 20 aastat tagasi tehtud esimesed kõrvaaugud on mulle tehtud kanüüliga (ma pakun, ei usu, et seal polikliinikus sukanõelaga auke torgiti, kus need tehti). Vanema püstol meetodiga, mul seega kogemus puudub, oskan vaid kaasaegsed kommenteerida.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma saan aru, et sa oledki suur Studexi fänn, minu mõne aasta tagused teine ja kolmas auk ongi selle imelise asjaga tehtud, minu jaoks püstol nagu iga teine. Hügieeniline või mitte aga paranesid need siiski pikalt. Nagu öeldud pea sama kaua, kui üks kõhre kanüüliga tehtud auk. 20 aastat tagasi tehtud esimesed kõrvaaugud on mulle tehtud kanüüliga (ma pakun, ei usu, et seal polikliinikus sukanõelaga auke torgiti, kus need tehti). Vanema püstol meetodiga, mul seega kogemus puudub, oskan vaid kaasaegsed kommenteerida.

See miks kaua paraneb oleneb nii paljudest erinevatest tingimustest, mitte vaid augu tegemise meetodist. Mul studexi augud paar tundi pärast tegemist kuumasid ja kõik, ei olnud rohkem valu, ei ajanud vedelikku välja, ei tekkinud korpasid jne. Samuti tegin suvel kuumade ilmadega. Järgmine päev juba oli auk nagu oleks terve elu seal olnud, ei olnud valus, rõngas käis ilusasti ringi jne. Kuid puhastasin neid ikkagi, kas just iga päev, aga siiski.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tänapäeva meetoteid ja 10-20aasta taguseid ei tasu tõesti võrrelda.

Ise kiidan ka Studexit, tegime 8aastasele sellega, polnud mingeid probleeme ja laps ütles, et ei olnud üldse valus. Samas tema klassiõele tehti kanüüliga, laps oli röökinud nagu segane ja kõrvad olid mitu kuud paistes ja mädased (lapse ema ise rääkis ja ütles, et teisele lapsele enam auke ei tee).

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selline koht on Tartus Narva mnt: https://www.facebook.com/tartupiercing/

0
0
Please wait...

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kas kõrvarõngaauke nõelaga ka veel tehakse (Tartus)?