Rasestumisvastaste vahendite puhul ollakse üsna rahul palju suurema riskipotentsiaaliga
Igaüks rääkigu enda eest. Mina pole iialgi soovinud neid tablette süüa tervise hoidmise eesmärgil ja ei hakka seda kunagi tegema ka.
Esileht › Koroonaviirus COVID-19 › Kas lasete oma 5-11a lapsed vaktsineerida?
Rasestumisvastaste vahendite puhul ollakse üsna rahul palju suurema riskipotentsiaaliga
Igaüks rääkigu enda eest. Mina pole iialgi soovinud neid tablette süüa tervise hoidmise eesmärgil ja ei hakka seda kunagi tegema ka.
Ravimite uuringud on lõppematu protsess. Järjest tuleb näiteks uuringuid paratsetamooli ohutuse kohta, tuleb välja ikka veel täiesti uusi teadmiseid. See on lõputu protsess. Küll aga saab mingil hetkel öelda, et risk on praeguste teadmiste juures juba kaalutletult väike. Ega muidu ravimiamet seda vaktsiini poleks müüki lubanud.
Sellest “ravimiameti müügiloa andmisest” – FDA (USA ravimiamet, kes Pfizerile selle loa andis 108 päevaga) küsib praegu juba 75 aastat aega, et avaldada need materjalid, mille põhjal ta selle müügiloa andis. Kas see ei tekita absoluutselt mingeid mõtteid?
Sellest “ravimiameti müügiloa andmisest” – FDA (USA ravimiamet, kes Pfizerile selle loa andis 108 päevaga) küsib praegu juba 75 aastat aega, et avaldada need materjalid, mille põhjal ta selle müügiloa andis. Kas see ei tekita absoluutselt mingeid mõtteid?
Ei.
Sured nagunii ühel päeval. Ära uuri elu.
Ei.
Ei.
Sured nagunii ühel päeval. Ära uuri elu.
Aga koroonahüsteerikutele ütled ka samamoodi?
Aga koroonahüsteerikutele ütled ka samamoodi?
Kes need on?
Ikka need, kes siin vaktsineerimata inimestele voolikute all lämbumist manada armastavad.
Ikka need, kes siin vaktsineerimata inimestele voolikute all lämbumist manada armastavad.
Need ju täiesti erinevad asjad. Koroonaga viskad kuuga raske haigestumise korral sussid püsti, vaktsiinipaberite nägemine sind tervemaks või haigemaks ei tee.
Need ju täiesti erinevad asjad. Koroonaga viskad kuuga raske haigestumise korral sussid püsti, vaktsiinipaberite nägemine sind tervemaks või haigemaks ei tee.
Püha taevas. Ikka see hüsteeriline jutt, ise tõesti aru ei saa? Samamoodi saab väita, et pärast süsti viskad sussid püsti. Sinu arust jah ei ole see üks ja sama, sest sinusugused lihtsalt masendaval kombel ei taha kohe ÜLDSE tunnistada, et igal asjal on mitu tahku. Ausalt, mul loll tunne sellist asja siia juba kirjagi panna, nagu üritaks vihmaussi lugema õpetada.
Ilmselt jääb ära, sest ei ole lapsele perearstikeskus ega haigla tuttav ja turvaline koht. Loodetavasti tekib siiski võimalus vaktsineerida koolis või mõnes vaktsineerimispunktis.
Asi pole programmi omandamises vaid ajas. Kas sul on tõesti nii palju vaba aega, et oma laste kooliprogramm omandada ja siis pühendunult ka teadmised edasi anda?
Me kõik oleme selle kooliprogrammi juba omandanud.
Ma läksin kooli üle 35 aasta tagasi. Tõesti ei ole enam iga teoreem, valem, reegel ja fakt meeles. Laste õpikuid ja töövihikuid sirvides ning neid koolitöödes aidates ju näen, et paljugi on muutunud nii õppimise sisus ja õpetamise metoodikas, rääkimata sellest, et mõnedes ainetes on sisu tänu riigikorra muutumisega ikka kardinaalselt teine.
Ma olen aru saanud jah, et perekoolikatel ei unune midagi ja nad on täitsa lõdvalt võimelised oma 10. klassi lapsi kodus õpetama täiskohaga töö ja teiste pereliikmete ning kohustuste kõrvalt. Mina ei ole, sest ma olen täiest tavaline inimene. Paljugi läheb meelest, paljugi vastu ei tundnud enda kooli ajal sügavuti huvi ja puudub ja huvi pedagoogika ning õpetamise vastu.
No kuulge, kümnenda klassi lapsed õpivad juba ammu ilma vanemateta.
Asi pole programmi omandamises vaid ajas. Kas sul on tõesti nii palju vaba aega, et oma laste kooliprogramm omandada ja siis pühendunult ka teadmised edasi anda?
Ma läksin kooli üle 35 aasta tagasi. Tõesti ei ole enam iga teoreem, valem, reegel ja fakt meeles. Laste õpikuid ja töövihikuid sirvides ning neid koolitöödes aidates ju näen, et paljugi on muutunud nii õppimise sisus ja õpetamise metoodikas, rääkimata sellest, et mõnedes ainetes on sisu tänu riigikorra muutumisega ikka kardinaalselt teine.
Ma olen aru saanud jah, et perekoolikatel ei unune midagi ja nad on täitsa lõdvalt võimelised oma 10. klassi lapsi kodus õpetama täiskohaga töö ja teiste pereliikmete ning kohustuste kõrvalt. Mina ei ole, sest ma olen täiest tavaline inimene. Paljugi läheb meelest, paljugi vastu ei tundnud enda kooli ajal sügavuti huvi ja puudub ja huvi pedagoogika ning õpetamise vastu.
Ei tea jah, kuidas selle perekoolika 10. klassi laps ülikoolis hakkama saaks, kus iseseisva töö osakaal on ikka tunduvalt suurem kui keskkoolis. Võtab järeleaitaja?
Ei lase. Vajadusel koduõppele. Ise olen vaktsineeritud, kuid laste vaktsineerimist õigeks ei pea.
Koduõpe tähendab, et sina pead hoolitsema, et laps omandaks õppekavas ettenähtud punktid. Ilmselt siis eraõpetaja(d)?
Distantsõpe on see kui õpetajad annavad tunde veebi vahendusel.
Kumba sina mõtlesid?
Ilmselt jääb ära, sest ei ole lapsele perearstikeskus ega haigla tuttav ja turvaline koht. Loodetavasti tekib siiski võimalus vaktsineerida koolis või mõnes vaktsineerimispunktis.
Millega te nõus ei ole?
Mu laps on 10. Viimati käis perearstil enne kooli minekut. Kõik vaktsiinid koolilapsena on saanud kas koolis või apteegis. Tekib küll küsimus, et miks 12aastast on ok koolis vaktsineerida, 10aastast mitte? Kas on siis selle vanusegrupi vaktsineerimine hinnatud nii palju ohtlikumaks, et tavapärane protseduur ei sobi ja arsti järelevalve on kohustuslik?
Ma saan aru, et tittesid käiakse perearstile regulaarselt näitamas ja pookimas, 5-11 grupis on siiski enamik lapsi juba koolilapsed.
Millega te nõus ei ole?
Mu laps on 10. Viimati käis perearstil enne kooli minekut. Kõik vaktsiinid koolilapsena on saanud kas koolis või apteegis. Tekib küll küsimus, et miks 12aastast on ok koolis vaktsineerida, 10aastast mitte? Kas on siis selle vanusegrupi vaktsineerimine hinnatud nii palju ohtlikumaks, et tavapärane protseduur ei sobi ja arsti järelevalve on kohustuslik?
Ma saan aru, et tittesid käiakse perearstile regulaarselt näitamas ja pookimas, 5-11 grupis on siiski enamik lapsi juba koolilapsed.
Ma arvan see on sellepärast, et vanematel tekiks suurem usaldus. Et nagu lapsele lähenetakse isiklikult, siis äkki suurem osa vanemaid laseb seda vaktsiini teha lastele. Nagu nüüd viimaste inimeste vvaktsineerimine käib, personaalselt, väidetavalt tekitab see suuremat usaldust inimestel, et riiki ikka kotib sinu tervis..
Jah, muidugi õpivad, kui nad käivad koolis ja neil on õpetajad. Vaidlus tekkis ju sellest, et üks Kägu teatas, et tema jätab oma lapsed koduõppele. Koduõppel ei ole õpetajaid, lapsevanemad ongi õpetajad. Päris ilma õptajata ei ole ju võimalik aineid omandada.
Ei tea jah, kuidas selle perekoolika 10. klassi laps ülikoolis hakkama saaks, kus iseseisva töö osakaal on ikka tunduvalt suurem kui keskkoolis. Võtab järeleaitaja?
Ülikoolis juhendavad üliõpilasi õppejõud, päris iseseisvalt ja ilma juhendamiseta ei tule ju ka ülikoolis ühtki ainet omandada. Koduõpe aga seda just tähendabki, et aine tuleb kodus iseseisvalt omandada. Õpetajaks on sel juhul kas lapsevanem või lapsevanema poolt otsitud/palgatud õpetaja.
Jälle üks näide perekoolikate ülivõimetest, kus nende 10. klassi lapsed saaks kooliprogrammi omandatud kodus täiesti õpetajate abita. Miks te oma laste aega siis üldse raiskate ja nad hetkel koolis käivad? Te olete võimelised neid ise kodus õpetama ja ega nad ju tegelikult õpetamist ei vajagi, selleks on õpikud, mille abil nad kõik selgeks saavad.
Jälle üks näide perekoolikate ülivõimetest, kus nende 10. klassi lapsed saaks kooliprogrammi omandatud kodus täiesti õpetajate abita. Miks te oma laste aega siis üldse raiskate ja nad hetkel koolis käivad? Te olete võimelised neid ise kodus õpetama ja ega nad ju tegelikult õpetamist ei vajagi, selleks on õpikud, mille abil nad kõik selgeks saavad.
Vajadusel (rõhutan) oleksin võimeline tõepoolest. See ei ole mingi ülivõimekus, kõik ei ole lihtsalt mingid tuhmakad.
Loomulikult oleks see lisapingutus, aga ei midagi võimatut. Kui su laps on võimeline keskkooliprogrammi läbima, miks sina siis ei ole? Ei suuda õpikuid lugeda või ei saa loetust aru, nagu see kõrgharitud kägu siin teises teemas, kes ei saanud viielauselisest eestikeelsest uudisest aru, aga teatas, et rumal ta kindlasti ei ole? 😀
Ning igasugused madalama astme kooliteemad on täielik lapsemäng ju.
Millega te nõus ei ole?
Ma arvan see on sellepärast, et vanematel tekiks suurem usaldus. Et nagu lapsele lähenetakse isiklikult, siis äkki suurem osa vanemaid laseb seda vaktsiini teha lastele. Nagu nüüd viimaste inimeste vvaktsineerimine käib, personaalselt, väidetavalt tekitab see suuremat usaldust inimestel, et riiki ikka kotib sinu tervis..
Mismõttes isiklikult? Täiskasvanutel on vähemalt valik ja minu meelest sai vaktsineerimine just suurema hoo sisse, kui see kättesaadavamaks tehti. Mida lähemale inimesele tuled, seda lihtsam tal ju on. Perearstid võivad ka vaktsineerida, aga ma ei saa aru, miks muud tavapärased viisid nüüd äkki ei sobi.
Vajadusel (rõhutan) oleksin võimeline tõepoolest. See ei ole mingi ülivõimekus, kõik ei ole lihtsalt mingid tuhmakad.
Loomulikult oleks see lisapingutus, aga ei midagi võimatut. Kui su laps on võimeline keskkooliprogrammi läbima, miks sina siis ei ole? Ei suuda õpikuid lugeda või ei saa loetust aru, nagu see kõrgharitud kägu siin teises teemas, kes ei saanud viielauselisest eestikeelsest uudisest aru, aga teatas, et rumal ta kindlasti ei ole? 😀
🙂 Ma ei usu, et sa üldse oled võimeline õppima ja midagi meelde jätma, sest minu esimene kommentaar on sul praeguseks hestkeks täiesti ununenud ja ainult paar päeva on selle lugemisest sul mööda läinud. Loe uuesti, mõttega.
🙂 Ma ei usu, et sa üldse oled võimeline õppima ja midagi meelde jätma, sest minu esimene kommentaar on sul praeguseks hestkeks täiesti ununenud ja ainult paar päeva on selle lugemisest sul mööda läinud. Loe uuesti, mõttega.
Milline “sinu esimene kommentaar”? Ma ei ole selgeltnägija (nagu neid sinusuguste tuhmakate seltskonnas ilmselt palju on).
Laseksin kohe vaktsineerida, aga minu laps on veel tsipa noorem, õigemini 3-ne, temale veel vaktsiini ei pakuta.
Kindlasti ei lase oma lapsi vaktsineerida!
Vaatamata WHO seisukohale, et Covid ei ole lastele ohtlik haigus, suudavad ravimifirmad korralikku turundust (loe: ajupesu) läbi viia ja veenda laste süstimise vajalikkuses.
Inimesed, võtke nüüd oma ajud istumise alt välja ja mõelge ISE ka natuke. Või nähke veidukegi vaeva, et adekvaatse infoga kursis olla. Lapsevanemad, ptüi!
On vaja kohe vastsündinu vaktsineerima, muidu tema pärast sureb vanaema!
Vaatamata WHO seisukohale, et Covid ei ole lastele ohtlik haigus, suudavad ravimifirmad korralikku turundust (loe: ajupesu) läbi viia ja veenda laste süstimise vajalikkuses.
Asi ei ole ju ainult otseses haiguse ohus praeguse tüvega. Teiseks, kui otseseid mõjusid tahta, siis Leedus just suri imik koroonasse, rasket põletikureaktsiooni koroona tõttu on mitu last Eestis põdenud, ei saa just öelda, et täiesti ohutu see haigus lastele on.
Olen arst ja minul ei ole vähimatki kahtlust, et oma 7 a ja 5 a lapsed lasen vaktsineerida esimesel võimalusel. Tõsi, omikrontüvi võib tõhususe kaarte nüüd osalt segi paisata, aga esialgsed andmed näitavad siiski, et ka selle puhul on värskelt tehtud vaktsiinist suur abi.
Hetkel just rääkis Reporteris 1-aastasest koroonasse surnud lapsest.
Olen arst ja minul ei ole vähimatki kahtlust, et oma 7 a ja 5 a lapsed lasen vaktsineerida esimesel võimalusel. Tõsi, omikrontüvi võib tõhususe kaarte nüüd osalt segi paisata, aga esialgsed andmed näitavad siiski, et ka selle puhul on värskelt tehtud vaktsiinist suur abi.
Ma ütlen täiesti siiralt ja südamepõhjast: mul on väga kahju Sinust. Mitte lastest, vaid emast. Loodan, et teil läheb kõik hästi ja olete kaitstud!
Loomulikult lasen ma oma lapsed vaktsineerida. Ja mitte selleks, et pääseda kohvikusse või spaasse, vaid selleks, et võimaliku haigestumise korral põeksid nad kergemini ja oleksid teistele vähem nakkusohtlikud.
mitte selleks, et pääseda kohvikusse või spaasse, vaid selleks, et võimaliku haigestumise korral põeksid nad kergemini
Lapsed põevadki kergemini 😛.
Mitte mingi hinna eest. Öelge mulle üks adekvtaane põhjus miks peaksin? Põdesime terve perega covidi novembri alguses läbi. Ütleks, et kergelt. Palavikuta. Vaktsineeritud polnud keegi. Lapsed oli äkki ühe päeva nohu sarnane ollus ninast. Viisin ta testile, et vältida saabuvad diskrimineerimist ja jaaks labipodemisest märk maha. Loomulikult oli tema ja positiivne. Neid lapsi siin meie ümber väga palju kes selle hirmsa tapaviiruse saanud. Kellelgi pole olnud mitte midagi viga. Vanusegrupis 4-12. Mispärast ma peaksin nüüd andma oma lapse ravimikatseteks ja ta normaalse immuunsusteemi rikkuma? Iga põetud norovirus ob kordades hullem, kui see märkamatu covid! Mul pole laps ühtegi haigust nii moodaminnes põdenud. Jätke lapsed rahule ja tõhustage haigeid vanureid, keda see haigus ohustab! Kopsu ajab nii üle maksa. Siis tuuakse näiteks, rt leedus suri üks ühe aastane, appi appi nüüd peaks terve maailma lapsed ära sutsama eksole. Kas teil pole absoluutselt kainet mõistust säilinud?
Jube maailm,jube.
Esileht › Koroonaviirus COVID-19 › Kas lasete oma 5-11a lapsed vaktsineerida?