Täna juhtusin kokku naabriga, kes rääkis, et meie naabruskonna metsaradadel oldi paar päeva tagasi üritatud rünnata ühte naisterahvast (elab ka meie naabruses). Õnneks oli naisel kaasas koer (tõugu ma ei tea, aga selline pisem ja pikakarvaline hele nunnukas koer) ja koer oli nii kõvasti klähvima ja urisema hakanud- et ründaja pani jooksu.
Kuna käin ise sealsetel radadel koeraga õhtuti jalutamas- siis hakkasin mõtlema, kass minu 2.a sõbralik/ kõiki inimesi armastav koer kaitseks mind?? Külalistele ja ka vöörastele jookeb ta tavaliselt saba liputades vastu ja haukumas olen teda kuulnud nii 4 korda üldse kokku. Mingeid agressioonimärke pole ta kunagi näidanud.
Kellel on kodus sõbralikud labradorid, mis te arvate- kas koer kaitseb peret??
+6
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 07.08 13:17; 07.08 18:08; 08.08 08:46;
Postitas:
Kägu
07.08.2019 13:20
Ei usu, et oskaks kaitsta. Meil kuldne ja pigem on kõigi sõber, suur rõõm, et keegi tuleb…pakub mänguasja jne
Haugub vaid siis kui tulija teda üllatab/ehmatab st ilmub ootamatult.
Naerame ikka, et aitaks vargal vist asju ka tassida, sest keegi ometi tuli.
Pigem on sul kasu ise karjumisest kui koera urisemisele loota. Ja pipragaasist.
+16
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 07.08 13:20; 07.08 15:34;
Postitas:
Kägu
07.08.2019 13:26
lakub surnuks
+23
-1
Please wait...
Postitas:
pritnispeeers
07.08.2019 13:27
Labradorist ei tea, pole kunagi isiklikke kokkupuuteid olnud.
Vennal on saksa lambakoer. Sõbralik. Kõik tervitab läbi- nii minu, mu mehe kui lapsedki. Laseb kõigil korraks ennast ära patsutada, siis jääb kuskile märkamatult lamama. Ja, kui nüüd keegi minu vennale väga lähedale satub, kasvõi süütult toimetades kõrvuti seisma, nii on peni sama märkamatult äkki kõrval või selja taga(pigem see viimane), seljakarvad turris. Ausalt öeldes pole proovinud enam ka sünnipäevadel väga kallistada või isegi põgusalt emmata. Muidu nii üksikult, iga inimesega eraldi, jummala nunnu. Kiivus peremehe suhtes võib olla üpris varjatud.
Võid ju proovida ja situatsiooni läbi mängida. Paksud vatid mõnele tüübile selga, kes sind ründab või käpib ja jälgi, mis peni ette võtab. : ))
+9
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu
07.08.2019 13:33
minul on kuldne tüdruk ja ta ilmutab erilist tundlikust. saab sekundiga aru, kas olen vastutulija või väravast sissetuleja suhtes positiivselt või negatiivselt meelestatud. samuti tajub mu ärevust kui näiteks hämaras metsa all kahtlane tüüp vastu tuleb. igasugu remondi ja muude meeste suhtes kes majas on käinud, näitab üles umbusku ja käib neil samm-sammult järel.
selles, et ta mind oma elu hinnaga kaitseks, ma ei kahtlegi. kedagi ta esimesena ei ründa, aga kui talle kallale tullakse (on paar korda juhtunud) on ta võitluses kiire ja halastamatu.
+11
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 07.08 13:33; 07.08 20:27;
Postitas:
Kägu
07.08.2019 13:48
Mul on elus kokku neli labradori olnud ja pole mitte kunagi kogenud seda, et koer kaitseks mind või mõnd pereliiget. Labradoril oleks see instinkt justkui aretusega eemaldatud.
Seda ei saa kõigi retriiverite kohta öelda, näiteks sõbranna toller on väga kaitsev, samuti mäletan naabrite suuri valgeid puudleid (aretasid neid), kes olid vahel liigagi kaitsvad ja kohe “jooksid peale” kurjalt haukudes ja lõrisedes kui keegi võõras lähedale tuli nende pereliikmele. Muus olukorras olid ülevoolavalt sõbralikud. Puudlid ju ka retriivimiseks aretatud kunagi, enne kui neist ilukoerad said.
+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 07.08 13:48; 07.08 22:32;
Postitas:
Kägu
07.08.2019 15:19
Ma arvan, et juba koera juuresolek paneb potentsiaalse kallaletungija kahtlema.
+2
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
07.08.2019 15:26
No kui koer mitte midagi ei tee isegi siis, kui näeb, et perenaist rünnatakse, siis on see küll päris loll tõug.
+5
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 07.08 15:26; 07.08 15:39;
Ei ole loll. On vägagi õppimisvõimeline ja intelligentne, lihtsalt kõik tõud ei ole VALVEkoerad. On perekoerad, teenistuskoerad, nn ilukoerad jne
Labradori retriiver on erakordselt sõbralik, intelligentne, terane ja sõnakuulelik. Leebe loomusega, ilma igasuguse agressiooni või põhjuseta arguse märgita. Neid on väga kerge õpetada, sest soov inimesele meeldida on neis suur. Ka on nad väga aplad. Nende aplust ära kasutades on võimalik neile õpetada igasuguseid trikke, viia läbi kuulekuskoolitust või treenida agilityt. Nad armastavad kohutavalt vett ja ujuda, neil on suur töötahe, otsimis- ja äratoomissoov.
+9
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 07.08 13:20; 07.08 15:34;
Ei ole loll. On vägagi õppimisvõimeline ja intelligentne, lihtsalt kõik tõud ei ole VALVEkoerad. On perekoerad, teenistuskoerad, nn ilukoerad jne
Labradori retriiver on erakordselt sõbralik, intelligentne, terane ja sõnakuulelik. Leebe loomusega, ilma igasuguse agressiooni või põhjuseta arguse märgita. Neid on väga kerge õpetada, sest soov inimesele meeldida on neis suur. Ka on nad väga aplad. Nende aplust ära kasutades on võimalik neile õpetada igasuguseid trikke, viia läbi kuulekuskoolitust või treenida agilityt. Nad armastavad kohutavalt vett ja ujuda, neil on suur töötahe, otsimis- ja äratoomissoov.
Sry, aga see ei kõla just targalt 🙂
+3
-13
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 07.08 15:26; 07.08 15:39;
Kõlab küll, sest nii see ongi. Kas sul on labrador?
+6
-2
Please wait...
Postitas:
Kägu
07.08.2019 16:28
Meil on kuldne, mingit kaitsjat temast küll pole, ta tahaks iga vastutulijaga sõbrustada, aga olen märganud, et vastutulijais äratab kõhedust see, kui neile lähenedes ütlen “Ei tohi!” koerale. Ma ütlen küll selle mõttega, et ta ei tohiks vastutulijatega sõbrustama kippuda, aga enamasti inimesed saavad aru, et püüan koera tagasi hoida, et ta neid ei ründaks. Nii et mingi petuvärk vblt töötaks – et paljalt koera olemasolu võtab ründajalt huvi. Seda küll ei usu, et reaalse ründe korral retriiverist mingit abi oleks, ta ju hoopis muudel eesmärkidel aretatud.
Vares ka ju lõokese kombel laulma ei õpi, treeni palju tahad.
+10
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
07.08.2019 16:36
Labrador on tõepoolest väga sõbralik tõug, aga väga õppimisvõimeline. Talle saab õpetada, et võõraid tuleb umbusaldada ja vaid pererahva käsu/loa peale ollakse sõbralik. On ta ju ikkagi üsna suur ja jõuline koer ja võimeline vajadusel kaitsma. Lisaks on fakt, et maailmas kokkuvõttes kõige rohkem hammustada saadakse labradoridelt.
+3
-4
Please wait...
Postitas:
Kägu
07.08.2019 16:48
Pigem kautseb lihtsalt koera kõrvalolemine, nii et ründaja ei hakka katsetama, koerata üksikuid naisterahvaid ikka on… muidu retriiveril vist see geen on küll vägagi uinunud olekus ja ei usu, et ta ründajake vastu astuks.
+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 07.08 16:48; 07.08 20:25;
Postitas:
Kägu
07.08.2019 17:05
Meil on kodus staff, kes on ka teadupärast ülisõbralik inimestega ja naerame ikka vahel, et kui varas peaks tulema, siis tal on nii hea meel külalise üle, et pakub ise sellele jäätist või midagi 😀
Labrador on tõepoolest väga sõbralik tõug, aga väga õppimisvõimeline. Talle saab õpetada, et võõraid tuleb umbusaldada ja vaid pererahva käsu/loa peale ollakse sõbralik. On ta ju ikkagi üsna suur ja jõuline koer ja võimeline vajadusel kaitsma. Lisaks on fakt, et maailmas kokkuvõttes kõige rohkem hammustada saadakse labradoridelt.
Kus selline fakt kirjas on? Ma ei suuda seda uskuda, et labradorid enam hammustavad. Ja palun jaga, kuidas Sa õpetada koerale, et vööraid tuleb umbusaldada?
+5
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 07.08 13:17; 07.08 18:08; 08.08 08:46;
Õnneks oli naisel kaasas koer (tõugu ma ei tea, aga selline pisem ja pikakarvaline hele nunnukas koer)
Ilmselt mingi selline üsna nunnukas:
Aga üldiselt muidugi hea “naised saunas” jutt.
0
-3
Please wait...
Postitas:
Kägu
07.08.2019 18:53
The family favourite labrador is responsible for the highest number of canine attack personal injury claims, according to research by pet insurers Animal Friends.
See on korduvalt ajakirjandusest läbi käinud. Tõsi, inimene on tavaliselt selles ise süüdi. Koera kiusatakse või tehakse haiget.
Koera õpetuseks tuleks nõu küsida kogenud koolitajatelt kuidas seda reaalselt teha. Mul on koerad kes juba loomult umbusklikud, aga labradoridele on võimalik õpetada seda. Kindlasti on mõnega vaeva rohkem kui teisega.
+2
-2
Please wait...
Postitas:
Kägu
07.08.2019 20:09
Meil on labrador, vargad võivad rahulikult maja tühjaks viia ja ta liputab sabaga kaasa…
Kahjuks ma tean ühte saksa lambakoerte kasvatajat Pirita-Kosel, kes levitab jutte, nagu labradorid on kurjad. Tegelikult tema saksa lambakoerad ründasid labradori ja ta arvab, et parim kaitse on rünnak, et saaks igal pool seda tõugu laimata ja oma sakslasi kiita.
Meil on kodus staff, kes on ka teadupärast ülisõbralik inimestega ja naerame ikka vahel, et kui varas peaks tulema, siis tal on nii hea meel külalise üle, et pakub ise sellele jäätist või midag
No aga kui ininene koeri ei tunne, siis amstaffiga naisest hoiab iga täie mõistusega ahistaja kaugele. Selle looma väljanägemine on juba heidutav, mis siis et ta pole inimeste vastu absoluutselt agressiivne. Milleks jännata mingi peniomanikuga, kui üksikuid naisi küllalt.
+4
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 07.08 16:48; 07.08 20:25;
Postitas:
Kägu
07.08.2019 20:27
Miks peaks koer üldse ründav või kuri olema? Tänapäeval kaitseb sind G4S.
Kaitsmist vajad sa vbl kord elus, aga sõbralikkust iga päev. Ning seda pakub labrador külluslikult!
+2
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 07.08 13:33; 07.08 20:27;
Postitas:
Kägu
07.08.2019 20:42
Kaitseb küll, kui tegemist just äärmiselt ara koeraga ei ole. Tavaolukorras ülisõbralik koer saab väga hästi aru, kui omanik abi vajab ja teeb tema päästmiseks kõik endast oleneva.
+2
-2
Please wait...
Postitas:
Kägu
07.08.2019 21:11
Hoolimata koera isikuomadustest tuleb siin mängu ka psühholoogiline efekt. Kes viitsib rünnata suure koeraga inimest? Loom on loom ja see on ettearvamtu. Lihtsam on rünnata ilma koerata jooksjat.
Meil on labrador, vargad võivad rahulikult maja tühjaks viia ja ta liputab sabaga kaasa…
Kahjuks ma tean ühte saksa lambakoerte kasvatajat Pirita-Kosel, kes levitab jutte, nagu labradorid on kurjad. Tegelikult tema saksa lambakoerad ründasid labradori ja ta arvab, et parim kaitse on rünnak, et saaks igal pool seda tõugu laimata ja oma sakslasi kiita.
SLK-d on ise viimase aastakümnega nii ära rikutud, et kurb mõelda. Äärmiselt neurootilised, agressiivsed ja haiged. Töötan ühes lemmikloomapoes, kus on ka grooming ning SLK-d pole nõus meie groomerid hooldama enam ilma omaniku juuresolekuta, kuna hammustusi on niivõrd palju olnud.
+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 07.08 13:48; 07.08 22:32;
Postitas:
Kägu
07.08.2019 23:00
Labradori kohta ei oska öelda, aga kui nt ma meie nunnuka njuufaga gümnaasiumi lõpuklassis mingi kahtlase tüübiga metsas kokku sattusime, sättis koer end risti mulle jalge ette ja lõrises ja haukus seni, kui mees minema läks. Esimest ja viimast korda kuulsin koera nii kurjalt haukumas. Mees oli kusjuures üsna kaugel – paar-kolmkümmend meetrit. Koer teda ei rünnanud ja talle järgi ei jooksnud, ilmselt tema suurest kogust, kõvast häälest ja väga vihasest ilmest piisas. Kusjuures eelnevalt oli ta mul rihma otsast lahti olnud ja tuustis kuskil põõsas agaralt ringi, siis ilmus see mees ei-tea-kust ja koer sööstis mulle ette. Ka siis, kui ta oleks mul rihma otsas olnud ja oleks tahtnud rünnata, poleks minust ega rihmast midagi kasu polnud, njufa jõud ja kogu käib ka täiskasvanud mehe omast üle. Päästekoerast poleks sellist käitumist inimese suhtes osanud aga oodata, tavaliselt tormas ta vaikides vette võhivõõraid päästma. Tema suuruse tõttu päris võõrad teda kallistada muidugi ei julgenud. Aga mitte kunagi varem ega hiljem ta niimoodi ei käitunud, tavaliselt ta ignoreeris maismaal ja tema territooriumist eemal olevaid võõraid inimesi ka siis, kui ta jalutusrihma otsas polnud.
+7
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
07.08.2019 23:05
Varaste sissetung korterisse ja pererahva kaitse reaalses olukorras on kaks täiesti erinevat olukorda. Mina olen oma kuldsete retriiverite puhul märganud, et õhtul pimedas liikudes on nad hoopis valvsamad kui valges. Ja kui pimedas minu poole liigub kiiresti kogukas inimene, siis on neil hoopis teine kehahoid kui väiksema inimese puhul või päevavalges.
Meil on suvilaühistu värava kõrval krundil koer, kes minu kuldseid veidi provotseerib ja tahaks mängida seda haukumise mängu, mida koerad aia ääres võimalusel teevad. Minu vanakesed selle vastu huvi ei tunne ja kõnnivad vaikides mööda. Täna aga oli ühe koera rihmaots mu vana ema käes ja kui naabri koer jälle jorras, siis “käratas” koer teisele üsna ägedalt peale. Ema on kaitsetum – tema eest tuli välja astuda.
+5
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
07.08.2019 23:55
Meil oli kunagi must labrador. Väga sõbralik oli, suur laste sõber. Tal polnud kunagi vajadust kaitsta, aga ükskord üks külaline tuli pikema sammuga, telefon käes minu poole ja hüüdis midagi ja koer reageeris sellele, ei olnud kuri, aga jooksis kohe minu juurde enne kui külaline jõudis ja lihtsalt istus ja vaatas tulijat. Laste mängukisale sekkus ta ka algul vahele, oma kasvu tõttu ta kippus lapsi pikali lükkama. Hiljem ta lihtsalt harjus ära, et lapsed kaklevad ja ei teinud eriti välja neist, kui just teda ennast mängu ei võetud.
Aga meie koer kartis jubedalt vett. Mõned naljatasid, et ime, et kausist üldse vett julgeb juua. Veelompi ta astunud, enne tõmbas ta sinu sinna lompi, kui et ise oleks astunud või sealt vett joonud. Pesemine käis suviti mänguliselt õues voolikuga.
Hoolimata koera isikuomadustest tuleb siin mängu ka psühholoogiline efekt. Kes viitsib rünnata suure koeraga inimest? Loom on loom ja see on ettearvamtu. Lihtsam on rünnata ilma koerata jooksjat.
Muidugi on sul õigus!
Aga kunagi ei tea, vb on ründajal omal koerad olnud ja oskab nende kehakeel lugeda vms. Kunagi ID kanali saates näitas (USAS)- kus naine jalutas suure koeraga, koer nägi mingit looma ja tõmbas ennast koos rihmaga perenaise käe otsast minema. Naine otsis koera taga. Mingi mees leidis koera ja jalutas temaga- lõpuks siis mees ja perenaine kohtusid ning mees otsustas naise vägistada. Koera lasi lahti ja koer pani uuesti jooksu ja naise ta siis vägistas. Mis edasi sai ei tea- kui keegi veel seda saade nägi võib kirjutada?!!
Kui oleks kehtinud see loogika, et koer tunnetab kellegi inimese kurja olekut/plaane..siis ei oleks ta oma perenaist ju jätnud. Või kõik koerad ei armastagi oma peremeest/naist..vb saavad koerad kodus peksa ja koeral on suva, kui perenaisele liiga tehakse?
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
08.08.2019 11:08
Meil on pruun labrador.
Väga kurjalt haugub, kui võõras on värava taga, karv on turris lausa. Mis iseenesest on hea. Ja kui talle tundmatu isik väravast sisse astub, siis seisab ka nagu valveseisakus ja jälgib pingsalt.
Väljaspool oma territooriumit on kõigiga suurim sõber.
Kõlab küll, sest nii see ongi. Kas sul on labrador?
Toetan ka seda tarkust. Toidu saamise eesmärgil võivad need koerad ükskõik mida ära õppida. Seega, kui sul on vaja oma labradori kaitseks metsas võõraste eest, siis õpeta talle seda.