Esileht Sünnitus Kas muretsen üle?

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )

Teema: Kas muretsen üle?

Postitas:
Kägu

Mul algas eile juba 40 nädal. Tähtaeg oleks neljapäev 19.01. 36 nädalal diagnoositi lootevett alla kriitilise piiri. Korduv UH 38-ndal näitas, et vett on siiski juurde tulnud (tänu rohkele vee joomisele) ja saavutanud miinimumi piiri. Teist päeva aga tita liigutab end vähem kui tavaliselt. Lugesin, et enne sünnitust nad jäävadki vaiksemaks, aga ikka muretsen. Oleks siis, et looteveega oleks kõik korras. Minu koputustele ja torkimisele ta vastab, aga suht loiult. Muidu ta luksus iga päev ja oli palju altim vastama kõhu silitamsele ja \”torkimisele\”. Kas Pelgulinnas vaadataks imelikult kui ma igaksjuhuks, kontrolli mõttes erakorralisesse ilmuksin või lihtsalt muretsen üle? Ta siiski liigutab aga palju vähem võrreldes veel üleeilsega…..Oleks tööpäev, siis saaskin oma ämmaemandale helistada

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

RE: Kas muretsen üle?

helista valveämmakale!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

mine käi erakorralises ära. mis vahet seal on, kui vaadatakse imelikult, pealegi ma ei usu seda. arvan, et sa ei annaks endale eluseeski andeks, kui sa nüüd ei lähe, aga pärast mingi probleem on.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minumeelest ka… see on nende töö ja nad saavad selle eest palka. Ütledki, et tundsid nt mingeid imelikke valusid, siis nad ei saa midagi kobiseda:D

PS. Kui mina läksin 37 nädalal sünnituskott kaasas sünnitama, naersid nad mu ka alguses välja, kuna valusi mul ei olnud (ütlesid, et ma lähen veel koju tagasi). Siis kui olid üle vaadanud saatsid aga ruttu sünnitustuppa (5cm avatust). Said korra naerda… ja mis siis? Mina naersin viimasena:D

0
0
Please wait...

Postitas:
anni187

Kindlasti mine erakorralisse. Ütlegi, et laps liigutab väga harva ja ei reageeri sinu torkimisele (väike vale ei tee ka midagi :D). Nad teevad sulle siis ktg ja vaatavad kuidas südametöö on jms.
Ikkagi parem karta kui kahetseda.

Aga lõpus neil tegelkult jääbki ruumi väga väheks ja ei mahu lihstalt enam nii aktiivselt liigutama. Mul oli teise lapsega üsna pisike kõht(101cm ja 33cm), beebi oli aga piisavalt suur(3710g, 54cm) ja tõesti kõht oli teda lihtsalt nii täis. Sünnitasin 42+5 ja kui juba üle 42 oli, siis mul oli ka mitmel korral üsna hirmutavaid olukordasi, kui beebi üldse ei liigutanud ja ka kõva kõhu loksutamise peale ei reageerinud. Ilmselt ta magas pikalt, sest hiljem ikka hakkas siblima.
Aga siiski kui mure on, siis erakas käimine ei tee paha.
Kui oleks tööpäev, siis võiksid ka oma ämmakale/arstile helistada, et tahaksid korra ktg tulla tegema, oled mures jne.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma loodan, et sa ikka läksid erakorralisse…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No mitte keegi ei vaata imelikult. Pigem vaadatakse imelikult, kui lähed esmaspäeval ja laupäevast saadik pole laps eriti liigutanud ning ongi lapsega midagi halvasti. Siis küsitakse, et kus sa ema olid nii kaua, endal laps ei liiguta kõhus.

See, kui lõpus laps vähem liigutab, on halb märk. Võib olla küll, et lihtsalt hakkab sündima ning seetõttu nö kogub jõudu. Aga võib olla ka, et midagi ongi halvasti. Kindlasti peaksid erakorralisse minema ja selle välistama. Tehakse ktg, kus südametööd jälgitakse mõnda aega. Juhul kui seal pole kõik korras, siis ka uh.

Selle kohta ei pea valetama, et valusid tunned. Lapse muutunud liigutused on piisav põhjus kontrolliks. Isegi kui lootevett oleks täiesti normi järgi keskmiselt.

Seda ka, et siin ei ole ju tegemist sellega, et laps 1 kord ei reageeri. Muidugi võib kõhutita magada ning sel ajal vaiksem olla. Aga algataja ju ütles eile, et teist päeva juba ei liiguta tavalist moodi.

Kindlasti käi täna kontrollis ära, kui eile juba ei käinud.

0
0
Please wait...

Postitas:
pliksu

Hea teema algataja, anna palun teada, kuidas läks, me kõik ootame inffi… Parimat!

0
0
Please wait...

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )

Esileht Sünnitus Kas muretsen üle?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.