RE: Kas õhtuks tohib tatart süüa, kui tahan kehakaalu alandada?
esmtähtis on süüa puhast toitu ja mitte mingisuguseid lighte ega asendajaid (täis keemiat või aseaineid, mis ei välju kehas t ja istutavad end puusale või hakkavad tekitama haiguseid).
Süüa võib kõike, aga pigem tihti ja vähe.
Jälgida tõesti, et süsivesikurikkad tooted jääks päeva esimesse poolde, valgurikkamad teise poolde. Rasvu ei tohi mingul juhul menüüst välja jätta, siis hakkab organism kõigest endale varu tekitama, ehk hoiab toitu kinni, seedimine läheb paigast ja tulemust pole.
Õhtusööginäiteid:
kala/kana + juurviljad vähese juustuga;
tuunikala salat oliiviõliga;
kodujuustu makra/kreveti + rohelise värske salat;
Feta/mozzarella tomatitega jne;
omlett kanaga/suvikõrvitsaga/tomatiga vms. jne
Minu isiklik lemmik on alati kergelt hautatud v praetud juurikad riivitud mozzarellaga.
Aga konkreetselt tatra kohta olen kuulnud, et seda võib süüa igal ajal ja iga kell – aga puhtalt, et juurde miite mngeid võikusid, piima ega võid!
Ise olen loobunud kartulist, riisit ja pastast, sealihast.
Kana, kala, veiseliha söön salati v juurikatega. Nisujahutooteid püüan ka vähem tarbida, magusast eelistan tumedat shokolaadi. Võileibu ka ei söö, kui siis lõigun tosta peale niisama kurki, tomatit, kunagi ei pane juurde sinki ega juustu, pärast raske olla.
aga mu nõrkus ja millest ma ei loobu on hommikukohvi lõpetuseks 2 kaeraküpsist! 😉