Esileht Kodunurk Kas olen saamatu kokk või pirtsakas?

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 73 )

Teema: Kas olen saamatu kokk või pirtsakas?

Postitas:
Kägu

Mind häirib see, et kopitakse teiste retsepte isegi vigu parandamata. Nt leiad mingi retsepti ja seal on unustatud kogus lisada või nt või koostisosana puudu vms asi ja siis guugeldad teisi, et mis see kogus umbes võiks olla ja kõikides on sama asi puudu. No mida? Eeldaks siiski, et inimene on jagatava retsepti läbi küpsetanud ja aru saanud, et või on puudu. Mismoodi saab jagada mingit varastatud retsepti enda oma pähe (jah, kõik retseptid on paljudel kasutusel, aga mitte cpy-paste abil varastatud plagiaadid!).

+11
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Põnev, et nii palju kui on inimesi, nii palju on kogemusi. Mina olen vist keskmisest suurem kokkaja ja liialdamata võin öelda, et min 1 kord nädalas on meie laual midagi uut.

Minu isiklikud kogemused.

Eesti omadest on Ragne ja Tuuli need, keda võib usaldada (Tuuli omadega olen ebaõnnestunud ka). Vastupidiselt Mari-Liis Iloverile, kes tundub, et pole peale ilupiltide oma toitu maitsnudki. Olga Kaju retseptid ( küpsetised) on mul alati õnnestunud.

Erinevalt siinolijatest on minul pea 90 % Jamie asjadest superhead tulnud (temalt on ca 10 retsepti, mis on püsivalt menüüs), Ramsey ja Nigella omad jälle üldse mitte, olengi loobunud.

Mina kasutan ka palju Ragne ja Tuuli retsepte. Samuti on menüüs mõned Jamie retseptid. Nami-namist otsin alati välja beseerull mandlilaastude ja vaarikatega. Retseptis on kirjas, et peab pool tundi ahjus olema, aga millegipäradt on minul ahjus tund.

+4
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Mind häirib see, et kopitakse teiste retsepte isegi vigu parandamata. Nt leiad mingi retsepti ja seal on unustatud kogus lisada või nt või koostisosana puudu vms asi ja siis guugeldad teisi, et mis see kogus umbes võiks olla ja kõikides on sama asi puudu. No mida? Eeldaks siiski, et inimene on jagatava retsepti läbi küpsetanud ja aru saanud, et või on puudu. Mismoodi saab jagada mingit varastatud retsepti enda oma pähe (jah, kõik retseptid on paljudel kasutusel, aga mitte cpy-paste abil varastatud plagiaadid!).

Ma olen selle etapi läbinud, jagasin teises perefoorumis pidevalt oma stritslite ja kringlite retsepte ja paari aasta pärast leidsin tuntud koka lehel sama taina ja koostisosade koopiad. Isegi kirjavead olid samad, mul oli koma vales kohas ja üks suur täht puudu, ei viitsitud niipaljugi teha, et parandada. Mind häiris, ma kirjeldasin täpselt kuidas head ja väga kohevat tainast miksri abil saada, isegi seda ei viitsitud kopeerimata ümber kirjutada. Nüüd ripuvad minu retseptid ca 15 aastat selle koka lehel (kes teenibki oma raha kokana), aga mina kirjutasin need retseptid juba 18 aastat tagasi internetti. Kui ei oleks kirjavigu olnud, siis ei oleks midagi öelnud, aga tuimalt ümber kopeerida, selleks peab ikka laiskus olema.

+15
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Eks see ole maitse küsimus või on nii meeles nõukaaegsed maitsed, aga mõned vanemad kokad, üks neist on Epp Mihkels, nende retseptid kuidagi ei istu. Kui igavat ja kogu perele sobivat õhtusööki teha, siis võib neid retsepte teha, aga muidu ikka soovitaks maitset rohkem juurde panna. Ei tea kas peljatakse, et maitseained ja ürdid ei ole kõigile kättesaadavad või läheb liiga keeruliseks, aga minu jaoks on paljude vanemate kokkade toidud üheülbalised.

+2
-7
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Eks see ole maitse küsimus või on nii meeles nõukaaegsed maitsed, aga mõned vanemad kokad, üks neist on Epp Mihkels, nende retseptid kuidagi ei istu. Kui igavat ja kogu perele sobivat õhtusööki teha, siis võib neid retsepte teha, aga muidu ikka soovitaks maitset rohkem juurde panna. Ei tea kas peljatakse, et maitseained ja ürdid ei ole kõigile kättesaadavad või läheb liiga keeruliseks, aga minu jaoks on paljude vanemate kokkade toidud üheülbalised.

Paljude toitude erinevus seisnebki vaid maitseainetes/-taimedes. Kui oled veidigi kogenud ja tead, mis millega sobib või mis sulle endale sobib, saad neid ju alati vastavalt soovile lisada.

Mulle on Ragne retseptid enamasti ka alati meeldinud, aga nt tema muffinivormis küpsetatud kaneelirullides vähendasime või kogust pea poole võrra ning suhkru kogust samuti. Muidu need lausa tilkusid võist, soojalt veel sai süüa, aga jahtunult ei meeldinud.

Maitsed on nii erinevad, et mis retsepti koostajale väga meeldib, ei pruugi ikkagi kõigile sobida.

Keegi siin rääkis pitsast ja välistas retsepti, kus põhjale määriti ketšupit. Noh, minul on oma lemmik ketšup ja kui ainult endale pitsat teen, siis just sellega. Tomatipasta, marinara ja muud tomatised kastmed ei ole mu jaoks need õiged. Samuti peab olema minu pitsal täpselt õigete  juustude segu, muudega ei maitse. Olgu need taina ja katete retseptid, millised tahes, aga aluskastme ja juustud panen ikka oma maitse järgi.

+4
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Keegi siin rääkis pitsast ja välistas retsepti, kus põhjale määriti ketšupit. Noh, minul on oma lemmik ketšup ja kui ainult endale pitsat teen, siis just sellega.

Täpselt nii, mul ka – Salvesti klaaspudelikeses ketšup. Olen teinud ise erinevate Itaalia retseptide järgi, aga Salvesti oma on nii puhta ja maheda maitsega.

+3
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Põnev, et nii palju kui on inimesi, nii palju on kogemusi. Mina olen vist keskmisest suurem kokkaja ja liialdamata võin öelda, et min 1 kord nädalas on meie laual midagi uut.

Minu isiklikud kogemused.

Eesti omadest on Ragne ja Tuuli need, keda võib usaldada (Tuuli omadega olen ebaõnnestunud ka). Vastupidiselt Mari-Liis Iloverile, kes tundub, et pole peale ilupiltide oma toitu maitsnudki. Olga Kaju retseptid ( küpsetised) on mul alati õnnestunud.

Erinevalt siinolijatest on minul pea 90 % Jamie asjadest superhead tulnud (temalt on ca 10 retsepti, mis on püsivalt menüüs), Ramsey ja Nigella omad jälle üldse mitte, olengi loobunud.

Kas jagaksid neid retsepte, palun?

Miks mitte. Nt tema Kokakooli (oli vist selline pealkiri)  raamatust  on kõik ahjupraed (liha, kana) ja tema praekaste (mmmmm!). Siis püreestatud lillkapsa-juustkastmega pasta on laste lemmik, lisaks tegin tema itaalia raamatust üht tuunikalapastast, kuhu sisse pani kaneeli. Mul lõi häirekella põlema, niiii võõras tundus. Aga tulemus on superhea.

+4
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

naminamis on mõnikord mingid imelikud retseptid, mida peab veidike enda järgi kohandama, et normaalne saaks. ei teagi, kas seal on tegemist mingi valesti kirjutamisega või meeldibki teistele näiteks nii tihke kook või nii püdel puder (piltlikult öeldes).

Ma tavaliselt guugeldan sama retsepti mitut versiooni ja siis valin nende seast sellise, mis tundub minu jaoks kõige meeldivama koostisega. Ühte ja sama asja saab ju teha ka mitmel eri viisil.

Mina olen naminami suhtes veits ettevaatlik just samadel põhjustel. Umbes pooltel kordadel olen olnud pisut pettunud ja seetõttu teen nagu eelpool kirjeldati: otsin samast toidust mitu erinevat retsepti ja valin selle, mis kõike tõepärasem tundub.

 

+6
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Tihti on nii, et otsin mõne uue retsepti (nt nami-nami.ee-st) ja loen sealt alt ülivõrdes kommentaare selle toidu kohta. Teen siis ise kõik korrektselt retsepti järgi ja pean enamasti taas möönma, et käib kah, aga ei midagi erilist. Täielik pettumus juba.

Saamatu oled sa ses osas, et ilma järgi kokkamata ei saa/ei kujuta ette juba valmis toitu. Ühesõnaga sul puudub reaalset toitu maitsmata ettekujutus sellest roast, tekstuurist, komponentide kokkusobivusest jne. See ei ole puue, aga on oskus, mida on võimalik arendada. Seda muidugi juhul, kui sul on mingitki aimu erinevate toiduainete maitsetest.
Mina igatahes ei ole nii virk ega ka rikas, et igat enam-vähen silma jäänud retsepti katsetada ja siis avastada, et ups!, see ei maitsenudki.

+1
-5
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Toon teile ühe näite ka, viimaseks suureks pettumuseks oli see argiroog. Mõtlesin ühe pika ja väsitava päeva lõpus midagi kiiresti valmivat teha, kommentaaride põhjal lootsin, et on maitsev ka, aga tulemuseks oli mittemidagiütlev käkk. Ja see basiilik oli selles roas küll nagu sea seljas sadul …

No nii tavalostest komponentidest “mittemidagiütlev käkk” kokku keerata on ikka kokkaja, mitte retseptitegija viga.
Mina isiklikult ei kasutaks neid sokimaitselisi kunstšampinjone. Kui korralikke omakorjatud metsaseeni ei oke, jätaksin need üldse ära (või asendaksin baklažaaniga).
Basiilik pole samuti lemmik, ei oleks kindlasti lisanud.

+3
-10
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

No nii tavalostest komponentidest “mittemidagiütlev käkk” kokku keerata on ikka kokkaja, mitte retseptitegija viga.

kui panna kokku sojakaste, hapukoor ja kuivatatud basiilik, siis sellest ei saa midagi head tulla, lisa sinna veel sidrunipipar ja seda hullem. selle näite puhul oli siiski viga juba retseptitegijas kinni, algaja kokk aga ei taibanud retsepti vaadates, et need asjad ei klapi omavahel.

+7
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Sellisele asjale nagu Kirju koer, olen mina netiavarustest leidnud 5-6 täiesti erinevate koostisosade osakaaludega retsepti. Ning nende põhjal siis kombineerinud mingi keskmise.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Toon teile ühe näite ka, viimaseks suureks pettumuseks oli see argiroog. Mõtlesin ühe pika ja väsitava päeva lõpus midagi kiiresti valmivat teha, kommentaaride põhjal lootsin, et on maitsev ka, aga tulemuseks oli mittemidagiütlev käkk. Ja see basiilik oli selles roas küll nagu sea seljas sadul …

No nii tavalostest komponentidest “mittemidagiütlev käkk” kokku keerata on ikka kokkaja, mitte retseptitegija viga.

Tegelikult on ju normaalne eeldada, et kui võtad retseptiraamatust retsepti ja seda korralikult järgid, siis peaks toit ikka maitsev tulema. Retseptid ju tegelikult ongi eelkõige algatajatele kokkajatele mõeldud.

+11
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Mina isiklikult ei kasutaks neid sokimaitselisi kunstšampinjone. Kui korralikke omakorjatud metsaseeni ei oke, jätaksin need üldse ära (või asendaksin baklažaaniga). Basiilik pole samuti lemmik, ei oleks kindlasti lisanud.

Aga just see “mina asendaks selle tollega ja teise kolmandaga” ongi see, millega algaja kokk hakkama ei saa ju.

+5
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Toon teile ühe näite ka, viimaseks suureks pettumuseks oli see argiroog. Mõtlesin ühe pika ja väsitava päeva lõpus midagi kiiresti valmivat teha, kommentaaride põhjal lootsin, et on maitsev ka, aga tulemuseks oli mittemidagiütlev käkk. Ja see basiilik oli selles roas küll nagu sea seljas sadul …

No nii tavalostest komponentidest “mittemidagiütlev käkk” kokku keerata on ikka kokkaja, mitte retseptitegija viga.

Tegelikult on ju normaalne eeldada, et kui võtad retseptiraamatust retsepti ja seda korralikult järgid, siis peaks toit ikka maitsev tulema. Retseptid ju tegelikult ongi eelkõige algatajatele kokkajatele mõeldud.

Selle retsepti all on palju väga positiivseid kommentaare. Arvate, et nad kõik valetavad või? Ilmselt paljudele ongi maitsenud.

Ma oma maitset tean, kui selle retsepti järgi kana teeksin, siis kõik oleks ok, aga hapukoorega üle ei valaks. Ei meeldi paprika kuumas hapukoorekastmes. Ilma hapukooreta iga kell. Eks olen sarnast elu jooksul teinud korduvalt. See on tegelikult ju üsna tavaline kanasousti retsept, lisa selliseid maitseaineid, mis endale meeldivad.  Kui teeksin hapukoorega kana-seenekastet, siis kasutaksin metsaseeni. Sidrunipipar väga meeldib, basiilik enamasti küll tomatikastmetes, aga värsked lehed on ok üsna igal pool. Päris tihti marineerin kanatükid enne praadimist sojakastme ja sidrunipipraga, sest kanale sidrun ja pipar sobivad täitsa hästi.

+4
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Siin konkreetsel – sojakastme pointist saan aru – umami või “sügavuse” lisamine. Ise pruunistaks ilmselt kanatükid kõvasti (teras)pannile ja kasutaks sealt vedeliku lisamisel saadud leemena. Sidrunipipra jätaks ära (tõesti vastik leiutis), kuivatatud basiiliku asemel lisaks värske tilli-peterselli.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Nii erinevad maitsed.

Ma kasutan pidevalt Jamie Oliveri retsepte. Tal on hästi konkreetsed juhendid, mitte et küpsetage valmimiseni ja lisage seda või teist maitse järgi. Lisaks on kodulehel häid nippe, kuidas pere toidulauda planeerida. Ka lapsed on tänu neile retseptidele hakanud sööma selliseid toiduaineid, mida nad enne ei tahtnud. Jah, ei ole gurmee, aga head lihtsalt valistatavad toidud, millel on maitset.  Nädala sees nagunii pole aega mitu tundi kokata.

Ragne koogid on alati välja tulnud. Naminamis on nii ja naa retsepte. Tavaliselt loen kommentaatid läbi, ikka keegi täpsustab, et seda või teist võiks muuta.

Olen proovinud ka neid tuntud eesti toitumiskavasid. Mitte kaalu langetamiseks, vaid et oleks lihtsam nädalat planeerida. Võta üks ja viska teist. Need ikka ei lähe mulle peale. Maitsetud toidud enamikes retseptides. Ja see kogus kodujuustu, mida peab sööma.

Ükskõik, mis retsept on, kõige olulisem ikka tooraine.

Aga noh. Sojakaste ja sidrunipipar koos ei kõla hästi. Minu jaoks üldse kanafilee tükid ei lähe jahukastmes. Jahukastmes kipuvad nad olema maitsetud kummitükid, ükskõik mida nendega enne teha.

+9
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Sellisele asjale nagu Kirju koer, olen mina netiavarustest leidnud 5-6 täiesti erinevate koostisosade osakaaludega retsepti. Ning nende põhjal siis kombineerinud mingi keskmise.

Kõige parem on kunagi Leopoldi saates jagatud kirju koera retsept.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Eesti omadest on Ragne ja Tuuli need, keda võib usaldada (Tuuli omadega olen ebaõnnestunud ka). Vastupidiselt Mari-Liis Iloverile, kes tundub, et pole peale ilupiltide oma toitu maitsnudki.

Paari Iloveri asja olen teinud. Ja täitsa küsimärk… Et mis asi see nüüd siis nagu on?

Ragne ja Tuuli asju olen teinud. Mitte palju, aga need vähesed, mida olen teinud on alati väga head olnud.

Mõnikord teen ka nii, et vaatan mitmeid erinevaid retsepte ja panen sellest enda retsepti kokku.

Üldiselt, minu toidu tegemise oskus pärineb Salme Masso kokaraamatutest. Head, lihtsad ja maitsvad. Muidugi, seal nõukaaegne köök, aga mis siis – mulle need vene aja toidud kodus igapäeva söökidena maitsevad.

+13
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Muidugi, seal nõukaaegne köök

See on sovetiajal lihtsalt väljaantud, retseptid on ju ikka samad kui alati, mõni maitseaine on tänapäeval juures, aga põhiained on ju ikka samad.

+9
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Üldiselt, minu toidu tegemise oskus pärineb Salme Masso kokaraamatutest. Head, lihtsad ja maitsvad. Muidugi, seal nõukaaegne köök, aga mis siis – mulle need vene aja toidud kodus igapäeva söökidena maitsevad.

Tõenäoliselt olid kõik retseptid, mis raamatusse läksid, väga palju kordi läbi proovitud ja paika timmitud. Kui kasutatavaid toiduaineid on nii vähe, nagu neid nõukogude ajal oli ja neist tuleb maitsvad toidud tekitada, siis ongi eriti oluline, et koostisosade proportsioonid ja valmistamise tehnoloogia oleks väga hästi paigas.

+6
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Aga just see “mina asendaks selle tollega ja teise kolmandaga” ongi see, millega algaja kokk hakkama ei saa ju.

Ei saa šampinjoni asemel kukeseent või puravikku praadida? Sa kaitsed küll ikka puhast saamatust.

+2
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Aga just see “mina asendaks selle tollega ja teise kolmandaga” ongi see, millega algaja kokk hakkama ei saa ju.

Ei saa šampinjoni asemel kukeseent või puravikku praadida? Sa kaitsed küll ikka puhast saamatust.

Vat näe ei saa jah. Mul ongi üks tuttav, kes konkreetselt sellises kohas justkui ajud ära kaotab – muidu nagu rumal naisterahvas ei ole, aga vot sellise dilemma või pigem võimaluse juures tal nagu juhe jookseb kokku. Ja kui ma siis viitan, et eks võta selle asemel seda ja tolle asemel toda, no ma ei soovita šampinjoni asemel sparglit või piima asemel sulavõid, eksole, siis kukub veel vaidlema. Ise asju ei tea, välja mõelda ei oska, aga vot vaidleb ja mõistlikke, kogenud soovitusi kuulda ka ei võta. Jube tüütu.

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Minul on iidvana kokaharidus, aga retseptidesse suhtun ettevaatlikult. Miskipärast ei osata retsepte kirjutada. Väga levinud viga on see, et eeldatakse, et kõik on ägedad kokad. Mind see muidugi ei sega, aga alalõpmata kohtan totraid retsepte stiilis (see nüüd on suvaline näide, mmitte mingi reaalne retsept, aga saate aru küll, mida silmas pean). Kõigepealt on vajalike koostisosade list, mis muidugi on õige. Näiteks. Kartulid niipalju, juust niipalju, hakkliha niipalju, munad niipalju jne, aga edasi läheb stiilis –

– katke ovaalse küpsetusnõu põhi õli ja toore kartuli viiludega (miks ovaalse)
– võtke pool veisehakkliha kogusest (miks loetelus polnud, et on vaja just veisehakkliha)
– laotage see ühtlase kihina kartulitele
– võtke tund aega toasoojas seisnud munad ja kloppige need kiiresti vahtu (eee…kas oli raske öelda esimesena, et veenduge, et kanamunad on toatemperatuuril)
– valage munasegu vormi, segades sinna enne riivitud juustu (no kurat, öelnud kohe, et juust peab olema riivitud)
– lisage ülejäänud veisehakkliha
– kiht kartuleid, mis on kergelt keedetud (mida fakki, hakkan nüüd keetma või)
– lisage varem blanšeeritud tomatid (miks sa mulle nüüd ütled, et pidin neid neid blanšeerima)
– katke pealt juustuviiludega (ah et osa juustu pidi viiludes olema, hea nüüd teada)
– ärge unustage kõiki kihte maitsestada soola ja meeldivate ürtidega (ahah, tõstan siis kihid uuesti lahti)
– soovi korral asendage õli põhjakihis võiga (okei, dekonstrueerime veelkord)
– eriti hea saab, kui kasutada pooleks veise- ja seahakkliha (ah, mine sa ka p****)

+17
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

See viimane näide oli küll hea, olen isegi avastanud keset retsepti, et järsku on vaja jahtunud sulavõid vms. Retsept võiks ikka olla antud loogiliselt tegevuste järjekorras. Vahel ilmub isegi välja mõni koostisosa, mida nimekirjas ei olnud või ka vastupidi — mõni koostisosa jääbki retsepti tekstis kasutamata.

+7
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

See viimane näide oli küll hea, olen isegi avastanud keset retsepti, et järsku on vaja jahtunud sulavõid vms. Retsept võiks ikka olla antud loogiliselt tegevuste järjekorras. Vahel ilmub isegi välja mõni koostisosa, mida nimekirjas ei olnud või ka vastupidi — mõni koostisosa jääbki retsepti tekstis kasutamata.

Kas te enne retsepti läbi ei loegi?
Täitsa arusaamatu.

+2
-4
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

See viimane näide oli küll hea, olen isegi avastanud keset retsepti, et järsku on vaja jahtunud sulavõid vms. Retsept võiks ikka olla antud loogiliselt tegevuste järjekorras. Vahel ilmub isegi välja mõni koostisosa, mida nimekirjas ei olnud või ka vastupidi — mõni koostisosa jääbki retsepti tekstis kasutamata.

Kas te enne retsepti läbi ei loegi?

Täitsa arusaamatu.

Täitsa arusaaamtu, miks retsepti ei võiks kirja panna tegevuste järjekorras. Mõni on algaja(m) kokkaja ja miks ta peaks hakkama nummerdama asju retseptis või eraldi tegevusi paberile kirjutama, kui retsepti koostaja saaks need järjest kirja panna.

Kui olen võõras linnas ka vaatan näiteks google mapsist enne järgi, kuidas saan raudteejaamast hotelli, saan teada, et laias laastus suure kiriku suunas ja siis läbi pargi, näiteks. Tore, asun teele. Tahan vahepeal kontrollida.
Google mapsi tekstiosa ei anna mulle ju kirjeldust: “Mine mööda Käru tänavat otse ja siis jõuad Päikese parki. Muidugi, kui läksid mööda Käru tänavat põhja, mitte lõunasse. Kui oled juba pargis, aga enne polnud kirikut, on see vale park. Oleksid pidanud vahepeal ikka pöörama Purgi tänavale”.

See sinu jutt meenutab raamatuid pealkirjaga umbes nagu “Puittaimede paljundamise ABC koduaias”, mille esimese lehekülje esimene lõik tervitab lugejat ning lubab olla hea teejuht. Ja teine lõik ütleb, et “võtke pookeoks” ning “silmastage”.

+11
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Nami-Nami ongi üsna vilets toidublogi. Ma pole sealt ühtegi head retsepti leidnud. Seega arvan, et sa pole pirtsakas.

Mina olen süüa teinud nendest blogidest ja on väga häid asju sealt välja tulnud:

https://mariliisilover.com/

https://tuuliretseptid.ee/

http://maitseelamused.blogspot.com/

http://www.kokkama.ee/

https://noadkahvlid.ee/

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Minuga on nii, et mulle enda tehtud toidud enamasti ei maitse.
Samas teiste tehtud minusarnased vusserdised maitsevad.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Hea näide halvasti kirja pandud retseptist on täiesti tavaliste hakk-kotlettide retsept https://nami-nami.ee/retsept/2709/lihtsad_hakk_kotletid

Pane saiaviilud või riivsai umbes viieks minutiks kaussi vedeliku sisse ligunema.

Haki sibul peeneks ja soovi korral prae kergelt väheses õlis. Lisa hakkliha, muna, sibul ja maitseained ning sega ühtlaseks. Vormi saadud tainast märjaks kastetud kätega kotletid ja prae mõõdukal kuumusel kenasti pruuniks.”

Ehk siis alguses pannakse saiaviilud vedeliku sisse ligunema ja edasistes juhistes nendega enam midagi ei tehta. Jah, loogiliselt saab aru, et eks need tuleks kotletitaignasse segada, aga ilmselgelt ei tee retsepti järgi kotlette kogenud kokk, nii et loogiline oleks ikkagi ka lihtne tööprotsess ära kirjeldada.

+8
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 73 )


Esileht Kodunurk Kas olen saamatu kokk või pirtsakas?