Eks see ole maitse küsimus või on nii meeles nõukaaegsed maitsed, aga mõned vanemad kokad, üks neist on Epp Mihkels, nende retseptid kuidagi ei istu. Kui igavat ja kogu perele sobivat õhtusööki teha, siis võib neid retsepte teha, aga muidu ikka soovitaks maitset rohkem juurde panna. Ei tea kas peljatakse, et maitseained ja ürdid ei ole kõigile kättesaadavad või läheb liiga keeruliseks, aga minu jaoks on paljude vanemate kokkade toidud üheülbalised.
Paljude toitude erinevus seisnebki vaid maitseainetes/-taimedes. Kui oled veidigi kogenud ja tead, mis millega sobib või mis sulle endale sobib, saad neid ju alati vastavalt soovile lisada.
Mulle on Ragne retseptid enamasti ka alati meeldinud, aga nt tema muffinivormis küpsetatud kaneelirullides vähendasime või kogust pea poole võrra ning suhkru kogust samuti. Muidu need lausa tilkusid võist, soojalt veel sai süüa, aga jahtunult ei meeldinud.
Maitsed on nii erinevad, et mis retsepti koostajale väga meeldib, ei pruugi ikkagi kõigile sobida.
Keegi siin rääkis pitsast ja välistas retsepti, kus põhjale määriti ketšupit. Noh, minul on oma lemmik ketšup ja kui ainult endale pitsat teen, siis just sellega. Tomatipasta, marinara ja muud tomatised kastmed ei ole mu jaoks need õiged. Samuti peab olema minu pitsal täpselt õigete juustude segu, muudega ei maitse. Olgu need taina ja katete retseptid, millised tahes, aga aluskastme ja juustud panen ikka oma maitse järgi.