Viimasele:
Ma ei tea, milline grillpann sul on, aga grillpannile ei pea küll palju õli panema…
Grillpann tuleb eelnevalt sisse töötada korraliku õlitamise ja õige hooldusega.
Hea grillpann on selline, et kui liha pannakse pannile, siis piisavalt pruunistunud lihatükk niiöelda laseb end sealt ise lahti.
Äkki on sul vale temperatuur?
Proteiin on väga kleepuv ja kui pann pole piisavalt kuum, siis hakkab liha või kala sinna kergelt kinni.
Liha ja kala peavad olema pealt kuivad.
Patsuta köögipaberiga pind alati kuivaks.
Liha ja kala ei tohi olla liiga külmad.
Lisaks: õli.
Õlidel on erinev smoke point.
Kui kasutad õlisid, mille smoke point on madal, siis võib suitseda sul õli pannil juba ka keskmisel kuumusel.
Teemaalgataja:
grillida saab ju paljusid toiduaineid, alates juurviljadest kuni lihani.
Kas sul seda tingimata just kööki ka vaja on, see on su enda otsustada.
Meie grillime tavaliselt õues ja seal on grillpann väga mugav ja vajalik.
Tubastes tingimustes ma grillpanni eriti ei kasuta, aga see olen ainult mina.
Väljas sütel grillimist ei anna aga köögis pliidil grillimisega võrrelda. 😉