Ma mõtlen siis 40+ vanuses inimesi, kes ise pole lapsi tahtnud ,või kahetsete, et oleks siiski võinud olla?
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Kas olete rahul sellega , et teil pole lapsi?
Teema: Kas olete rahul sellega , et teil pole lapsi?
Hakkab pihta:) Jah, olen naine 41, õnnelikus püsisuhtes. Olen üliõnnelik, et mul pole lapsi, sest see on 100% teadlik valik.
Täpselt nagu mõni teab juba lapsena/noorena, et ta kindlasti tahab last on ka inimesed, kes teavad absoluutse kindlusega, et nad mitte kunagi, mitte ühegi kaaslasega last ei taha. Mis siin imelikku on?
Teeme nii, et ma püüan mitte imestada, et sa last tahtsid (raske ja tihti tänamatu töö) ja sina mõistad, et paljud ei taha lapsi. Ega meie vaaremad ju ka kõik ei tahtnud, aga mis neil üle jäi… Kondoome ja pille kahjuks polnud:(

jah, rahul, pole kunagi lapsi tahtnud

Ma olen TA, ei ma ise ka ei tahtnud lapsi, ei tahaks mõeldagi. Lihtsalt huvitas, kui palju selliseid inimesi veel on.

Ma mõtlen siis 40+ vanuses inimesi, kes ise pole lapsi tahtnud ,või kahetsete, et oleks siiski võinud olla?
Aga kas sa oled rahul, et koolitee kuidagi lühikeseks jäi? Või kahetsed ja mõtled, et võinuks siiski veidi rohkem ennast arendada?
Küsida tasuks siiski 60+ naiste käest.

Järjest enam
N45

Veel ei ole kahetsema hakanud.
N51

Aga kas sa oled rahul, et koolitee kuidagi lühikeseks jäi? Või kahetsed ja mõtled, et võinuks siiski veidi rohkem ennast arendada?
Rahul olen . Mul just lühikeseks ei jäänud. Aga kuidas endal muidu sellega?

Ühiskonna seisukohalt ongi sellised individualistid kahjulikud. Vaevalt, et kõik nad nii kindlustatud on, et tööeas kogutud hiigelvaranduse eest 70ndast eluaastast 90ndateni muretult ära elavad. Kellegi teise lapsed teenivad siis neile pensionit ja maksavad meditsiiniteenuste eest.
Sellistelt lillekestelt oleks aus rohkem makse võtta.

Aga kas olete kahetsenud, et ei proovinud alustada oma äriga? Äkki ei oleks pidanud nühkima töötada teiste heaks ja äkki oleks rikkamaks ka saanud? Äkki oleks vanaduspõlv selle võrra hoopis lihtsam?

Ühiskonna seisukohalt ongi sellised individualistid kahjulikud. Vaevalt, et kõik nad nii kindlustatud on, et tööeas kogutud hiigelvaranduse eest 70ndast eluaastast 90ndateni muretult ära elavad. Kellegi teise lapsed teenivad siis neile pensionit ja maksavad meditsiiniteenuste eest.
Hmm, ja looduse seisukohalt on kahjulikud need, kes lapsi saavad. Kõik see tarbimine ja reisimine tundub pealtnäha tore, aga mitte loodusele.
Et viljeleda jätkusuutlikku eluviisi, ei tohiks Maa ligi 6,9 miljardi elaniku keskmine ökojalajälg ületada 1,8 globaalhektarit aastas. Eesti elaniku keskmine ökojalajälg oli aga 2007. aastal (viimased arvutatud andmed) 7,9 gha/in a. See tähendab, et me elame globaalses mõõtmes vastutustundetult ja tulevaste põlvede võimaluste arvelt. Kui kõik elaksid nii nagu meie, oleks meie tarbimisharjumuste jätkusuutlikuks katmiseks vaja üle nelja maakera! https://jalajalg.positium.ee/
Siin võiks ka makse koguda, sest loodusvarad on piiratud.

Kõik see tarbimine ja reisimine tundub pealtnäha tore, aga mitte loodusele.
Üksikud naisterahvad reisivad ja tarbivad igaüks vähemalt kolme eest. Ega nad muidu üksikud olla ei tahaks:)

N39, hetkel veel ei kahetse ja vaadates, mis suunas maailm hetkel liigub, siis ilmselt lapsi ei planeeri.

Kellegi teise lapsed teenivad siis neile pensionit ja maksavad meditsiiniteenuste eest.
Väga tore siis! Nagu mina tööajal maksan neile tänavavalgustuse, tasuta hambaravi või haridustee eest. Fifty-fifty!

Üksikud naisterahvad reisivad ja tarbivad igaüks vähemalt kolme eest. Ega nad muidu üksikud olla ei tahaks:)
Selle peale ei tule, et kui järeltulijaid on, ja nendel järeltulijatel on omakorda järeltulijaid, siis see tarbimine on igal juhul suurem kui selle esialgse üksiku naisterahva tarbimine. Aga muidugi võrratu loogika sinu poolt 😉

Kõvade eesti naistena kavatsete planeedi oma ahtrusega päästa? Planeedi päästmise joru on muidugi silmakirjalik. Aga moodsal ajal kõlbab ettekäändeks seegi. Aga näe, üks Mali naine sai kohe 9 last korraga.

Ma olen täiesti nõus oma tööelus mitte sentigi maksu maksma ja vastutasuks ei küsi sentigi penssi.
Aga kuidas sina oma sünnitused, koolid ja hooldus-haiguslehed saad, on siis iseküsimus.

Minu arust on see igaühe enda asi kas tahab lapsi või ei. Ja need, kes siin oma lastest suuri pensioniteenijad kasvatavad – kas olete kindel, et te lapsed teidki üleval peavad.
Minul on lapsed, aga aktsepteerin neid, kes lapsi ei taha. Ise teeme on need, kes tahaksid, aga ei saa – neist on kahju, sest neile teeb loodus liiga. Mõni on sarisünnitaja ja lapsed võetakse ära, teisel on korralik mees, kodu, töökoht ja ei saa lapsi.

Huvitav, et kägudel on selge ettekujutus, et elu õied neid vanaduspõlves viletsasse hooldekodusse surema ei saada, olles enne arved tühjaks teinud. Sest nad on niiii nunnud! Neist ei tule kunagi pätte, narkomaane, vargaid või valetajaid. Garantiisid aga elus pole ja igaüks on ise oma õnne sepp. Lastega naisel on uuringute kohaselt raskem teha karjääri, edasi õppida ja oma eesmärke teostada.

Tavaliselt enne ei hakata kahetsema, alles suhteliselt vanana. 40-50 on inimene alles täies elujõus, siis hakatakse kahetsema ainult siis, kui mees mäkra mängib. Näiteks olete kokku leppinud, et ei saa lapsi, aga mehel tuleb keskeakriis, jookseb nooremaga minema ja saab kohe paar last. Samas naisel on juba hilja lapsi saada. Päris vanana ikka suurem osa kahetsevad, välja arvatud need, kellel on palju teisi lähedasi sugulasi. Tean näiteks üht naist, kes on palju õelastega läbi käinud, need käivad tal külas jne, tema tõesti ei kahetse. Osad on ka mehe leidnud, kellel on lapsed, seega need käivad vanast peast aitamas ja külas, siis ka on kõik nagu teistelgi.

Mul pole elus vist ühtegi asja, milles ma täie kindlusega võiks öelda – see on just 100 % täpselt see, mida ma tahan – olen lasteaiast peale sellest unistanud! Seetõttu sain ka ikka igaks juhuks lapsed ja proovin üldse elus igasuguseid huvitavaid asju. Kas see on kasuks või kahjuks tulnud ei tea, vähemalt on tehtud ja proovitud.

Märksa suurem küsimus on mu arust, kuidas lastetud Perekooli sattusid?

Ma tahtsin noorena kolme last. Sain ühe, kellega kahjuks juhtus midagi. Olin sunnitud loobuma oma tööst, emotsionaalselt olin nii katki, et järgnevate saamine polnud võimalikki. Ei ole see elu alati selline, nagu soovid. Lapsed võivad tähendada hoopis sügavat kurbust ja kannatusi. Ma ei hakka siin rääkima nendest, kellest saavad mõrtsukad, vargad jms. Enam ei hinda inimesi laste arvu või olemasolu järgi, vaid selle järgi, milline ta inimesena. Ühiskonda võib panustada isiklike lastetagi ja meil kellelgi pole garantiid, mis meist homne päev saab.

Jah, olen küll rahul. Ei kahetse laste mitte saamist. Käin iga päev tööl, maksan makse, elan tervislikult (ei suitseta, ei joo, ülekaalus pole), haigekassa raha ei kuluta (pole haiguseid, arsti juures max korra iga paari aasta tagant), tegelen oma hobidega, loen raamatuid, elukaaslasega naudime elu. Rõõmustan väga lastega sõbrannade üle ja miks ka mitte hoian mõnikord nende lapsi, aga ise ei soovi ning ei näe selles midagi imelikku. Seni, kuni ma ei koorma ühiskonda ja käin tööl, pole midagi valet selles et ise lapsi ei soovi. Piisavalt on naisi, kes soovivad, ning mul on nende üle väga hea meel. Tänapäeval saavad naised valida.

Ma olen TA, ei ma ise ka ei tahtnud lapsi, ei tahaks mõeldagi. Lihtsalt huvitas, kui palju selliseid inimesi veel on.
Õnneks on selliseid inimesi veel, kelle elu mõte pole lapsi saada. Sa pole imelik.

Huvitav, et kägudel on selge ettekujutus, et elu õied neid vanaduspõlves viletsasse hooldekodusse surema ei saada, olles enne arved tühjaks teinud. Sest nad on niiii nunnud! Neist ei tule kunagi pätte, narkomaane, vargaid või valetajaid. Garantiisid aga elus pole ja igaüks on ise oma õnne sepp. Lastega naisel on uuringute kohaselt raskem teha karjääri, edasi õppida ja oma eesmärke teostada.
Siiani meenub üks saade kodutust ja hooldamata naisest, kellel oli 5 last (võin ka eksida ja oli 7) ja mitte ühtegi neist ei huvitanud ema saatus!

Märksa suurem küsimus on mu arust, kuidas lastetud Perekooli sattusid?
Kas lastetutel ei ole siis sinu meelest peret?

Tavaliselt enne ei hakata kahetsema, alles suhteliselt vanana. 40-50 on inimene alles täies elujõus, siis hakatakse kahetsema ainult siis, kui mees mäkra mängib. Näiteks olete kokku leppinud, et ei saa lapsi, aga mehel tuleb keskeakriis, jookseb nooremaga minema ja saab kohe paar last. Samas naisel on juba hilja lapsi saada. Päris vanana ikka suurem osa kahetsevad, välja arvatud need, kellel on palju teisi lähedasi sugulasi. Tean näiteks üht naist, kes on palju õelastega läbi käinud, need käivad tal külas jne, tema tõesti ei kahetse. Osad on ka mehe leidnud, kellel on lapsed, seega need käivad vanast peast aitamas ja külas, siis ka on kõik nagu teistelgi.
Laste saamine EI GARANTEERI, et keegi vanas eas sul pead käib silitamas igal pühapäeval. Suhe lastega võib olla vilets ja keeruline või mis tänapäeval veelgi tõenäolisem – lapsed silkavad Austraaliasse ja USAsse elu nägema ja ongi kogu moos.

Laste saamine EI GARANTEERI, et keegi vanas eas sul pead käib silitamas igal pühapäeval. Suhe lastega võib olla vilets ja keeruline või mis tänapäeval veelgi tõenäolisem – lapsed silkavad Austraaliasse ja USAsse elu nägema ja ongi kogu moos.
Täpselt. Ülikooli ajal töötasin eakate kodus. Nii palju on neid vanureid, keda mitte keegi aasta jooksul vaatamas ei käinud, kuigi lapsed ja lapselapsed olemas. Või siis käisid korra aastas, aga ainult emadepäeval või jõuludel.

Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Kas olete rahul sellega , et teil pole lapsi?